The school (inget läsvärt så)

Tittade in på min elev sida på nätet för att kolla om jag fått fler betygsättningar sen sist jag var inne! Hade fått det i att mocka spilta på korrekt sätt och såhär ska man göra/utföra för att få ett så högt betyg som möjligt och jag har just nu B efter två gånger, känns bra och framförallt kul. Ska försöka hålla detta och försöka nå ändå upp till ett A! Alltså "träna" och följa "reglerna" hemma också så det sitter i ryggmärgen sen!

Att mocka spilta med bädd på ett korrekt sätt
bedömning av effektivitet, säkerhet, ergonomi, resultat och handlag med djur och redskap.
Eleven ska kunna göra en dokumentation av sina uppgifter och resultat, samt bedömma sin egen förmåga.

Sen i tisdags så hade vi prov på hjälper, den lodräta sitsen och ridvägar. Vi skulle först beskriva en ridväg som vi tyckte hade en lösgörande inverkan på hästen och förklara varför m.m. Sen skulle vi beskriva den lodräta sitsen och sen nämna 5 st olika hjälper och beskriva dom! Vi hade 20 minuter på oss, tidspress elr vad? Men försökte inte tänka på tiden, lätt att man blir stressad och inte kommer på något. Skrev en hel sida när jag skulle förklara den första frågan och ännu en hel sida om den lodräta sitsen. Tog med jämnförelser också och försökte vara så tydlig och utförlig i min förklaring. Dock hann jag inte med den sista frågan när vi skulle beskriva 5 st olika hjälper och deras funktion. Så det drog ju ner lite på betyget jag fick, men oj så nöjd jag är! Hade vi fått en timma på oss hade jag kunnat skriva ännu mera utförligt och tydligt och tagit med ännu flera jämnförelser och jag hade då hunnit med att skriva om 5 st hjälper. Tror att jag lätt hade fått ett A på det då! Men väldigt nöjd med betyget jag fick ändå :)

Vill ni att jag ska skriva om lite övningar som jag tycker har en lösgörnade inverkan på hästen och om den lodräta sitsen? :)

Tiden räcker inte till!

Skrev ju igår att jag skulle rida. MEN och tyvärr har det blivit ändrade planer så Sisse vila idag också och igen :( Mamma tar då stallet så åker inte ens dit idag heller.

Känner mig jätte hemsk som inte ens åker till stallet elr inte rider. Innan i måndags hade hon vilat i 8 dagar och jag hade inte ens varit i stallet på dom 8 dagarna då jag var sjuk och var hos pappa under helgen. I måndags blev det ridning och igår tisdag blev det vila och idag också. troligen imorgon torsdag också då min lillebror fyller år. Tiden räcker inte till för tillfället då det är mkt att greja med här hemma och som vi håller på med. Plus att jag har aldrig haft så mkt i skolan som jag har just denna veckan :( Vi har/haft och kommer att ha:

- engelskaprov
- matteprov
- Inlämningsuppgift i entreprenör + redovisa den
- ett litet biologi prov
- Försöka hinna läsa 80 sidor i en bok innan veckan är slut. Helst ännu mer!

Allt detta denna veckanockså! Ja som ni ser så har jag fullt upp! Så nu ska jag ta fram biologin och engelskan när det inte blir något stall för min del idag!



Jag vill rida min häst! Blir troligtvis först till helgen så hoppträningen blir också flyttad en vecka framåt då jag inte vill att hon ska gå en hoppträning efter att ha vilat i 2 veckor.. Ingen bra ideé skulle jag säga!


Sisse vilar...

Ovanligt att hon får vila idag? Hade lite planer men det blir nästa vecka ist när Sisse varit igång lite bättre. Så tyvärr får ni vara nyfikna om vad som händer om en vecka till. Så det blir vila för Sisse idag, kommer nämligen inte till stallet.. DÄRFÖR ska man bo på en gård elr ha gång avstånd till stallet! ;) Mamma har vart i stallet idag så fick inte ens se elr träffa min godning :( Men imorgon SKA jag rida, punkt slut! Helst alla dagar resten av denna veckan.

Nu ska jag leta upp ett telefon numer.. till vad och till vem kanske ni får veta senare i veckan! :D



Måste skaffa ny klubbjacka då min är sönder lite överallt..I dragkedjan, fickan, armhålorna m.m. Undra om man fortfarande kan köpa en klubbjacka för Länghem? Någon som läser bloggen som vet kanske? Elr så får det bli en AP för en klubbjacka måste man ju ha för klubb/klubbar man tävlar/rider för!


Ett riktigt bra ridpass med Mastiff!!

Idag blev det Mastiff som jag fick rida, fick minsta hästen idag igen fast en annan häst då för föra gången var det Dream Boy. Men självklart inte minsta hästen i stallet utan minsta hästen bland dom vi fick välja mellan ;) Men iaf, Mastiff var riktigt rolig att rida och jag var super nöjd efter ridpasset och under lektionen! :D Han är ca 150 cm i mankhöjd så precis över ponnymåttet så en liten, liten storhäst.

Vi hade sitsträning idag och vi fick rida i dressyrsadlarna och sen efter vi värmt upp red vi utan. Till en början när vi skulle korta upp tyglarna la jag till bena om han för att rama in och tog i tyglarna.. Han ville inte gå i form och stretade imot men kände att det här kommer aldrig att funka. Så jag lättade på trycket med bena och tog små och mjuka förhållningar och vips så var han i form! Sen gick han fint där och var hyffsat mjuk i sidorna men efter att ha jobbat en stund så var han såå fin i sidorna och släppte verkligen till imellan åt så jag hade ingenting i handen och jag hade han framför mig.

Sen när vi skulle rida utan stigbyglarna fick man driva lite med sättet och vi jobbade mkt med våran sits och inverkan. Måste säga att denna sitsträningen var den bästa sitsträningen jag ridit och vart med om! Vi fick massor med tips och ja, det var en kanon träning!!! :D I slutet efter vi gjort en massa övergångar i dom olika gångarterna och hittat våra sittben m.m gjorde vi några längningar snett igenom. Första gick inte bra alls.. Andra gången vi skulle öka steglängden säger jag bara wow! Mastiff var med på noterna och jag satt till ordentligt och försökte ha så mkt häst som möjligt framför mig och driva i varje steg. Det blev ett sväv moment genom hela snett igenom och det var en otrolig känsla, aldrig kännt det innan. Och att mastiff var så bra på det kunde man ju aldrig ha trott och att jag fick till det så bra, haha. Det var riktigt häftigt iaf att sväva lite, för det kändes verkligen så! Dom andra gångerna höll vi inte takten lika bra men visst fick vi in lite svävmoment ;) Han var riktigt fin i slutet måste jag säga och hela ridpasset var riktigt roligt och nyttigt, men svettigt! ;) Kommer ha bra med träningsverk imorgon, men det är det helt klart värt!

Mastiff får en stor guldstjärna av mig, ponnybusen! <3 Brun med bläs är han, så sööt! 



Busig häst!

Idag satt jag upp på Sisse efter 8 dagars vila och vi gav oss ner mot paddocken! Hon var inte jätte pigg som jag trodde hon skulle vara vilket var skönt! Gjorde mest lösgörande arbete i en lägre form och sen så gjorde vi massa övergångar. Kunde bara skratta när jag galopperade.. hon sparakade bakut gång på gång och hoppade hit och dit. Ett stadigt mantag bara och lätt sits och försöka hänga med så gott som möjligt. Busiga hästen! Men lite roligt är det ;)

Har lite spännande planer för morgondagen! Mer säger jag inte fören allt är klart! Ridning imorgon på skolan.. dressyr på schemat och sitsträning och vi får rida i skolans dressyrsadlar, tjohoo! Har funderat lite på vilken pålle jag vill rida/ha, vi får se imorgon vilken det blir helt enkelt!

Bilder från föra året, men såhär såg det ut typ idag ;)  





Stallet idag

Var i stallet nu ikväll... Sisse fick ett nytt och tort täcke på sig och det andra hängde jag på tork i sadelkamaren :) Mockade och fixade och borstade av dom leriga benen :) Några pussar på mulen och en morot fick hon också <3

Nu blir det till att vänta till 21.50 då det sänds från globen, fyrspann och kändishoppning. Det får vi ju inte missa! :)Hoppas vi har ström tills dess bara. Blåser som skjutton och regnar...Ni anar inte heller hur ridsugen jag är! har inte ridit på en vecka nu och inte vart i stallet heller :( men nu denna veckan ska jag försöka hinna rida alla dagar så jag inte har en helt galen häst till helgens (förhoppningsvis!) hoppträning! :D



Stooooorm

Det blåser kraftigt och det spöregnar, inget vidare kul! Den här stormen ska öka som är här/på ingång.

Sisse har vilat en vecka exakt nu och jag tror hon får vila idag också. Hon kommer va fruktansvärt pigg och att rida i ridhuset när det blåser och spöregnar kommer inte bli något vidare bra ridpass. Hon kommer vara jätte spänd så känner att då kan hon lika gärna få vila en extra dag. Men hon får komma in för lite rykt och mys <3

bloggar mera senare när jag kommit hem från pappa! :)


Stockholm horse show

Har precis tittat live på datan på Stockholm horse show någon timma. Riktigt kul med alla shower och sånt! Någon som också kollade eller någon kanske är där? :)

Bild från ikväll på ett helt magiskt numer och man undrar egentligen hur f*n människan bär sig åt. Men det är bara att beundra och njuta av att se denna man med sina otroligt fina hästar som lyder han så fint!

Nu står grillen på ute och köttet ligger på.. Mumisgt! Hoppas ni får en mysig lördagskväll <3


Kan inte få nog av bilderna!







ÄLSKAR alla bilder från denna dagen! Det är tre stycken som fotat och det är mamma, dressagepassion.blogg.se och forslundfoto.se

Gillar ni också bilderna?! :D Sisse är verkligen ögongodis för mina ögon <3

Här har vi film från rundorna också, debut på 100 cm var det också, felfria! :) Även omhoppning. Sisse var väldigt lugn denna tävlingen måste jag säga om man jämför med andra ggr. Som sist i svenljunga, shit säger jag bara! Vi fick inte till avstånden så bra men men så kan det va! :))




Sen ska det naturligtvis inte va DM hoppning utan KM ;)


Egengjort grimskaft!

Innan vi hade traktorkörning som var efter lunch så hade vi hästelever lite praktiskt och vi skulle göra grimskaft och uppbindningsgrimskaft till spiltorna. Vi gjorde det till ridskolan så dom fick nya och mkt fina grimskaft gjorda av oss häst ettor! ;) Hade gärna velat ta hem det grimskaftet jag gjorde men får ta och fixa material hem så kan jag göra flera stycken till mig själv istället! :)  Lätt när man visste hur man skulle göra men endå lite krångligt att "fläta" detta. Tog bara bild på det upptill...



Just nu är jag i Borås hos pappa, tog bussen direkt från skolan hit. Så hinner och orkar inte blogga mer för idag så ni får ha en trevlig fredagskväll alla läsare! :D



Traktorkörningen avslutad

Idag var sista dagen som vi hade traktorkörning. Eftersom jag missat två körningar i veckan fick jag ta igen lite. Jag körde med släp idag och backade och grejade. Körde nyare traktor idag vilket var mkt lättare. Behövde inte dra, slita i växelspaken m.m. Fick även prova på och lyfta och flytta ensilagebalar, kul! Fick leka lite med själva spaken så jag hittade hur man stängde "klon" och vad upp och ner och åt sidan var osv. Backa med släp gick riktigt bra faktiskt!! :D Bara tänka tvärtom så gick det kanoners och var själv impad då det var en ganska lång sträcka som skulle backas... Fick även backa intill ett släpp och koppla det, också lätt faktiskt. Måste säga att det var nog den roligaste traktorkörningen och även den sista. Hoppas det inte dröjer allt för länge tills jag sätter mig i en traktor igen! ;)

Här kommer lite bilder!






Bilder på traktorn jag körde idag! :) Hade sen även ett släp efter så det var ett långt ekipage att handsakas med! ;) haha.. 


Skrattat så tårarna rann!

Åkte faktiskt med mamma till stallet nu ikväll och har precis kommit hem. Pussade lite på hästen och borstade lite <3 Såå mysigt! Mamma har spolat av Sisses ben nästan varje dag när jag vart sjuk så dom hållt sig rena och mockat och fixat, tack <3 Nytt kraftfoder får jag/vi fixa då det har tagit slut.

Sen höll jag på att dö av skratt när hon skulle vissa en sak som va på hästen. Jag vek mig av skratt och tårarna rann längs med kinderna. Det var hysteriskt roligt men tyvärr kan jag inte berätta vad det var då det skulle bli pinsamt för mamma. Kan säga som såhär att jag kommer nog små fnissa/skratta varje gång jag kommer borsta/tvätta sisses ben och så fort jag hör ordet mugg. Det var nog det roligaste som hänt på länge och skrattade hela vägen hem i bilen!

Godningar <3


1 månad...

kvar till julafton! Shit vad tiden går fort och vart är snön?! Jag är i och försig väldigt glad att snön inte har kommit ännu. Ser inte direkt fram emot att bordda och hålla på och inte kunna rida ordentligt pga snön. Nej, jag längtar inte tills den kommer! Men det borde ju vart snö vid det här laget?

Fast det här längtar man ju lite smått efter...



Fast ska ju va liite mera snö då men orkade inte leta fram bilder.


Veckan som kommer...

Hemma idag också... Men imorgon fredag ska jag till skolan! :D Sen direkt efter skolan åker jag vidare till pappa och är där över helgen :) Sisse vilar fram till söndag så hon har snart fått en veckas vila så det blir lungn ridning nästa vecka. Hon får ta och springa av sig i paddocken på söndag om det inte är mörkt. Hon har nog en hel del energi att släppa ut och jag vill helst inte sitta på henne det första efter en veckas vila :P Till nästa helg hoppas jag på att jag har kunnat boka in en hoppträning också! :D Spännande! Får förhoppningsvis exakta tider m.m nu på tisdag, kul, kul!

Nu ska jag ta och röja upp lite här hemma medans mamma målar och grejar! :) Vi hörs senare!



Schabrak




Klippte ihop lite schabrak till en och samma bild :) Finns så sjukt mkt snygga schabrak i alla sortes färger, modeller, kvaliteér, prisklasser m.m.

Något schabrak här ovanför som faller er i smaken elr inte alls? :)


Sisse



Information:
Namn: Sisse
Ras: 25% Pinto & 75% Oldenburgare
Färg: Svart, brun på sommaren ;)
Född: 2004
Efter: Okänd
Undan: Okänd
Kategori: Storhäst

Hoppning:
Hur högt har ni hoppat bana: 100 cm, 110 cm innan året e slut e målet.
Hur högt har ni hoppat enstaka hinder: 110cm.



Omhoppning på bilden ;)

Har ni hoppat:
Mur: Nej
Vattenmatta: Japp, många ggr! :)
Bank: Ja.
Trippelbarr: Japp.
Hur högt har ni tävlat: 100 cm.
Har ni placeringar och vinster i tävling: Ja inte så högt men i 1m på KM tävlingar.

Dressyr:
Har ni tävlat dressyr: Ja, en gång
Har ni placeringar och vinster i det: Inte än
Hur hög klass: LB:1
Har ni gjort skänkelvikning: Ja
Har ni gjort förvänd galopp: Japp, börjat träna smått på det.
Har ni gjort framdelsvändning: Vi tränar på det. 
Har ni gjort bakdelsvändning: Vi tränar på det ;)



Uteridning:
Har ni galopperat över ett fält tillsammans: Japp många gånger!
Har ni hoppat skogshinder: Ja och Sisse älskar det :D
Har ni badat tillsammans: Inte simmat men plaskat och sånt i vattnet.
Har ni skrittat på en mysig skogs stig: Ja absolut!



Har inget att göra så gjorde ett sånt här "test" ;)


Blää...

Hemma idag också, ingen nyhet direkt. Men mår mkt bättre och är piggare så orkar nog fördriva tiden lite mera framför datan idag, gött det! Har lite, lite feber bara men inte lika ont i halsen och ingen huvudvärk knappt. Till kvällen kanske jag kan äta riktigt mat?! :D Har ju inte kunnat svälja något alls typ och har jag ätit/drukigt något varmt elr kallt har det gjort hemskt ont i halsen :/ Men hoppas på skola imorgon!

Nu ska jag leta efter häst/hästar, praktikplats m.m på hästnet! :D



En bild säger mera än tusen ord <3

Sisse får en veckas vila...

Blir hemma från skolan imorgon onsdag också... Har inte blivit bättre och orkar knappt prata för halsen gör såpass ont. Febern går upp och ner även om jag håller mig still i soffan och knapprar alvedon och dricker en massa.

Sisse får vila fram till söndag. Hon har fått vila nu måndag och tisdag och kommer göra det imorgon onsdag också och på fredag åker jag till pappa och kanske inte är frisk ens på torsdag men vill då hålla mig från stallet. Så nästa gång jag är i stallet blir på söndag först :( En vecka utan att få pussa på sin häst och inte ens få träffa henne :( Usch, känner mig jätte hemsk! Men kan va bra med att slänga in en veckas vila också så hon också får vila huvud och kropp från ridning. Mamma är just nu i stallet och fixar med allt där :) Om jag är piggare imorgon ska jag försöka göra lite inlägg till bloggen! :)




Tisdag

Är hemma idag också från skolan...Extra tråkigt när det var dressyr och terränghoppning på schemat idag i skolan :( Men det kommer fler chanser till terränghoppning! :) Igår kväll mellan 20-21 tiden så började jag frysa och skaka så tog febern och då hade jag 39,1 :O Åt knappt något under dagen, kan knappt svälja mitt egna saliv :(

Idag har jag ätit en mosad banan än så länge, något iaf :) Halsen känns lite lite bättre men bara lite! Har inte tagit febern än då jag var snabb med att ta alvedon när jag vaknade. Tror jag blir hemma imorgon också vilket är tråkigt. Tur vi inte har några vanliga lektioner nu så missar inget. Bara traktorkörningen...

Mamma fixar stallet och Sisse får tyvärr vila idag också :/



Hemma från skolan

Är hemma från skolan idag... Så tråkigt. Men mådde inte bra när jag vaknade och gör inte det nu heller, lite bättre är det iaf. Är helt blodröd i halsen och kan knappt svälja och när jag tog ett djutandetag i morses så gjorde det så ont så jag började gråta! :( fy fan för att vara sjuk och ha ont i halsen och huvudet!! :(

Ligger just nu i soffan och tittar på TV. Blir inget stall för min del idag och Sisse får då vila. Får se hur jag mår imorgon om jag kan gå till skolan, men det ser mörkt ut :( Så typiskt att det står ridning och terränghoppning på schemat imorgon i skolan bara! :´( Men det kommer fler chanser till det! :) Bättre att bli helt frisk än halv frisk innan man går det skolan! :)

Har världens finaste pålle <3 Längtar sjukt mkt till alla tävlingar 2012! förhoppningsvis ska vi debutera 110 cm innan detta året är slut eller åtminstonde ha hoppat bana på den höjden. Och därför väntar jag på att Pierr ska komma hem igen! Om ett år har jag som mål att vi ska ha gjort felfria/bra rundor i 120... Ska bli spännande att se vart vi är om ett år! :D









Till toppen ska vi tsm!



Uteritt och sjuk

Idag blev det en tur i skogen tsm med Helena och Yra på en timma. Jätte härligt var det och hästarna var pigg och glada! :) Tack för sällskapet Helena!

Tog febern när jag kom hem också. När jag vaknade igår hade jag jätte ont i halsen och kunde knappt svälja mitt egna saliv och åt knappt inget på dagen och hade huvudvärk. Idag lika så så tog febern och visst var det så att jag hade feber :( Så får bli en lugn kväll i soffan och någon alvedon innan mitt huvud spricker!

Jag hoppas verkligen jag kan gå till skolan imorgon! Hatar när man missar en massa och det är ännu jobbigare när man går på gymnasiet. Börjar först 12.30.. Men får avgöra imorgon hur det blir när jag vaknar.


Stall Victoria Almgren & mina framtidsplaner - LÄS

 
Stall Victoria Almgren startade 1997 på gården Torp utanför Värnamo. Stallet ligger strax norr om Värnamo, i Småland. Anläggningen består av stall, byggt 1997 med 20 boxar, samt ett extra stall med fyra boxar. På gården finns ett ridhus som är byggt 1999 (22x55 m) och en uteridbana (30x60 m). I närheten finns fin ridterräng med sandvägar. Skrittmaskin finns på anläggningen.
   
  Stallet bedrivs som ett kombinerat utbildnings- och tävlingsstall med inriktning mot hoppning. Den större delen av verksamheten är att på uppdrag av hästägare rida in och utbilda unghästar.
   
  Hästar och ponnyer tas emot för inridning, utbildning och tillridning samt tävling. Victoria tar emot 3-6-åringar för visning/tävling i unghästchampionaten. Hon har totalt fått fram runt 20 årgångsfinalister varav flera varit med i mer än en final.
   
  Träningar i markarbete och hoppning håller Victoria hemma på sin anläggning, privat eller i grupp. Hon tar emot både ponny- och hästekipage.
 
  Utbildning och erfarenhet
  Victoria Almgren, som driver företaget, är utbildad hippolog, med inriktning hästutbildare och stallchef. Hon är också auktoriserad hopptränare och är idag en av Sveriges framgånsrika unghästutbildare.
   
  I olika perioder har Victoria arbetat och tränat i försäljnings- och utbildningsstall i Danmark och Sverige. En tid tränade och tävlade hon hos Francois Mathy i Belgien. Victoria har också varit ett par månader på ett stuteri i Italien där hon tränade och tävlade. Vidare var Victoria, under drygt ett år, ansvarig för hästutbildningen vid Tenhults naturbruksgymnasium.
   
  Victoria tävlar hoppning upp till svår klass. Bland annat har hon en 1,50-placering med den egna hästen Zunnie Pop. Med hästen Red Midt Ligt, som ägs av Ann Hellström, har Victoria haft stora framgångar i de höga klasserna, bl a var de 2:a vid SM 2007. Victoria vann 5-årschampionatet i Falsterbo och Breedres Trophy för 5-åringar med hästen Sevilla 2007. Vidare vann hon 4-årschampionatet 2008 med Milwaukee. Under de senaste tre åren har Victoria varit rankad bland de 20 bästa ryttarna i Sverige.
 
  Hästar och egen uppfödning
  Förutom de hästar som finns hos Victoria för till- eller inridning har hon hästar som hon själv äger. Det är allt från föl till tävlingshästar. Hon bedriver en liten avelsverksamhet. Varje år föds 1-2 föl som föds upp och utbildas innan de säljs. Målsättningen med unghästarna är att de ska ridas in för försäljning. Den hittills mest framgångsrika hästen, som Victoria fött upp, är Paddington, val f-95 e Electro-Cortez. Han är nu såld till en schweizisk ryttare.
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det är precis detta som jag själv vill hålla på med som Viktoria gör! Hon är en stor förebild för mig! Innan jag går ut gymnasiet ska jag va diplomerad hästsköttare. Jag ska under sommaren 2013 gå ridlärarutbildningen och sen efter gymnasiet fortsätta utbildningen för att kunna bli C-tränare i hoppning och även dressyr! Något som jag också vill sattsa på är att bli diplomerad unghästutbildare. Men då krävs det att man tävlat 130 i hoppning och så ska man uppfylla några krav i dressyren för att kunna gå utbildningen. Men det finns massa hästar där ute som lånas ut för tävling och man kan tävla för försäljningsstall elr något liknande som har hästar som kan gå 130 hoppning och högre. Tro mig, jag har redan börjat att leta och fråga runt! ;)  Men det är precis det jag vill göra som Viktoria gör! Men jag vill ta in lika mkt hopp och dressyr i min verksamhet. Viktoria har bara hoppning och tävla bara hoppningn men jag vill göra detsamma med dressyren.

I skolan har jag och min mentor lagt upp en liten plan för dessa tre åren på gymnasiet för mig där jag ska kunna följa och veta vad som ska göras för att jag ska nå detta och mina mål. Inget är omöjligt.. Beridare har jag också i bakhuvudet och om det finns tid i framtiden och pengar för det skulle jag även vilja bli diplomerad beridare. Men det ligger jag lite lågt med så länge... 

Jag ska även ta och göra min praktik hos Viktoria i fyra veckor vilket kommer bli sjukt kul och lärorikt! :D Vill ni veta mera om allt det jag skrivit om och berättat får ni säga till :) Jag delar gärna med mig mer om  detta och hur jag ska nå mina framtida mål och vad som krävs på vägen!



19/11 - ridpasset

Ridpasset med Sisse gick inte bra någonstans! Nära på att trilla av också i galoppen. Detta glömmer vi så blir det skogen imorgon tsm med Helena då Petra som jag skulle ridit med inte kunde. Ska bli skönt att komma ut i skogen iallafall! :)

Ni får ha en bra lördagskväll! <3



Såg också att Länghems RK hade CR-hoppning 11/12. Synd att jag inte kan vara med :( Ska antingen till Svenljunga eller mark då det datumet. Men det kan ändra sig det också så det får vara lite öppet :) Kan ju inte debutera 110 om jag väljer Länghem...



Något jag längtar efter...

Något som jag just nu längtar väldigt mkt efter är tills jag flyttar till skolans internat! :D Sitter och planerar lite smått och tror det kommer bli grymt! Hoppas det blir nu så snart som möjligt... TV:en vi har uppe ska med och så ska jag skaffa mig en grymt bra bärbar dator. Så jag kan blogga från den, redigera bilder, surfa m.m. Någon som kan tipsa om en bra bärbar dator?? :D Ska bo själv i ett enmansrum så man kan stänga in sig och plugga för sig själv, gå upp så tidigt man vill på morgonen, sova när man vill m.m. Tror det blir bäst att bo själv! Kommer även pendla till Länghem från Svenljunga till stallet, 2 mil... men vad gör man inte för att få rida och träffa sin häst och ta hand om den? :) Kommer inte bli varje dag men det tar vi itu med när jag väl flyttar och ni får veta mera.

Längtar, det gör jag verkligen!


Paddocken & Skogen

Vaknade 13.05 idag av att telefonen ringde och tur var väl det annars hade jag nog sovit en stund till. Har precis tvingat i mig frukost för har riktigt ont i halsen och då vill man ju helst undvika att äta och svälja. Sisse ska få komma ut i skogen imorgon söndag och idag blir det paddocken.

Imorgon söndag rider vi ut med Petra på en längre tur, på någon timma blir det säkert! :) Måste passa på att rida ut i skogen nu på helgerna när det är ljust :)

 

Ett mysigt barbacka pass på ängen <3


Anna Scarpati schabrak

Något som är riktigt snyggt är detta Anna Scarpati schabraket, alla schabrak av det märket är ju super snygga men också dyra. Men skulle lätt vilja ha ett schabrak av det märket.. Tophorse hade fått in detta schabraket från det märket :)

Tror Sisse hade vart grymt snygg i detta <3 Men ska vänta till Horse show med shoppandet!



Hoppträningen

Yra skötte sig ypperligt och var riktigt rolig att rida och hoppa! :D Pigg, glad och positiv till hinder! Övningarna var bra och roliga. Dock var det mkt väntetid mellan gångerna man hoppade, då det var så mkt man skulle hoppa samtidigt.. Så det blev inte så mkt att vi hoppade då det tog lite tid när alla skulle hoppa. Så blev lite förvånad över att träningen var slut när den var slut då jag trodde vi bara hade värmt upp typ. Men, men, sånt får man ta :) Är jätte nöjd med hästen iaf! Tack Annerli för att jag fick ta träningen!! :)

Annerli och Yra i somras :)



Hoppa ponny ikväll!

Ska hoppa Yra som står i Sisses stall på hoppträningen nu ikväll för Ulrika! :) ska bli kul, ridit henne en gång innan så det ska bli kul att testa på henne1 :) Ni har sett några bilder på Yra innan som jag lagt upp här på bloggen innan men för att ni ska veta vilken häst det är så slänger jag upp en bild :)



Skoldagen har vart otroligt seg! Kunde haft sovmorgon till 12.30 men ist var jag i skolan 08.00 -.- Satt i skolans soffa med en kompis men vi hade det trevligt där endå! :) Sen började traktorkörningen 12.30.. Vi skulle backa igenom hela banan.. slalom m.m. Gick faktiskt riktigt bra och jag lyckades bara att köra över/ner/välta en kloss! :D Lite smått stolt faktiskt ;) haha.. Bakca i en liten åtta med klossar på varje sida är inte helt lätt. Har man en stor traktor får man hålla på att backa och köra fram för att inte välta något i sin väg. Nu ska jag byta om till ridkläder.. Vi hörs ikväll!!


Sisse = Duktig

Sisse fick gå i rundkorallen idag och jag satt på barbacka och skrittjobbade henne mest men även lite trav blev det. Jobbade med ryggningarna och halterna. Bibehålla formen och vi tränade även bak och framdelsvändningar. Jobbade med henne i 30 min och ett lagom ridpass och hon var riktigt fin sen i slutet! :)

Imorgon blir det hoppträning för Ulrika, men inte med Sisse utan med en annan pålle! :) kul kul!

En bild från en Ulle träning med Sisse :)



Jerringpriset till Roffe?

Ska Jerringpriset gå till Rolf-göran Bengtsson får ni ta och gå in och rösta på länken nedan! :)

https://response.questback.com/sr/jerringpriset2011/



Självstudier

Idag har vi självstudier i traktorteori hela dagen och ingen lärare kommer och kollar till oss ens i början av lektion för att se om alla är här. Så det blir mkt spelande, läsande av bloggar, facebook, musik m.m. Men jag klagar inte! ;) Har suttit här i en timma nu och ska göra det i 6-7 timmar till :O Seeeegt om något!!

Bjuder på några bilder som ligger i arkivet här på bloggen på min fina häst <3







ET Killberry Toyboy

Hjälpte Amanda med Tobbe igår när dom hoppade :) Värmde även upp honom åt Amanda och kände lite på han. Trevlig ponny och blir nog mycket roligare när man hittat knapparna på honom och gillade att hoppa gjorde han också vilket jag sett innan! :D Även om han blev het på hindrerna så var det superlätt att få stopp på honom, det är ju alltid ett stort plus! Kul att hjälpa till undertiden dom hoppade och det såg riktigt bra ut måste jag säga! ;) Amanda lyssnade bra på mina instruktioner och tog åt sig dom vilket gav bra resultat när dom hoppade en liten bana i slutet! :D

En ponny som jag själv skulle kunna tänka mig att ha och äga.. Så för er som letar maxad D-ponny som gillar hoppa och arbeta och är fin i munnen m.m så äör detta en bra häst! ;) IOch dessutom snygg! En bild på "Tobbe" innan ridpasset.



16 november

Sitter just nu i datasalen och har traktorteori. Självstudier och ingen lärare, blir inte så mycket gjort här :P Körde traktor innan lunch och det var mycket roligare än vad jag hade tänkt mig och vi fick göra lite övningar och köra en liten bana igenom "klossar", slalom m.m. Vi körde i ca 3 timmar.. Segt kan man tänka men tiden gick riktigt fort faktiskt.. Lite segt i början men sen när man kom in i växlingen och allt med traktorn så gick det bra och tiden rann iväg..

Jag stannar kvar i skoloan idag och hänger med en kompis till stallet och hjälper henne med hennes medryttarhäst "Tobbe". Hoppning står på schemat så ska hjälpa till med avstånd och med ridningen :) Kul kul! Sen ska vi käka pizza... Kan knappast bli bättre! Mamma tar hand om Sisse idag.

Amanda och "Tobbe", hästen är även till salu och har länkat annonsen innan. Hoppas det var ok att jag la ut bilden amanda! ;)



Häst nr 2 - Sisse

Har ju ridit min egna underbara pålle idag också! Och jävlar vad bra och fint hon gick!! :`D Körde lång och låg form i travarbetet i ca 30 min och jobbade med ställningar m.m. Vi körde sen skritt i högre form och tränade halter och att bibehålla formen in i halterna och även rygga i form. Det var dagens "utmaning" för Sisse.

I början in i halterna körde hon bara upp huvudet och ville inte göra halt :S La till spöt på halsen (absolut inte hårt för hon blir helt knas då) en gång för att säga till henne och sen skärpte hon till sig. Det tog tid och vi sysslade säkert med dessa halter och ryggningar i ca 20 min och sen kunde hon rygga super fint och rakt i form. Behövde bara ta lite lätt i båda tygglarna och så bakade hon super fint och lätt och i form!

Vi gick sen över i trav och lika fint där, wow vilken känsla jag hade när hon gjort halt superfort från trav, riktigt kul och med så små, små hjälper jag andvände! Det skrittarbetet i 20 min gjorde susen!

Galoppen var lika hemsk som "vanligt".. det känns som hon letar hinder när det är galopp som gäller. Speciellt i paddocken för hon suger smått tag i paddockstaketet och det känns som hon ska hoppa det.. Läskigt om ni frågar mig! Så nej, galopparbetet var inget att hurra för. Men galoppfattningarna satt allt bra!



Häst nr 1 - Dream Boy

Idag på ridningen i skolan fick vi välja mellan några hästar... Jag valde ännu en häst jag inte ridit, så kul att prova nya hästar! Men iaf, Dream boy är en av alla 4 st skäckarna och är någon centimeter över D-ponnymåttet, en liten storhäst med andra ord. Han tyckte till en början att det var jobbigt att jag satte press på han men efter lite upvärmning släppte han till fint och i slutet gick han som en klocka!! Från att ha varit motsträvig och stel i sidorna och tog inte skänklarna så var han superfin i slutet! Lätt och fin i handen och ville söka sig neråt i formen och formade sig fint för inner skänkel och hade mera framåtbjudning. Mer än nöjd med hästen!! :)

Hade stalltjänst i ridskolestallet först också med lite mockning och genom gång hur man mockar på rätt sätt ;) har ingen bild på han tyvärr... men en skäck ;)


Ojdå...

Glömt av bloggen, ups! Vi var ute under hela skoldagen och det var så sjukt kallt så ni annar inte! Fy vad jag frös och dom andra också! Vi gick igenom alla 7 st olika traktorer, hur man startar dom m.m Alla är ju olika :O Vi hann inte att köra utan blir på onsdag ist.

Red Sisse i paddocken, lång och låg formen koncentrerade vi oss på under hela ridasset och hon var fin fin!

Imorgon är det ridning igen i skolan, ett tag sedan nu då jag haft körning! :D Undra vilken häst man kan tänkas att få. Kanske ponny? ;) Storhästen Aventus på bilden från ridskolan :) Finingen!



Traktorkörning i skolan

Imorgon på börjar vi vårat traktorkörkort i skolan som kommer pågå i två veckors tid! Det innebär att vi inte kommer att ha några vanliga lektioner alls utan bara traktorkörning och självstudier imon traktorkörning då. Jag hoppas jag kommer tycka det är hyffsat kul att köra traktor annars kommer det bli lååånga dagar och två långa veckor! Vi ska lära oss nästan allt med trakotorkörning.. kunna fylla på spolarvätska, bensin/disel, laga traktorn om den går sönder, koppla släpp och köra/backa med det, kunna lyfta höbalar m.m. Kommer ju vara grym på att köra traktor om två veckor!! ;) Men på dom två kommande tisdagarna har vi inte det för då är det ridning som gäller :D

Kommer dela med mig lite smått om detta under två veckors tid så ni får veta hur det går ;)


Ska man skratta eller gråta?

Haha.. mitt schema jag la upp om hur jag ska rida sprack efter 3 timmar :P Mamma hade vart i stallet tidigt i morse och släppt ut och fixat med mockning och sånt. Så jag ska inte alls till stallet idag så sisse får vila :( Jag som sett fram emot en härlig tur i skogen och mjukat upp sisse efter igår!

Nu ska jag fixa iordning mig och vi ska iväg till Borås en sväng. Ni får ha det så bra ni också så hörs vi ikväll! Ska försöka få ihop en bildbomb också.



Ser fram emot tävlingsåret 2012 med min fina häst <3 Om det blir Div 3, 2 elr högre i hoppning får vi se. Helst div 2  men det beror på vad det finns för lag och klubbar som har lag i dom divitionerna :) Kommer mer om tävlingar och träningar på tisdag!

Plugga & stallet

Mamma sover till 15.00 ungefär.. Undertiden ska jag plugga i min säng :) Kanske äta lite frukost också och få i sig lite energi. Sisse ska komma ut i skogen om det inte hinner bli mörkt. Funderade just över hur veckan som kommer blir med ridningen och hoppas jag inte får förhinder elr liknande så jag inte kan följa schemat..

Måndag: Dressyr i paddocken.
Tisdag: Rundkorallen, tömkörning. Ridning i skolan också.
Onsdag: Vila. Jag sover på internatet och åker inte hem imellan.
Torsdag: Paddocken.

Helgen är inte ännu klart hur det blir :) Är fortfarande väldigt nöjd med gårdagens resultat och hade mer än gärna velat ha film på sista rundan! Till nästa CR-hoppning har vi som mål att starta 110 cm! Var väldigt nära att jag gjorde det igår faktiskt :) Men först ska vi hoppa bana på 110 och därför ska jag boka hoppträning på tisdag! :D Så får jag lite tips och Sisse får känna på den höjden och lite så :) Tror det blir super!


Tävlingsresultat!

Lastningen och allt gick klockrent... På framridningen var Sisse så sjukt, jävla pigg och het så det inte var sant! Hon har aldrig varit så pigg och het innan som hon var idag. Fick knappt stopp på henne ute i paddocken, pinsamt!!

Första rundan på 100 cm var KATASTROF dålig!! Det flög bommar hit och dit och fick lägga ett x-antal volter för att få kontroll på henne imellan hindrerna och sen även en vägran på sista hindret. Tänkte strycka mig till nästa runda då hon inte lyssnade på mig för 5öre.. Men mamma "tvingade" mig så det var bara att gå in på 100 cm igen för en andra start och göra sitt bästa och av situationen. Men wow så fin hon var och lyssnade på mig till 110% och allt var klockrent hela rundan runt och shit vilka språng hon fick till över oxrarna! Det blev en felfria runda och kan säga att detta var våran bästa runda vi någonsin har gjort tsm! :D

För att sammanfatta dagen så gjorde vi våran sämsta runda någonsin, men även våran bästa runda någonsin idag! :D Dock har vi inte film från idag :( Några bilder från framridningen bara. Men är faktiskt glad att det gick som det gick på första rundan ändå, då vet jag att jag ska rida mer under veckan innan tävling och galoppera fram ordentligt på framridningen. Man lär sig alltid något bra när det går dåligt också :)



Jag & Emilia :)





Första språnget på framhoppningen, fråga mig inte vrf jag tittar ner. Måste vart något intressant där ;)



Sisse efter sina starter med sin rosett :)




Tidinställt...

Vid denna tiden har nog första start gått och jag sitter på läktaren och kollar på duktiga ryttare med sina ponnysar/hästar... Lastningen och allt annat gick säkert bra också med Sisse :) Sist vi var här i Svenljunga var det 52 starter och jag är bland dom sista så lastar inte ut än på ett bra tag. Sisse behöver inte alls lång framridning.

Kanske kommer en och provrider Sisse också och hjälper mig med framridningen. Mer säger jag inte.. det får ni vet när jag kommer hem! :)


Mamma, kolla hit!

Denna godingen vill jag ska stå i stallet när jag kommer dit på julafton <3 Önskar mig ingenting annat!



Tagga tävling imorgon!

Vi hoppar över tävlingen i Mark och åker till Svenljunga imorgon ist! CR i svenljunga den 20 blev flyttad tills imorgon så då åker vi till svenljunga imorgon ist :) Tävlingen börjar inte fören 13.00 så jag kan fixa allt på morgonen. Har inte gjort någonting eller förberett... Tur det "bara" är CR.

Det som ska fixas idag och imorgon innan hästen står på transporten påväg till svenljunga är:

- Kameran ska vara laddad!
- Vita ridbyxor ska vara tvättade.
- Schabrak ska tvättas.
- Benskydd ska fixas och putsas + träns m.m.
- Manen på Sisse ska klippas till, ser hemsk ut!
- Hästen ska få sig en ordentlig rykt.
- Tretornstövlarna ska tvättas av.

Ja, det är mkt som ska fixas... Detta är det viktigaste av allt. Mamma filmar våra rundor och fotar framhoppningen :D Bild från senast.



Imorgon kör vi på:
Rött schabrak.
Brun klubbjacka + ridväst över.
Vita ridbyxor & tretorn stövlar.
Bruna benskydd.
Lackad nosgrimma + blingbling pannband.


Torsdag & fredag

Torsdag: Bloggade ingenting då jag var i skolan hela långa dagen, till 21 tiden på kvällen. Mamma tog stallet så Sisse fick vila :( Blev inte enligt min ridplanering så det var lite synd och tråkigt att hon fick vila, igen. Hon har vilat lite för mkt nu men får bli ändring på det! Men orsaken till att hon fick vila var för att mamma var på möte från 5 tiden till sent på kvällen så skulle varken komma dit eller hem så då valde jag att stanna kvar i skolan på internatet :)

Fredag idag: Red en väldigt pigg och busig häst i manegen. Mamma harvade paddocken för hand medans jag red... Men iaf, ridpasset gick mkt bra! Jobbade henne i en låg och lång form på serpentinbågar m.m. Lite sidvärtsrörelser la vi in allt eftersom jag började jobba henne i en något högre form och lite övergångar för att checka av. Galoppen var riktigt bra! Sisse sparkade bakut och busade på ordentligt till en början och slängde med frambena. Överskottsenergi? Och så fort jag kom åt med skänklarna pep hon till, haha! Efter en stund med lite travarbete imellan tog vi lite galopp igen och wow så fin hon var då :`) NÖJD med detta ridpass och en sprudlande glad häst full av energi satt jag på! :D




Dagens ridpass 9/11

Jobbade henne i paddocken. Till en början var hon så otroligt fin och gick i en rundare form och längre. Efter att jobbat lite med det på volt och olika vägar blev det dags för galopp. Katastrof var galoppen och travarbetet gick skit efteråt... Fick inte stopp på henne i galoppen knappt och kommer mot staketet och då känns det som om hon ska hoppa över det så fick ta i ena tyglen så vi skulle stanna inne på banan. Hon var inget kul idag i galoparbetet...

Dålig mobilbild innan vi ger oss ut i mörkret och trafiken påvägen ner till paddocken :) Hellre för mkt reflexer än för lite... Vi skrittar ju en liten bit på vägen och jag hade också reflexväst på mig :)



Trött?

Somnade i soffan nu ikväll som igår, trött är jag :P Men sånt får man ta... Sisse fick vila idag. Men går nu ist ons, tors, fre och lörd. Gör ett litet ridschema för dagarna.

Onsdag: Paddocken - Jobba i en lång, låg och rundare form och få en avslappnad och mjuk häst.
Torsdag: Paddocken - Mkt jobb med övergångar och lydnad.
fredag: Rundkorallen/paddocken - Tömkörning.
Lördag: TÄVLING!!! :D Antingen i Mark elr Svenljunga.. kan inte riktigt bestämma mig. Men gratis i Svenljunga för min del så allt som e gratis är ju bättre så får nog bli svenljunga ist för mark. Blir mkt mkt billigare då.

Blir det svenljunga blir det två rundor på 100 cm.. Snart redo för ännu högre när det blir lite hoppträningar i vinter! :D



Körningen i skolan

Idag stod det körning på schemat hos Lars-Åke! :) Vi hade genomgång som vanligt och så fixade vi två hästar och selad på och sen fikade vi och sen började vi köra! Hade även ett test på lokselensdelar, vilket gick bra. Idag fick vi ha lite saker bakom hästarna och fick köra i terrängen/skogen igenom en lite bana. Ni annar inte hur sjukt roligt det var och är! :D Väldigt duktiga hästar, stannar så fort man säger pro elr sakta. Det var stenigt, geggit och stora stenar att ta sig förbi samt träd. Ytter töm i detta fall fick man hålla i så hästen skulle ta ut svängen så själva stockarna och det skulle komma förbi. Stocken/stockarna bakom fick man akta sig för, dom levde sitt egna lilla liv om man säger så ;) Så fick hoppa över några ggr för att inte bli klämd och fälld. Hästarna är väldigt pigga óckså så jag lovar att man har fullt upp för att kolla efter träd, stora stenar och var stocken bakom är så man inte blir mos och ha kolla på hästen som trampar på i ett ordentligt tempo! ;)

Men riktigt kul var det! :D Nu har vi ridning 4 ggr så inte körning på ett tag. Så tråkigt :/ Kommer lätt köra/tömköra Sisse i skogen och klättra och gå bakom henne. På söndag kommer vi nog ge oss ut i skogen och klättra lite!

Bild från idag på några av oss tjejer i körgruppen som lämnar hästarna vi hade i hagen och var tvungen att ta en bild! ;) En svart nordis och en musblack, jag körde musblacken :)



Tömkörning

Sisse var såå duktig idag! Tömkörde som sagt i rundkorallen. Blev i alla gångarter och galoppen var riktigt fin!

Nu hade vi också tömkörningsgjord så bilden är inte från idag!



Halva dagen

Halva dagen har gått kan man väl säga. Kul att träffa alla goa kompisar igen! Idag står det tömkörning på schemta. Får bli rundkorallan och behöver inte stressa för att det blir mörkt då det finns lampa där, kanoners! Tror jag kommer andvända den mkt nu till vintern. Ska bara äta och byta om så är jag snart redo att åka till stallet!

Imorgon har vi körning igen och det ska bli riktigt, riktigt kul! tror vi ska tömköra och lite så :) Så får testa med Sisse nu ikväll så jag är redo imorgon ;) haha...

Men vi hörs så länge!


Hemma!

Var en väldigt rolig och lyckad kväll igår!! :) Vi visste ju inte riktigt hur vi skulle komma hem idag... En bit utanför ulericehamn och mitt ute i skogen. Så inga bussar, ingenting. och vägleda föräldrarna dit hade ju inte gått :P Men vi kom in till ulericehamn vid 13 tiden och bussen skulle gå därifrån 14.10 så jag, Amanda och Jim gick och åt pizza i väntan på bussen till Borås! Där hämtade pappa mig tsm med alex och körde oss hem. Sen drekt till stallet och en snabb sväng på loppisen. Hade inga pengar med så tittade bara väldigt snabbt...

Red faktiskt Sisse i paddocken och hon var som en tickande bomb som skulle explodera vilken sekund som helst! Jämte paddocken sprang det förbi ett rådjur och det tyckte Sisse var jätte läskigt så det tog en bra stund innan hon lugnade ner sig och slutade att fjanta sig. Knashästen blåste up sig och blåste luft och höjde svansen. Men vilken trav hon fick när hon blev så uppspelt! :O I slutet var hon riktigt fin och någorlunda avslappnad <3



5. Någon jag träffar vardagligen

Min mamma träffar jag vardagligen, kan inte komma på någon mera. Träffar ju inte mina klasskompisar på helger så det är ju inte vardagligen och pappa träffar jag varannan helg osv. Så det är nog mamma måste jag säga ;) Min fina häst träffar jag ju också :`)



Inget stall idag heller...

Mamma är just nu i stallet och mockar och fixar, tusen tack mamma! Sisse får vila idag också, kan va skönt för henne. Imorgon vet jag inte heller om jag ska till stallet elr om mamma får ta det igen. Vi får se imorgon helt enkelt :) Har gjort mig iordning och så och nu väntar jag på en kompis som ska komma och på våran skjuss kommer om lite mera än 1 timma. Vi ska en bit utanför Ulericehamn på fest så ska bli kul! :) Snälla killar som kör, dock inte gratis :P

Fixat tidinställda inlägg och så till er :) Ni får en bild från svenljungas KM som jag inte vissat er.







Lördag & en vecka kvar

Då var det äntligen lördag! Sisse får vila idag, kanske tar ut henne i rundkorallen och "leker" lite där. Sugen på att rida ut träns så kanske ska prova det med ett stigläder/grimskaft runt halsen? Isf ber jag mamma att filma så ni får film på det! Det är även en vecka kvar tills vi åker till Mark och tävlar där, spännande och riktigt kul! :D Kör på höjderna 90-100cm.

Snart är vi nära 110 cm vilket vi ska vara redo efter vintern, ett mål som borde vara väldigt lätt. Har gjort en liten plan med tävlingsåret som kommer och tror det kan bli riktigt bra! Måste klämma in lite dressyrtävlingar också mellan hopptävlingarna.



Måste erkänna att min häst är sjukt snygg!!

Så arg på mig själv!

Som rubriken lyder så är jag väldigt arg på mig själv just nu då jag har så fruktansvärt dåligt minne så det är sjukt! Igår provade jag och kollade kläder som jag ska ha imorgon lördag men nu när jag ska prova dom igen kan jag inte hitta dom och det var senast igår som jag såg dom! Jag har letat precis överallt, tvättstugan har jag vänt upp och ner på, tvättkorgen har jag kollat några ggr, min och mammas gaderobe ett x-antal ggr, hela mitt rum, min brors gaderob till och med, i väskor, lådor m.m men jag kan inte hitta det någonstans och jag har inget minne om var jag lagt klädesplaget jag letar efter. Så sur och arg på mig själv.

Får väl hitta något annat att ha på mig men allt är för sommrigt eller "fint", suck. Vilka problem man kan ha! ;)

4. En bild som gör dig lycklig



Det är en härlig sommardag och jag och Sisse svalkar av oss i sjön efter ett pass i paddocken och jag sitter på världens finaste och bästa häst <3


Sisse får vila

Jag har hållt mig inomhus idag så mamma tog stallet, tack så mkt! Sisse fick då vila. Får nog göra det hela helgen som det ser ut nu, tyvärr. Har plockat och städat lite i rummet och bara slappat mig igenom dagen. Inte orkat sätta mig vid datorn och skriva onödiga inlägg till bloggen heller. 

Nu ska jag nog fortsätta inne i rummet och dra fram damsugaren och fixa och damma m.m. Samt kolla kläder tills imorgon. Det jag skulle ha på mig har fått fötter. Hoppas jag kan hitta det fast jag letat precis överallt!





Sjuk?

Vaknade med att jag hade väldigt ont i halsen, påväg att bli sjuk? Hoppas jag INTE då jag ska ut på roligheter imorgon kväll. Bara jag inte har och får feber så ska det nog gå bra. Sen är det ju skola nästa vecka igen och då vill man ju inte va sjuk heller.

Får se hur jag gör med ridningen nu fre, lör, sön. Vill inte bli sjuk nu och få feber så kanske att hon får vila idag och imorgon och troligtvis på söndag också då det var någon loppis i ridhuset, om det var denna söndagen?


Dagens aktivering av Sisse

Var inte alls sugen på att rida så vi gick till rundkorallen och jobbade där. Körde lite tömkörning utan gjord och man kan kanske kalla detta för "lösa tömmar"? Sisse var iaf duktig och gjorde det hon skulle med ett extra plus i kanten. Jobbade henne i skritt och trav och sne i galoppen fick hon galoppera fritt runt mig en liten stund. Red även en stund utan tyglar och allt i slutet, nästa gång får vi ha något runt halsen och säkerhetsväst på ;)

Mamma fotade lite också men blev lite suddigt men det gör inget. Bättre än inga bilder alls! :)


 







3. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

Saker jag gör vardagligen i stallet: Mockar, fixar med mat och kraftfoder. Om jag ska rida så borstar jag självklart hästen och fixar med allt annat som hör till.



Saker jag gör vardagligen till vardags/hemma: Borstar tänderna, äter, dricker, sover, sitter vid datan, bloggar, lyssnar på musik, duschar, sminkar mig m.m.



Lätt pass i paddocken

Sisse fick ett lätt pass i paddocken nu ikväll, i sällskap hade vi annerli och Sisse :) Sisse var jättefin i början av ridpasset i den lite längre och låga formen! Efter en stund bytte vi hästar så jag red Sigge och Annerli Sisse :)

Sigge på utställningen, snyggingen!



Så två svarta, fina hästar har man suttit på idag och två helt olika hästar! :)


2. Min högsta dröm med Sisse

Min högsta dröm är att jag och Sisse ska hålla oss friska och hela och ha så kul som möjligt tillsammans under våran tid ihop! Självklart vill jag komma långt men det kan man inte göra med en skadad häst och samma sak med mig så det är det viktigaste. Sen får vi se vart vi kommer!


Mer om mina drömmar och mål kommer att komma lite längre fram!

 

Mot Borås

Har kommit från stallet precis, mackat och fixat mat till Sisse och kollat och kännt lite på henne. Hon såg så nöjd ut i sin box med sin mat. Nu ska jag alldeles strax in till Borås. Först till pappa och hämta lite kläder och sen vidare till mormor för myskväll och mysdag där imorgon och ikväll, ska då sova över där.

Hoppas ni haft en bra dag! Själv tog jag en rejäl sovmorgon och sen vidare ner till soffan i morgonrock och låg och tittade på TV tills klockan slog 15.00 ;)



Outfit



Jag trodde att pannbandet skulle passa super till dessa schabrak men tyvärr gick det inte riktigt ihop :/ Synd för det hade nog vart riktigt snyggt om man kunde matchat detta tsm!

Vad tycker ni? Finns det något schabrak som kan matcha pannbandet??


1. Min favoritgren

För tillfället är det hoppning men dressyr är precis lika kul men just nu tar nog hoppning första platsen! ;) Dressyren kommer nog ikapp när jag börjar tävla det igen :)





RSS 2.0