Hoppträning i Varberg

Ska prova på att hoppträna i Varberg/tvååker för en tränare som heter Kim :) Ska bli riktigt kul, längtar! Känner att det räker inte med att hoppträna för tränare knappt en gång i månaden om jag vill komma framåt. Så det blir hoppträning nere i varberg ist, sviker min klubb, sorry! ;)

Kollat upp med grupper, tider, kostnader m.m. och nu ska vi bara få ihop det med våra tider :) Tar ju en stund ner och hem ju... Synd att det inte är på helger bara.


Världsrekord

Lite kul att se och läsa detta, haha :P

Världsrekord i galopp: Ras för ras. Men det totala världsrekordet är nu 67,2 kilometer i timmen som slogs av arabhästen Teheran.

  • Arabiskt fullblod - 67,2 km/h.
  • Engelskt fullblod - 66,2 km/h.
  • Svenskt halvblod - 60,3 km/h.
  • Holsteiner - 60 km/h.
  • Gotlandsruss - 56,2 km/h.
  • New Forest 56,1 km/h.
  • Nordsvensk 55,3 km/h.
  • Suffolkpunch - 54,1 km/h.
  • Islandshäst - 51,2 km/h.
  • Fjordhäst - 49,4 km/h.
  • Shirehäst 47,8 km/h.
  • Ardennerhäst - 47,0 km/h.

Genomsnittshastighet vid galopp är

  • samlad galopp 16 km/h
  • kort galopp 19-21 km/h
  • mellangalopp 30-33 km/h
  • ökad galopp 37-43 km/h
  • full galopp, fyrsprång 45-58 km/



La bara upp detta som en kul grej och det kan ju vara lite kul att läsa igenom ;) La till lite bilder så det skulle liva upp det lite :)


Går inget bra alls...

Har bara varit utanför dörren två ggr idag...Sitter och pluggar och har gjort det i nästan 7 timmar. Tror ni jag lärt mig något då? Nej, inte ens hälften. Fattar absolut ingenting, kan bero på att våran lärare typ suger och jag också typ? :) Provet får gå som det går känner jag. Har många timmars plugg framför mig fortfarande och just nu ser det ut som om det inte blir något stall alls imorgon heller för min del :/ Jag längtar efter sommarlovet!

Jag hade gärna suttit ute i det härliga vädret men om jag gör det så kan jag inte fokusera alls på pluggandet så har suttit instängd här i rummet hela långa dagen medans alla andra varit borta :P Det luktar som om det är mat på G vilken minut som helst :) gott, då får jag komma ut lite :)

Hoppas ni har haft en bättre dag än mig! :D

Jenny, min gammla D-ponny gör fin, fina resultat på tävlingsbanorna med sin ryttare <3 Vinst föra helgen, grattis! Även idag var dom iväg och med fiona resultat då också :D Så roligt!


outfit


Jacka - Horze
Benskydd fram och bak - HÖÖKS
Stövlar - Pioneer Crocodile
Pannband - Swarovski
Ridbyxor - Horze
Schabrak - Schokemöhle
Hjälm - Kavalkade


Lite blandat budget och lyx ;)

Utförsäljning


Ser framemot utförsäljningen på Hööks :) Har inte så mkt på min shoppninglista ändå ;)

- X-antal Ridbyxor
- X-antal dressyr schabrak
- Lädergrimma

Detta är ett måste verkligen! Har 2 dressyr schabrak, lädergrimman är gammal och sliten och har två par ridbyxor som är hela och dom andvänder jag knappt :P hehe. Något jag också ska titta på är ett till dressyrträns :)

Det finns ju så himla mkt man vill ha men kanske inte behöver! Vad står högst upp på Eran önskelista? ;)


Här sitter jag...

Här sitter jag och har det tråkigt! Tog en paus från pluggandet...Behövs faktiskt ;) Men gud vilket underbart väder vi har det utanför fönstret! :D Imorgon ska jag troligtvis rida Sisse och Yaz. Han ska få komma igång nu ingen :) Får se om jag hinner bara...Har ju tre prov på måndag :´( Och än så länge kommer jag ingen vart alls, fattar ingenting verkligen.


Tiden bara rinner iväg...

Har inte hunnit med allt jag skulle gjort idag :P Blev bara städning...Sisse fick vila, blev en kort stund i stallet bara, lite tråkigt faktiskt :( Så nu ikväll hos pappa ska jag plugga Biologi så mkt jag orkar typ :P Och han är här halv så får sätta fart nu! ;)


1 år sedan

Dessa bilder är tagna för ett år sedan :) Denna dagen när jag kom till hagen så hade hon ett stort sträck på rumpan men ingen päls, ett sår typ.
Tror inte hon har kunnat gjort detta i hagen. Funderar fortfarnade vad det är som kan ha hänt då jag ser det varje dag. Man ser att hon har haft det där.



På bilden nedanför ser man vart det sitter någonstans :/ Och nu har dte gått ett år så det kommer ju alltid att synas...




Linda & Thule

Här kommer några bilder på Linda och ridskolehästen Thule från CR dressyren i måndags! :) Tog en paus från städandet så redigerade snabbt till några bilder ;) Vad tycker ni om dom? :)


Och visst är det härligt med lite grönt i bakgrunden? :D Får se om jag hinner rida ut på Sisse idag annars får hon springa i paddocken och då blir det bilder :)


Leedig!

Idag är man ledig från skolan, så skönt! :) Men för min del blir det inte så mkt ledigt :P Städa och plugga hela dagen. Har tre prov på måndag vilket suger om jag får säga det själv! Två prov är ihopslagna i ett...Men ändå.

Sisse ska få komma ut i skogen och ha lite kul :) Sen är det pappahelg som väntar...Nu ska jag äta frukost sen börja med all städning!



Outfit


Marinblått är snyggt tycker jag allt! Passar dom flesta hästar, elr det gör det ju ;) Hehe. Brunt och marinblått ihop blir fint :) Men om man vill vara hel marinblå får man sätta på sig ett par andra ridbyxor ;)

Marinblått till Sisse kanske man skulle fundera på? ;) detta är ju till hoppning på bilden men vill ha det till dressyren i så fall :)

Barbacka

Blev en kort barbacka tur på Sisse i skogen, mysigt! Men gud så pigg och trippig hon var, hihi. Hon var allt sugen på att komma ut. Första gången jag red barbacka ut i skogen och det gick mkt bra! :) Skritt och trav blev det med skänkelvikningar, ryggningar, halter och en tripp till sjön :) Kom också upp på min pålle utan att någon höll i henne :) Inte lätte ibland när man ska kravla sig upp själv på en häst som är ca 163 i mankhöjd och ingen som håller i henne :P Bild från våran mysiga tur <3


Uteritt står på schemat

Idag ska jag och Sisse mysa i skogen :) Klättra lite i skogen får det bli och hoppa lite kanske :)

Blev kvar en timma i skolan då vi i klassen var tvungna att fixa tröjor m.m. Kom också på att att vi är lediga imorgon!! :D Tjohoo vad skönt! Då kan jag ju rida ändå ;) Blir självklart skogen då med. Ni som undrar varför jag lägger uteritter på schemat ist för ett dressyrpass är för att Sisse ska få en "paus" från allt arbete i paddock elr manege ist för vila så håller jag igång henne i skogen :) Har själv mkt i skolan så då får det bli korta uteritter och då slängde jag in några dagar/veckors "vila" med uteritter ;) När jag ska hoppa och så får det ju bli paddocken :)

Sommarlovet har väl redan börjat för Sisses del ;) Hon kommer i stort sätt vila hela sommaren, bara mysa i skogen. Sen kanske hon ska på "träningsläger" elr vad man ska kalla det i två veckor. Då kanske det är bäst att ha hästen i en någorlunda kondition iaf ;)


"Ledtråd"

Ni får en liten ledtråd till det jag hade tänkt berätta för er, mobilbild :) Förhoppningsvis kan jag avslöja mera imorgon kväll :)

Riktigt söt liten häst och så liiten! :D Lite käääär! Och inte jag på bilden :P

Hööksnyheter

Vad tycker ni om Hööksnyheterna då? :) Själv gillar jag detta och hade jag inte köpt mina Tretorn stövlar hade jag köpt stövlarna med en gång här nedanför! :) Liiite billigare också ju ;)


Även detta schabrak fastnade jag lite för. Är inte förtjust i siffror på schabrak dock :/

Ojojoj!

Har aldrig haft så dålig uppdatering här på bloggen som idag, ber om ursäkt! Men har inte haft en minut sen igår kväll att sätta mig framför datorn :( Sen trodde jag att jag hade gjort två tidinställda inlägg men dom har inte kommit upp idag inte.

Men direkt efter skolan idag hoppade jag in i bilen för möte på Djurparken hela kvällen! :) Roligt var det men som sagt, mkt info att ta in denna gång också! Sisse vilade idag och imorgon blir det en uteritt och sen vilar hon hela helgen :)

Nej nu får jag sluta skriva ;) Full rulle hela kvällen för min del, suck. Ut med hunden nu, städa snabbt, plugga inför prov imorgon som jag ska försöka skjuta på tills nästa vecka, sen redigera bilder men det får jag nog hoppa om jag inte ska va vaken hela natten! ;) Måste hinna med bloggen här också i någon veva så något mera inlägg under kvällen ska jag få till :)


Snygga ponnysar!!

Säljes
  
Datum: 2011-04-25    Annonsid: 474406
för dig som vill synas!
för dig som vill synas!. Hästar säljes
för dig som vill synas!. Hästar säljes
för dig som vill synas!. Hästar säljes
Typ: D  -  Inriktning: Dressyr  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 1997  
Svart dressyrsto för dig som vill synas i mängden. Född 1997 och är 146cm, import Holland.
Geisha har en väldigt fin utstrålning och älskar att arbeta.
Har största delen tävlat LA under året med flera placeringar och hon får alltid beröm för hennes utseende. Har även tävlat och vunnit över hästar.
Geisha är en väldigt känslig häst och behöver en lugn och mjuk ryttare som kan ge henne de stöd hon behöver. Ingen nybörjar häst. En snygg ponny som med rätt ryttare kan gå hur långt som helst, då tävling och träning är bland det bästa hon vet.
Älskar att bli klippt och är trygg i trafiken både med och utan sällskap. Rörelser för msv
För mer information kontakta mig!

Säljes pågrund av övergång till stor häst
Filmer finns
 
 
 
Pris  95 000 kr

Underbart sto !
Underbart sto !. Hästar säljes
Underbart sto !. Hästar säljes
Typ: D  -  Inriktning: Hoppning  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 2001  
Namn: Angel  
D-ponny 145,0cm. Imp. Holland säljes pga. ryttarens övergång till stor häst.
En underbar ponny som kräver sin ryttare. Tränad reg. för B-tränare upp till LA/LA och tävlad med plac. tom LB. Snäll vid all hantering som lastning, klippning skötsel mm. Är även inkörd & trafiksäker! En ponny med extra utsrålning och syns i mängden. En ponny för både hoppning och dressyr.
Ring för mer info.
 
LA/LA
 
Pris  88 888 kr


Lastträningen

Lastträningen gick bra tycker jag men jag är nöjd men inte mamma :P Som vanligt bästa att tillägga, om hon går in efter 5min som föra gången är det alltid något som är fel, suck. Men mammor är mammor och jag skiter i vad hon säger faktiskt :) Jag lastar och håller i hästen och då är det väl jag som ska lasta och inte personen jämte? ;) Har jag helt fel elr?

Nåja, nu till lastträningen. Jag är faktiskt mer än nöjd medans mamma är sur och irriterad ;) Sisse gick in utan problem helt utan att ena bakbenet stod utanför ett antal ggr :P Så vi stod där inne ett tag och bara tog det lugnt och sen skulle vi ta det där lilla, lilla steget in med ena bakbenet. Nej sa Sisse och backade ut precis när jag skulle gå under bommen där fram. Tur jag har en häst som inte kastar sig ut iaf ;) Sen gjorde jag så att jag försökte stå kvar jämte henne när hon skulle fram helt men då när vi skulle prova det så tog mamma spöt ist och la till lite för hårt på hennes rumpa så hon blev jätte rädd och slog i huvudet i stolpen där fram och sen ville hon inte gå in där mera. Tror ni jag hade en glad mamma efter det, nej :P Ska låsa in henne i bilen nästa gång tror jag allt låter som en bra ideé, hahaha! Men sen fick jag in henne halft i transporten och vi avslutade där.

Hade mamma inte tagit spöt hade hon säkerligen varit inne och om Sisse inte slagit i huvudet hade hon nog gått in där. Men, men så kan det också vara :) Men är ändå jätte nöjd! :D Dom roliga nyheterna får ni sen! :D:D


Transporten

Idag ska vi hämta våran transport, äntligen är den klar! :) Blir till att lasta Sisse lite när transporten sitter på bilen :) Sen ska vi få besked från en annan rolig sak som ni får veta lite senare! :D hihi! Hmm...undra vad det kan vara? ;)

Våran fina transport <3 Och visst är den fin för att vara så gammal? :D Jag gillar den väldigt mkt! 




R.I.P <3

Visst hade skolan kunnat börja bättre än vad den gjorde idag. I lördags kväll gick en kille bort som gick i nian som jag. Fick veta det också i lördags kväll men har inte velat ta upp det...Alla i nian fick en ledigdag. Vi hade en tyst minut och vi gick även till en minnesplats för Joel som han hete. I det rummet var det en bild med ljus tända och en bok som alla elever fick skriva i som sen föräldrarna skulle få. Usch vad tårarna rann, ingen rolig stämning i skolan...Alla ledsna :´( Gick också till torget där man kunde lämna blommor m.m.

En lite annorlunda skoldag med många blandade tankar. Jag sänder en tanke till föräldrar, släkt och nära vänner <3

Man har nu fått gråta ut ordentligt i skolan och det känns riktigt skönt nu...Snälla lärare som gick och tröstade alla med karmar och fina ord<3 


Magplatta elr inte?

Enligt mig känns bara en magplatta som en klumpig grej under magen på hästen. Tycker inte det är speciellt nödvändigt på hästar som då inte tävlar fälttävlan, då är det bra att ha när man har broddar i skorna :) Men annars, nej! Sisse kanske skulle behöva det då hon drar upp frambena högt under magen så det är lite små repor i min lädergjord...Men det skyddar ju också men skulle iaf inte vilja ha det. Kan också störra vissa hästar har jag hört...

Vad tycker ni om magplattor? Jag säger nej tack.

Och ni ser hur Sisse böjer in frambena...

Fototips del 1

Fått tips om att skriva om vad man ska tänka på när man fotar hästar :) och visst kan jag göra det! :D Jag är ju själv helt fotogalen så vrf inte dela med mig om mina "tips"? :)

Tar och andvänder bilderna jag tog på Linda och Thule (ridskolehäst) idag som exempel :) Ni har ju inte sätt bilderna så därför ;)

Trav:

Första bilden är en felstegsbild. Hästen är alltså inte i rätt "posetion" i steget för att få en bra och fin bild :)



Bilden över är steget i rätt "posetion", som ni säkert ser! Första bilden hade jag slängt elr ska göra det ;)

Galopp:

Första bilden är en felstegsbild! I galoppen är det mkt lättare om man räknar 1, 2, 3 i hästens takt och trycka av bilden när den är i rätt posetion!


Sista bilden är då rätt!

Skritt:

Kan man verkligen ta en felstegsbild i skritt? Ja det kan man göra, vad jag tycker iaf och efter detta håller ni nog med mig ;) Hehe..Får vi hoppas iaf!

Första bilden är felstegsbild!


Sista bilden är då rätt.

Håller ni med mig överhuvudtaget elr har ni andra åsikter? :) Jag tycker detta är viktigit om man vill ha en bra och fin bild :) Jag tänker alltid på det när jag fotar och räknar och håller takten. Och man ska aldrig, enligt mig, hålla inne knappen för då blir det i stort sätt alltid felstegsbilder!

Ska jag fortsätta med såna här inlägg? Intresserar det er? Släng in en kommentar så jag vet i så fall! :D

 


Hopp CR idag

Hoppningen började ju inte försen 13.00 och på morgonen var det dressyr så fotade då :)

Det var riktigt, riktigt varmt och Sisse blev svettig av att bara skritta i ridhuset på framridningen :P Värmade upp väldigt lätt, tog bara 4st språng - två på rättuppståendet och två på oxren :) Hon var lite trött och loj idag, var inte på hugget alls. När jag kom ut på min första start 80cm så blev det en vägran på andra hindret då det var ett vågplan och infångarna var regnbågar. Sen stod hon emot lite på varje hinder och sög inte tag i dom. Inte alls likt Sisse överhuvudtaget så tur jag hade ett spö med in på banan så jag kunde hjälpa till lite med det :P Sen hade hon inte alls koll på sina ben i galoppen, kände som hon inte inte hade något grepp alls på underlaget så var jätterädd att fånga upp henne och gå omkull :S Så funderade på om jag skulle starta min andra runda elr inte...

Men jag gjorde det ändå. Gick bättre tycker jag men hon var inte heller likt sig själv, lite seg/trött tycker jag...Fast det gick i en j*vla fart ändå men inte på samma sätt som det brukar. Kändes som hon "sprang" för att hon inte orkade något annat, fick med oss två bommar - 8fel. Men är ändå jättenöjd!

Lite bilder som Linda tog på oss :)


Finns ingen risk att hon river med frambena iaf :P


Outfit...



Godmorgon!

Skriver ett kort inlägg ;)

Snart bär det av till stallet och jag har snart packat med allt jag ska ha med :)
- Kameran är laddad och klar för mkt fotografering så ni kan vänta er en massa härliga bilder ikväll! :D
- Vita ridbyxor har jag på mig och vit upptill också - man ska var fin även om det bara är CR ;)
- Massa morötter till min pärla <3
- Stövlarna är också med!

Önska oss lycka till! :D


Morgondagen

Imorgon är det då CR hoppning för min och Sisses del :D Längtar något sjukt mkt och det ska bli så roligt! Kommer bli en sömnlös natt :P Usch vad kul det ska bli att hoppa min stjärna <3 Har nog aldrig längtat så mkt för att få hoppa som nu ikväll! Hon har blivit så duktig så imorgon tycker jag att vi är värda två rosetter :)<3

Inget är klart inför imorgon då jag inte vart i stallet alls idag...Men jag är i stallet kl 9 imorgon och startar inte fören runt 14.00 tiden :) Så har gott om tid!

Det som ska göras innan jag sitter på hästryggen är:
- Borsta och putsa Sisse ren och fin
- Bytta bett till det rätta tränset jag ska ha
- Putsa av sadel, träns, martingal, benskydd
- Bytta schabrak
- Putsa tretorn stövlarna också
- och jag ska hinna fota lite under dressyren :D

Uppdatering kommer det fortfarande att vara här på bloggen så fortsätt att titta in ;)

Utflykt

Åhh vad jag blev glad när jag klickade in här och såg statestiken efter att ha kommit hem från en heldags utflikt och knappt ingen uppdatering! :D Puss på er!

Dagen har varit helt fantastiskt bra med kanon väder! :D Vi var först på Höga näs kulle någon timma och gick där och myste, fotade, solade och fikade! :D Och wow vilken utsikt det var åt alla håll och kanter! Kameran fick allt jobba idag ;) hehe. Vi var sen också vid Sju strömmar och där var det också jätte mysigt, gick över små borar m.m. Sen stannade vi även vid Hjortnäs så Hälge fick bada för första gången i år, det var uppskattat! Stannade där också och kollade lite och fotade och solade tills hälge var torr igen :)

Slänger upp några bilder :D




Vill ni se mera bilder på Hälge när han badar? :) Har några riktigt härliga bilder på han om ni vill se vill säga! :D


Outfit


Skydd fram+bak: HÖÖKS
Boots: Proffesionals choice
Stövlar: Pioneer Crocodile
Schabrak: Schockemöhle
Luva: Schockemöhle
Hjälm: GPA

Skulle vara kul att höra vad ni tyckte rom outfitarna! :D


Nu blev jag ledsen...

Som rubriken lyder, jag får inte alls träffa min lilla pålle idag :( Skulle varit i stallet hela dagen och fixat och grejat men ist hänger jag med mamma och Robban på utflykt! :D Så mamma är i stallet nu med hovslageren och fixar med mockning m.m. Tur jag har 4 timmar på mig i stallet imorgon innan jag ska tävla :) Hehe.

Min fina flicka <3


Stallet hela dagen

Idag söndag blir det stallet hela dagen för min del! :D Hovslagern kommer kl 11 och sen är jag i stallet till ikväll, hela dagen alltså! :) Skulle ju knoppat och fixat inför imorgon då jag skulle startat dressyren men nu ska jag ju inte det :) Kommer också att fota under hela tävlingsdagen, iaf dressyren och dom sista på hoppningen :)

Nu ska jag äta frukost och packa med allt jag behöver ha med till stallet :) Måste ha med mig lite lunch och sånt ;)

Bild från tävlingen senast - 70cm

Trevlig kväll!

Har haft en trevlig kväll med familjen så här långt med god mat! Tänkte vissa er lite bilder jag tagit. Vet att det inte har med hästar att göra men man får en sån härlig vår/sommar känsla! :D







GLAD PÅSK PÅ ER ALLA GOA LÄSARE!


Gjort en header :)

Gjorde en header till http://dressyrturken.blogg.se/ som ni kan kika in på om ni vill :)

Annars ser ni den här:


Inget blev som jag hade tänkt...

Ja, inget blev som jag hade tänkt idag :P Allt ändrade sig. Först hängde jag med Annerlie på hennes fjording Yra i skogen och hon red sin Sigge :) Mysig tur var det!

Fixade sen Sisse för ett pass i skogen, jag som skulle hoppa lite :P Men för varmt för det ;) Hehe. Sen så kom Linda när jag skulle sadla precis så väntade in henne och Thule så tog vi en mysig tur ut i skogen tsm :) Sisse tappade sin andra framsko idag under turen också ;) Tur att hovslagaren kommer imorgon och vilken tur att min häst inte är ömfotad som gått utan en framsko i en vecka nu :) Toppen!

Sisse skötte sig jättebra under uteritten! Vi hoppade lite, plaskade i vattnet och härliga galoppsträckor :)<3
Imorgon blir det säkert skogen också, lite lugnare bara, kanske ta en tur i samhället om jag får sällskap? :)


Ändrade planer...igen

Startar inte på dressyr CR nu på måndag :) Jag har inte bråttom med det så jag kan vänta någon månad till om det skulle vara så. Att stressa fram är inget bra, vi tar det i våran takt. Vi har förhoppningsvis många år kvar tillsammans! Efter sommaren som jag har sagt ska vi se om man kan starta en dressyr CR elr något :)

Skulle kanske tävla två ponnyer också, en i hopp och en i dressyr men så blev det inte för denna gången iaf :) Så då kan jag koncentrera mig på bara Sisse.

Idag ska vi ge lunchen till alla hästar också och sen ska jag rida i paddocken och jag hade tänkt att mamma skulle fota ;) Nu behöver jag ju inte heller öva på något dressyrpogram! Så jag ska ta och hoppa något språng också :)
Är faktiskt sugen på att ta en 90 runda ist för två 80 men det får vänta till nästa tävling! :D


Outfit


Hmmm...ja vad ska man säga, en lite knepig outfit ;)

Skydd: JW
Boots: Professionals Choice
Schabrak: Eskadron
Luva: Redigerad från HÖÖKS
Stövlar: de Niro
Tröja: HV Polo


Tack <3

Ni har gjort min dag idag alla underbara läsare <3 Med fina, snäll kommentarer :)

TACK så mkt och fortsätt gärna med det, det gör mig jätte glad! :D


Sugna på en ny header?

Ska ta och bytta ut headern nu igen :) Dock bara med Sisse på då Vickan slutat blogga med mig...

Resultatet kommer att komma upp kanske ikväll elr om någon dag! :D Vi får se!

Får bli en bild på ett par snödroppar ;)


Inte undra på...

att Sisse var som hon var under gårdagens ridpass! Hon brunstar och inte lite heller! För er som inte vet så blir min häst helt knäpp, allt blir upp och ner för henne. Jag längtar såå mkt efter ridpasset imorgon, nä inte direkt :P Haha...Bra då vet jag vrf hon var så konstig igår iaf ;) Borstade och myste med henne i stallet och tog bort en massa päls :)

Blev inga bilder då jag glömde kameran i bilen tyvärr :( Nu ska jag rensa bland mina ridkläder i garaget och här inne i huset och tvätta allt :)

Stallet nu!

Nu ska jag bara byta om till ridkläder sen åka till stallet :) Detär varmt idag också men lite mulet. Sisse vilar idag och imorgon hoppas jag innerligt att det går iaf lite bättre än vad det gjorde igår! ;) Ska putsa alla min utrustning och ta med schabrakerna som ska tvättas inför måndag! :D Vi kör självklart på vit i dressyren och så får det bli rött i hoppningen ;) Ska även ta bort en massa vinterpäls så slipper hon bli så fruktansvärt svettig lilla hästen :)

Nu måste jag byta om, vi hörs sen med lite nya bilder! :D


Lilla Kalle

Har suttit och tittat igenom alla bilder på Kalle från alla våra dressyrtävlingar, igen <3 Skulle hälsat på han nu under lovet men vi skulle tatt med Sisse ner samtidigt för lite miljöträning och strandridning men eftersom våran transport är på lagning har vi inte kunnat göra det :/ Hoppas på en helg snart!

En favoritbild :)


För 1 år sedan

Bilderna är tagna för lite mer än ett år sedan :) Ska sova efter jag laddat upp bilderna, är trött och imorgon får vi se vad jag hittar på! :D


Tränset var också alldeles nytt! :D


Svar på kommentar...

Fråga; Vart redigerar du dina bilder?

Jag redigerar och gör mina bilder i Photoshop :) Vet dock inte vilket av Photoshop jag har :P



Flera bilder...

Fick lite bilder av Jossan från hoppningen igår :) Tack! Hennes och en kompis blogg här; http://larkryttarna.blogg.se

Kan inte göra bilderna större :(


Allt gick skit!

Det blev ridning idag ändå, imorgon fredag kunde jag inte rida så blev ridning idag ist :) Värmde upp lite lätt i paddocken i ca 10min. Sen gick vi inte till bastun, ridhuset och fortsätte att rida där när lektionerna började :) Äckligt varmt var det! Tur det var vattnat och så fick vi rida på en ny harvad bana :D

Red igenom pogramet LB:1 två ggr. Tror Sisse lyckades hålla fromen i minst en minut. I travarbetet slängde hon med huvudet åt alla håll och kanter och bara protesterade. Red med sporrar idag också då jag tänkte ha det på måndag :) Men iaf, jag hade nog högst fått 48% på dom ritterna jag red idag när jag tränade. Fattningarna kom efter ett x antal slängtravssteg. Hon sparkade i vägarna och höll på i galoppen och tog mig ett halft varv att sakta av till trav!!! Jag blev lite små sur på henne och mamma också som tittade så jag la mig på en volt och gjorde lite fattningar och avbrott från galopp. Tog tag i henne för hon bara tog bettet och stack iväg med mig några ggr. Sen satt galoppfattningarna hyfsat och avbrotten var någorlunda okej.

Ridpasset gick skit, Sisse hade verkligen en riktigt dålig dag och allt var helt upp och ner under hela ridpasset :P Bara för det gick så dåligt bestämde jag mig för att ändå vara med på CR dressyren på måndag. Jag blir riktigt, riktigt glad om vi hamnar över 48%! :D Hoppas det är en snäll domare :)

Sisse var något sjukt svettig efter ridpasset, så som hon kämpade emot! Hon skummade under sadlen så schabraket var blött igenom nästan och under tränset skummade hon också och vart man än gnuggade på henne blev det skum. Stackars lilla hästen min <3 Hon fick sen massa äpplen och blev även avspolade sen :) Red dock bara i 30min och det var ju riktigt varmt i manegen!!

Bild från i veckan :)





Outfit


Piké - HV Polo
Schabrak - Scapa Sports
Boots - Catago
Stövlar - de Niro
Skydd - Veredus
Hjälm - GPA

Skulle lätt vilja ha denna outfit i hoppningen! :D Snygga detaljer på stövlarna och benskydden som passar perfekt ihop! :D

Redigerat :)

Reigerat en bild till :) Vad tycker ni? :D



Resten av bilderna från hoppningen igår


Dom sista bilderna ligger hindrerna på höjden på 95cm :)

Slapp dag...

Idag blir det en lugn, skön dag för min del :) Inte så mkt stall idag, varit i stallet mellan 6-8 timmar varje dag. Så idag får Sisse vila och jag har bilder från hoppträningen som kommer att komma upp under dagen :)

Sen på fredag måste jag träna dressyrpgram enligt mamma :P Haha...Sen rider jag ut lör och sön ;) Sen tävling på måndag! :D Hoppning bara hoppas jag på med Sisse, hon går så himla bra nu så vill hoppa varje ridpass! :D

Nu ska jag äta frukost ;) Så kommer bilderna sen!


Frågestunds dags!

Tänkte köra en frågestund nu! :) Det verkar som det kommit en massa nya besökare vilket är jätte roligt och ni får gärna slänga in en kommentar! :D Följer dom flesta bloggar/personer som slänger in en kommentar! Roligt att följa varandras tycker jag :)

Men iaf, vi kör en lite annorlunda frågestund :) Kommer vara inloggad på msn från 21.00 och framåt på [email protected] så ställ eran fråga där! Ingen fråga är dum, onödig elr för lång ;) Så bara att adda [email protected]! Vi ses där! :D


Hoppning :)

Hoppade med Sisse idag tsm med Linnea och Biljaca, Jossan var fotograf, tack så mkt!! :D Vi byggde först banan på 5 hinder ute i paddocken och några "tittsaker" under, fast hästarna hoppade det utan problem ;) Sisse var en aning seg, men kan bero på att det var lite varmt? Roligt var det iaf när hon var tröttare för allt gick så himla lugnt till! :D Tro det elr ej men jag fick driva på henne imellan åt :P Hoppade sen en bana på 90-1m :) Travhoppade ett hinder på 1m och det var lite läskigt men kul efter! :D Haha.



8 st bilder kommer det till lite senare!! :)



Outfit



Skydd - Hööks
Schabrak - Scapa Sports
Träns - Hööks
Boots - Catago Metallic
Stövlar - Hööks
Kofta/tröja - HV Polo
Hjälm - Kavalkade



Bilder del 2

Resten av bilderna kommer nu från gårdagens ridpass som gick riktigt dåligt som ni kan läsa om lite längre ner!


Hiss

Jag vill hissa detta flugspray från Hööks! Det heter Flugmedel Absorbine Ultrashield.

Mina hästar har knappt haft ett myggbett när jag haft detta på! Räcker att man sprayar på en gång så håller det upp til två veckor. Men om dte nu skulle regna mkt så får man spruta på lite igen :) Det är jättebra iaf och det rekommenderar jag! Någon som själv har/haft det och vad tycker ni? :)

 


Hmmm...?

Funderar lite på om vi ska bygga hoppbanan ute elr inne i manegen? Ser ut att bli regn :/ Iaf, jag har gjort en skiss och lite "tittsaker" ska vi nog få in under hindrerna också ;) Banan kommer va på 5 hinder så jag, Linnea och Jossan ska ner och bygga först innan vi ska hoppa :)

Vi får hoppas att det inte börjar regna så ni kan få se lite härliga bilder från hoppningen :)



Bilder fårn ridpasset del 1


Underbar dag!

Det har varit en mkt bra dag med mkt hästar och djur! Tar lite kort om min dag ;) Privatlektionen jag hade för Linnea gick bra - bra jobbat! Satt också en kort stund på Biljanca. Linnea var snäll och fotade mig och Sisse i paddocken sen när jag red.

Jag hade inte Sisse alls mellan hand och skänkel idag, ingen vidare bra känsla heller och hon var stretig och stum. Satt ner under passet idag också och det blev hon lite spänd av, försökte ha breda händer men sen fick jag rida lätt för det gick inte alls och då blev hon mkt finare :) I galoppen var hon sjukt stark, ingen avslappnad, fin häst där inte :( Åhh, vill inte alls starta på CR dressyren när jag och hästen inte är vanna att sitta ner i traven och galoppen går helle ringet vidare längre :/ Hon kommer vara jätte springig för hon förlorar takt och blir stum i traven när jag sitter ner. Jaja, det går som det går. Får sitta ner i traven hela veckan så ska det kanske fixa sig. Elr så rider jag lätt och skiter i vad dommaren säger, hahaha! Undra om man får göra det? Hmm...? Bara det att jag har ingen bra känsla när jag sitter ner på henne, men om man inte suttit ner på en häst på ett år så är det inte så lätt för mig och Sisse som är ganska så ung och oryttinerad.

Bilder kommer lite senare så håll utkik! Ett smakprov från passet ;)

Rundvandringen var också jätte rolig och bra på djurparken. Lite annorlunda att gå där när det var alldeles tomt och inga djur ute knappt :P Men vi fick se några inne iaf! :D

Lite stressigt här!

Har kommit från stallet och på vägen hem går bilen sönder och jag ska ju in till Borås på rundvandringen. Ingen svara i sina telefonerna men nu får vi låna en grannes bil :) så snart är vi på väg! :D

Resten av bilderna från igår



Outfit


Tröja - HV Polo
Väst - Kingsland
Byxor - Kingsland
Stövel - de Niro
Pannband - Swarowski
Schabrak - Equest by Globus

Fullt upp...

Denna dag kommer att gå i ett! Ska till stallet mellan 12.00 och 13.00. Första ha privatlektion för Linnea och Biljanca. Linnea ska få prova på det jag gjorde igår med Biljanca och så får vi se om Biljanca fortfarande är lite mjuk efter jag satt på henne igår. Sen får jag se om det blir skogen med Sisse elr paddocken. Redan 17 grader i skuggan här hemma så blir en varm dag!

Sen ska jag va vid Borås djurpark 17.15 för rundvandring. Roligt att träffa dom man kommer att jobba med i sommar sen! Slut 19.30 och då åker jag med mormor hem :)


Sofia & Arlington

Har redigerat en bild till Sofia och Arlington :) Tog över en timma men blev själv nöjd med den! Som sagt, vill ni själva ha en redigerad bild så får ni maila bilder m.m till [email protected]


Del 1...

Får ta bilderna i två omgångar från ridpasset med Biljanca idag :) Linnea fotade med min kamera, tack!


Kort om min dag

Har varit i stallet i 7 timmar idag i det underbara vädret! :D Har varit där alldeles själv men har ju hästarna ;)
Red först Biljanca. Hon var jätte duktig verkligen! Med mkt skritt i början och skänkelvikningar m.m blev hon mkt mjuk och fin :) I slutet höll jag knappt i tygglarna och hon gick fint i form, även vänster varv som hon var riktigt stel i början gick jättebra! :D Linnea fotade oss så bilder kommer inom kort! Myste sen med Sisse i hagen och tog bort lite vinterpäls på Sisse och Fölis :) Det blev uteritt för min och Sisses del ;) Var så sjukt varmt så ville inte sitta och rida på ridbanan.

Sisse innan vi ska ge oss ut och hon blundar precis när jag ska ta kort :P

Red en stund på ängen och tog något skutt över däckhindrerna :) "busade" lite med henne, saknar ponny tiden så så var tvungen att "reca" lite ;) Tog nog två varv runt ängen i full galopp - underbart! :D Första gången jag lät henne öka i galoppen ute och hon lyssnade bra på mig efter sen också :) Tränade sen lite galoppfattningar...

Det är helt öppet på ängen och solen låg på ordentligt, kändes som det var 30 grader varmt!
Sisse skummade av svett nästan överallt...

Red sen i ett lugnt tempo hem och sen ner till sjön! Sen när vi kom ner till sjön var det fult med grodor precis överallt! Räknade till 17st men sen såg jag att det var på land också! :O Men Sisse lekte lite i vattnet ändå :)
Hon blev även av sköljd med vatten idag för första gången i år! :D Hade en stor hink och den skulle hon plaska i :P Sötnosen <3


Outfit


Schabrak - HV Polo
Tröja - HV Polo
Ridbyxor - Horze
Stövlar - Pioneer Crocodile
Pannband - Swarowski

Strax stallet...

Om en timma blir det till att åka till stallet :) Ska först rida Biljanca och sen Sisse, ska traggla dressyr pogram med Sisse ;) Tror det får bli T-shirt elr något när jag rider. Kommer bli riktigt varmt och svettigt! ;) Innan jag ska till stallet blir det lite städning :)

Bilder på mig och Biljanca när jag red henne när Linnea hade skadat armen :)


Bilderna får mig att längta efter sommaren!!


Fina hästen<3

Lägger upp lite fler bilder från igår :)





Morgon här!

Hör hur fåglarna kvittrar ute! :D Väntar på att dom andra ska vakna här hemma så vi kan åka till stallet ;) Jag har själv varit vaken någon timma. Idag får det bli ett dressyrpass i det härliga vårvädret! :D Ska själv ha 4st lektioner i veckan också, ett tag sedan nu! :D Ska göra någon liten planering för dom :) Kul, kul!

Jag avaktar lite med dressyrtävlingen också någon dag till, mamma höll med mig när jag pratade om det men vi får se hur det går när jag ska öva på pogramt så avgör jag/vi efter det :)
En vecka kvar tills CR iaf! :D Så här ser det ut för min del, ska kanske, kanske starta 3st olika hästar :P 2st i dressyren och 2st i hoppningen :)

En C-ponny, en D-ponny och en storhäst! :D Spännande och roligt! Måste kolla lite med starter och så, får nog starta först i dressyren på ena hästen och sist med den andra elr något så ska det gå toppen! :) Elr vad säger du Ebba? ;)

Bilder del 2





Bilder del 1

Sisse fick bara springa av sig i paddocken idag ist för ett dressyrpass :) Dels för att vi var hemma ganska sent från pappa och Sisse hade en tappsko på höger fram :) Hon är dock inte ömfotad för 5-öre men jag skulle inte ha hunnit rida så jag och mamma släppte henne i paddocken ist och jag och hon lekte en stund! :D Jag fick allt springa jag också en hel del :P Har många bilder att bjuda på så kommentera! :D

Börjar med tre stycken failbilder ;D Hahaha, snyggt elr vad?


Kan också säga att jag hade fel inställning på kameran på över hälften av bilderna :´( Närbild hade jag på kameran så ja, vissa bilder har jag ingen fokus på :P



Massa flera bilder kommer! :D


Outfit


Jag skulle säga så här, en ren hoppryttare som skulle rida dressyr ;) haha, ja ni måste hålla med!

Schabrak: Eskadron
Ridbyxor: JW
Tröja: HV Polo
Skydd: Hööks
Stövlar: Pioneer Crocodile
Pannband: Swarowski




Shire hästen

Tar en ny ras :) Nu har vi tagit två små raser så vi går på världens största, Shire hästen. Skriver lite kort om rasen, har inte så mkt tid...


Rasen är över 170cm och upp till 195cm. Men det finns ett undantag ;) Shirehästen Sampson blev 219cm hög! Shirehästen är kraftig men slankare än andra kallblodshästar, tex adenner. Rasen kommer från England och det är en väldigt gammal ras, härstammar från medeltiden! De är ypperliga draghästar och andvänds också till utställning, vanlig "hoppyridning", dressyr och shower.



Det är mkt hovskägg på dom och det innebär då att dom kan få mugg lätt då det inte är så lätt att borsta rent och även skabb. Sprickor i hovarna förekommer också.

Dom är trevliga, sunda, vänliga, pampiga m.m.


Söndag idag

Idag är det söndag och imorgon är det lov! :D Så himla härligt! Dagen kommer se ut ungefär såhär:
- Va hos farmor och farfar 14.00, direkt hem efter vi varit där
- Stallet så fort som möjligt typ för att rida Sisse :)

Vet inte vad vi ska träna på idag, hoppas det inte är massa träningar och löshoppning i ridhuset idag så man kan rida där inne... :) Eftersom mamma tycker jag ska va med på CR dressyren så måste jag ju öva på porgramet :/
Fast det är ju bara serpentinbågar, volter, och halter så ja, inte så mkt att öva på. Finslippa lite bara kanske :P
Galoppen går neråt nu igen och jag måste verkligen jobba jätte mkt med den i veckan. Vi får nog också prova galopp snett igenom, hmm..kan bli spännande och se om jag får stopp på henne efter den ökade ;) Nepp, jag ska göra som på den första tävlingen, inte öka så himla mkt. Bättre att ha koll på henne än att jag får kämpa efter med att få stopp på henne :P

Dagens ridpass kommer bli mkt galopp då ;) Ska öva lite med galoppen på rakt spår, Sisse vill mer än gärna öka :P det är nog det jag helst vilj av allt annat just nu, att det ska gå att galoppera på en långsida utan att hon ska öka. Går om jag galopperat henne trött så hon nästan saktar av till trav men det vill jag inte göra heller för sen på tävlingen ska vi första starta dressyr sen är det hoppning senare. Detta känns lite jobbigt just nu så ska försöka att få mamma att jag inte ska starta i dressyren ;) jag vill första starta när jag har kontroll på henne under pogramet, speciellt galoppen. Och när jag sen har kontroll på galoppen kan jag ju själv ´kontrollera att hon ska hålla sig innanför banan ;)

Sisse ska ladda iväg på en långsida och jag får lägga typ tusen volter :P

Outift


Schabrak - Shockemöhle 
Lindor - Shockemöhle
Pannband - Swarowski
Hjälm - JW
Stövlar - Pioneer Crocodile

Tycker denna outfit till dressyren hade vart snyggt! :) Tycker pioneer stövlarna är så snygga så har dom i varje outfit nu bara för det ;) Passar kanske inte så bnra till dressyren kanske :P


Hemma för ikväll...

Har nu kommit hem från Dalsjöfors :) Haft en trevlig och rolig kväll med go mat! Hoppas ni haft en bra dag/kväll!
Hade tänkt skriva om en ny ridgren men orkar inte det nu då jag är sjukt trött och ska sova nu när som helst :P

Kör en diss i detta inlägg oxå så blir det inte så kort ;)
Till schabrakerna, har ingen direkt åsikt om dom men faller inte mig i smaken. Elr vad säger ni?

Outfit - lila


Ridkavaj

Snygg kavaj va? :) Måste köpa en ny så fort som möjligt då min fattas det två knappar på :/ Sen vill jag ha en lång :) Denna var inte dyr heller på den sidan jag hittade den på, 50% rabbat. Dock är det lila inuti, kanske finns i svart?

Det är detaljerna som gör den så snygg, fickorna och själva kragen blandannat!

Men får bli en ny kvaj när jag bestämt mig för vad jag ska "sattsa" på och just nu känns hoppningen hundra ggr bättre, hmm...jag vet inte :P Det är nog hoppning jag vill göra med Sisse, dressyr också men inte lika mkt just nu. Hade ju inte köpt mina Tretorn om jag inte hade velat sattsa på hoppningen så det har kanske någon räknat ut? ;)

Snart en sväng in till knalleland...

Ska försöka så gått jag kan med bloggen när jag är hos pappa ;) vi ska snart in till knalleland en kort sväng, sen ska vi bort ikväll också :) Ska skriva om en ny ridgren så håll utkik på bloggen under dagen/kvällen ;)

Nu ska jag fixa allt annat innan vi ska åka...:)


Pappa är på G!

Sitter nu och väntar på att pappa ska komma :) Hann med stallet efter skolan också med mockning :) Sisse vilar idag och imorgon och på söndag tar vi och mjukar upp oss i skogen! Sen tränar vi inför sisses andra dressyrtävling den 25 april :D Blev visst dressyrtävling innan sommaren ändå ;) Jag känner mig absolut inte redo. Sisse har börjat bli jobbig i galoppen nu igen :/ Målet med tävlingen är att hålla oss innanför (!!!) dressyrbanan ;) Ett ganska svårt mål för mig och Sisse :P Ska kanske, inte riktigt helt säkert än tävla en kompis ponny också :D KulKul!


Får bli en bild på Sisses första dressyrtävling :) Första start gick inne med inga dressyrstaket och vi slutade på plats 11 och på 61.75% och andra start gick ute med dressyrstaket runt hela banan och ja, Sisse hade mer än gärna velat hoppa över dom vita "hindrerna" ;) 51%, helt godkänt tycker jag allt eftersom min häst laddade på i galoppen mot dressyrstaketet, hahaha!
 Hade en del häst att hålla i ;) men tycker det var bra gjort för att vara frösta gången :) Här i Länghem har vi bara staket på en kortsida så det ska nog gå bra :)

Ny ras - New Forest

Tänkte skriva om en ny ras ikväll och tog en va mina favoritraser, new Forest! :D Har du själv en new forest så skicka in den till [email protected] så lägger jag upp dom bilderna tsm med inlägget om rasen :) Länkning får man också! Kalle var en New forest! :D



Snyggt redigerat


Hittade denna snygga redigerade bilden på en outfit på en blogg jag läser :) Snyggt redigerat elr vad säger ni!?

Outfit


Benskydd, luva och schabrak från JW och tröjan från Kingsland :)


Pigg och lite små stark...

Idag var Sisse pigg på ett mer negativit sätt tycker jag :/ Hon hängde i min hand och var springig och så fort jag släppte lite på yttertyglen sprang hon iväg. Lite jobbigt men blev fin mot slutet. kan ha varit trött från igår också ju. jag själv har träningsvärk från ridpasset igår i mina sittben :P Petra och Linnea var och red också på sina vita hästar, Sisse tycker dom är läskiga vissa dagar och vissa inte. Ibland vågar hon inte gå förbi en vit häst, haha! Märkte inte av något idag iaf :) Nu får hon vila fre och lör då jag är hos pappa.

Har pluggat och pluggat en massa och kan snart allt :D Har nog aldrig gått så här bra och fort att plugga innan :D
Riktigt glad och får hoppas provet går bra imorgon! Ni får hålla tummarna imorgon för mig ;) Hehe.

Fick även två bilder av Hanna Nyberg som fotade på träningen i söndags, stort tack!! Har du en hemsida kan jag länka ;)



HV POLO


Tycker detta HV polo täcket var snyggt! Gillar nog detta mera än Eskadron :) Elr vad säger ni? Men skulle inte vilja ha något av Eskadron elr HV polo på Sisse :P

Phuu!

Hemma från skolan och sista lektionen var ju helt klar bäst :D Vi fick två stora skålar med massa godis i av våran lärare som glad påsk! :D Föra veckan fixade vi elever tårta och kladdkaka. Snälla elever och snäll lärare ;)

Men nu återstår det plugg resten av dagen. Ska ut i skogen med Sisse så pluggar sammtidigt med boken i handen ;) Kan inte lämna boken ur sikte i över en halvtimma innan jag ska sova. Så ja, det blir plugg i stallet.

Täcket har jag fått till Sisse idag också :D Tre stora och små lappar på det, inga fler tack! :P

Har precis ätit klart en laxbakelse och nu är jag inne på en marängbakelse med massa grädde i :D Blir alltid något smarrigt när mormor varit här ;)


Snygg outfit


Hinner inte skriva vart allt kommer ifrån, men ni ser nog det själva. fråga i så fall ;)

Gårdagens ridpass

Hann inte skriva något inlägg igår då jag var tvungen att plugga när jag kom hem från stallet...

Gårdagens ridpass var riktigt roligt!! :D Hade tänkt öva på lite delar ur LB:1 men så blev det inte :P Hon var riktigt pigg och nästan för känslig för skänkelen och hon ville så himla mkt! Jag tänkta att jag skulle ta och sitta ner på henne under ridpasset då jag inte gjort det på några månader :P vet inte vrf jag inte suttit på henne, inte ens på Gustavträningarna. Hon blir lite spänd men idag tog vi tag i det. Hon hade lite problem med takten och ilade iväg så fort jag råkade släppa lite på ytter. Fick rida med en låg hand och bred hand och det blev lite lättare för mig och hästen. Gjorde skänkelvikningar och där behövde jag bara ta lite i yttertyglen för att hon skulle flytta sig. La jag till skänkelen blev det för mkt. När hon var så himla pigg och alert och jag satt ner i traven så blev hon lite högre i formen och hamnde bakom lod då och då. I slutate gick det riktigt bra och jag hade glömt av galoppen efter 50min ridning :P
Galoppen gick iaf jättebra och Sisse fick allt jobba men OJ vad fin hon var efter en antal varv på volten och furkantspåret. Jag ville trötta ut henne lite i galoppen och efter några varvs ridande i ganska lugn fin galopp blev hon jättefin!!! Så rund och jag kunde korta riktigt mkt och det kändes verkligen som hon var igenom hela kroppen. Efter en paus i skritt provade vi galoppera på långsidorna. Hade knappt inget i händerna och jag kunde nästan bara minska med min egen sits! :D Hon var verkligen fin att rida idag!

detta blev långt men ett riktigt bra ridpass!! Supernöjd! Inte bild från igår.... 

Åskar?

Det skulle åska och regna idag vilket det inte ha gjort än :) Hörde lite åska när jag gick hem från bussen men var nog väldigt långt borta ;) Det är väldigt mörkt och jag hoppas jag hinner till stallet innan det börjar regna och ta in Sisse så hon inte blir blött ;)

Får se om det blir skogen beroende på om dte åskar elr ej, inte så kul och bra att rida ut då ;) Vill ha sommar också så ni får en bild från i sommras på min skönhet! :D 

Outfit


får komma igång med lite outfit igen ;) Blir inte lika mkt utrustning som innan :) Innan blev det ju det ibland 4st inlägg :P

-Kingslands schabrak, ridbyxor och t-shirt
-Tretorn stövlar
-GPA hjälm
-rockel handskar

Nytt märke?

Hmm...Inte sätt detta märke innan elr hört talas om det? :) Är det ett nyare märke elr? Någon som vet? :D Tycker själv det var snygga schabrak! Skulle valt det grå i så fall! :D Märket är Horsesports. Snygg logga var det på också, elr vad säger ni? ;)


Vilken färg på schabrak hade ni valt?

Outfit


Sisse fick vila...

Sisse fick vila idag, vill inte att hon ska bli förkyld. När jag kom till stallet så satte jag på henne fleece täcket och ulltäcket över så hon skulle bli varm :) Mockade och fixade bara och sen hem igen :) Imorgon är sista dagen hon får gå utan täcke. Dock ska det spöregna och åska imorgon :/ Så hon får nog vila då också.

har också fått kallelse från djurparken! :D två möten nu i april och sen i maj jobbar jag en helg :D

Ska nog också slå till på schabraket! Sisse blir nog fin i det :) 

Ligger i soffan med datorn...

Slutade extra tidigt idag då sista lektionen var inställd, 11.30 slutade jag idag då så har varit hemma en stund nu :) Hade tänkt rida ut idag men vi får se om det blir ridning elr inte, beroende på hur kall hon har blivit idag. Annars blir det bara ett skitt och travpass. Ska lägga lite energi på bloggen nu när jag har gott om tid :)

Önskar ni att läsa om något? I så fall fixar jag det! Är så mkt jag vill göra i helgen också som kommer!
Vill hänga med både storhäst laget och ponnylaget i dressyr både lördag och söndag till Allingsås. Helst ponnlaget på lördag! Tycker faktiskt det blir en mysigare stämning på ponnytävlingar, på storhäst tävlingar är det inte alls lika roligt. Tråkigt för mig som har storhäst då :P Men sen är ju "problemet" att det är pappa helg och vill  även övernatta i stallet! Hm...Jag får fundera vad jag ska göra + att det är CR i svenljunga på söndag som jag verkligen vill vara med på, hoppning då. Dressyrtävlingar har jag inte planerat mkt i år. Efter sommaren i så fall om inte klubben ska ha någon...;)

Morgon och det ser mörkt ut

Godmorgon på Er! :D Det ser ut att bli regn idag och Sisse har inget regntäcke :( Det är hos mormor i Borås...Kommer gå och tänka på det hela dagen nu bara för det. Skit hästar som ska göra sönder hennes täcke hela tiden...Tre revor i det på en vecka :/ Blir man inte lite arg då?

Ner till bussen snart också :) Kort skoldag idag och det är skönt. Sen ska jag till stallet direkt och ta in Sisse som kommer vara som en dränkt katt. Sen ska vi ut i skogen ;)


Ridning i byn!

Idag skrittade jag och Vickan ut i skogen med hästarna efter gårdagens träning :D Första gången för Sisse att vara i byn och hon skötte sig strålande bra!! :`D Det gjorde Myrra också :) Vi skrittade hem till Vickan och hästarna fiock knäckebröd där. Vi stötte på allt vad man kunde stötta på när man är ute i byn. Dagis barn, cyklister, några barn som cyklade efter oss också. Några som kratta i trädgården, soppade gatan, låg under en bil m.m. Precis allt!! Även buss och gul lastbil ;) Sisse gick även på A-brunarna elr vad dom heter och reagerade inte alls :) Så himla stolt över henne! har inte ridit henne i trafiken än heller, har inte blivit så bara, vet inte vrf :p men vi gick på vägen en kort bit och korssade den även :) är man inte rädd för traktorer och tåg, motorcyklar m.m. ska man nog klara av trafiken bra :) Bussarna kan vara lite läskiga ibland kanske. Vet inte det än :P Stod i ett kors när bussen körde förbi ;)

Är mer än nöjd över skritturen! :D Har även gjort kladdkaka idag igen och den är just nu i ugnen och ska ut ;)

Bild på Sisse från tävlingen som Linnea tagit :) Tack så mkt!! Vet ej vad hennes blogg heter...

Outfit


Glömde titta vart allt kom ifrån och märke osv :/ Kingslands byxor, Jacson hjälm, HV polo t-shirt, shockemöle schabrak/lindor...Hade jag helt fel? :P

:)

Några bilder på dom andra som var med i min grupp på hoppträningen :) Mamma som fotat men tänkte det kunde vara roligt att se ändå ;)

Detta är min favoritbild från hoppträningen som mamma tog på Petra :)


Blev bara bilder på när dom hoppade över trippelbarren ;) Vad tycker ni, får min mamma godkänt? :D


Bilder från träningen

Bilder kommer nu från hoppträningen :D Mamma tog mer bilder på dom andra än på mig :P Haha, har hur mkt bilder på dom andra och inga på mig typ :P Haha.




Jag har koll på markbommen ;) Hon brukar ta den med men gjorde inte det denna gången :)

Första gången vi hoppar vattenmatta och vågplank och grinden under! :D





Trippelbarren när den låg på 1m och var 1.20 bredd :)




Åhhh vilket väder :D

Vilket underbart väder vi har idag också! :D Sisse ska bara få komma ut i skogen denna veckan :) Idag blir det bara skritt och liote mys <3 Tar med mig kameran under uteritten idag också och bilder från hoppträningen kommer :D

God natt...

Ska sova efter jag gjort klart detta...Varit ute med hunden + bada honom och sen äta något :) Imorgon är det en ny dag som väntar! :D Hoppas på underbart väder som det varit idag! :D En bild från idag också när trippelbarren ligger på 80cm, mer bilder kommer imorgon!


Mummmms!

Har bakat kladdkaka och jag och Alex fick i oss allt :D gott var det!

Nu ikväll blir det till att plugga så mkt jag hinner, prov imorgon :/ Har väldigt mkt i skolan denna vecka som kommer!

Måndag: SO prov, dock väldigt litet + massa engelska läxor
Onsdag: nationella i Engelska och något i svenskan
Torsdag: hmm...det var något men kommer inte ihåg :P
Fredag: Stort SO prov denna gång

Ja, usch! Ge mig påsklov och sommarlov tack! Yazz ska vila denna veckan så det är bra nu när det är mkt i skolan och sisse ska få komma ut i skogen bara :) Får också en "vilo vecka". Sen kanske det blir CR i svenljunga till nästa helg :)  


Redigert

Två bilder till Petra som är klara! :)



Snyggt!


Gillar outfiten, säkerhetsvästen vet jag inte om dne passar men fick bli den ändå ;)
Vad tycker ni?? :D

Hemma fårn hoppträningen

Är hemma från hoppträningen och är så nöjd!! :D Ulrika var verkligen en jättebra tränare, den bästa jag tränat hoppning för iaf. Bra tips och övningar och Sisse gick som en klocka :)

Vi började med att hoppa över ett rättuppstående med två bommar före i galopp, jag skulle ta det i trav ;)
Sen la vi till lite hinder allt eftersom och vi hoppade för första gången vattenmatta med vågplank över, Sisse tittade ingeting alls utan hoppade som det var ett vanligt hinder :) Det var många brutna linjer och svåra svängar, gällde att ha koll på ytter ;) Även bommar före och efter något hinder också :) Sen var det även tre hinder, och det var då stutts imellan. Sisse har aldrig hoppat det och vi skulle även här komma in i trav. Fick henne precis att sakta av innan men hon tog dom två sista hindrerna i ett ända stort hopp :P Knas hästen.

Hoppade även trippelbarr för första gången och i början låg den på 80cm och inte jätte bredd. Sen när vi skulle hoppa bana i slutet låg den på 1m och var 1.20 bredd. Sisse hoppade utan problem, duktig häst! Hon var också väldigt, väldigt lugn och fin och tog halvhalterna bra :) Men när vi skulle hoppa sista gången, bannan så var hon trött och fick in några travsteg innan hindrerna. Men en felfri runda blev det, tror hindrerna låg från 80cm-1m.

Jättenöjd!!! Skulle fixat bilderna nu men ps krånglar :/ Så ni får vänta tills ikväll :D En bild blir det iaf ;)



God morgon!

Äter just nu frukost :) Blir sen till att ge sig av mot stallet och hoppträna :D Funderar lite på hur vi ska se ut ;)

Får nog bli det röda schabraket på och sen orkar jag inte byta bett till hopptränset med silverspännen på då jag hade det med mässing på igår under tävlingen ;) Jobbigt när man har ett bett till två träns :P Så därför får det bli dressyrträns så slipper jag byta och hålla på ;) Ni får bilder, vet inte om Robban och mamma skulle fota elr en av dom, vi får se :D

Ni som vill ha redigerade bilder får skicka några stycken i ett mail till [email protected] Sofia och Petra har jag massa bilder på så ni behöver inte skicka ;)

På nästa tävlning får vi köra första rundan på 80cm ;) 70 känns liote lågt om man tittar på bilden :P

Redigerar lite :)

Har tråkigt så sitter och fixar lite med bilder :P Vill ha någon dikt elr något annat på bilden under :) Någon som har någon bra så får ni gärna slänga in en kommentar! :D




Någon som vill ha så säg till :) Kan inte göra åt hur många som helst så först till kvarn i så fall :P

Härligt väder

Lite mera bilder från idag ;) Hoppas jag inte tråkar ut er med alla bilder jag lägger upp ;) Haha. Imorgon ska jag också hoppträna för Ulrika och Robban kommer och fotar så ni kan vänta er en bildbomb från träningen imorgon ;)
 Ni får säga till om det blir för mkt bilder på en och samma dag :)





Fick två fina bilder på "Fölis" också :)


Fler bilder från CR - hoppningen

Laddar upp några bilder på dom andra som jag tog :D Själv tycker jag dom blev bra :)



CR - hoppningen gick jättebra!

Åhhhh vad jag är nöjd med dagens tre rundor! :D Först startade jag Yazz på 40 cm, hans första tävling och han var så duktig och det blev rosett! :D Blev tyvärr inga bilder förutom en då mamma hade på blixt :P hehe.

Sisse var också jätte duktig! Första start var på 70cm. Hon lyssnade bra på mig och det blev en felfri runda! :D

Andra rundan skulle vi in på 80cm, Sisses andra 80 start för den delen med :) Hon taggade till ett snäpp och blev stark och het och fick inte tag på henne efter hindrerna och före också, hängde som en liten vante efter :P Haha. Men det blev 12 fel - tre stycken rivingar. Men oj vad nöjd jag är ändå!! :D Inte så konstigt vi fick med hos några bommar när det gick så fort :P Film kommer nog från alla tre rundor också! :D

Bilder från 70cm rundan :) Hon var då lite lugnare och lyssnade mkt bra på mig så vi fick till några riktigt fina hopp :) Höjden är det iaf inga problem med...;)



Andra rundan - 80cm :)



Fick inte riktigt koll på henne före detta hinder här nedanför och dte var en skarp sväng så det blev lite konstigt, men hon hoppade. Sen till nästa hinder blev hon väldigt lång och jag la till ett extra galoppsprång och då fick vi med oss båda bommarna :P Hahahahaha, titta min min!!

HAHA!

Efter 70 rundan med rosetten :)



Var det någon som tog kort och fick bilder på oss så skicka dom gärna till [email protected] :) TACK!


Outfit



Moonleight

En D-ponny jag skulle provridit. Vi bokade tid och allt och allt verkade så himla bra. Men innan vi skulle provrida dig så hittade vi Jenny på annons och vi åkte och provred två dagar efter och vi tog även med henne hem...Så fick aldrig provirda denna fina hästan. Hoppas hon har ett bra hem nu iaf :)

Hittade mailet vi skrev till ägarna, så kom och tänka på att det fanns filmer så tänkte vissa er :) Har även filmer på en häst som hete Ajax som vi var jätte sugna på men ägaren var 18år och hade inte råd att ha kvar hästen men sen när vi väl ville boka in en provridning ville hon inte sälja hästen. Vet inte om han är såld än? Jaja, jag kan lägga upp filmer på han också, en riktig liten hopponny!

Men filmer på Moonleight :) Om vi inte hittat Jenny hade jag nog haft denna hästen nu kanske...

 




Sisse står klar inför morgondagen

Sisse står nu klar för CR-hoppningen imorgon :) Har putsat och fixat i 3 timmar i stallet inför imorgon :P Känns som jag förberätt inför en dressyrtävling, hahahaha! Jag har ryktat Sisse jätte länge och friserat henne från topp till tå verkligen! Hovskägget borta, kronranden fixat, håret i öronen är fixat, manen är klippt + svansen ;) Ja...det känns som det är dressyrtävling som väntar imorgon ;) Det vita shabraket och ridbyxorna snurrar i tvättmaskinen för fullt och har även putsat all utrustning så som, förbygel/martingal, benskydd, sadel :) Kameran är på laddning och stövlarna rengjorda...

Är jätte taggad tills imorgon!!! :D Så himla mysigt att fixa inför en tävling <3 älskar det verkligen så därför blev det lite extra pill med det hela <3

Sisse var inte lite smutsig när jag tog in henne :p Hon hade ju gått utan täcke hela dagen...


efter:



Före:



Efter:


Så mkt trevligare!! :D Kan också säga att ridpasset gick gryyyymt bra!! :D Red också i dressyrsadelen och aldrig mera att jag inte sitter i den på över en månad...Var så skönt att rida dressyr i den <3


Hmm...

Har träningsvärk i hela kroppen verkligen! Vet inte hur det kommer gå med att sitta på hästryggen :P har så fruktansvärt ont! Tror jag har träningsvärk från i tisdags när jag hoppade två hästar + idrotten igår.

Kommer kännas en del i mina sittben sen på hästryggen ;) Har också stora problem om hur dagens ridpass ska se ut med Sisse. Vi ska ju tävla imorgon och igår red jag ett väldigt lugnt pass. Känns som jag få ta ett "hårdare" pass idag så vi inte river varenda hinder på banan ;) hehe....men sen på söndag är det hoppträning och då vill jag inte rida på gör hårt idag :S Jag har stora problem :P men vi får se vart det slutar, paddocken blir det iaf :D

Outfit


Jacka - Kingsland
Stövlar - Pioneer / Tretorn
Strumpor - Pikeur
Hjälm - GPA
Ridbyxor - John Whitaker
Pannband - Hööks tror jag ?
Handskar - Roeckl


Outfit


En tävlingsoutfit till dressyr som jag satte ihop :)

Hjälm - Charls Owen Wellington Classic
Kavaj - Pikeur Epsom
Stövlar - Cavallo Grand Prix Plus
Handskar - Roeckl
Pannband - Swarovski (vet ej märke)
Plastrong - Equi Design
Schabrak - Schockemöhle
Benlindor - Schockemöhle
Boots - Catago



Sy täcke nu...

Ja då var det dags att börja sy lite på täcket för hand -.- Drygt elr vad? Orkar inte vänta tills mormor ta det med symaskinen hemma hos henne. Sisse får gå utan täcke tills vidare nämligen tills täcket är helt och vill att hon ska ha täcke på sig, imorgon får hon gå utan iaf ;) Men nu ska jag börja sy, roligt va? :P

Och jag skulle ju tränat för gustav imorgon men det blev inställt ju som jag skrev + att Robban hade tänkt fota vilket var ännu tråkigare! :( Men kanske kan fota under lördag ist när jag ska tävla? ;) Hmm...Man kan alltid fråga! :D Får bli en söt bild på hälge och någon häst :P

Vår...

TÄNK att bilderna är tagna för ett årsedan?! Helt otroligt ju, jag har sätt någon snödroppe men inte så mkt mera än :P Men all snö är borta nu så långt ögat kan nu! :D Underbart! Hur mkt snö har ni andra kvar?




Vad tror ni jag ser när Sisse kommer hem in från hagen?

Jo, en stor reva på sidan av täcket, snyft! :´( Är så trött på detta så började gråta, skit tråkigt!!!!!! Sen ett nytt sår på det också...Började med att rida yazz, gick inte så jättebra. Han har troligtvis börjat känna av varjtänderna så han ville inte riktigt arbeta i form och märkte av det när jag hade lite lössare tygglar också...Men galoppfattningarna gick toppen! :D

Sisse var som en dröm att rida idag! Tänkte köra lite lösgörande arbete med lite flyttningar och lång och låg form  osv. Hon var så himla fin och lyssnade otroligt bra på mig. Tog hoppsadelen som en ren vanna och det skulle jag inte gjort för hade fått en mkt finare känsla med dressyrsadelen. Vet ni, en månad sen jag red i min dressyrsadel! :O
Inte bra det här, mamma får inget veta, haha :P Galoppen var hon också så sjukt fin i! Galoppfattningarna satt och jag hade ett jättebra stöd i handen och hon sökte sig till bettet och vi kunde galoppera riktigt kort även om hon gick så stadigt i formen. Annars har hon varit lite slngig med huvudet :) Men börjar bli bättre nu och orkar mkt mera nu också. Dock blev jag också väldigt ledsen när mamma sa efter ridpasset att Gustav träningen imorgon är INSTÄLLD :´( Vi var bara tre stycken som var anmälda.

Ska nog vara med för Ulrika på söndag ist nu igen bara för det :P Då blir det ändå årets första hoppträning. Får bli en väldigt, väldigt lugn träning för Sisses och min del då det är CR dagen före :) Men det ska nog gå bra :D

Sisses första CR hoppning :)

Tårta och kladdkaka på lektionen :D

Idag har våran klass 2 timmars hål och vi tänkte överraska våran lärare på sista lektionen :) Vi gick då ner och köpte tårta, kladdkaka, två drickor, grädde och plasttalrikar m.m. Och så fick vi låna kylskåpet nere vid matsalen :) Vi ställde även in allt redan innan lektionen och så när han öppnade blev han både fårvånad och glad :D Köpte även en massa snickers ;) Nästan hela lektionen gick åt det :P

Men nu ska jag snart till stallet, rida Yazz och Sisse och kanske lastträna lite :) Ska bara köra ett lugnt, lösgörande pass med Sisse inför imorgon och helgen :) Rider nog inte längre än 30min och yazz rider jag inte heller så länge :) Så hinner nog lastträna medans mamma typ mockar och fixar ;)


Behöver en ny lädergrimma

Söker ju efter en lädergrimma :) Så jag frågar er, vet ni om det finns någon sida man kan hitta lädergrimmor? :) Den jag tycker är bäst, själva sidan får en länkning i så fall :)

Hiss elr diss


Kör hissar och dissar på grimmor från Hööks då ;) Haha, lite roligt kanske får vi hoppas på! Blir grimmor med "ludd"/mjukt foder på :P

Börjar med "favoriten" ;) Den såkallade discogrimman tycker jag är riktigt söt! :D Sisse måste ha en sån och då får det bli en rosa! :D Hihi! Tror hon hade blivit söt i den, stor hiss! Mjukt och härlig grimma man blir glad av, med dom härliga färgerna! :D


Denna får dock en diss för min del. Hade varit snyggare utan hästarna runt grimman ;) Men...Det ska ju finnas söta och gulliga grimmor också som mindre barn fastnar för :D

Tycker denna grimman är snygg, får en hiss av mig! :) Tyckte inte alls den var snygg när den kom men nu så har jag ändrat uppfattning ;) Om jag skulle köpa en sån grimma skulle dte bli en marinblå. Gillar nog allt på grimman! :D

Hmmm....Denna grimma då? Jag vet faktiskt inte själv, hiss elr diss? Något imellan det iaf :) Vad tycker ni då?

Nackdelen med alla grimmor som gar ludd elr liknande blir så hemskt smutsiga! Inte så kul om hästen rullat sig i en lerig hage och så är grimman typ förstörd elr när dte regnat och den blir jätte tung och inte så värst mysig inte :/ Jag hade inte velat ha den på mig då ;) Elr vad säger ni?


Bilder för ett år sedan

Bilder tagna nästan för exakt ett år sedan :) den 4 april och idag är det den 6 april ;) Jag tävlade Wilmas ponny Eddie i dressyr den dagen :) Gick helt ok för att vara första dressyrtävlingen för han :) Tror vi landade på över 60% iaf :) Och nej, det är inte jag som fotar. Tänkte inte att det var jag som red ;) hehe...




Shetlandsponnyn

Då ska vi se, shetlandsponnyn var det denna gång ;) Önska gärna någon ras jag ska skriva om :D

Jag själv tycker shetlandsponny är väldigt söt och underbart snäll barn häst! :) Dom andvänds mest till körning, utställningar, ponnygalopp, ponnytrav, shower och bra ponny för barn att rida på :) Shetlandsponnyn blir som högst 107cm i manköjd :) Rasen har bra temperament och lätt för sig att lära sig nya saker :)
Och dom flesta vet nog att shetlansponnyn kan ha vilken förg/teckning som helst - prickig, skäck ja ni fattar :)
Klicka på bilderna = större



Shetlandsponnyn Fonzie är ju helt otrolig, läst någonstans att han ska vara värd över 3 miljoner och anses vara världens bästa dressyrhäst i världen för att vara en shetlandsponny :) Det ni! ;) Även en riktigt duktig showhäst!
Lite filmlipp i ett på han...Har även sätt han uppträda i scandinavium!



Lastträning :)

Det blev lastträning idag för Sisse! :D Hjälm, ridhandskar, spö + lädergrimma på hästen :) Hade bara spöt som en förlängd arm om det skulle vara något och så hade jag fickan full med massa morotsbittar! :D Mumsigt ;)

Innan jag började att lasta sa jag till mamma att hon skulle stå vid sidan och bara hålla tyst, haha! Jobbigt när någon står och tjatar på en när man ska lasta :P Den som håller hästen gör arbetet och bestämer vad som ska göras. Och blir man då arg på varandra så blir det en spänd sitvation för hästen och det blir pannkaka av allt.

 Men iaf, Sisse nosade först på lämmen. Sen när hon tog något kliv in fick hon lite morot. Hon backade inte en enda gång. Var bara jag som flyttade henne lite ibland i sidled så hon stod lite rakare. När hon nästan var inne stod vi bara där en stund och och hon fick lite morotsbitar. Sen höll jag moroten en bitt ifrån henne och då klampade hon in och sen stod vi där lite och sen stängde mamma transporten. Vi körde även runt byn och Sisse stod som en snäll staty :) När vi var tillbaka så mockade vi och fixade innan vi lastade ur. Hörde inget av att hon klampade elr något och var inte orolig. Urlastningen ville hon helst ut direkt och blev lite orolig men tryckte inte på iaf :) Det var hundar som skällde och det var mkt som hände på en och samma gång. Men när det var fritt bakom rumpan på henne stod vi stilla en minut kanske och sen bakade vi ut lugnt och fint. Lastningen tog max 5 min :)

Jag är JÄTTENÖJD!!! :D Imorgon blir det mera lastning! Puss på min älskade häst.




Hemma från skolan! :D

och jag är sjukt trött i huvudet så jag var nästan gråtfärdig i skolan :P haha...Inget bra, men varit väldigt mkt i skolan idag. Tror jag ränknat 150min matte bara idag -.- Då kan ni fatta att jag är trött i huvudet :P

Sisse vilar som sagt idag och Yazz också :) Mamma var och besiktiade transporten idag också :D Var bara något litet som skulle fixas :) Toppen. Står kopplad och klar utanför så kanske, kanske ska lastträna lite idag ist :)

Outfit

Tycker denna outfit är grymt snygg till ryttaren!! :) Håller ni inte med? :D

Fleecetröja Quentin HV Polo, 759 kr
Väst Pizzaro HV Polo, 1049 kr
Veneto nubuckstövel med snörning CRW, 1799 kr
Läderskärp med dekorsöm, 129 kr
Fancy Ridbyxa CRW, 599 kr

Allt finns på hööks, http://hooks.se


Bilder från igår

Ni får bilderna idag ändå...Har inget bättre för mig :P Men efter detta ska jag plugga lite och sen äta och sen plugga lite mera och sen slänga mig i soffan! :D






Gillar ni att se lite porträtt bilder? :) I så fall kan jag ta lite flera framöver för eran skulle om det finns någon som vill se då ;) Liiite svårt att veta när ni inte skriver vad ni vill :P


Shetlandsponny

Ni som har en shetlandsponny får skicka in bilder på den! :) Ska skriva om rasen shetlandsponny imorgon nämligen, ni som skickar in bild på eran lilla häst får ju då också en länkning :) Då behöver jag inte leta på google ;) Skicka in bilderna till [email protected]

Hej hopp i galopp!

Hoppningen med Sisse gick helt otroligt bra!!! :D Hoppade fram på ett 50cm hinder - rättuppstående och rullade över det några ggr. Tog det i trav först några ggr och sen i galopp :) Ökade inte mot hindret elr efter <3 Det var 4st hinder i mangenen med lite linjer och olika många galoppsprång mellan. Var en linje snett igenom med 5st galoppsprång och i slutat låg dom två hindrerna på 95cm och Sisse hoppade jättefint över. Kanonfina språng fick hon till! Kom nära in på sista hindret en gång men hon hoppade upp sig mkt bra ändå :) Tog en extra halvhalt så jag tyckte det var bra att hon kom nära för det vissade sig ju att hon lyssnade :D Lasse var även och tittade, hopptränaren, och tyckte det var stor föbättring på Sisse att hon var så lugn och fin :) Roligt att höra! Sen var det på medellinjen också med 6 galoppsprång imellan om jag inte minns fel :P Det var när väggen där hoppe så det var bra om man visste vart man skulle, Sisse skötte det iaf jättebra. Såg bara väggen komma upp mitt framför hos men vi klarade det! :D Och jag hade koll på ytter. Hoppade sne lite olika linjer. Hindrerna låg från 80cm till 95 cm och Sisse hoppade riktigt bra och ja allt klickade till! Lasse hjälpte även till lite i mitten av passet så jag skulle få ännu bättre koll m.m. Tack! Mamma fotade men.....Blev ganska så mörka så orkar ej redigera dom så ni får bara två bilder som blev bra ;)

Hoppade sen Yazz direkt efter och mamma skrittade av Sisse. Yazz var pigg och ville helst börja galoppera med en gång när vi började trava :P La in lite galoppinslag, hehe. Uppfattade han som att han var stark idag och lite stel? Hästarna kan inte alltid vara på topp dom heller! men hoppade, det gjorde vi! :D Hindrerna låg nog på 40cm och han hoppade dom elr klev nästan över dom utan problem. Första gången han hoppade över två bommar också ;) Duktig!!

Sisse hade också ett sår på halsen idag :/ Såg inte så jätte trevligt ut, uppet och fint :p Haha..+ att jag tog bort en del gammla skorpor nere vid kottan, skulle jag inte ha gjort för nu är det öppet på ett ställa och det är sjukt lerigt i hagen. Nu börjas det med massa sår igen och tvättning av dom :/  Hoppas ni orkade läsa!!


Ska träffa denna godingen på lovet & kanske ta en strandritt <3333


Transportoutfit


Snyggt att även matcha när man ska transportera hästen till tävlingar m.m :)

Hoppning står på schemat!

Idag blir det allt hoppning! :D Tjohoo, äntligen! :D Haha...Ska bli riktigt roligt faktiskt, gått och längtat hela dagen i skolan, tur det var en kort dag ;) Jag och Sisse ska upp på lite mera höjder idag och inte skutta runt på 70cm :) Ska ju va med på CR hoppning på lördag och ska hoppa hela 80cm ;) Så bäst att ta någon bana innan tävlingen upp mot 90cm iaf :) Ska hoppa Yazz sen efter, blir fjärde gången han hoppar med ryttare och vi ska väl prova på lite fler hinder i följd då vi också ska va med på CR hoppningen på lördag redan, superduper kul!

Lovar bilder från när jag rider idag, mamma är fotograf! ;)

Tretorn <3

Haft mina Tretorn i 2 veckor idag :)<3 Ångra inte mitt köp. Dock finns det ett stort problem med dom, så SJUKT (!) varma så ni annar inte! :O Kommer inte överhuvudtaget att kunna ha dom i sommar, då dör min fot :P haha...Bra vinterstövlar! ;) Har bara ridit i dom 4ggr nu och dom känns redan inridna, *tummen upp*

Tack mamma <3

Mamma var snäll och fotade lite i början av ridpasset, tack <3 Sisse var taggad till 1000 och fick hitta på något åt henne hela tiden så hon inte skulle bli uttråkad :) Kan säga att jag är nöjd med ridpasset men inte så mkt mera. Sisse var lite fööör pigg helt enkelt :P Satte även upp en liten bock som är ca 40cm och den rullade vi över några ggr och hon landade i rätt galopp varje gång och lyssnade bra på mig både före och efter :) Tog även lite bilder på henne efter ridpasset. Ett litet smakprov får ni än så länge tills det kommer upp någon kommentar! ;)

Pannbandet ser även ORANGET ut fast det är rött :S Inte jättesnyggt men får ha det till andra schabrak som inte e röda utan bara med en röd kant så går det nog bra :) Elr vad säger ni? I skuggan ser det ju bra ut ;)


Bilden fick bli svartvit då jag inte fick ordning på ljuset, skulle igentligen minskat bländaren lite men eftersom solen gick i moln då och då så struntade jag i det ;)

In i en galoppfattning :P


Vill ni se mera porträtt bilder? Släng in någon kommentar så fixar jag det imorgon ;)

Efterlysser!

Söker ett par vita benskydd i storlek full, 4 par :) Någon som har? Mail: [email protected]


Fotograf...

Ska försöka få nåon att fota när jag rider idag! :D mamma står i caféterian så hon kan inte tyvärr...men finns kanske någon annan, får vi hoppas på :) Det återstår att se! ;) Hade varit bra fotoväder och jag hade tänkt rida i min tretorn idag = hoppsadelen idag igen :P vill rida i min dresssyr sadel ju!!

Och förresten...Har fått avboka hoppträningen för Ulrika på söndag tyvärr :/ Det som skulle bli första hoppträning för i år! Vrf jag inte ska va med är för att det är Gustav träning på fredagen nästa helg, lördagen är det CR hoppning och lördagen skulle vart Ulrika träningen. Dumt att allt blev på en och samma helg så valde att ta bort hoppträningen :( Hoppas för flera träningar för henne iaf!

outfit


Blev lite utdraget :/

polotröja - hööks
väst - hööks
stövel strumpor - hööks
ridbyxor - hööks
träns - hööks
stigbyglar - hööks
allround sadel - hööks
benskydd - hööks
pannband - hööks
schabrak - hööks
hjälm - GPA Speed Air
tyglar - hööks
Stövlar - Tretorn Advance



Sisse = ett mobboffer

Igår när jag kom till stallet så var mamma inte med då jag åkte med Robban. Så jag fick ta in Sisse själv, SISTA gången i mitt liv som jag går in i den hagen kan jag säga! Det var första dagen Sisse hade på sig sitt nya regntäcke och när jag ska gå mot dörren in i stallet (vi har hagen direkt utanför stallet för er som inte vet) men då kommer Myrra och biter tag i täcket och gör en liten reva i det och Sisse hoppar ju framåt och hamnar då framför mig så jag har Sisse och Myrra mellan mig. Usch, blev så rädd så jag skakade en bra stund efter! Hände ju en annan sak för ganska så längesen som jag inte behöver ta här på bloggen, därför blev jag så rädd när jag hamnade mellan dom! Fått order av mamma att jag inte får gå in i hagen utan att hon är med och hjälm på ska det va, vill inte ta några risker längre! Väldigt tråkigt att det ska vara så att jag inte ska kunna hämta min häst i hagen själv när jag vill :( jaja, det är som det är nu, tror inte det går att ändra på heller...:P

Och att täcket gick sönder blev jag inte speciellt glad över, Sisse är tidiligen ett stort mobboffer i hagen :P Fick ett litet sår på rumpisen när Myrra bet tag i täcket också. Att lägga pengar på ett nytt regntäcke när man dränkt det i antibit både dagen innan ooch igår när hon kom in är inget roligt alls när det är sönder dagen efter!
Sätter 500kr på att det är en reva idag när jag kommer ta in henne, tror jag blundar när jag ska ta av det!

Hennes gammla som inte var en reva i det innan och efter en vecka ser det ut så här, ännu värre på andra sidan.


Detta måste ju hänga ihop med alla dessa sår hon får heeeeela tiden, dock inte haft ett ändå på en vecka tills igår...


Ny Header! / Josefine

Hejj!

Nu har jag lagt in tjejernas nya header!
Tycker själv att det blev rätt så bra, vad tycker ni? :)

Om ni vill så kan ni kika in på min och min kompis blogg, http://HorseChicks.blogg.se :) Där skrivs allt från ett ord till flera meningar!
Jag har även en hemsida som jag håller på och jobbar med den heter www.RedigerarFoto.n.nu om någon skulle vara intresserad så finns det information där om redigering! Jag redigerar bilder och även bloggar efter dina egna önskemål!! :)

Mvh Josefine

Nu blir det...

Ponnyakuten! :D Ska titta på nästa veckas avsnitt :) Finns väl typ ingen som inte tittar på det? Eller?

Min favorit är då Liza med hennes fina ponny Star! :) Hoppas det inte e något med Star, det får jag veta när jag börjar titta ;) Vilka/vilken är er/era favoriter? Om man nu kan säga favoriter? :P

Min häst älskar vatten!

Blev en lyckad dag i Gällstad! :D Röda converse och massa, massa mera! :D Tänkte köpa en vårjacka också men köpte annat ist :P

Yazz och Sisse gick bra idag! :) Jag och Sisse slapp regnet i skogen vilket var skönt! Körde efter dagens planering och hon var jättefin verkligen!! Men när vi kom till första vattenpölen började Sisse att sparka och leka i vattnet så fick henne inte att gå framåt, hon bytte bara ben. Var ganska så mkt vatten i skogen över vägen, tur man har en häst som fullkomligt älskar vatten! :D Hon skulle bara gå i pölarna hela tiden och när vi galopperade igenom  dom tjöt hon till lite och busade, sötnosen! Ingen bar bild, taget med mobilen...


Yazz red jag sen i manegen, lagom efter löshoppningarna hade slutat :) Han var fin  och tog galoppfattningarna jättebra!! :D Hoppade även lite idag :) Imorgon får han vila sen på tisdag blir det ett "riktigt" hopp pass ;) Sisse ska få hoppa lite hon också på tisdag :)


HV Polo

Liter läder grjer från HV polo! ;) Själv gillar jag, grimman, skydden och magplattan! :D Men skulle nog inte köpa något av det ändå :P


Miniatyrhästen

Ska ju skriva om häst raser lite ju har jag bestämt mig för :) Och vrf inte börja med den minsta rasen Miniatyrhästen? Tror inte någon här som läser bloggen har en miniatyrhäst så brydde mig inte om att skriva att ni skulle skicka in bilder om ni hade en miniatyrhäst ;) Haha...Lite egen fakta då :)

Miniatyrhästen är somsagt väldigt, väldigt liten. En storhäst i miniformat kan man väl säga :) Miniatyrhästen räknas inte som ponny utan som storhäst i minformat som jag skrev, den ska likna storhästen i exteriören.
Rasen får inte gå över 91cm i mankhöjd om jag inte minns helt fel ;)


Thumbelina som blev Sveriges minsta häst 2006 och hade mankhöjden 43 cm!!
Lite bilder på henne...

Men man kan ju undra vad dom små hästarna kan andvändas till? Dom är ju självklart för små för att rida på men klarar av lättare vagnar att dra, lättlastade. Andvänds som showhästar och på utställningar. Rasen börjades utvecklas i USA. Och de är lätthanterliga hästar som är bra med barn och har bra lynne.
Dock kan dom få problem med sina ryggar och leder då deras små ben inte håller för kroppsmassan och det stora huvudet som dom har, lite synd tycker jag allt! Bättre att dom inte jobbar så mkt, kan bli väldigt gammla också. Den äldsta miniatyrhästen vid namn Angel blev hela 50 år gammal!! :O Sveriges äldsta häst...

Dom kan också andvändas som ledardjur - coolt! Dom inlägg jag gör om olika rser hamnar under kategorin hästlära, försöker göra så att det inte blir så mkt kategorier ;)




Dagens ridpass

Tänkte skriva om hur dagens ridpass med Sisse ska se ut idag :) Ska rida i skogen och träna övergångar. Hästarna är alltid lite extra pigg när dom kommer ut och då är det bra att träna övergångar så hästen lyssnar på ryttaren. 

Ridpasset kommer se ut så här:
Skritta fram i 15 min ner till skogen. Trava i ett friskt tempo därefter halvvägs till ängen, tar 7min :) Fram till baken som går upp till ängen - skrittarbete med halter, ryggningar. På hemvägen trava mera samlat med lite flyttningar och övergångar till skritt, kanske någon halt också :) Sen när jag travat fram till sjön igen så vänder jag tillbaka och tar galoppen :) Tror jag kommer låta henne galoppera på lite så hon kommer igång och får galoppera igenom sig. På hemvägen samlad galopp med övergångar till trav :) Sen vänder jag tillbaka mot ängen en gång till och travar av henne i en låg, lång form en kort bit bara och sen skrittar vi hem :)

Har gjort detta innan, så vet tiderna nästan exakt då jag tagit tiden :) Tycker Sisse blir väldigt fin efter detta och om jag ska öva övergångar kan jag likagärna göra det i skogen ;)

Sen är jag sugen på att intervall träna lite med henne snart :D Får bli till nästa helg i så fall :)

Får bli en galoppbild från föra vintern :)


Precis vaknat

Somnade inte fören 00.30 igår, men nu är jag iaf vaken och ska äta frukost efter detta inlägg ;)

Min dag ser ut så här:

-Lager 157
-rida Yazz och Sisse. Yaxx på banan, Sisse i skogen
-hinna plugga - gör det i bilen till lager tror jag ock ikväll ;)


Nya täcket och dagens outfit

Sisse fick först på sig sitt nya täcke idag :) Så tog på det snabbt innan mamma åkte så jag kunde fota det när hon höll hästen ;) Tycker det var riktigt snyggt på henne!! :D
 Håller ni inte med?


Dagens outfit såg ut så här:

Inte så jättebra bilder men, men :/ Sisse fick också ha det röda Charlie´s pannbandet :D


Vilka duktiga hästar jag ridit idag!

Red Yazz först idag :D Han gick toppen bra och var bara så duktig!! Han var ivrig på att börja arbeta och han sökte sig jättebra nedåt i en låg lång form :D I traven också, han har nog börjat fatta vad han ska göra nu! :) Även om jag kortade tyglarna ville han ner, sötnosen! Hoppade lite idag också, andra gången för han med ryttare på och han gjorde det toppen! :D Hoppade några skutt på 50cm :)


Fixade sen Sisse för ett dressyrpass i paddocken :) Tog hoppsadelen idag också!! :O Vad har hänt med mig, känns som jag är värsta hoppryttaren som rider dressyr i hoppsadel nu för tiden! HAHA! Men det är inte det, har inget schabrak till dressyrsadelen så blir inte till att jag andvänder dressyrsadlen :/ Har ett dressyrschabrak som ej är tvättat och det som sitter på är fortfarande det vita :/ Så måste verkligen ha några dressyrschabrak, någon som säljer i storlek full? Säg till mig då!! ;)

Men iaf, ridpasset gick otroligt bra!! :D Hade inte jätte mkt tid på mig att rida då jag sega väldigt mkt i stallet :P Men red i kanske 25 min? :) Det jag ville ha ut av passet idag var att hon skulle vara avslappnad och fin i traven och galoppen och jobba henne i lång och låg form. Och hon var så fin så ni annar inte! :`) det räckte gott och väl med 25 min kan jag säga! Galopparbetet var helt underbart bra, stod i lite lätt sits och hon tog verkligen ett galoppsprång i taget och kunde galoppera på fyrkantspåret utan att hon ökade! :D Ja, hon var riktigt fin idag! Avslappnad var bara förnamnet idag! ;) Tog varje halvhalt och frustade hela tiden.

Bilderna är inte från idag...



Outfit


Om man vill ha det till dressyren får man leta upp ett dressyrschabrak ;) Hittade inte så mkt :/

Lyx vs budget




Hmm...rubrik?

Lite senare idag ska jag rida Yazz och Sisse :) Bilder kommer på någon av dom från ridpassen :) Önskar ni några bilder så säg till! ;) Har massa bilder jag kan vissa om ni så vill :) Bara att säga till i så fall. Ska också fixa en ny header idag hade jag tänkt, elr börja på den iaf :D Jag ska också skriva om en ras idag! Har inte bestämt mig ännu men säg till om ni vill läsa om någon speciell ras :) 


Outfit


En blå outfit från Horze :) Mer intressanta inlägg när jag kommer hem från knalleland ;) Blir inte så jättebra uppdatering när jag är hos pappa, men hoppas Vickan har tid att blogga.....

Vill ni önska?

Vill ni önska ras som jag ska skriva om och ni får skicka in bilder om eran häst är den rasen jag ska skriva om? :D I så fall fixar jag det imorgon om ni kommit fram till en ras och om man hunnit skicka in bild om det blir rasen som din häst är av ;)


Glöm inte...?

Glöm inte att skicka in bild till veckans bild som publiceras här på bloggen + länk på söndag som jag valt ut :)

Skicka bilden till: [email protected]



Schabrak från Horze

Två schabrak från horze :) Tycker ni det skulle kunna passa storhäst? Jag har lite svårt att bestäma mig själv :P och vilken färg hade ni valt? 


Så snygg outfit!!!

Om jag haft en häst som var skimmel så skulle jag lätt vilja ha outfiten!! :D Har lagt ut den innan men fått nya läsare så ville vissa :D Snygg va?!

Kavaj : Animo
Ridbyxer : Kingsland
Schabrak : Scapa sports
Pannband : Swarovski
Hjälm : John Whitaker
Skydd : John Whitaker

Serpentinbågar

Tänkte skriva lite om hur jag trärnar när jag rider serpentinbågar m.m. Gör det varje ridpass som uppvärmning och nervarvning :)

Serpentinbågar är väldigt bra att göra varje ridpass, jag själv gör det. Det vi tränar då hos hästen och ryttaren är att få med bogen så den inte flytter iväg - parrera med yttertygel och ytterskänkel. Överdriv ställningen i bågarna i början för att få hästen lösgjord i sidorna och att den lyssnar blandannat. När du gjort detta uppefrån och ner någon gång när du har kontroll på bog från föra övning, du kan då lägga små/stora volter i värje båga när vi ska gå in i nästa :) Om ni förstår? ;)

När du är klar med den övningen ska du ha koll på bogen, hästen ska komma in under sig och gå att ställa i volterna. Ta sedan en skritt paus när du känner dig klar.

Vill du ha det lite svårare så lägger du sen till skrittsteg över medellimjem. Skritta så länge tills hästen är i balans och samlad så den inte bara springer ifrån arbetet. Innan du lägger till skrittstegen så gör lite övergångar runt fyrkantspåret från trav till skritt, från skritt till trav osv. För att den inte ska bli "uttråkad" blandannat :)

Detta är mkt bra uppvärmning tycker jag och funkar super på Sisse som kan bli pigg och lite springig. Jag får du ett ärligare stöd i handen och hon lyssnar mkt bra efter övingarna.

Hoppas detta var lite intressant! Ni har säkert gjort något av detta innan. Jag brukar dock ha henne i en låg lång form i början och slutet :) Vill ni ha mer ridövningar m.m.? Hade vart roligt att veta så man inte gör något i onödan ;)
 

Pappa kommer vilken sekund som helst...

Pappa är här när som helst, tror jag hörde hans bil nu åka förbi :P Men bloggar mera hemma hos han, blir Thaimat idag också :D Gott! Något jag längtat efter ;)

Sisse får även det gröna regntäcket idag och jag sa till mamma att dränka det i antibit! ;) hahaha!

Men bloggar när jag är hemma hos pappa :D Så håll ut ;)

Hansbo

Dom nya Hansbo schabrakerna som kom ut i februari :) Dett finns ett mönster i dom också :) Härliga färger är det!

Morgon

Tänkte bara göra ett inlägg snabbt så får ni se hur min helg kommer se ut :)Underbart

Idag fredag åker jag till pappa, det innebär att mamma tar stallet :) Kommer hem på lördag ist för söndag och kommer då rida Yazz och Sisse, på söndag också :)

På lördag (imorgon) ska det bli hela 15 grader!! :D Underbart ju!  Nu ska jag fixa håret och väcka Alez ;) Ha en bra dag!



Detta täcke blir det nog från Hööks idag och jag ska dränka det i antibit ;)


RSS 2.0