Bloggpaus

Jag kommer ta en bloggpaus till tisdags kväll, kommer inte ha tillgång till dator och tänker inte göra massa tidinställda inlägg för att hålla bloggen igång ;) Therese rider Sisse idag söndag och kanske måndag och tisdag också :) Tack!! Sen ska jag tävla på onsdag kväll, spännande! :D

Idag börjar jag 12.15 så jag ska nu in i duschen och fixa lite annat :) Vi hörs på tisdagskvällen och hoppas ni inte kommer sakna mig föör mkt nu!

Bild från senaste "CR-hoppningen"..



Dagens ridpass gick...

...Strålande bra, på en strålande fin dag! :D Hon var pigg och ville komma iväg fort från stallet och arbeta! Hon var så taggad så jag knappt kom upp, haha. Sen taktade hon och gick i skänkelvikning på vägen till paddocken xD

Varvade mellan lång låg form och kort. Hon var såå fin och riktigt pigg och glad efter att vilat två dagar! :D Galoppen var skit bra i båda varven, så lugn och fin och helt underbar :`) I slutet gjorde vi lite skänkelvikningar i skritt först och sen i trav :) Mamma skulle fotat med satt och pratade med annat folk och fikade medans jag red :/ Så inga bilder...Nu måste jag dra, vi hörs ikväll! :)





Bloggen får lida...

Imorgon, elr ska jag säga idag? Klockan är ju snart 02.00 ;) men jag säger imorgon, haha! Jag kommer inte hinna att blogg så mkt under dagen imorgon då jag ska upp tidigt och jag ska rida Sisse innan kl 12. Försöka hinna med att redigera bilder från ridpasset som mamma kommer att ta och hinna slänga upp dom här på bloggen..Sen ska vi åka lite innan kl 2 till Borås och lämna lite saker hos pappa och sen ska jag träffa några kompisar! Där imellan ska jag hinna fixa iordning mig och packa kläder m.m för tre nätter borta :O Lite små stressigt sådär :P Men jag överlever nog!

God natt kära bloggläsare så hörs vi när jag vaknat! <3



Trööött!

Är riktigt trött, aldrig varit såhär trött efter två jobbdagar bara :S Har inte vart så mkt folk idag heller, gick 80 varv :P Men jag gick mest, hade snabbaste hästarna ;) Så det var väl mkt folk idag i parken ändå. Vi fick smörgåstårta som lunch, gott! Tror det har varit besöksrekord i parken i veckan så det var nog därför vi fick det idag, dock jobbade jag inte då det hade varit det :P

Nu har man ätit lite pizza och nu mumsar jag på lite polly! Orkade inte rida Sisse ikväll... Men imorgon då får jag rida henne :`) Vi ska bara köra lite lång och låg form imorgon, inget annat krävande så som det varit ett tag. Kan vara bra att mjuka upp kroppen lite extra och vila från skänkelvikningarna och allt annat. Mamma är med och fotar så ska se till att kameran är laddad och klar! ;)



Stor skillnad!

Sisse har musklat på sig rejält om jag får säga det själv sen vi köpte henne! Titta bara vilken liten klenis hon var för ca 2 årsen...






Jättesmal hals, spetsigt kors och smal och så ser det ut som hon har jättelånga ben...En liten klens var hon allt då! Hahaha :P Nu ser hon ut så här:




Det jag inte gillar nu är att hon inte är svart :( Första året jag hade henne var hon nästan svart hela året runt..Men hon mörknar väl lite kanske efter sommaren..?

Vad tycker ni då? Hon har ändrat sig en hel del i kroppen tycker iaf jag!



Tuffa höpåsar från Cheval!

Trött på era höpåsar elr ska köpa nya? ;) Då kanske detta är något? Tycker dom var riktigt tuffa och faktiskt är ganska så snygga! ;D Hade jag behövt det så hade Sisse nog fått en sebrarandig elr svart ;)

 

Kostar 449kr på Cheval ridsport :)


Godmorgon och dags för jobb!

Vad hittar ni på idag då? :) Jag ska jobba idag igen, imorgon ledig en dag sen blir det tre dagars jobb. Ska fråga om hjälp med ridning av Sisse så hon inte bara står...

Jag ska iaf göra mig iordning för jobb idag igen, roligt att träffa jobbakompisarna och ponnysarna och allt annat trevligt folk! :D Hoppas ni får en bra dag! Bloggen kommer vara uppdaterad med tidinställda inlägg som kommer upp under dagen! Blandannat på Sisse och mig för ca 2 årsedan så lite jämförelsebilder från då till nu :D Håll utkik! Hinner kanske rida Sisse ikväll, hoppas på d!



Där ser man!

Har inte ens lagt märke till att Gustaf min dressyrtränare var med i höökskatalogen och på nätet, hahaha! Jag måste ju vara helt blind elr? :P Här får ni en bild, ni får leta upp fler bilder om ni är sugna på att se :P Såg också att dom hade varit på hans gård och fotat :)



Marinblå/röd hoppoutfit



Hjälm: Charles Owen Ayr8
Tröja: Kingsland
Ridbyxor: John Whitaker
Stövlar: Tretorn Falsterbo GTX
Luva: John Whitaker
Pannband: Swarovski
Schabrak: John Whitaker
Benskydd: Eskadron

Tycker detta är snyggt! Vad tycker ni om outfiten?


Kanske har kommit...

Är ju inte hemma så vet inte om min kavaj och t-shirt har kommit :) Man kan ju hoppas på att dom kommit imorgon kväll iaf så man kan prova :D Sen ska min nuvarande kavaj säljas...kommer ett inlägg med bilder på den sen också lite senare :)



Hoppas detta blir bra och jag kommer bli nöjd! Svårt när man köper över nätet ju...

Sovit i Borås...

...hos mormor och morfar! Mysigt. Idag ska jag jobba, kulkul! Så d blir att äta lite god frokust som säkert står färdigt på bordet när jag kommer ner, haha x) Sen fixa mig inför jobbet :) Sover här en natt hos mormor till, men bloggen är igång ändå med full uppdatering! :D Sisse vilar idag, det förtjänar hon allt min prinsessa! <3

Det kommer upp ett inlägg idag på bloggen som ni nog inte vill missa att se :P



Svar på kommentar...

Vilken maffig häst :)
Vilken ras?

Svar: Många undrar vad Sisse är för ras så kan lika gärna ta det i ett inlägg också :) Hon är 75% oldenburgare och 25% pinto :)



110cm

Hoppade lite idag, blev bara att sätta upp ett hinder då det var andra i paddocken så ville inte störra dom...

Sisse var väldigt PIGG men kunde för en gång skulle reglera galoppen mer än vanligt! :D Värmde upp lite lätt först på låga höjder...Sen blev det några språng 105cm och sen två på 110cm. Hade bara en bom och hindret stod väldigt konstigt och så hade jag två stora koner under liggandes. Vi fick till tre bra språng idag av kanske 10st? Sisse hade svårt att bedöma när hon skulle stampa av så fick hjälpa till en hel del och för att det inte skulle bli ett jättestort och långt språng fick Jag/vi lägga in ett extra galoppsprång...Så det blev lite knasiga språng.

Dom tre sprången som blev bra hade jag ett högt tempo och kortare ansatts vilket värkade funka mkt bättre...



Mamma lyckades fånga det dåligaste språnget för dagen :P Tjusigt värre! Hindret ligger på 105.. Tur man tog ett stadigt mantag! ;)




Det bästa språnget på bilden under för dagen på 110cm...




Jag är ändå nöjd med ridpasset :) Hon försökte så gott hon kunde, även om det blev lite knasiga språng :P Men inte en bom ner hade vi...Nästa gång får vi fylla ut hindret/hindrerna lite mera med bom framför m.m ;)


Strax stallet...

Åker strax till stallet, vi hörs efter det med lite nya bilder :D





Följ mig via...



Så följer jag din blogg! :) Skicka bara en kommentar till detta inlägg så börjar jag följa din blogg nu på direkten :) Kul när man följer varandras bloggar, då missar man inget inlägg om man reser bort ett tag elr något liknande :)

Så följ mig och Sisse via bloglovin,
stallsm.blogg.se





Hm...hoppning?

Mamma har jobbat natt och jobbar nästa natt också så hon sover till ca 14.00 idag. Så efter där åker vi till stallet :) Eftersom jag skulle tävlat idag så kanske det blir lite hoppning på hemmaplan istället :) Vi får se om vi orkar bära ut lite hinder ;) Men det lutar iaf åt att hoppa lite idag. Hoppas iallafall på det och det gör nog Sissebus också!

Tre favoritbilder från sist vi hoppade i paddocken :)



3 veckor...

Hur ska jag kunna vänta ca 3 veckor på min plastrong? :P Jag har förståelse att dom har fullt upp med att tillverka alla plastronger m.m till alla som beställer :) Längtar efter jag får hem den och framförallt inviga den!

Tack alla som tyckte till om vilken plastrong som var snyggast/finast! :) Denna blev det iaf:



Tyckte den var söt! :D En ridkavaj är på ingång också + en tävlings t-shirt! :D

Fler bilder :)

Måste göra lite klart för er vrf jag red dressyr i mina Tretorn stövlar idag ;) Annars hoppar jag bara med dom. Jag bad iaf mamma och hämta mina stövlar och eftersom Tretorn stövlarna är mina och "mina" andra stövlar är mammas så tog hon Tretorn stövlarna ;) Så då fick det bli dom haha. Mammas/mina är sönder men ska köpa nya nästa månad :)



Nöjd, glad och svettig häst efter ridpasset! Visst var bilderna fin? :D


Schockemöhle

Hittar inte dessa grönfärgade schockemöhle schabrak att köpa någonstans? Alla andra färgar bara :S Någon som kan hjälpa mig vart dom finns att köpa får en länkning! :) Kanske inte finns att köpa längre ens?


Super känslig och pigg

Sisse var riktigt, riktigt rolig att rida idag! :`D Hon var bara en aning för känslig och för pigg för att ridas :P Rörde jag mig lite i sadlen elr skänklarna så ökade hon rejält kan jag lova! Hon var riktigt samarbetsvillig och kunde inte sitta ner på henne för då blev hon bara ännu piggare och kom bakom hand/lod, fick henne för mkt framför mig om man kan säga så? Så valde att rida lätt och sitta ner korta stunder bara ist. När jag red lätt kom näsan fram lite och hon blev inte lika spänd. Herregud vilken energi hon hade idag!

Galoppfattningarna satt som en smäck! Gjorde två fattningar från skritt och hon tog dom direkt, duktig häst <3 I ena varvet i galoppen var hon såå sjukt fin och riktigt avslappnad! Fick smacka lite lätt för att hon skulle komma fram mer till handen och öka takten en smula. I andra varvet var det raka motsattsen. Full fart och spänd...Tänkte ge upp där ett tag efter 10 minuters galopp i sträck, men sen efter en stund kunde hon ta och lugna ner sig och slappna av i kroppen...Sen gick den galoppen kanon! :D Gjorde också lite skänkelvikningar.

Mamma tog 136 bilder och jag valde ut 30st som jag tyckte blev bäst så här kommer det några av dom! Kommenterar ni blir både mamma och jag glada! :D

Jag koppade även henne idag också till ridningen ;) Övar på att knoppa på tid hahaha x)
 
 





Avslappnad fin pålle (:



15 bilder till kommer ikväll! :) Och glöm inte kommentera <3


Smakprov från idag! :D



Rida idag...

Godmorgon på er kan vi börja med! ;) Det jag just sitter och tänker på är att jag ska till stallet och ta ett härligt dressyrpass på Sisse idag :D Varför jag är så ivrig på att komma iväg till stallet vet jag inte, det är nog för jag har en sån underbar och go häst! :D

Min ryttarlicens är betalad nu också för detta året så nu kan vi åka och tävla lokalt kanske :D Vi ska också kolla upp med hennes vaccination, var något problem med en stämpel i passet som vet. hade missat sist :/ Men det löser sig fort och transporten är iväg på en extra koll just nu ;) Eftersom det inte blir CR idag så åker vi kanske nästa vecka ist...mer om det kommer att komma.

Nu, slänga i mig frukost och ladda kameran tills senare :) Vi hörs!


Åhh...



 Hälften av detta ska beställas imorgon får vi hoppas på! :D


Vilken är snyggast av plastrongerna?!

1.



2.



Svara snälla vilken Ni tycker är snyggast så blir jag glad! :D


Hmm...?


Okej till Sverige flaggan och Storbritaniens men Italiens? Man kan ju säga att Storbritanniensflagga är som märket JW vilket jag tycker är helt ok att tävla med här i Sverige! Men Italiensflagga? Hur skulle det se ut att komma i till tävlingar?

Alla tra luvor är ju iaf riktigt snygga men skulle själv inte vilja he någon av dom. Om man kommer tävla högre klasser kanske så skulle man kunna ha Sverigeflaggan men inte annars.

Vad tycker ni om att ha Italiensflgga på luvan?



Jag vill ha körkort, NU tack!

Så suuur och besviken och ledsen på det....Ingen tävling på onsdag, snyft! :´( Mamma fick jobba natt och börjar vid 9 tiden men vi hinner inte tillbaka från tävlingen tyvärr som börjar kl 6. Det blir för stressigt :( Tur vi inte hann att anmäla hos då ;) Men usch så besviken jag är :´( Har sett fram emot detta i en månads tid och så går det inte helt plötsligt :(

Vad jag längtar efter eget körkort så man kan åka iväg själv med hästen och tävla!!!!!!!!!!!! DET FINNS INGEN SOM VILL KÖRA MIG OCH SISSE TILL U-HAMN PÅ ONSDAG KVÄLL?! Elr så rider jag dit, tar väl "bara" några timmar då? Usch så ledsen jag blir när sånt händer :´( Speciellt när man längtat i över en månad...



men jag ska inte vara för deppig, det kommer fler tävling, först om en månad :( jag blir galen! Imorgon får jag dock min första och ordentliga lön! :D Så otroligt kul hahaha!

Det första som står på min köplista är SÄKERHETSVÄST! Det måste man ju bara ha och min jag har nu kommer säljas för en liten summa pengar elr slängas :P Sen ska det köpas in saker till min tävlingsoutfit till dressyren och dte är ridkavaj, boots, plastrong och benskydd :) Mer om det kommer!


Hemma från jobbet

Då var man hemma efter ännu en jobbadag, en dag kvar sen någon dag ledigt :) Lite varierande väder iodag också, varit riktigt riktigt kallt så vi på ponnyridningen har gått runt med vinterjackor och ändå frös man xD

Hade Yrrol idag och han skötte sig ypperligt, goa hästen <3 Har precis tagit en go dusch efter denna dagen och snart blir det lite god mat :D Vi hörs senare!



Viket hade du valt?

Tre schabrak som jag tycker är snygga och som har en härlig färg! :D Men om man skulle välja ett av dessa schabrak så hade jag valt Lami-Cell schabraket :) Vill ha ett sånt till Sisse :D Så snyggt! Men vilket schabrak tycker ni är snyggast av dessa tre märken? Vilket hade ni velat ha?

HV Polo, det rosa då ;)



Glen Gordon:


Lami-Cell:


Vilket tycker du är snyggast och vilket skull ni vilja ha av dessa? :D

Catago

Catago benskydden får en stor diss från mig! På vissa hästar når inte ens "kardborrespännet" fram så man kan "knäppa" dom. Alltså är dom för korta. Sen är ju den röda färgen inte driekt fin, ser solblek ut! Håller ni med mig?

Hej på er

Börjar inte jobba förens om två timmar, liite segt men ändå härligt att kunna sova ut! Börjar 12.15 och slutar 18.45 ikväll. Ännu dåligare väder idag och man kan ju undra vart sommaren har tagit vägen!? Här är den iaf inte.

Har gjort några tidinställda inlägg som kommer upp under dagen! :) Jag börjar redan tagga inför tävlingen och kom just precis på att jag måste anmäla mig haha. Så det får vi fixa som vi inte glömmer det. Kommer faktiskt att anmäla mig till 80cm två ggr och så får vi se hur hon reagerar i ett nytt ridhus med publiken nära och massa nya hinder att titta på och allt annat som kan vara läskigt runt omkring. Bryr hon sig inte tar vi en 90 runda ist om det går :) Jag är såå sjukt taggad!




Lyx vs Budget


Längesen jag hade Lyx vs budget :) Tycker själv det är kul med det :) Måste göra detta oftare! Håller ni inte med?! Jag hade valt allt som heter "lyx" här. Har Tretorn stövlarna och så har jag faktiskt Börjes skydden! Veredus är ju så hemskt dyra men skulle ändå vilja ha dom!

Vad tycker ni?


Växlande väder...

Vilket knasigt och växlande väder det varit idag då! Jättejobbigt om jag får säga det själv :P Det har ändå varit mkt folk i djurparken. Gick 70 varv! Hade också dom snabbaste hästarna så inte konstigt att jag gick dubbelt upp emot dom andra hahah :P I början av dagen regnade det lite och sen var det mest mulet och sen blev det helt klarblå himmel och riktigt varmt! Sen efter ca 15min blev det kolsvart på himlen och det kom världens skyfall! Härligt att gå i t-shirt då när det regnade som mest :P Sen har det åskat lite också och då stänger vi ponnyridningen en stund ifall hästarna skulle bli rädda... Just nu åskar det inte men det kommer säkert att göra det ikväll då vädret vissat det.

Sisse vilar idag, skönt för henne när hon gått några dagar i sträck och imorgon också och kanske på måndag! Hoppas jag orkar och hinner på måndag då jag ska tävla på torsdag! :D

Åhh vad jag är ridsugen!



Så snygg !!


Denna pikén är också nästan ett måste + en likadan fast svart och röd rand och silvriga hästar ist för svarta! Gud så snygga dom är! :D Elr vad säger ni läsare?

En av dom pikéerna ska bli min, är helt käääär! Jag och Ebba kommer bli så snygga! ;)


Lördag

Idag var det dags för jobb igen i detta fina *host* vädret! :) Jag ska duscha och äta frukost och få upp resten av familjen och sen åker väl jag till jobbet om en timma nästan :)

Hinner inte skriva mera just nu, hoppas ni får en fin dag även om det regnar! :) Fast det behöver ju inte regna hos alla mina bloggläsare? Eller? ;)


Nytt på "Kalle fronten"

Kalle är ju min gammla C-ponny som många vet :) Tänkte ta en lite ny uppdatering om vad som händer i hans liv ;)

Vi kan ju börja med att han fått ytterligare en medryttare från några veckor tillbaka sedan, denna tjej heter Emelie. Så han har två medryttare just nu, Jennifer och Emelie :) Och hans ägare som rider han också, kommer ej på vad hon heter nu bara för det x) Jaja :P Lite nya bilder på Kalle och Emelie iaf så ni får se någon bild på dom!




Och Kalle och Jennifer som susar över 110cm! Duktiga <3



Och Kalle och hans riktiga lilla ägare! ;) Dom har ni inte sett bilder på innan :)



Söt lilla Kalle är med sina rosa rosetter! ;D<3 Duktig har han varit iaf! :)

Tycker ni det är kul när jag uppdaterar lite om hur det går för han nu för tiden? :)




Skogen och knoppad

Det blev en barbacka tur ut i skogen på Sisse, vi var ut ca 45 min. Blev en galopp också :D Gjorde lite skänkelvikningar, öppnor och slutor i trav på sandvägen :) Gud så fin hon var! Hade mkt häst under mig och framför mig! Vi gick sen ner till sjön och plaskade lite :) Provade sen knoppa Sisses man lite fort då jag hade bråttom. På 15 min var jag klar och resultatet blev ju inte så dåligt :P Andra gången jag knoppar henne ...Tycker ni att knopparna ska vara lite mindre och inte så tjocka? :)



Haha, jag måste berätta när jag skulle hoppa upp på henne xD Tog i lite för mkt när jag skulle upp så hamnade nästan på andra sidan hästen och i vattenpölen/lerhögen som ni ser på bilden, hahahahah! Snäll häst jag har som stod stilla och inte flyttade på sig för då hade jag legat där :P



Svar på kommentar

vart har du köpt tränset? :)
skit snyggt!

Svar: Nosgrimman är köpt på Hööks, men man kan köpa ett helt träns med den nosgrimman på också från Hööks :) Pannbandet köpte jag på GHS. Tack! (:




Tränset från Hööks med nosgrimman:




Godmorgon på Er!

Kul med besöksrekord igår :D

Idag ska jag till pappa då det är pappa helg + att jag jobbar lördag, söndag och måndag och det ska regna hela helgen tror jag. Vart ledig i fyra dagar nu så det blir kul att komma till jobbet igen :) Får se om jag skrittar ut Sisse i skogen idag...Just nu spöregnar det och vädret ser ju inte så lovande ut för dagen heller :( Så hon stannar kanske bara i hagen men det får vi se :) Elr om det blir ett mjukgörande pass i paddock/manege. Det återstår att se helt enkelt ;)


Lite nytt om Kalle kommer det att komma upp under dagen också. Ny medryttare och lite annat, så ni får hålla utkik! :)

 


Tre bilder till





Petra elr Emelie har tagit bilderna! Tack :D

Resultat från ikväll

Det blev en väldigt lyckad "CR-hoppning"! :D Tur jag kom på idéen haha! ;D Vi slog upp en bana så det blev 8 språng och det var roliga svängar m.m. Alla verkade vara nöjda och glada efteråt vilket var roligt! :D Tack alla för alla hjälp, hade ju inte gått om ni inte hjälpt till ni också! :)

Sisse var mkt fin på 80 rundan och vi blev FELFRIA! :D Så det hade blivit en rosett, får göra en egen! ;D hahaha.
Sen debuterade hon 90cm. Kände också bra, lite korsgalopp blev det i båda klasserna, vrf har jag ingen aning, knas häst. Gasade på lite för jag tyckte det gick liite "segt". Gick inte i det tempot Sisse brukar ha när det gäller hoppningen men nu var det ju högre så då fick hon väl tänka till lite. Tryckte på henne för mkt mot ett rättuppstående och tog ej tillbaka henne så det blev en rivingen. Helt klart mitt fel där! Tog sen två språng på 100cm, kändes bra :)

Tack Malin Stäbe som fotade oss!! :D<3 Jättefina bilder blev det så nu får ni allt kommentera!

80cm:



Korsgalopp i en ganska snäv sväng, ja det ser lite roligt ut! ;D






90cm:







Två språng på 100cm:






Min fina häst <3 Tack ännu en gång Malin för fotningen!

Nya advance vs gamla

Dom har ju förbättrat Tretorn Advance och gjort ändrangar på den! :) Jag har den nya och den gamla har slutas att säljas. Gick den gamla sönder fick man ett nytt par, så var det innan :) Nu får man inte det om man har den nya modellen :)

Den nya modellen har en bättre och starkare dragkedja och mkt (!) bättre knappar än den gamla. Sen ser den inte riktigt likadan ut längre..

Den gamla modellen:

 

Den nya (bild lånad av carlssonpataket.blogg.se):



På den nya har det tillkommit en flagga och längst ner vid foten är märket Tretorn bortaget!

Jag tycker den nya är mkt snyggare! :D Vad tycker ni?

Mina älsklingar <3


Alla kollar filmen!



Snacka om en välriden, lydig häst och duktig ryttare!


Godmorgon!

Har inte ätit frukost än men har nästan precis vaknat :P Jag hoppas det inte börjar regna sen till "tävlingen". Får se om vi gör oss lite tävlingsfina iaf ;D Men jag är riktigt taggad kan jag säga!

Annars ska jag inte göra så mkt idag...Åker till stallet vid 4 tiden och är där hela kvällen antagligen :) Sen ska kusinerna titta på Sisse då dom inte har sett henne än. Julia kanske, kanske rider lite :) Hon går ju på ridskola i Vänersborg och kan skritt, trav, galopp :)

En till bild från igår :)<3



CR - inställd...

Sååå tråkigt, CR-hoppningen imorgon är inställd pga för få anmälningar! :( M E N....Jag tog saken i egna händer och smsade runt massa folk som hade tänkt va med på CR - hoppningen imorgon och frågade om dom ville va med och bygga en bana och hoppa lite och göra det som en CR - hoppningen ändå! Det var en del som ville så vi blir kanske 14st om alla kommer då! :D Så vi ska samlas kl 5 och bygga en bana i paddocken och sen direkt när vi är klara så kör vi igång! :) Ska bli himla kul! Så det blir framhoppning i ridhuset...

Hoppas det finns tittare/föräldrar som kan hjälpa till med att höja hinder m.m men det löser sig alltid! (: Kul att det blev av ändå och att så många ville va med! :D



Nu har jag en anlendning!

Nu har jag en anledning till att köpa nya ridstövlar! :D Har mina Tretorn bara när jag hoppar och tävlar. Men mina vanliga stövlar är typ bara att slänga nu. Sömarna börjar gå upp och det är hål i ena stövlen + att snörerna är söndriga. Har ju haft dom i några år så inte så konstigt ;) Så det är väl en dressyrstövel jag är ute efter nu! :) Dock passar inte Cavallo mig :( Har för smala vader...Men är helt hundra på att det får bli ett par Pioneer Swarovski, satt som klistrat på mina ben och hög båge på dom :) Valde mellan dom och tretorn men eftersom tretorn stövlen var billigare fick det bli den då :)

Pioneer stövlarna kommer kosta 4000:- Men det är dom allt värda! Så kan jag ha mina stövlar jag har nu som slit och släng stövlar ;) Om man ska rida ut elr något elr om det är dåligt väder...


Kostar 3600:- men jag måste köpa en extra sula till annars passar dom inte så det blir 4000:- Väntar 1 månad med att köpa dom till nästa lön kommer att komma... 

Brodyr

Brodyr är ju riktigt snygg att ha på schabrak, luva, ridtäcke och vrf inte ha det på sin ridkavaj elr ridbyxor? :) Då kan ingen sno det heller ;) Blev sugen på att brodera ett par ridbyxor! :D

På Cheval kostar det 398:- Här kan du läsa mer: http://www.chevalridsport.se/sv/ridklader/ridbyxor/ridbyxa-carat-helskodd-catago.html

Erkänn snyggt?! :D Har sett vissa som har på sina ridkavajer också! :D


Min häst är bäst <3

Hoppade idag och wow vilken häst jag har :`) Hon var som en gummiboll över hindrerna och hoppade med en enorm kraft! Hon var verkligen taggade till tusen och kunde fatta galopp från halt, behövde inte ens ge skänklen utan bara tänka så gjorde hon det ;) När jag höll inne henne lite innan hindret innan jag släppte henne galopperade hon med båda frambena så det fick bli lite volter m.m innan hindrerna så hon skulle tagga ner en smula. Hindrerna låg runt 80-100cm. Gud vad kul det var tyckte jag och Sisse. Lite svårt att få stopp på henne bara efteråt :P Mamma fotade så bilder finns här nedanför!















Kommentera så blir jag ännu gladare! :D<3


John Whitaker

 

Luvan är det enda som inte är JW. Men schabracket + luva ska inhandlas + hjälmen och ridhandskarna! Kanske ett par stigbyglar också, tyckte dom var riktigt snygga, skulle vart i silver bara, kanske finns :) Täcket är ju bara för coolt och det måste ni hålla med om va?! ;D

Vad tycker ni av det ni ser på bilderna, har ni något av detta kanske? :) Lönen kommer om 5 dagar, bara att hålla ut haha. Har ju fått lön innan men inte så mkt :) Shoppa, shoppa och åter shoppa! ;D Jag ska försöka att spara lite pengar till något annat också ;D


Hiss eller Diss?


Denna gången kör vi på lädergrimmor!



Vi börjar med den lädergrimma jag själv har till Sisse! :) Kostar 219:- Mjuk och fin med bred nosgrimma med mjukt fuder under samt i nacken och rejäla spännen och stilren! Min är svart men behöver en ny då den är sönder :( Stor hiss men vill inte ha en likadan grimma igen :P Men en hiss får den!



Gillar inte "mönstret" på nosen, den ser också lite "klen" ut. Nej, den faller inte mig i smaken så en diss!
Kostar just nu 69kr och har kostat 129! Så för 69:- hade jag kanske köpt den.



Klinkers på grimmor också?! Tycker det var coolt och skulle gärna vilja ha den! ;) Dock lite för smal över nosen :( Men den får ändå en hiss även om den var något smal över nosen! Kostar 279:-



Söta ponnygrimmor! Hade jag haft en liten B elr C-ponny hade det vart ok men inte annars :P
Hiss och diss på dom! Kostar 299:- Skulle varit billigare! Så diss på priset!



Denna grimman är snygg med detaljerna på sidan, finns dock inte i svart :( Så hade den vart svart och vart bredare över nosen hade jag lätt köpt den! :D
Så både hiss och diss på denna också!

Vad tycker ni om grimmorna? Vilken gillar ni bäst respektive minst?




Ojdå

Oj, har suttit och grejat med en film nu i någon timma! :O Sorry för det, men ni får nog kanske se den sen om ni har tur ;D Nu ska jag göra en outfit som kommer upp med all säkerhet!

Outfiten nedanför kör vi på torsdag! ;) Är riktigt taggad!


Uteritt

Har kommit hem efter en lång uteritt med mamma på lite över 2 timmar! :D Så det blev inget dressyrpass, mamma var ridsugen och då bestämde vi oss för att rida ut tsm vilket var riktigt kul! :D Mamma lånade en ridskolehäst, självklart Zalza <3 Vi red till trav/galoppbanan och skrittade ett varv först för att kolla läget och hästarna har ju aldrig varit där :) Det var "hinder" på en långsida, det var stora grenar som låg över + tunnor. Det blev sex språng tsm och hästarna kunde ta ett galoppsprång mellan grenarna men sisse tar och kör längdhopp och på studs igenom hela den serien! Manen räddade mig från att trilla i backen! Jävlar vad hon hoppade, tog i som jag vet inte vad, haha! Tog ett varv själv i full galopp - underbart!! Vi red vidare och vi hamnade mitt ute i skogen så vi var vilse ett tag där men sen kom vi in på rätt väg efter två timmar på hästryggen, sen var det skritt resten av vägen hem! :)

Det var riktigt kul och nu taggar vi hoppning tills imorgon! :D




Läängtar!

Längtar sjukt mkt till skolan börjar igen! Nya kompisar, nya lärare, ny skola och massa mer och man får göra det man själv vilj göra/arbeta med! :D 1 månad tills vi börjar, hihihi! Lätt att jag ska göra min praktik utomlands i ett tävlingsstall elr något annat skojsigt! :D

Nu längtar jag tills imorgon, sugen på att rida! :D Ska provknoppa Sisse också och mamma är med och fotar som vanligt! :) Nu ska mamma få massera min högra axel då den gör ont och är stel då jag mockat så mkt under två dagar, fyra stora hagar + mockat ut en box! Så får hoppas den blir bättre till imorgon så jag kan rida utan att spänna mig ;)



Ridningen

Sisse har vilat några dagar, vilat sig i form helt enkelt ;) Men redan på torsdag om tre dagar imorgon är det CR - hoppningen! Känner mig små stressad! Idag fick hon nya skor och vila idag. Imorgon tisdag blir det dressyr för att känna lite på henne och på onsdag ska jag hoppa och då måste jag kanske prova på en kortare bana på 90-100cm. Sisse ska debutera på 90cm på torsdag, spännande och fruktansvärt kul! :D Och vi har inte hoppat på länge och aldrig hoppat bana på 90 cm, det gör dte ännu spännande hehe.

Önska oss lycka till! ;)



Bild från föra CR - hoppningen!


Hmm...konstigt

Hade gjort en del tidinställda inlägg till både igår och idag men har dom kommit upp? Nej. Så tråkigt :( Får spara dom till en annan gång ;) Men jag lever iaf om någon undrar! :D haha.

Igår var det riktigt skit väder och jag gick bara 3 varv på hela dagen! Gjorde lite annat med Magdalena och vi hade riktigt skoj! Hon gick precis ur trean på naturbruksgymnasiet i Svenljunga så jag hade mkt frågor och mkt att prata om! :D Vi smörjade alla hästarna träns (13st var det), mockade två stora hagar och mockade ut en box och fixade nytt underlag till den och drack chocklad! Idag var det lite mer folk och jag gick med Karpin <3 Gick runt 50 varv men det var inte alls mkt folk!

Sisse fick nya skor idag, toppen! Bara att tuta och köra! ;D Gör några inlägg till ikväll så vi hörs! :)




Hööks outfit

Lite nya saker från Hööks som kommit in! :)



Dagarna som kommer

Imorgon ska jag som sagt jobba, börjar inte försen 12.15 och slutar sen 18.45. Ska sova hos pappa till måndag och jobbar samma tider då med. Lite tråkigt att börja så sent och sluta så sent men men. Hinner kanske rida innan jobbet imorgon...Ska då rida i hagen elr tömköra, om jag får då såklart ;) För på gräset ömmar hon ingenting på. Sen hovslagare på måndag morgon och sen är det bara att rida på och då blir det träning inför tävlingarna som gäller! :)



Ny familjemedlem hos pappa - Harry!



Foto: http://blueberrywhite.blogg.se/ Min kusin!


Myshästarna

Idag lånade jag ridskolehästen Zalza för en mysig tur ut i skogen tsm med Linnea och Biljanca :) Gud vad jag älskar den hästen! Så mysig och charmig är hon! Det blev barback på lilla tjockisen och hon tyckte det var så kul att komma ut så hon slängde och ruskade med huvudet och sparkade bakut i galoppen. Hjälpte sen Linnea lite på ängen och tittade när hon red. Sen red vi hemåt och avslutade i sjön! Zalza äääälskar verkligen vatten, gud vad hon sparkar och tar i för kung och fosterland och jag blev snarare dränkt uppe på ryggen!

Super glad och nöjd häst! :D<3



Tog sen en barbacka tur på Sisse bort till Robban och mamma för att äta lite glass där! :D Över bron och och bort igenom och så kommer glassbilen med "serenerna" på och stänger inte av när han/hon ser att det går en häst vid vägkanten utan kör bara förbi med dom på...Min underbara häst tittar bara på den och går på som vanligt! :D Vad jag älskar henne, bryr sig inte direkt över någonting!!! :D<3

På vägen till Robban....



Framme!




Mamma hoppade sen upp och red lite dressyr i trädgården, haha!




Snart hemma igen! Över bron och en bit till :)




Godmorgon!

Imorgon börjar jag jobba igen, söndag och måndag :) Dagens planer är inte heller så mkt. Ena stunden lutade det åt Varberg elr djurparken. Men det blir det nog inte. Mamma och Robban ska nog till varberg ikväll och kommer hem sent. Om dom ska åka då :) Hade det vart tidigare så hade jag hälsat på Kalle undertiden :)

Hur det blir med stallet vågar jag inte säga något om än :P



Min första film!

Provade lite effekter m.m. men gjorde en väldigt enkel film nu till en början :) Fick lite idéer när jag höll på ;)

Men ett problem har jag...Jag kan inte ladda ner låtar :( Så det är tyvärr ingen musik på filmen :( Så är det någon som kan hjälpa mig med det vore det ju helt underbart bra! :D Länkning som tack isf ;)



Vad tycker ni? ;) Blir mest som ett bildspel...

TACK!

Tack Linda för hjälpen! Det var ju inte så svårt att hitta Movie maker på datan! hihi, här ska det göras filmer! Får se om jag fattar bara, det är ju en annan grej! x)


Till salu


Om det finns intresse för bootsen/skorna på bilden från Hööks är dom till salu!
Nyris: 1899:-
Nu: 500:- och uppåt om det är många som är intresserade

Andvända i ca 2 månader under sommartid i hagen och suttit på en C-ponny! Jag tycker dessa är riktigt bra och kan rekommendera dom! Vi andvände dom när hästarna gick i en sumpigare hage och det blev tappskor. För att slippa tappskorna köpte vi bootsen och slängde på dom! Man kan ha dom undertiden man rider ockå! :)

Läs mer om dom på: http://www.hooks.se/product.aspx?productid=610380&deptid=4&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC

Men har inte kollat vilken storlek vi har på dom. Men finns det intresse för dom så gör jag självklart det! Maila mig isf på: [email protected]


Behöver eran hjälp!

Om man vill klippa ihop massa bilder/filmer så det hamnar i en och samma film, hur gör man då? Behöver man något pogram som man ska ladda ner? Hur går man till väga? Den/dom som hjälper mig på ett bra sätt får en länkning som tack! :)



Banken

Var just på banken och fixade mitt kontokort! :) Även postat iväg massa papper om gymnasium m.m. Så det blir Naturbruk för min del till hösten! :) Träningen jag skulle ha blev inställd också pga vädret :( Tråkigt när det sätter stopp, för vem vill rida i ridhus på sommaren? Inte jag, får rida där hela vintern sen ändå.

Blir nog stallet bara och titta till Sisse, kolla efter lite sår och så och se hur hon mår :)



Dagens planer är inte mkt

Idag har jag inte så mkt inplanerat...En privatlektion ska jag ha och sen får vi se vad jag hittar på resten av dagen. Så lite planering till den vore nog bra!  Sisse får vila då vädret är dåligt, tänker inte rida i ridhuset för där går bara allt åt skogen ändå :P Sen väntar vi på hovslagare! ;) Ska också fundera över en viktig sak som jag måste besluta mig inom en kort tid :( Får bli en lista med för och nackdelar...Ni lär märka vad som kommer hända elr ske elr vad man säger!

Hade mkt hellre velat jobba idag när vädret är så dåligt! + att jag inte har någon häst jag kan rida och jag är så otroligt ridsugen! Har inte ridit på 6 dagar och jag får vänta till tisdag nästa vecka :( Då jag jobbar...Det blir ju inte bättre av att va med hästar hela dagen på jobbet och inte få rida :P Man blir såå ridsugen så ni annar inte!

Nu, ringa hovslagare! ;)

Någon som har en häst jag kan rida? :D Skulle kunna gå ner för backen och fråga om jag får rida nordsvenskarna elr det fina halvblodet?! xD Så ridsugen är jag! Hahahaha..


Tävlings sugen!

Är så fruktansvärt tävlingssugen så vet inte riktigt vart jag ska ta vägen! Det var över två år (!!) sen sist jag tävlade lokalt! :O Hur har jag klarat mig!? Känner att jag måste ut snart så har har letat massa tävlingar! Men Sisse har bara varit utanför och tävlat en gång innan på en klubb, så några CR till får det bli innan det blir till att gå upp på lokal nivå...Pratar om hoppning nu så alla hänger med ;)

CR den 21 juli på hemmaplan - 80-90cm.
CR den 27 i U-hamn - 80, 90cm.

Har inte tittat längre men går det bra på dom två CR så blir det att gå ännu ett snäpp upp på 90-1m! Sen ska det ju självklart kännas bra på 90cm innan vi går på 1m. Sen ett litet "problem",  vi åker ingenstans om hon inte går att lasta :/ Hoppas vi hinner ta en tur i transporten innan den 27 för annars blir det inget :( Hon är ju inte svår elr så. Hon går in snällt men vill inte gå in med bakbena haha. Det är när jag ska gå under bommen där fram som hon blir osäker. Utan mellanvägen går det kanon! Hmm...Knas häst!

Vill ha fler prisrosetter! Just nu har jag 12st blågula, 9st blåa, 5st gula och 2st röda :) Alla med Kalle <3 och en himlans massa planketter! Inte alla på bilden men det förstod ni nog ;)





Ännu en bildbomb från Chappen!






Håkan Ask och Apach (stavning?) :




Thomas Gunnarsson och Daffin:




Gillade ni bilderna? :) Har bilder från framridningen också om ni är sugna?




Äntligen hemma!

Då var fyra stycken arbetsdagar gjorda och det har varit väldigt roligt för det har varit så mkt folk! :D Igår onsdag gick jag nästan 130 varv (!!), tur det inte var så jättevarmt och jag hade en super go häst och pratglada barn! :D Idag torsdag har det vart en rengnig dag men det har varit riktigt kul ändå! :D Det har varit massa folk i parken och jag har träffat en del jag känner! :) Gick 80 varv, kunde jag inte tro när det regnade så! Men vi gick på hela tiden och jag hade dom goaste hästarna idag också <3 

NU är jag hemma och sitter här och bloggar! :D Igår var Sisse och Therese ute i skogen och dom hade också hoppat massa terräng hinder och banken hade dom vart uppe på, kul!! :D Nu ska jag fixa en bilodbomb till er så håll utkik!

 

Så snygga!

Hittade tre olika pikér från Pikeurs som var riktigt, riktigt snygga!!





Gillar verkligen dessa skarpt! Hittade inget pris dock :/ Den första var riktigt snygg och anorlunda! Gillade alla riktigt skarpt! Håller ni med om att dom var snygga?! :D Hiss eller diss från eran sida? frpn mig får dom en stor hiss!


Godmorgon!

Ikväll kommer jag hem och kan blogga på som vanligt!! :D Sisse blir riden av Therese så henne behöver jag inte by mig om! ska slänga mig i soffan när jag kommer hem med datorn! Redigera lite nya bilder som ni får se ikväll :D Nu ska jag sticka till jobbet!



Stigbyglar



Lite små tuffa stigbyglar från det Italienska företaget Duca design, kostar runt 800kr. Om man matchar rätt kan det bli snyggt! Vad tycker ni? Hiss eller diss?


Lunch

Just nu har jag lunch på jobbet! Gott med lite mat om jag får säga det själv! ;) Fick ihop några tidinställda inlägg ändå igår, kändes bra! ;) Nu får jag sätta igång att börja äta så jag hinner med det! hoppas ni får en fortsatt bra dag alla läsare! :)<3


Vad vill Ni läsa om?

Nu frågar jag er läsare. Vad vill ni läsa/se här på bloggen?

-Ännu mera om utrustning så som lyx vs budget, outfits m.m.
-Mer om raser och ridgrenar?
-Ännu mera tips? kom med förslag isf!
- Kanske hur en tävlingsdag ser ut för mig?
- Mer bilder från ridpassen och kanske mer utförligt skrivande om ridpasserna?

Ja, Ni väljer och bestämer! :)




Outfit


Hästen: GG schabrak och mössa. Eskadron Pro safe. Träns från Schockemöhle.
Ryttaren: Mountain Horse Exclusive Line , HV polo ridbyxor, HV polo Piké , GPA Speed air.


Inga billiga saker jag letade fram ;)


Mkt folk i djurparken

Idag gick jag 117 var på ponnyridningen, lite trött i bena är jag allt! :P Hemma i sexdrega just nu men ska tillbaka till Borås alldeles strax då det inte blev någon ridning idag :) så hinner inte med så mkt tidinställda inlägg till imorgon :( Men några stycken! :) Ber så hemskt mkt om ursäkt men tiden räcker verkligen inte till just nu för bloggen! :(

Två dagar jobb till sen lite ledigt och då ska jag först och fämst blogga och rida! ;) Skanar min skrutt häst<3


Lyx vs Budget



Jag gillar dom till vänster!


Jobbat idag

Var perfekt väder idag att jobba i, inte för kallt elr varmt! :) hade den lilla svarta söta ponnyn frennie idag, imorgon blir det Karpin! :) Sisse vilar idag mån och imorgon tis så hon får vila hovisarna :) sen tar Therese henne ons och tors. Förlåt för dålig uppdatering idag, men kunde inte göra något åt det...imorgon kommer jag hem en natt så då kommer jag blogga fult ut! :) hpppas ni haft en bra dag! Klippte även mig idag, över 15 cm vilket jag ångar nu efter :( tur det växer ut igen! /Amanda


Märket J. Van D.

Välskräddad Italiensk kvalité för både häst och ryttare! Det måste vara ett Italienskt märke, elr?

Ett schabrak med inbyggd padd går på 1298:- 


Den marinblå kostar 6300:- Den röda kostar 6900:-


Vad tycker ni? Jag dissar priset på utrustningen men hissar utseendet!


Inte riktigt fräsch

Kom hem idag så jag kan sova en natt hemma så jag kunde rida min lilla häst idag :) Men hon ömmade jättemkt på vägen ner till ridhuset och ville bara gå i diket och på gräset :( Skrittade lite i en låg lång form och kändes mkt bra! Började sen trava fram och då blev hon lite kort i steget och kändes inte riktigt fräsch :( Men fortsätte att rida en 5min till då hon "haltade" till bara då och då. Men jag valde att avsluta och gå hem med henne. Hon gick i diket hela vägen hem, stackars lilla hästen <3 Kan vara från uteritten i fredags när vi red så långt och på grusvägar och hon blivit öm av det och trampat på en sten :/ Hon var iaf inte varm elr svullen någonstans så det måste vara att hon ömmar lite :) Konstigt, för hon har aldrig gjort det innan. Men som sagt, red ju ganska långt i fredags på grusvägar...

Om det inte blivit bättre tills torsdag får hovslagaren komma och slå på skor :) Glömde naturligtvis kameran hemma men det hade ändå inte blivit mkt bilder! :P



Outfit


JW schabrak, luva
Catagoa boots, benskydd
Swarovskipannband


Sista dagen

Då var det min sista lediga dag denna veckan :) Sen går vi på jobb i fyra dagar. Sisse har vilat tre dagar nu men imorgon får hon börja jobba igen! ;) Igår åskade det så vill inte blogga då.

Idag hoppas jag att vi ska åka och kolla på hundvalapar! :D Iaf dom i Tranemo då det är ganska nära och bra ;)



Swarovski armband

Dessa swarovski armband från Charlies är riktigt snygga! Man kan välja om  man vill ha fyra elr två rader med stenar :) Dessa kostar 399:-

 Klicka för större bilder!

Men det finns även en lite billigare och nästan precis lika snygg variant som swarovski armbanden för 199:-!
Klicka för större bild!

Vad tycker ni om armbanden? Jag antar att man har dom när man tävlar men man kan ha dom för övrigt också? :) Jag hade ju haft mitt om man skulle köpa till tävling! Syns ju dock inte om man har kavaj på sig :P


Ridhandskar - Roeckl Polo

Tycker dessa ridhandskar är supersnygga och inte superdyra heller :) Kostar 299:- Vad tycker ni om dom? Hiss elr diss? Någon som vet om det finns likadana handskar fast det svarta är vitt med samma röda rand?


Jag har själv ett par sköna ridhandskar från Hööks! :) Vad rider ni med för handskar? Kan ni rekomendera dom kanske? :)


Dagens planer?

Har inte så mkt planer för dagen...elr jag har inga alls :P Vet att Alexander, Mona och Wera och kanske pappa ska bowla idag men jag tycker det är jättetråkigt så jag sattnar nog hemma :P Då kan jag ju göra massa tidinställda inlägg till veckan som kommer ;)

Saknar redan min häst <3



Hemma hos pappa

Då har man landat hemma hos pappa efter att ha varit på kalas :) Har bjudit på massa bilder idag så ni får gärna kommentera så blir jag otroligt glad :D Har redigerat mkt bilder så inte blivit bästa uppdateringen men ni har sett och fått mkt bilder iaf ;)

Therese rider Sisse mån, tis, onsdag :) Tack! Kommer hem på tisdag och sover en natt hemma också.

Har ni haft en bra dag då? Här har det regnat nästan hela dagen :/



Pole bending competition

Var ju på High Chaparral på westerntävlingar över en dag :) Den första grenen vi tittade på och som jag fotade på hete pole bending competition. Så jag tänkte berätta vad det gick ut på av det jag lärde mig där ner :) Så detta är helt egen fakta av vad jag lärde mig under tävlingens gång :)

Det var tjejer/killar som var bäst i Sverige på detta och tävlade på elit nivå och det var även några som det var första gången för. Ändå tävlade alla mot varandra :) Lite orättvisst kanske? Sen finns det ingen åldersgräns för att rida tex B-ponny utan man får vara 20 år om det är så :) Men iaf, pole bending competition gick ut på att vara så snabb som möjligt med bästa tiden och man startade två ggr :)

Först skulle man så fort som möjligt ner till andra sidan av "ridbanan" och sen var det slalom upp med 4st (tror det var 4st) pinnar och sen skulle man göra slalom ner igen och sen var det full fart mot mållinjen! Lite bilder jag tog :)

Och vrf inte börja med den bästa ryttaren i hela Sverige på
pole bending competition racing? GRYM var hon och hennes häst var med på varenda liten signal!




Sen denna söta hästen var också duktig som kämpade på bra!






Killen här under var också riktigt riktigt bra och hans häst också!




Dom under var också en favorit! Gillar benskydden! ;)






Två andra ryttare :) Fotade inte alla ekipage...




Vad tyckte ni om bilderna och min lilla fakta om grenen? ;) Ska jag göra likadant med dne andra grenen jag tittade och fotade på? :)



Sisse = Sjöhäst

Ännu en bildbomb från i onsdags, men nu när vi besökte sjön! :)











Kommentera mer än gärna! :)


Borta en vecka

Idag får Sisse vila och jag får också vila från stallet ;) Kommer inte dit fören på torsdag nästa vecka då jag åker till pappa idag och sen börjar jag jobba på måndag och jobbar från mån-tors :) Så nu i helgen ska jag hinna göra tidinställda inlägg då jag inte kommer ha tillgång till dator/internet på 4 dagar :) Men det fixar jag lätt!

Vad ska jag gör idag då? Packa med en massa kläder och fixa lite saker här hemma :) Har också närmare 100 bilder som ska hinnas redigeras :/



Therese kommer rida Sisse någon dag också så hon inte bara står :)


Linnea och Biljanca




3 timmar på hästryggen

Har precis kommit hem från en underbar uteritt med Emelie och Petra! :D Vi hade riktigt roligt med våra hästar! :) Vi red först till Hofsnäs och galopperade precis vid sjön på en mysig liten väg så man fick duka för grenarna. Underbart, fast det regnade lite. Men det märkte man ju inte då träderna var över oss :) Vi stannade och fikade på vägen också vid sjön. Jag hade gjort chockladmuffins som blev väldigt kladdiga ;) Hehe. Sen var det mot Torpa stenhus som gällde! Blev mkt skritt och galopp och mkt snack ;) Har aldrig galopperat så fort med Sisse innan som vi gjorde idag och så långa sträckor, skönt att sträcka ut! Något som var lite småkul var när vi skulle gå över gärnvägen, haha...Sisse hoppade över x) Det var iaf riktigt rolig långritt vilket måste göras om väldigt snart!!! :D

Så tre timmar var vi ute, orkar inte med några bilder :P Har lite smått ont i rumpan och imorgon får Sisse vila :)



http://photobyella.se 


Spöregnar

För tillfället spöregnar det och jag ska sitta på hästryggen i ca 2 timmar! Dags att leta fram regnkläderna och göra sig iordning! :) Det blir första gången som Sisse kommer gå så långt, men det ska nog gå bra + att hon aldrig vart på den sidan av skogen och inte i dom trakterna :) Spännande!



Gud så tråkigt!

Vi blir bara fyra stycken i min nya klass :/ Såå tråkigt! Så funderar på att ta mitt andra val ist :) Ska bara övertala mamma om detta, men det går nog bra! :) Om jag byter så blir vi två Amandor i klassen, kanske fler också ;) Men har några dagar på mig att bestäma mig helt :) Men då kanske man ska flytta hästen också om man börjar på ett hästgymnasium? :( Fast man kan ju låna också ;)





Gårdagen

Igår red jag ju också Biljanca och hon var kanon fin! :D Det vi gjorde föra dagen gjorde verkligen skillnad och hon var en helt annan häst igår! :) Red bara en kort stund och kände på alla gångarter och sen fick Linnea rida och jag höll lektion! Fotade lite mera på dom igår så bilder kommer! :)

Jag hade en nöjd ryttare och häst sen efter lektionen! :D Kommer bilder först på mig och Biljanca och sen på Linnea och Biljanca ikväll då det var så många som var riktigt bra! :)










Duktig häst! Bilder på Linnea och B kommer senare ikväll :)




Bildbomb!










Glad och nöjd ryttare och häst!! :D


Torpa stenhus

Idag ska jag och två till rida till Torpa stenhus, 1 mil dit så det blir väl 2 mil om man ska dit och hem igen ;) Får se om vi rider via Hofsnäs hem, det återstår att se! :) Innan det blir det att hålla i en lektion för Linnea och Biljanca!

Detta är Torpa stenhus :)


Självklart hänger kameran med, antingen min lilla kompaktkamera elr systemen, men tror det får bli den lilla ;) Enklast så och då kan man ha den i fickan! :) Ska baka bullar och lite annat gott till utteritten <3 Men regnar det tror jag inte det blir något...Snart kommer bildbomben också upp!! :D


Smakprov <3



Underbar dag/kväll!

Har vart med Linnea i timmarna 4 i stallet och har nästan precis kommit hem och just nu laddas det upp över 500 bilder in i datorn som vi tagit idag! Det blev inget dressyrpass med Sisse då det var för varmt för det så vi tog en prommenad/ridtur i skogen ist! Vi turades om att rida på henne barbacka i skritt då bara. Stannade på ett ställe för att fota lite för det var härligt ljus m.m. Sisse var inte så sugen på att ha öronen fram bara :P Vi gick vidare till ängen och där red jag lite dressyr barbacka och Linnea fotade :) Och för första gången galopperade jag barbacka på henne, det var första gången för Sisse också! Utmanade ödet kan man väl säga, första gången var det och så var det i skogen och ingen nosgrimma och ingen säkerhetsväst på mig ;) Men gud så kul det var!! :D Gick vidare till hoppbanan och hoppade även terränghindrerna där barbacka! Har film bevis + bildbevis på detta ;) Får nog redigera på en säkerhetsväst på mig om mamma ska se det ;) hehe.

Vi avslutade sen i sjön och det uppskattades! Sen till Biljanca och där red jag henne och hade sen lektion för dom! Mer om det i ett annat inlägg!

Nu bildbomb från första stället vi stannade och fotade på! :) Kommentera <3








Haha, titta inte för mkt på min fresyr bara, haft ridhjälm på mig x) Gillade ni bilderna? Kommentera isf! :D<3 Både jag och Linnea som tagit dom!




Tredelat pannband

Tredelat pannband var ju något nytt och utstickande! :D Något som jag tycker kan bli fult är om hästen har en stjärna elr bläs och det går nedanför den :/ Men det är en smaksak! :)




Vad tycker ni? Blir det kanske för mkt?

Strax stallet!

Blir först att rida Sisse i paddocken, ett dressyrpass och Linnea kommer ner och fotar! :D + en film kan jag lova er! Råkade ta bort den senaste filmen tyvärr :(( Sen blir det att åka och rida Biljanca idag också och sen i slutet får Linnea rida lite och jag har lektion för dom! :) Ska försöka filma och fota dom mera idag också.

Jag och Biljanca föra sommaren :)



Schabrak + luva

Köpte detta från Ullared igår, luvan köpte jag nästan bara för att det var så billigt ;) Hehe. Men behöver faktiskt ett nytt vitt schabrak till träning. Mitt Mia schabrak som jag gav 500kr för på GBH vill jag helts bara andvända till tävling så då fick det bli ett billigare nu och då var det detta som fanns :)





Sen kanke mitt Kingslands schabrak blir till salu! Men bara kanske än så länge ;)




Ni ser ju själva att det är som nytt! Andvänt det en gång bara och tvättat det efter :)


Onsdag idag

Vilket underbart väder det kommer bli idag :D Måste sola lite när det är fint väder för en gångs skull ;) Stallet väntar vi med tills i eftermiddag så jag har ätit och så innan då det lär bli många timmar i stallet ;)

Kanske blir tre hästar för mig som ska ridas + en lektion :) Vi får se helt enkelt! Det kanske bara blir en också så jag väntar med att skriva ut något mer om det! Nu ska jag äta frukost och sen duscha och efter det lägga mig i solen och bara njuta!! :)

Blev sugen på att göra Sisse tävlingsfin med knoppar och vitt schabrak + benskydd! :D Vad tror ni? Det var ju över två årsen jag knoppade sist! :O Men det blir nog lika bra för det ;) Vad tycker ni?

Biljanca

Efter jag ridit Sisse så åkte jag med Linnea för att rida hennes D-ponny Biljanca :) Som ni nog har hört om innan, brukar ha lite träningar för dom ibland och rida Biljanca :) Men iaf, jag jobbade med att lösgöra henne i sidorna och få henne mjukare i munnen och söka sig till bettet :) Efter en liten stund fick jag henne dit jag ville och det var mkt skönare att gå i form än att kämpa emot tyckte hon ;) Stadig i formen och mkt fin i sidorna och låg fint på bettet och i handen. Hon ville gärna dra sig in mot mitten, precis som med Yazz. Mkt jobb med en stadig yttertygel och stadig innerskänkel och mkt volter och flyttningar av bakdelen :) Fick till det riktigt bra och sen var det ingen korsgalopp i galoppen. Bilderna är tagna nästan precis när jag börat rida så hon var mera ihop i slutet i formen :)

Linnea satt sen upp och jag hade lektion. Hann inte fota mkt på dom då jag hade fullt upp med att ge instruktioner m.m. ;) Vi jobbade precis på samma sätt och i slutet fick båda till det riktigt, riktigt bra och Biljanca sökte sig mkt fint neråt i form! Ska rida henne mera i veckan + ha lektioner :)






Och en bild på Linnea och Biljanca precis när dom börjat rida! :)



Visst var min inbakadefläta fin som jag gjorde? ;)


Hoppning på Sisse!

Då var man hemma från stallet, blev lite längre än planerat ;) Hoppade Sisse i paddocken och Linnea var med och fotade och Linda var med och hjälpte till och tittade + red lite i slutet! Sisse var fin och hoppade med med stor glädje som vanligt! :D Hon var superfin mot hindrerna, lyssnade lite för bra på mig så vi hamna i undertempo (!!), trodde det var omöjligt men inte :D Haha. Tog också några språng på en oxer på 1m och som var ganska bred. Vilka språng hästen får till då! :O Mantag får man ta om man ska hänga med i hennes språng ;) Hon hoppar med så mkt rygg, otrolig känsla! :D När Linda kom sen mot en oxer på ca 70cm så var hon inte med på Sisses stora språng så hon kom lite efter ;) Sen var hon med bättre! :) Tyckte Linda fixade det bra för att vara första gången!

Jag är riktigt nöjd över henne och hon var svettig från topp till tå och skummade lite överallt ;) Och undrar ni om bilden under och kanske andra bilder så försökte jag få henne att landa i rätt galopp så fick överdriva och ibland gick det och ibland inte :P






Bilderna när jag hoppar 1m nedanför :)





Och nu kommer några bilder på Linda och Sisse, fotade av mig! :)









Hemma!

Blev ingen lädergrimma alls idag på ullared :P dom fall inte mig i smaken...men ett tävlings/träning schabrak blev det + matchande luva till för skoj skull när det var så billigt ;) Bilder kommer! Snart ska jag till stallet och hoppa, har en fotograf/filmare + en medhjälpare, elr två kan man säga ;) skriver mera när jag kommer hem! / Amanda


Tisdag

Snart bär det av till Ullared! :) Ska bara gå ner till hästavdelning för att köpa en lädergrimma då Sisses är sönder och det  måste vi ju ha om vi ska iväg med transporten ;) Men vi får väl se hur det går med det att bara köpa en lädergrimma ;) Annars blir det väl lite kläder till sig själv. Kanske rider Sisse, beror på när vi kommer hem :) Tänkte inte ta och gör tidinställda inlägg som jag brukar så jag bloggar så fort jag kommer hem elr från mobilen ist! ;)



Världens bäst dressyrpass med Sisse!

Och jag överdriver inte! Hon gick så otroligt bra idag så det var sjukt! Kunde nästan inte sluta rida så efter en timma så var jag tvungen att avsluta ridpasset ;) Värmde upp i lite lång och låg form i skritt och trav på serpentinbågar och volter. Gjorde sen lite skänkelvikning i skritt och övergick sen till trav i lite högre form då. Ena varvet gick riktigt bra, andra får vi kämpa på lite bättre med takten igenom :) Hon slängde inte upp huvudet en enda gång under HELA ridpasset! Galoppen var helt underbar, kunde korta och länga i stort sett hur mkt jag ville och hon samlade sig väldigt bra, för bra för att man ska tro att det var sant :P Gjorde också mkt övergångar från trav - skritt - halt osv. Provade också för skoj skull att göra lite förvänd galopp på henne när jag hade så bra koll på henne i galoppen när jag kunde påverka så mkt. Från snett igenom och hela kortsidan och igenom svängarna och in i en ny snett igenom fixade hon galant! Ökade inte det minsta <3 Gjorde sen över ridbanan för att få en lite skarpare sväng och hon byter inte galopp då heller och galopperar så lungt och fint <3 Travade sen av henne...

Gud så duktig hon var idag :`D Har aldrig gått så bra som det gjorde idag och det var en väldigt nöjd ryttare och häst som gick hem till stallet igen :D Det här kommer jag leva på så länge och hoppas lite av detta håller i sig.
Tack till Therese som hjälpt mig under veckan också och hålla igång henne! Ditt arbete med henne har gjort stor skillnad sen sist! :D

Innan ridpasset med Sisse så red jag Arn! :) En fjordhingst på tre år för er som inte vet. Tror det var tredje gången med ryttare som han blev riden och första gången han provade på galopp med ryttare på :D Så duktig liten häst, kommer bli en stjärna av honom en vacker dag! Har ingen bild på han men det kanske kommer i dagarna :) 


Två veckor sedan nu <3



Outfit

Gjorde en outfit snabbt :) Vad tycker ni? Jag gillar färgen skarpt! Sen hittade jag inget matchande pannband :P



Smakprov och mera ikväll!



Jag är snäll idag

Nu har jag redigerat alla bilder från Chaparral och ridpasset som jag valt ut, över 100 bilder! Så nu känner jag att jag måste vissa flera bilder från ridpasset i onsdags! ;) 

Hon har blivit så fin i kroppen! :D





Bilden ovan: Rumpan hamna lite före i skänkelvikningen i början :P






Bildbevis på skänkelvikning! :D Haha!




Tyvärr inga bilder

Blir då inga bilder från gymkhanan, Chaparral elr ridpasset ;) Saknas 5 kommentarer till inlägget under....

Går för tillfället inte ladda upp bilder heller på blogg.se så det gjorde ju inget att det saknades lite kommentarer om att ni ville ha :) Men det går att ta ur arkivet iaf! ;)



Men ni har fortfarande chansen att påverka om det blir bilder elr ej i inlägget under!


Nu så får ni kommentera....

...om ni vill ha flera bilder från ridpasset, gymkhana och Chaparral och en film från ridpasset! ;) Får jag mindre än 8 kommentarer blir det inget med det imorgon, så kommentera om ni vill se detta! ;) /Amanda


Tråkigt...

Tycker det är så synd med dessa två schabrak då själva loggan m.m. inte syns för det hamnar under sadlen! Visst, det kan var riktigt snyggt när man köper det och så men man kanske inte sen tänker på att det inte blir lika snyggt under sadlen? Inte köper man ett schabrak för att hänga på vägen, elr? ;) 

Tog bara dessa schabrak som ex. finns många fler som råkat ut för detta som jag tror hade sålts bättre!


Det blir speciellt så med detta JW schabrak :/ Hade lätt velat ha det om själva loggan/märket hade vart i det nedre hörnet ist för nu syns det ju inte om man lägger på en sadel :/ Vad tycker ni om detta? Jag tycker det är dåligt att dom designat det så!


Nosgrimmor

Vad andvänder ni för sorts nosgrimmor/nosgrimma på era hästar? :) Och när andvänder ni just den nosgrimman? :) Ni kanske har en nosgrimma till hoppning och en annan till dressyr?



Ni som inte har Photoshop

Provade att göra en outfit på pizap, ett redigeringspogram på nätet. Väldigt enkelt och lätt och man behöver ju inte ladda ner det elr något sånt :) Har hört om detta så var tvungen att prova och tipsa er ;)


Är man smart så suddar man bort pizap i hörnet ;)

GPA hjäm
Prestige stigbyglar
JW schabrak
tretorn stövlar

Vart tog magin vägen?

Vart tog magin vägen igentligen hos Totilas? Jag måste själv säga att jag blir besviken när jag ser Totilas nu, man sitter inte som klistrad framför datorskärmen och följer inte varenda steg hästen tar när man ser Totilas och Rath tillsammans. Det vara verkligen något magiskt mellan Totilas och Edward när man såg dom på dressyrbanorna tillsammans! Jag känner inget "wow" inom mig när jag ser Rath och Totilas, kanske har det där magiska stannat hos Edward? Det verkar som det iaf. Visst tar det en tid att rida in sig på en häst,  men Totilas kommer aldrig att att gå som han gjorde med Edward.

 Det är flera missar dom gör på filmen under som jag tycker att man inte får missa på.



Vad tycker ni om Rath och Totilas?

Hejsan

Hejsan Idag har det inte varit för kallt elr för varmt, alldeles lagom att jobba i! :) gick runt 40 varv så det var en del som ville rida. Åkte även tåget med Sofie i slutet på arbetsdagen :) Mer bilder från Chapparal och ridpasset igår kommer på söndag då jag inte är hemma ;) Ställ gärna flera frågor till frågestunden lite längre ner också så blir jag riktigt glad! /Amanda


Veckans fråga



Vad andvänder ni för sorts hjälptyglar på era hästar? :) Och vrf andvänder ni det? Hittade en ganska rolig bild som passade bra tycker jag :P



Mantråd från Hööks

Hööks har fått in mantråd vilket jag sökt efter länge och nu har dom fått det och det kostar 15kr! :D Man andvänder det när man ska göra knoppar ist för att andvända gummiband :) Och man får även med en nål! ;)


Gårdagens ridpass!

Skrev aldrig om ridpasset igår kväll vilket jag måste göra! ;) Det gick något grymt bra måste jag säga :`) Hon var väldigt pigg åt det posetiva hållet och lyssnade på minsta lilla jag gjorde och bad henne om. Hon höll formen jättefint i övergångarna och i stort sett under hela ridpasset :D Inget slängande elr tjafsande med huvudet. Galoppfattningarna var klockrena, dock var hon stark i galoppen och låg på en hel del men jag kunde ändå kontrollera henne :) Gjorde även lite skänkelvikningar några få steg i taget. Riktigt svårt är det måste jag säga, tar man lite för hårt slänger hon upp huvudet och man får börja om :P Massa volter från skänkelvikningarna och in i dom också så går det bättre :) Nu blir det också lite bilder!




På bilden under måste jag säga att jag ska precis korta tyglen efter att ha jobbat henne i en låg lång form ;)



Har vääldigt många bilder till! :D


RSS 2.0