Totilas

Hittade detta, tycker alla ska läsa :) Utdraget från hästmagazinet...



Hästen står uppstallad i Tyskland i ett stall med 350 hästar ”där hästar och ridning inte är för nöjes skull, det är en industri med mycket pengar inblandade”. Citerar: ”Gömd längst in, bakom låst galler och med en övervakningskamera i boxen, står stjärnan vi kommit för att träffa. Han har en päls som glänser som råolja och ger en känsla av siden. Det är ett resultat av många timmars rykt, bad och troligtvis avsaknad av leriga hagar”. ”Han grimaserar av vällust när han blir kliad vid manken, kråmar sig för att få godis och riktar gärna sin fulla uppmärksamhet mot kameran när det är dags för bilder”.

Runt tre gånger om dagen lämnar Toto sin box, men någon utevistelse i frihet handlar det inte om, tyska djurskyddsregler är inte lika hårda som svenska. Han rids ett pass, han leds ut och får beta eller så väntar fantomen för att sperma ska samlas”.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
När jag läser detta känner jag mest sorg, vilket liv hästen har! Eller rättaresagt så har han knappt något liv...Att stå bakom lås och galler är ju som ett fängelse. Okej att han är värd en 90 miljoner kr men han borde väl få vara HÄST och komma ut i hagen iaf någon timma per dag och få vara "fri" och inte behöva beta i ett grimskaft?! En häst mår knappast bättre av att var blank som råolja elr ha en lerinpackning? Knappast. Han är värd 90 miljoner och jag förstår dom att dom inte vill att han ska bli skadad m.m. Men han har ju ett hjärta och en själ som alla andra hästar? Blir inte själen skadad då ist? Hästar är inte heller gjorda av att stå på box nästan dygnet runt och bara röra på sig när det är dags för ridning. Jag undrar hur länge hästen kommer hålla och hur mår hans små hovar när han bara står rakt upp och ner i en box?



Hur glad tror ni inte att han skulle bli om han skulle släppas i en hagen och få galoppera hur fort han ville och få rulla sig i dom värsta lerpölarna och vara HÄST och inte vara inlåst i sin box? Jag tror han hade njutit varenda sekund av den stunden!!! Han kanske skulle prestera ännu bättre på dressyrbanorna då? Vem vet? Vad tycker ni om detta? Att han bara får rörar sig och komma ut när han ska ridas? Det är riktigt hemskt faktiskt och man blir ledsen av det :(


Kommentarer
Postat av: Daniella

USCH! Stackars häst! Visst är det världens bästa dressyrhäst, men gör det då den till en maskin? Jag skulle ALDRIG klarat av att vara i en box så många timmar som den hästen. Håller helt klart med dig! Stackarn, man vill bara kidnappa honom och släppa ut honom i en stor hage med massor av gräs!

2011-08-12 @ 00:00:34
URL: http://eventingteam.blogg.se/
Postat av: Emelie Carlsson

ojj, låter inte så värst roligt för hästen ;O

2011-08-12 @ 00:06:59
URL: http://duvetmemme.blogg.se/
Postat av: Amanda

En häst är en häst, men Totilas är snarare än leksak :( <3

2011-08-12 @ 12:35:48
URL: http://resilient.blogg.se/
Postat av: Alma

Ting i den prisklassen har för länge sedan slutat vara djur. Hästar. Whatever.



Sedan tror jag faktiskt att han lider någon nöd, på det viset. Det är ju det enda liv han känner till.



Men med det sagt så anser jag såklart inte att det är ett okej liv för någon, oavsett vad den är värd i pengar. Men man måste sätta saker i perspektiv. Och tro mig, du har nog redan nu lite grundregler för hur dina hästar ska skötas. För dem är värda en hel del, i känslor, för dig.

Tänk dig då att omvandla det till pengar. Dem reglerna är lite tajtare.

2011-08-12 @ 12:41:32
URL: http://svartlistad.webblogg.se/
Postat av: Caroline Ekholm

Det är ju hemskt! Det är ju viktigt att låta dom vara hästar även fast det är mycket pengar inblandat. Tror dock inte han mår sämre av att bli ompysslad så pass mycket som han blir. Men att hästarna ska få gå i hagen är ju en självklarhet för oss "vanliga" hästmänniskor, tycker det verkar mer och mer som att dom på toppen helt har tappat känslan för själva hästen, det är bara att vinna som gäller.

2011-08-12 @ 12:48:07
URL: http://myvilbur.blogg.se/
Postat av: Alice

Det är helt sjukt, att man ens kan göra något så hemsk mot en häst. :O :(

2011-08-12 @ 13:37:44
URL: http://alicefabienne.blogg.se/
Postat av: amelia

Jag gråter nästan när jag läser det :(

Det känns så hopplöst att hur ledsen och upprörd vi än blir kommer inte saken ändra sig. En häst ska kunna röra sig fritt på ett stort område i naturen, hur mycket pengar den än är värd. För Totilas vet inte att han är värd så mycket, och varför ska han då få ta den skiten?

USCH! va arg och ledsen man blir!

2011-08-12 @ 21:36:02
URL: http://skimmelligan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback