Lilla killen <3

Jag som hade lovat mig själv att inte titta tillbaka på gammla bilder på Kalle då saknaden blir så stor efter han men nu var jag bara tvungen efter ett tråkigt meddelande :( "Min" älskade gammla ponny :´(<3

Att man fortfarande kan sakna en häst så mycket efter två år är hemskt!



En favoritbild på den absolut bästa!! <3


Hiss eller Diss?



Hiss elr diss till dessa schabraken? Kan göra sig riktigt snyggt på vissa hästar och med rätt matchning! Vet någon om det finns matchande luvor till?


Dagens ridpass

Ridpasset idag krävde jag inte så jätte mycket av henne. Försökte jobba henne i en rundare form och det gick mkt bättre än vad jag hade vågat att hoppats på! :D Galoppen var också helt okej.

Något som var lite roligt var när jag hade hoppat upp på gårdsplanen och så skulle jag fixa sadelgjorden och få in foten i stigbyglarna. Sisse var jätte ivrig på att komma iväg så jag fick rygga henne ett x-antal ggr för hon skulle gå iväg och sen när vi skulle gå så ville hon inte det så när jag drev på lite lätt med skänklarna så började hon sparka bakut, tre ggr gjorde hon det innan vi kom framåt. Sen fick jag knappt stopp på henne när vi skulle gå över vägen så fick ta tag i ena tygglen så hon skulle göra en volt då det kom bilar. Annars hade vi blivit överkörda. Knas häst och så taktade hon heeela vägen ner till ridhuset. HUR kan man ha så fruktansvärt mkt energi som henne?!

















Hoppas det inte blev för mkt bilder på en och samma gång! :)


Filmer

90 cm rundan igår! :)



Film 100 cm, som jag skrev igår blev hon väldigt trött och hängig och tung i handen. Sen kom vi inte jätte bra in på 4an och blev väldigt lång mot 5an :) Men jättenöjd!!



Och visst ser hon lugn ut?! :D Det var jag mest glad för att hon inte var allt för pigg!

Nytt smeknamn

Måste bara berätta en sak... På startlistorna idag stod det inte Sisse utan Stize. Hade då blivit fel men nu har hon fått ett nytt smeknamn och kommer numera skriva Stize då jag tyckte det passade henne utmärkt!! :D Så det vara bara bra att dom hade skrivit fel.

Så nu får hon kallas för Stize! :D





Super nöjd med dagen!

Åh vad jag är nöjd med dagens tävling, Sisse var såå duktig!!

Innan min start fick jag skritta fram en C-ponny som Pierre har till försäljning. Fick borsta och göra den iordning och skritta och trava fram i paddocken. Vilket litet kraftpaket! En väldigt pigg och framåt ponny kan jag säga! I början var den lite spänd och så och taktade och ville gärna galoppera på stället. Men efter en stund så blev den mera avslappnad och började söka sig ner i form! :)

Framridningen med Sisse gick också bra. Tog bara tre språng allt som allt, hon får ju ändå hoppa tillräkligt sen på banan. I 90 cm var hon så underbart fin och inget slängande med huvudet och det slutade med en felfri runda!! :D Mer än nöjd, kan nog ha vart våran bästa runda någonsin! Film kommer att komma!





I 100 cm gick det också mkt, mkt bra men hon var trött och blev lite för tung och hängandes i handen så blev volt och bom ner. Våran andra start på den höjden också och vi kom tvåa i Svenljungas KM!! :D






Outfit



Vad tycker ni? :) Min häst hade gärna fått ha detta på sig i transporten! ;)


Tävlingsdags!

Idag är det äntligen tävlingsdags för Sisses och min del! :D Jag hoppas hon kan lita på underlaget då det ska gå inne så vi får hålla tummarna för det. Annars lär vi inte komma runt, men det märker jag nog ganska så fort isf...

Nu ska jag fixa mig själv och sen ska jag va i stallet till kl 11 så jag kan putsa och fixa lite på Sisse! :) Och idag blir det INTE knoppar, haha.



Idag har jag också en rakad häst och jag vill inte veta hur pigg hon kommer att vara! :P Men hoppas hon taggar ner inne i ridhuset.





Någon som söker D-ponny?

ET Killbarry Toyboy
ET Killbarry Toyboy. Hästar säljes
ET Killbarry Toyboy. Hästar säljes
ET Killbarry Toyboy. Hästar säljes
ET Killbarry Toyboy. Hästar säljes
Typ: D  -  Inriktning: Fälttävlan  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2001  
Namn: ET KIllbarry Toyboy  
Här är en mycket snäll och mysig ponny som alltid gör sitt bästa. Har tävlat mycket fälttävlan med goda resultat upp till enstjärning. Har också tävlat hopp och dressyr på LA nivå. Han är snäll i all hantering som lastning, klippning och skoning. Tobbe har en fantastisk personlighet.
Jag säljer honom pga övergång till storhäst.
Imp: Irland

Prisidé kan diskuteras
 
 
 
Pris  75 000 kr
-------------------------------------------------------------------------------------------

För er som letar D-ponny, här har ni en som jag vet är bra! :) Står i Svenljunga!!

Frågestund

Tänkte köra en frågestund nu och den som skriver mest frågor får en gästbloggning. Alltså får personen göra ett inlägg som hamnar på min blogg med länkning till sin blogg.

Så fråga på nu! Ni kanske undrar något om Naturbruks gymnasiumet jag går m.m. Nu har du iaf chansen att fråga det du undrat över! ;)



7 timmar i stallet...

Phu, är riktigt trött i huvudet nu efter att ha vart i stallet sen tidigt i morse. Var som sagt med Ebba på tävlingen idag och fotade lite. Tävlingen var slut runt 13.00 och då fixade jag Sisse för en tur ut i skogen.

Hon var sjukt taggad och hade energi till tusen och taktade hela tiden... Knas hästen! Och hur roligt kan det va att försöka hoppa över jättestora vattenpölar? Hon bjuder mot dom och hon suger tag i dom som hinder och så tar hon ett jättehopp över :P Hahaha! Red lite dressyr på ängen och hon slappnade av riktigt fint imellanåt och gick riktigt bra!! Galoppen var helt underbar idag också :`) Fixat med utrustningen tills imorgon m.m + städat lite bland mina saker :)

 

Imorgon taggar vi inför tävling i Svenljunga!!! :D Träffar nog också några klasskompisar som ska vara med :) roligt, roligt!

Chaps från Dyon

"Minichaps i snygg design med Hunting top i Croco-imitation, broderad Dyon logga och i supermjukt skinn med elasticitet och dragkedja bak. Ger ett mycket elegant "ridstövel-utseende" utan veck, sitter mycket tight runt ankeln för att ge ordentligt stöd. Kräver därför skor som är släta baktill (utan dragkedja eller tryckknapp bak)."



Tycker själv chapsen är riktigt snygga och skulle själv kunna bära dessa! :) Dom sticker ut och ser riktigt sköna ut! Enkelt med chaps också. Priset får en diss då dom kostar 1999 kr!

Vad tycker ni? :) Hiss elr diss för eran del?


2 årsedan redan...

För två årsedan så debuterade Sisse på tävlingsbanan och det var första gången som hon hoppade bana och hon skötte sig kanon bra!! :D Så stolt och glad jag var, fast det var lite vingligt :P







Studiebesök i Timmele

Idag var vi på studiebesök i timmele på en gård! :) Tänker inte skriva så mkt om vad vi gjorde och vad dom gjorde på gården och jobbade med osv. Men jag kommer lätt att träna för Pernilla någon gång, kanske nu på lovet? :) Hon verkade super bra och var väldigt mån om att vara mjuk och följsam m.m.

Lite kort och enkelt om själva gården och företaget:

Skogsgården Veterinär & Rehab AB drivs utav Robert & Pernilla Olausson, som med sina kompetenser som veterinär resp sjukgymnast och ridterapeut, skapar möjligheter för ett helhetstänk som utgångspunkt för verksamhetens vision: Kvalitet och välbefinnande för både häst och ryttare!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Titta in på deras hemsida, värt att göra det och hade vart kul att få dit dom till klubben för föreläsning och lektion till häst!

Här hittar ni deras hemsida: http://www.skogsgarden-timmele.com Kolla in och LÄS!!

 


Har noll koll på vad som händer!

Har verkligen noll koll på vad som händer på hemmaklubben just nu (länghem). Hade ingen blekaste aning att det var dressyrtävlingar där imorgon lördag, fick reda på detta i förrgår och då trodde jag att det var en CR-dressyr. Nu när jag tittade in på klubbens hemsida idag var det visst en lokal dressyrtävling för både storhästar och ponnysar :S Där ser man vilken bra koll jag har nu förtiden på vad som händer på LÄRK. Jag har mkt bättre koll på Svenljunga nu med alla clinics och tävlingar m.m. som dom har. Har nog hela deras kalender inne i huvudet xD

Jaja så kan det va... Fick stå över ridningen idag då det visst var förbredelser inför morgondagens tävlingar och inför söndag. Hänger inte alls med och så var det någon loppis på söndag i ridhuset... Där ser man, kul!

Så får väl åka till klubben imorgon och hjälpa dig Ebba och fota lite! ;)


Eskadron

Har alltid velat ha ett Eskadron schabrak men finns i så många olika färgkombinationer att välja på och ska man ha dressyr eller allroundmodell? Dock ligger dom runt 800 kr och det tycker jag är lite väl dyrt för ett schabrak.

Detta Eskadron schabraket har nu kommit ut och är för i vinter... Finns på Cheval Ridpsort för 862 kr.


Hiss elr Diss till Eskadron schbraken? Är kvalitén bra på dom, får man vad man betalar för?

Själv skulle jag nog inte lägga 800 kr på ett schabark fast jag har pengar så kan jag ist köpa flera ist för ett ;)

Snart helg & lov!

Idag har vi sovmorgon och ska väl snart gå ner till bussen om 20min ungefär. Har naturbruk hela långa dagen. Hoppas vi ska på studiebesök efter lunch! :)

Efter skolan ska jag rida Sisse. Blir ett dressyrpass idag också och imorgon blir det skogen och på söndag är det tävling. Imorgon lördag var det visst KM och RM i dressyr, hade jag ingen blekaste aning om fören igår. Ska kanske dit och hjälpa en kompis + fota henne. Vi får se om jag kommer till Länghem först! ;)




Kattungar

Måste vissa er dessa underbara bilder som är tagna för exakt ett årsedan när vi hade kattungar! :D Så sjukt söta! :`) Bilderna blev också riktigt bra!





Mest bilder på min favorit som blev döpt till Kalle undertiden vi hade han <3 Han var så mysig den katten och vi båda blev fast i varandra. Skulle alltid ligga och gosa i knätt och var riktigt busig av sig och då fick han heta Kalle :`) Efter min gammla ponny för er som inte vet, haha.

 


Nu är vi på G igen!

Sisse fick som sagt vila igår men idag var vi i paddocken igen för lite dressyr! :) Hon var lika fin och duktig som i förrgår och galoppen var också riktigt, riktigt bra! :D Nu känns det som vi är å G igen nu när galoppen är bra :D Hoppas det håller i sig nu några dagar :)

Skulle sovit å internatet inatt men orkar verkligen inte det. man är uppe halva natten och nä, det känner jag inte så mkt för. Börjar 10.05 imorgon så får lite sovmorgon :D Sen är det en veckas lov med massa roligt inplanerat!



Mitt huvud...

..Värker efter att ha varit mkt ute idag och lyssnat på en hel del musik! Fy vad det är jobbigt att ha ont i huvudet :/ Eftersom det spöregnar är det inget kul att rida i paddocken så Sisse får vila idag. Kanske bra så jag inte blir sjuk till helgen och inte kan rida alls.

Stannade kvar några timmar efter skolan för att umgås med alla underbara och go vänner <3



Mamma fixade med mockningen och allt annat åt min underbara häst <3


Underbar!

Sisse var helt underbar idag under ridpasset, från början till slut! Red i paddocken och började ganska så fort efter framskrittningen börja trava fram i en låg lång form i ett frikskt tempo. Serpentinbågar och några varv på stora mittvolten och överdrev ställningarna lite, både inåt och utåt. Sen lite skrittarbete innan vi körde lite trav igen under nedsittning och utan stigbyglar för min del. Försökte hitta en bra takt och form som jag ville att hon skulle gå i. Lite flyttningar för skänklen blev det också.

Galoppen var helt underbar, wow vilken känsla jag hade där i den sista galoppen! Red fortfarande utan stigbyglar och överdrev en del med skänklarna och höll kvar henne på ytter och nästan glapande innertygel... Lätt och fint fattade hon galopp. Galopperade ett halft varv och efter avsaktningarna la jag en volt för att hitta tillbaka till takten m.m. Gjorde så några ggr i båda varven och sen sista galoppen galopperade jag på några varv på volten och jag verkligen känner hur hela hästen slappnar av och börja få med bakbena mera under sig och hon blir super lätt och mjuk i munnen och jag försökte då få en rundare galopp och form så hon skulle söka sig neråt och att jag skulle sitta så tungt ner í sadlen som möjligt och några få, lätta och mjuka förhållningar på ytter. Underbar känsla och samma fina tempo hela tiden. Hon hade inte en tanke till att öka...

Idag släppte det till i galoppen och hon hittade balansen och allt själv. Hoppas vi kan hitta samma fina känsla imorgon! :`)




Lärorik dag i skolan

Trodde vi skulle till Linus imorse när jag skrev inlägget men vi skulle till Lars-Åke och där har vi inte varit innan. Våran andra körlärare. Det var väldigt intressant och lärorikt men förbannat kallt att bara stå och titta och lyssna i ca 3 timmar! Vi pratade om tryck och känsligheten och hur man förbreder ett föl elr en unghäst för inkörning hur man vänjer dom vid tömmarna m.m. Även hur man börjar att träna på att lyfta hovar på en häst på ett säkert och ett väldigt bra sätt. Vi fick arbeta med en Nordis på 5 månder gammal och Lars-åke vissade först hur man övade att lyfta hovarna m.m med liner osv. Svårt att förklara hur han/vi gjorde men det var ett väldigt bra sätt som jag bara måste prova på Sisse för att se hur hon skulle reagera. Några av oss elever fick även prova detta med fölet.

Sen blev den även uppbunden i stallgången för första gången och den var så duktig. försökte inte komma loss och fick inte panik. Sen kunde vi alla 7 st stå och brosta fölet, lite fundersam var hon allt när alla skulle borsta :P Diva hete hon, ett passande namn! Sen fick vi även prova och se hur hon reagerade vid tömmarna m.m.

Kul att först gå igenom det på en rutinerad häst och sen en helt grön häst. Och även få prova detta på båda hästarna själva!! Sen tog vi in avelshingsten, jag fick grimmskaftet i handen och så gick vi med lars-åke för att kolla hur det går till när han lastar hästarna m.m. Han vissade lite när han tömkörde honom också, wow så snygg han är och sen fick vi prova lite också! :D Bild på han nedanför.



Så snygg i verkligheten och så cool!

Vi gjorde massa roligt och det var väldigt lärorikt och allt som vi lärde oss idag och blev tipsade om ska jag verkligen ta vara på!

Efter lunch åkte vi på studiebesök på en mjölkgård med massa söta kossor och kalvar! :D






Tisdag

Idag var det då dags för lite tömkörning/körning igen! :) Blir väl lite repetion från dom andra gångerna på lokselensdelar, hur man kopplar av och på vagn, hur man håller tömmarna korrekt, hur man får med bogen/yttersidan i svängarna/slalomen m.m. Sen är det säkert något nytt vi ska lära oss...

Sen efter vi gjort det ska vi på studiebesök någonstans, kul! Vet bara att vi ska ut och åka men vart vet jag inte :P Men det återstår att se!

Här tömkör Sabina och ni ser lite av mig framme vid hästen ;)



Nu ska jag dra mig ner mot bussen....Vi hörs sen efter skolan! :)

Inga lektioner...

Kom som vanligt till skolan vid 11 tiden som jag gör på måndagar då vi börjar 12.30. Äter lunch och så på skolan innan lektionerna kör igång. På första lektionen fick vi ett häfte som vi skulle läsa igenom och som skulle vara klart om någon vecka. Så det behöver man inte börja att läsa nu... Dom två sista lektionerna blev inställda, så gött!!

Stannade kvar i skolan ändå och var sammalagt där i 6 timmar när jag kunde åkte hem och vart hemma. Sisse vilar idag och mamma åker och mockar och fixar och kollar igenom henne :) Nu ska jag göra lite matte...

Mamma, Sisse & Hälge.



Uteritten

Hade det jätte trevligt och roligt med Linda idag med hästarna på våran uteritt! :) Massa härliga galoppsträckor och Lexus och Sisse njöt av att komma ut, pigga och glada var dom! Vi var borta i 1,5 timma och innan det blev mörkt så alldeles lagom :) Tack Linda för sällskapet! <3

Bilden är tagen av Linda och så ser ni lite av mig och sisse :) Detta var på hemvägen i en härlig solnedgång!



Tretorn vs De Niro

Har blivit väldigt förtjust i dessa De Niro stövlar och vill så gärna ha dom! Men har mina Tretorn stövlar men man kan alltid sälja dom och köpa andra stövlar :) Har som sagt ett par Tretorn advance av den nya modellen, inte andvändna mer än 10 ggr och inte ens ett år gammla. Som nya helt enkelt!

Jag får fundera på saken, många som har och köper Tretorn och det är kul att ha en stövel som inte många har så får se vart detta slutar :)

Men visst är dom snygga? Inte sätt många som har såna här i trakterna. Tyvärr har jag inte råd med att köpa dom utan att sälja tretorn stövlarna :/



Godmorgon!

Vilket strålande väder det är idag då! :D Idag ska Sisse få komma ut på en längre runda i skogen på 1,5 timma tillsammans med Linda och Lexus. Ska bli riktigt kul! Vi träffades på hoppträningen i fredags och märkte att vi hade väldigt mycket att prata om båda två då vi inte träffat varandra på väldigt länge. Och i detta vädret kan det bara bli super!

Nu ska jag först äta lite frukost och sen så lite städning i rummet... Längtar tills på söndag!! :D



Det börjar ge resultat!

Idag blev det ridhuset för lite mjukgörande arbete från gårdagens hoppträning. Skrittjobbade henne i ca 30 min till att börja med om man inte räknar med framskrittningen. Flyttade henne undan för skänklarna och gjorde skänkelvikningar, öppnor, slutor, bak och framdelsvändningar och försökte hitta tänket med ett steg i taget i skritten. Allt det här börjar sitta nu och det är riktigt, riktigt kul när man äntligen kan göra en framdelsvänding nästan helt korrekt!! :D Börjde med traven och jobbade henne lång och låg i formen på serpentinbågar till en början. Efter en stund kortade jag tygglarna och började jobba under nedsittning med lite övergångar och sen skänkelvikningar, slutor och öppnor och det gick väldigt bra måste jag säga!! :D Superduktig häst <3 Tog lite galopp i båda varven också på volten under lätt sits och försökte få henne söka sig neråt i en rund låg form. Avslutade med lite avtravning i låg form. 

Är riktigt nöjd med ridpasset och glad över att hon gjorde allt så himla bra! :D En svettig häst som var skummig under schabraket trots att hon blev rakad igår så såg hon nöjd ut :) Bild efter ridpasset på hjärtat mitt <3

 


Hoppträningen för Ulrika

Jag är nöjd, inte hopptränat på länge! Sist var innan sommaren och då var det också för Ulrika :) Otroligt bra tränare måste jag säga med många bra tips m.m!! Sisse var lite för taggad så vi fick komma in i trav i kombintaionerna m.m. Det var iaf en väldigt bra träning och jag och Sisse fick nog ut väldigt mkt av den. Massa tips fick vi och som vi ska träna på. orkar inte skriva så mkt mera... Jag är iaf väldigt nöjd med träningen! Fick hoppa trippelbarr också vilket är såå kul!



Bild från tävlingen när vi hoppade trippelbarr :)

2 år med världens bästa <3

Idag den 21 oktober 2011 har jag haft Sisse i två år <3 Helt otroligt vad tiden går fort och vad vi har utvecklats tsm! Sisse har gjort mycket fina och bra framsteg men det är fortfarande en låång väg kvar tills att allt sitter 100%.

Finns ingen bättre häst, vi passar varandra så himla bra. Hon är en sån häst jag vill ha.. Hon är mjuk, lättriden (inte tungriden då menar jag), pigg, positiv, arbetsvillig, okomplicerad i allt m.m.






Hoppas på många flera år med kärlek, bus, framgångar på tävlingsbanorna, uteritter m.m. <3


STRESSIGT

Väntar på bussen ska komma så man kan komma hem och fort bytta om och typ kasta sig in i bilen så man kommer till stallet. Har nog feber också för har mått skit hela dagen och vart nära på att åka hem... Så funderade på att strunta i träningen men får bitta ihop :)


Usch

Fy, blä och usch för vädret! Har spöregnat i stort sett hela dagen, så tråkigt :( Hade tänkt rida idag men kommer inte få ut något av det ändå när det är kallt och regnet bara vräker ner. Imorgon ska det dock bli fint väder och då måste jag rida. Tror det får bli en timmas uppvärmning i skogen först och sen lite dressyr i paddocken som avslutning med lite övergångs arbete. För sen på fredag är det hoppträning och då måste vi bli av med lite energi imorgon torsdag ;)

Ska iaf till stallet och mocka och fixa och pussa på min häst <3



Jag vill ha sol och lite värme!!!


Kalle <3



Så fort jag ser en bild på dig eller hör något om dig så trycker tårarna på. Saknaden är fortfarande lika stor sen det var du och jag <3


Biologi plugg

Sitter och tråkar med biologi boken + alla 25 st papper och kände för en paus just nu ;) Provet är imorgon och jag får tråkigt nog ta och skippa Clinicen ikväll då jag måste plugga på det förbannande provet tills imorgon! Trodde inte det var såå mycket som skulle in i huvudet, men det är "bara" 27 stycken instuderingsfrågor och sen 40 sidor i boken + 25 st papper där det står en massa också från genomgångar mm. Har aldrig legat efter så mycket med pluggningen inför ett prov innan så det får bli skärpning på mig! Jaja, har inte kommit igång med provpluggandet än ;) Första, riktiga, stora provet vi har är det ju så denna gång får det vara ok men inte mer efter detta.

Mamma tar stallet innan jobbet och kollar Sisse + mockar m.m. Alltså så vilar hon idag.. Nej nu ska jag fortsätta att plugga in lite om celler och evolution ;)

Ni får en liten bildbomb från förra året på min goding! :)









Rakad och snygg var hon då! :D Hon blir förresten rakad nu på fredag innan hoppträningen! :) Nu ska jag återgå till pluggandet ...


KL handskar

Det var riktigt nära jag köpte dessa handskar förra helgen på hästmässan men hade inte tillräckligt med pengar kvar :( Fattades 300 kr tyvärr. Blev totalt förälskad i dom när jag provade, har aldrig haft ett par skönare handskar på händerna om jag ska erkänna! Dom var väldigt (!) tunna så skulle passa super på sommaren och skulle vart snyggt till mina röda outfit!



Dock kostar dom 550kr. Vilket är väldigt dyrt för ett par ridhandskar! Men såå snygga och såå fruktansvärt sköna!

Hiss eller diss för er?

Hubertusritt

Idag är det frilufsdag i skolan, kul! Häst ettorna, tvåorna och treorna ska tillbringa dagen i stallet och på hästryggen eller som hästsköttare/medhjälpare om man inte vill rida. Det ska vara en uteritt där det kommer va ett lugnare tempo och ingen hoppning. Hubertusritten är det lite mera tempo i och sen är det även terränghoppning i slutet och sen jakt efter rävsvansen som man då kan vinna! :) Jag ska rida med i Hubertusritten med terränghoppningen och de. Under dagen ska vi också grilla hamburgare m.m. Ritterna kommer vara i ca 2 timmar. har hört att hästarna ska vara väldigt busiga när dom kommer ut i skogen. Förra året satt bara två stycken kvar och alla andra trillade av. Haha, ja jag hoppas jag inte får Tyson som är 185 cm i mankhöjd iaf :O Skulle han bocka kommer jag ju ligga i backen. Ja dte här kan bli en spännande uteritt! ;) Jag vill IUNTE trilla av iaf, haha.





Barbacka

Idag fick det bli barbacka! :D Det var ett tag sedan så det var dags för det. Gjorde samma övningar som igår och idag hittade vi takten mycket snabbare och fick ett härligt och ärligt stöd i handen och hade henne verkligen mellan hjälperna! Åh så fin hon var min lilla bebis! Galoppen gick också hundra gånger bättre än vad den gjorde igår och det glädjer mig oerhört mycket när den funkar. Hade så breda händer som möjligt och ganska så låg hand och så rullade vi på på stora mittvolten. I slutet i båda varven var hon kanonfin i galoppen! :`)



Löshoppning/Exteriör clinic

På tisdag kväll ska jag på Löshoppning/Exteriör clinic för Lars Berglund. Tror det kommer bli riktigt bra och intressant! :) Drar nog dit med några klasskompisar och bänkar oss på läktaren. Så sisse får nog vila på tisdag, imorgon.

Sötnosen i gamla stallet vi stod i innan :)

 


Plugg, plugg, plugg...

Nu ska jag allt ta och plugga så mycket jag orkar tills det är dags att gå till bussen. Först ska jag äta frukost så jag får lite energi och in i duschen en snabbis sen är det dags för plugg inför biologi provet på onsdag.

Ganska skönt att man inte börjar fören 14.20 för är ensam hemma och det är lugnt och skönt så det är perfekt att lägga några timmar på biologin nu! :D Vi hörs efter skolan sen och stallet. Sisse får ett lugnt pass idag, kanske skogen :)



Text + bilder

Det började med att hästarna var i skogshagen och på andra sidan av dicket som går igenom hagen. Nu var det mera vatten i det och jag fick ta ett stort hopp över för att kunna hämta hästen. Sen skulle då jag över igen och Sisse också. Fick över henne först och hon hoppade stort och långt över så tur jag inte hade grimskaft på henne.

Ridpasset gick superduper bra i travarbetet och skritten, galoppen gick som vanligt åt skogen. Hon var så mjuk och fin idag så det var riktigt kul. I skritten jobbade jag henne i lång låg form och sen vidare i traven. Sen ville jag att hon skulle vila på steget i traven och trava sakta, sakta och wow så duktig hon var! Lyssnade på varenda liten kramning på tygglen. Att hon kunde trava så sakta visste jag inte med en sån bra takt!













Efter att ha jobbat en stund med att hon skulle vila mera på steget i traven och då trava sakta så började hon söka sig lite mera neråt i formen och då blev hon ännu finare!! Fick ett härligt stöd i handen.








Gud så fina hon var i traven idag :`) Ser ni också att jag hade på mig mina nya stövlar!? :D Ville prova att rida med dom och nu är dom lite för höga men förhoppningsvis sjunker dom ihop lite. Kunde inte dra tillbaka benet eller vinkla foten så tur jag har en häst som man inte behöver driva så mycket på. Och efter lite våld så fick jag upp dragkedjan ändå upp så det ska nog också gå! ;)

Kommentera gärna! :D

 

 


Bilder från utställningen

Sanna Johansson tog dessa bilder på oss från utställningen, tack! Bilderna andvänds också av tillstånd!





Gällstad

Idag blir det nog en sväng till Gällstad, lager 157 :) Behöver ett par skor till vintern så ska kolla efter det, blandannat. Något som också är riktigt gött är att vi först börjar 14.20 imorgon måndag i skolan! Vi börjar igentligen 12.30 men första lektionen är inställd så därav att vi börjar så sent. Då ska jag PLUGGA till provet på onsdga som är första, riktiga och stora provet som vi haft. 

Sisse ska ridas idag om hon är rakad, annars vilar hon nog. Fast är ju inte så varmt så kanske kan rida ändå. Kan ju hoppas på det iaf :) Nu ska jag in i duschen och inte lata mig framför datorn. 

  

Lördag och helg

Igår fredag fick Sisse välförtjänt vila och idag lördag också :) Är hos pappa i helgen så åkte direkt från skolan hit in till Borås, där av den dåliga uppdateringen :) Vet inte om hon har rakats idag eller inte, det märker jag imorgon isf. Har vart borta hela dagen idag också och gjort saker. Imorgon blir det iaf ett ridpass beroende på om hon är rakad eller inte. Har inte så mycket mera att skriva om, hoppas ni haft en bra dag iallafall!



Snygghästen!

En bild säger mer än 1000 ord <3











Bilderna är tagna av dressagepassion.blogg.se på förra tävlingen! :) Tack!!


Onsdag

Onsdag är det idag och hade mycket trevligt på internatet/minka igår kväll och inatt :) Hann att rida i manegen då första lektionen var ute i skogen! :D Hade en egen lektion för mig själv i huvudet och Sisse var så sjukt fin idag att rida! Jobbade bara i en lång låg form i traven och varierade ställningarna och flyttade bakdelen lite och jobbade med att få henne så mjuk och avslappnad som möjligt och följsam. Gick kanon bra verkligen och hon var riktigt duktig idag. Tog lite galopp i båda varven under lätt sits på stora mittvolten och ville få henne söka sig neråt lute granna och även där var hon avslappnad och fin och frustade. Gick sen ut i paddocken och där plockade jag upp henne i formen och jobbade med lite flyttningar åt sida. Sen gjorde jag lite övergångar i traven och sen fick det räcka1 :) ett kort och superbra ridpass! :D



Underbart väder!

Åh man kan bara älska vädret idag! <3 Så skönt med sol och blå himmel! Är nu hemma och ska duscha och fixa mig om på nytt och sen tar jag bussen 18.26 till skolan idag. Lite senare idag kommer jag dit men det får gå :)

Mamma fixar Sisse idag och kollar över henne så hon mår bra. Imorgon blir det stallet och ridning igen!



Godmorgon!

Så här på morgonkvisten har jag nu tittat in på lite bloggar och passar på att slänga in ett inlägg på bloggen jag också. Hade tid över idag så då passar man på att sitta vid datorn! ;) Nu ska jag ut med vovven och sen dra mig ner mot bussen!

Vi hörs efter skolan!


Dressyr

Ridpasset gick bra idag, körde lite liknande övningar som jag gjorde för Inga-May och gjorde några galoppfattningar där jag bara sa galopp. Får träna på det ist nu. I slutet jobbade jag henne bara i skritt och lite trav. Sen gick vi hemmåt igen.

Imorgon onsdag är det skola igen efter detta lilla lovet! :D Sover på internatet från ons-tors så Sisse vilar imorgon vilket blir utmärkt.



Min shopping det senaste!

I söndags var vi på hästmässan i Borås och jag gjorde åt nästan alla mina pengar som jag hade tagit med mig!

Detta snygga schabrak + eskadron luvan fick följa med hem. 20 % rabatt fick man om man köpte både luva och schabrak.




Sisse passade riktigt bra i detta och det ska invigas den 30 oktober i Svenljunga!

------------------------------------------------------------------------------------------

Ett par stövlar som jag ska ha till dressyren. Bara till tävlingar och privatträningar ska jag försöka ha dom till.









Visst är dom snygga?! :D

------------------------------------------------------------------

Sen var vi en sväng till Ullared igår måndag och det blev ännu en hel del hästgrejer!

En Jacson jacka, jättehärligt material!



De efterlängtade Catago bootsen fanns där så ett självklart köp! :D



Två par ridstrumpr + hoppspö och även ett par vinterridhandskar till skolan!



En super mysig fleece tröja också! :D



Köpte även ett fodrat regntäcke som passade Sisse riktigt bra, men det kommer att komma bilder på det till nästa vecka ist :) Vad tyckte ni om mina inköp då? :) Jag är supernöjd med allt!


Tisdag

Har nu precis ätit frukost och ska snart ta och hämta kameran för att fota det jag köpte på hästmässan och i ullared igår :) Så bilder får ni sen efter jag varit i stallet och om vädret håller upp och om det inte regnar blir det nog bilder från ridpasset idag! :) vi kan ju alltid hoppas på det iaf! :) jag ska också ta på mig stövlarna nu och gå och ha på mig dom en stund :)



Bild från en av provridningarna :) tror detta var fjärde gången jag satt på henne :)


Pay´n Jump

Är sugen att åka med Sisse till Mark nu på lördag för att vara med på deras pay´n jump hoppning! :) Men det är pappa helg så jag vet inte om det går + att Sisse har och inte hunnit bli rakad tror jag inte. Hade gärna åkt men dom två sakerna sätter stopp för oss denna gången :( Hade vart så sjukt kul att få komma till en ny tävlingsplats med henne och träna :)

jaja, det kanske går att lösa, hoppas hoppas hoppas!



Ullared!

Nästan direkt efter stallet åkte vi till Ullared, jag och mamma. Vi var först på hästavdelningen och då var redan kundvagnen nästan full, haha. Detta fick jag med mig:

- Hoppspö - svart.
- Jacson jacka - röd
-  Röd fleece
- Catago boots - silver
- Regntäcke
- Vinter handskar till stallet

Det var nog allt i hästväg och bilder kommer imorgon och även det jag köpte på mässan igår! :) Blev ju lite kläder och så till vardags för min del också :)



Ge mig sommar NU!!!

Superdupermega pigg!

Vi körde lite lydnad idag när vi hoppade så satte upp tre hinder på 50cm och rullade över dom några gånger i galopp. Hon var så sjukt taggad och spände in martingalen lite extra idag för att prova och när jag skulle ta tillbaka henne på hindrerna så små stegrade hon och höll på :P valde att tavhoppa henne ist och hon fick trava sakta sakta vilket hon inte gillade till en början utan ville suga tag i hindrerna. Efter en stunds arbete med det travade hon lugnt och fint mot hindret och tog ett fint skutt över och fortsatte i trav efter! :D Tog sen en paus och skulle prova i galopp.

Jävlar säger jag bara, vi låg ner i kurvorna och jag hade inte en chans att få stopp på henne, så för att inte dra och slita allt för mkt i henne styrde jag mot väggen. Vi började om med traven och sen avslutade vi.



Hoppa gillar hon, det kan ingen säga att hon inte gör!


Studiedag

Idag är det studiedag och även imorgon tisdag! :D Har precis vaknat och ätit frukost så tog en rejälv sovmorgon efter en helg med mycket och göra, behövde väl sova ut. Sisse ska få hoppa idag, kul! Imorgon blir det ett dressyrpass och då ska vi träna mera med galoppen m.m.

Är det någon annan som också har studiedag idag och kanske imorgon också? :)



Kanske kan prova nya schabraket och luvan idag så ni får se hur det ser ut? :)


Lång uteritt

Sisse fick nya skor idag, super! Red sen ut med petra som hade sin mammas häst Wilda som också är svart som är väldigt lik Sisse. Båda är pigga och framåt så dom passade utmärkt ihop :)  Vi red en lång tur ut i skogen och det var härliga backar och raksträckor där hästarna fick sträcka ut i galopp! Så härligt! Var ute i en timma och 40 min och hästarna skötte sig superbra, så snälla så!

Imorgon börjar älgjakten så då håller vi oss borta från skogen en vecka sen tar vi ännu en långtur ut tsm med pållarna! :)



Wilda till vänster och Sisse till höger :)

Plågar mig själv...

Köpte ett par stövlar idag på mässan och håller på att börja gå in dom och har på mig dom nu...Är något höga och sitter lite väl bra upptill så får inte knäppt dom ända upp. Fast i affären gick det med jeans och nu går det inte ens med bara tights? :S Får gå så mkt som möjligt och hoppas dom tänjer sig, annars får jag lämna tillbaka dom på horse show sen i februari :( Min knäveck får lida lite, men vill man vara fin får man lida pin! ;)

Snygga va? :D Mina blivande dressyrstövlar då! :D



Sisse fick ett nytt tävlingssett också, schabrak med matchande luva! :)



Dåliga mobilbilder, imorgon kommer det bättre bilder och även på luvan! :) hade behövt ta ut mera pengar.. Tog ut 4000 kr och fick 300 kr kvar. Hade behövt 300 kr till så hade jag köpt ett par KL ridhandskar, svart/röda. Så snygga och sköna men hade inte tillräckligt med pengar kvar. Får väta till horse show ist ;)

Vad tyckte ni om stövlarna och schabraket då? :D

Onödigt inlägg

Ni vet vad jag ska göra idag så nu ska jag blåasa håret och fixa mig så jag och mamma kan åka in till Hästmässan :) Kom på att jag kan kolla efter nya dressyrstövlar så det får först bli att ta ut en massa pengar!

Uppdaterar mera sen när jag kommer hem och det blir iaf innan kl 2!



Den bästa <3


Imorgon söndag

Imorgon kommer jag som sagt ha mycket och göra, det gillas! :) Men bloggen får ligga lite lågt under dagen... Jag och mamma åker en sväng till Åhaga och tar en titta på vad som finns där och kanske får jag med mig något nytt och fint till mig själv eller hästen min! Något ska jag väl lyckas att hitta? Sen ska vi vara hemma igen till 14.00 då mormor och morfar kommer och vi ska äta tsm allihopa. Därefter ska jag till stallet för 15.00 kommer hovslagaren för att sko Sisse och sen är jag nog i stallet mååånga timmar!

Ska rida min pålle, är sugen på en lång och mysig tur ut i skogen mot Torpa elr hofsnäs och samtidigt fota vid sjöarna :) Får se om jag får med mig någon som vill rida med och om vädret tillåter lite solsken! :)



Vi hörs imorgon igen, god natt på er <3

Bilder

Fotade även lite på utställningen, men mest dom jag kände! :) Sammanlagt var det 53 stycken hästar som deltog under dagen så det var en hel del! :) Bjuder på lite bilder för hästarna är sååå fina!

Nordsvensken Sigge som står i samma stall som Sisse var också med, ni har sätt bilder på han innan som jag lagt ut! :) Han är bara för snygg!









Det var lite utvalada bilder...


Utställningen

Sisse skötte sig bra, dock en riktig segis idag! Fick 32p... Bilderna får tala för sig själva! :)

Domare: Morgan johansson













Åhaga - Hästmässa

Ska till Åhaga på söndag och kolla lite och shoppa :D Det är ju hela helgen och började idag. Ska också gå förbi mitt gymnasiumsmonter där det sitter några kompisar :D Kul, nästa år vill jag också vad med och stå där och prata gott om gymnasiumet ;) Får se vad mässan har att erbjuda helt enkelt på söndag! :)



Kameran ska med, brukar vara någon Clinics m.m. också :) Denna månaden blir det mkt pengar som ryker från kontot... Foder, skoning, avgifter till tävlingar, scandinavium är betalad för både mig och mamma m.m. + hästmässan blir det nog lite pengar man kommer att spenedera... Jaja, sånt är livet. Pengarna räker inte för alltid och är till för att spenderas! ;)


Någon som ska till Åhaga i helgen och titta? :) Kanske syns vi på söndag?

Lite klokare nu...

Har suttit och läst igenom en hel del om vad som gäller under en hästutställning, hur man vissar hästen på allra bästa sätt m.m. Så är något klokar om vad det innebär och gäller om utställning nu än vad jag var för en stund sedan ;) Har till och med tittat på filmer om detta, haha.. Får se om Sisse vill trava, får nog ta ett spö i handen annars kommer det aldrig gå. Har provat innan men hon vill inte trava.

Och på alla sidor jag läste på stod det att man skulle vara väl förberädd och övat med sin häst. Själv har jag inte gjort något av detta, har inte haft en minut till att träna. Så är det ju med allt men har inte haft tid till det. Jag hoppas hon gör det hon ska bara.

Just nu står hon knoppad i boxen med en inbakad fläta i svansen :) Imorgon blir det putsning av träns och lite frisering av hovskägg m.m. kameran är med och hoppas på strålande väder!!! :D Dom vita ridbyxerna är nytvättade och hänger också på tork (:

 

Inga - May träningen

Det var någon som undrade vem Inga - May var m.m. Kopierade det som stod på Länghems RK´s hemsida så här kan ni läsa kort om henne:


Inga-May Bylund är sedan många år A-tränare i dressyr och har tidigare undervisat på dressyrgymnasiet i Tranås. Hon har själv tävlat på landslagsnivå och på meritlistan står bl.a. en bronsmedalj i lag, samt en individuell fjärdeplats i OS i Los Angeles.

Sisse gick bra under träningen och lyssnade bra på mig, orkar inte skriva så inveklat men hon gillade Sisse och att hon var så samarbetsvillig och framåt, idag på ett positivt sätt var hon det!! Kunde omvandla det till något bra. Fick några tips om galoppen vad jag ska träna på och där ska vi börja om helt från början. Jag ska inte ge henne galoppfattning utan bara andvända rösten och säga "galopp" och vid avsaktning "pro". Provade det och det funkade mkt bra. Hon blir ju väldigt spänd och så vid galoppfattningarna så detta ska nog vara en bra lösning att bara andvända rösten till en början och lära henne komandot bättre än vad hon gör nu. Så det ska införskaffas en tömkörningsgjord så vi kan öva så.



Sisse var knoppad och fin under träningen och såg ut som ett lermonster när jag tog in henne från hagen! :O Så blir det när man har lång, mysig päls och rullar sig i värsta lerhögen! haha...


Dressyrträning

Sov som sagt på internatet från igår till idag och vi började först 10.05 idag, härligt! Jag och Amanda var på ica som vanligt och köpte godis för att tjocka oss med det. Blev en vääldigt lugn och skön kväll.. Pratade med lite folk och hade kul och tittade på film/TV och sen sov vi när kl var 02.00. Vi gick upp 10 min innan första lektionen började idag, på med kläderna och snabbt till skolan för att byta om igen till våra "arbetskläder". Vi utnyttjade verkligen sovmorgonen kan man säga! ;) haha..

Nu ska jag snart iväg till stallet för att fixa Sisse inför dressyrträningen för Inga-may Baylund. Det blir min trejde dressyrträning för i år :O har inte tränat för någon i hoppning heller vad jag minns. Får bli lite förbättring på detta kanske :P Jag ska iaf knoppa Sisse, både för att hennes man ser förj*vlig ut och inför utställningen imorgon! :)

Får se om jag får tag i Robban så han kan fota och filma träningen! :)




Hemma en stund

Har kommit från skolan precis och ska nu äta, duscha, fixa iordning mig, packa m.m för att sedan ta bussen till skolan igen som går 17.56.. Så hinner inte med så mkt bloggning utan får nu ist skynda mig så jag hinner med min buss! :)

Vad har ni gjort idag? :) sköt om er så hörs vi imorgon igen!



Duktig pålle!

Jag red såå mkt bättre än igår måste jag säga! :D Sisse var fin och hon gjorde så sjukt fina galoppfattningar så jag bara kunde le och klappa om henne! Men galopparbetet var inget vidare, släng och fläng med huvudet så jag själv fick luta mig tillbaka :P gjorde övergångar från trav till skritt till halt osv. Skänkelvikningarna hann jag tyvärr inte jobba med så hoppade dom idag. Imorgon vilar hon som sagt och hoppas på en lagom pigg häst på fredag och så ska jag kolla med Robban om han kan fota/filma :D

Han har sån bra kamera och är så duktig på fota så bilderna blir riktigt bra i ridhuset!!


 


Snabb uppdatering...

Hemma från skolan, varit bra men en låång dag. Strax blir det stallet för ett dressyrpass inför Inga-may baylund träningen på fredag.. orkar inte rida dressyr idag, vill ut i skogen :( Men har knappt ridit ett ordentligt dressyrpass på två veckor så kanske bäst att checka av lite "grunder" så som övergångar, halter, skänkelvikningar, galoppfattningarna m.m. MED sadel! ;) Imorgon vilar Sisse så jag MÅSTE göra det idag :/ Skulle sovit över på internatet inatt också men icke, måste rida hästen inför träningen.. Men ibland får man bita i det sura äpplet. Inte så att jag inte vill rida men orkar inte med ett dressyrpass idag och jag måste göra det och då blir det ännu tråkigare när man måste.  

Nu har jag iaf ätit lite och ska snart iväg till stallet till min svarta nallebjörn som väntar i hagen :)



Världens vackraste <3


Foto: www.forslundfoto.se

Kan inget annat än att älska denna hästen! <3 Underbar på alla sätt och viss!


KM hoppning Svenljunga RK

Ser framemot Svenljungas ridklubbs KM i hoppning, är medlem där också och då får jag ju vara med på deras KM i hoppning som går den 30 oktober!! :D Är sjukt taggad redan! Då får man lite mera motstånd, alltså flera deltagare att tävla mot! :) Det som är tråkigt är att Länghems ridklubb har sitt KM i dressyr då med det datumet :( Så får tråkigt nog skippa det.. Blev nog lite rörigt för vissa men har inte sagt innan att jag är medlem i Svenljungas RK också och Länghem då. Men blev det när jag började på nya skolan och får tävla för dom också i deras storhäst lag om jag vill och får lite extra saker som jag inte behöver nämna här på bloggen... Men vill nog åka ut själv på lokala hopptävlingar. Känns dumt att tävla för den ena klubben och inte den andra, om man skulle göra det då om man är medlem i två :/ Så det är väl det negativa med det hela.  

Ska kanske tävla en AP häst då också, superduper kul! :) Jag är iaf taggad för Svenljungas KM och få se hur det går till på den klubben! :D

- Har ni två klubbar som ni kan "välja" mellan? :) Enligt mig är Länghem och Svenljunga väldigt bra på olika saker så det blir en väldigt (!) bra kompott tillsammans! Den ena är absolut inte sämre än den andra, det får ni verkligen inte tro! Men ingen ridklubb är sig lik den andra...


Ridpasset idag tisdag

Ridpasset gick skrutt! Jag orkade inte rida, Sisse var pigg och spänd och fick damp imellanåt.. Allt var blä men drar kort om det ändå. Hade ingen koll på min sits idag, skumpade bara runt och så var jag för klen i mina händer för tyglarna ville inte vara där jag ville ha dom. Fick bättre koll på min ridning efter en stunds arbete och efter att jag tjatat på mig själv i mitt huvud att hitta djupet i sadlen och en punkt och att jag skulle korta tyglarna. Blev bättre i slutet. Men då skulle Sisse börja protestera? Hon ville galoppera och började studsa på stället och hoppade upp i luften så jag tappade stigbyglarna och allt... Nära jag hamna i backen, haha! Men råkade komma åt med spöt lite lite bara på rumpan och då blev hon vääldigt frustrerad över det. Överdrev ställningen lite på volten i båda varven i traven och sen slappnade hon av allt eftersom. Tog galopp och det var full fart! Kunde inte låta bli att ta två språng över ett hinder i paddocken :P Galoppen gick åt skogen efter det, la inte ner så mkt energi på den... Orkar inte det sånahär dagar :(

Bilder blev det inte då det regnade lite undertiden jag red.... Men var nog bäst så  att det inte blev några bilder ;)




Paketet i brevlådan innehöll...






Äntligen fick jag hem den :D Mer än nöjd, såå mkt snyggare i verkligheten också! Ångrar mig inte det minsta att jag la pengar på denna snygga piken!

Tror det blir super till min röda hoppoutfit, eller vad tror ni? :) Kan ju även ha den till mitt Kingslands schabrak!



Foto: www.forslundfoto.se


Hm...rubrik?

Hade riktigt kul som vanligt igår/natt på internatet! :D Blev en lite lugnare kväll med en sväng till ica och köpte godis och chips och sen filmtittande med Amanda och några killar som ville titta också. Hade överskottsenergi till 1000 verkliggen inatt, så mellan 02.00 och 02.30 var jag ute och "sprang" av mig ;) Sov när kl var 03.00 iaf...5 timmar sömn alltså fick vi...Härligt! Sen fick vi blåsa på morgonen då dom kollade om vi hade alkohol i kroppen :P Lite nervös blir man väl även fast man vet vad som kommer att vissas/hända ;)

Hade körning för andra gången idag, elr tömkörning för att vara exakt! Vi får inte köra än men vi fick lära oss att koppla av och på vagn m.m. idag och tömköra lite m.m. Nu ska jag till stallet och sen ikväll blir det fler bilder från i söndags och lite annat smått och gott! :D Fick ett packet på posten idag också så det ska jag vissa er om vad som fanns där i, spännande va?



Hemma en kort sväng...

har kommit hem från skolan men väntar nu på att få gå ner till bussen igen och åka tillbaka till skolan :) Har hämtat lite saker som jag behöver m.m. Ska sova där inatt och även torsdag - fredag är bestämt. har nämligen sovmorgon på fredag till 10.05 så då gör det inget att man är vaken halva natten ;)

Nej.. nu måste jag gå, han iaf lägga ut filmen från gårdagen! :D Idag vilar då Sisse men imorgon sover jag hemma och kan då rida min lilla häst :)<3


Film

Här kommer film från gårdagen! :D Alla rundor sitter i en och samma film + omhoppning. Som ni kanske ser så hoppar hon lite knasigt på rättuppståenderna men jag vet inte vrf... Hon har gjort så ett tag och vet inte riktigt när hon ska stampa av så får hjälp till :) Är sjukt nöjd och hon har ALDRIG varit såhär lugn som hon var igår på filmerna :D



Sen ska det inte stå DM utan KM ;) titta på youtube om det krångalar/hakar: http://www.youtube.com/watch?v=4P1BZo2JyZI


Veckan som kommer...

Veckan går mot sitt slut och snart är det en ny vecka med utmaningar och roligheter! Försöker just nu få ihop det med hästen och ridningen vilket kan bli lite tajt då jag planerar att sova på internatet nästan alla dagar denna veckan. Mamma jobbar nämligen natt mån, tis, ons och tors så kan lika gärna sova på skolan! :) Men sova är nog det sista man gör där, haha.

Imorgon ska jag iaf hem en snabbis efter skolan och sen tillbaka för att tillbringa kvällen/natten där :) Skojsigt! Så har jag tänkt mig alla dagar men får så dåligt samvete när Sisse får "lida" och det blir vila för henne :( Känner mig smått kluven. Vill så gärna vara kvar på skolan för vi har så sjukt roligt där men samtidigt vill jag ge hästen lite kärlek och motion.

Jag får fundera vidare på hur jag ska lösa detta! :) På något vänster ska det väl gå. Men nu vet ni iaf om det blir dålig uppdatering på bloggen i veckan...men ska försöka uppdatera från mobilen och på lektioner m.m.

Imorgon kommer film från idag + mera bilder om det hinns med! :)




Outfiten idag!




Fota: Robert forslund, http://forslundfoto.se

Ridstövlar: Tretorn Advance
Ridbyxor: Helskodda CRW
Ridkavaj: Horze, alldeles ny!!
Ridväst: Skolans ridvässt ;)
Ridhjälm: ? ingen aning faktiskt
Schabrak: inget märkvärdigt
Luva: Inte helt säker vad det är för märke så säger inget :P
Träns: hööks
pannband: Charlie´s
benskydd: Börjes
Boots: ullared
Sadel: jacson

Tycker det är lite kul att jag betalat allt som sitter på hästen förutom sadlen själv :D


Resultat!

Jag kan börja säga att jag är så otroligt, jävla nöjd och glad så jag nästan vill gråta! Min häst var bäst idag och hoppade som in i, som om det skulle vara 130 ist för 90cm och 100 cm. Banan var riktigt roligt så där får banbyggaren ett plus i kanten, passade mig och Sisse riktigt bra!

90 cm som var CR var klockrent rakt igenom, felfria :`D Hon lyssnade bättre på mig än någonsin men det gick fortfarande fort men mera kontrollerat. Sista hindret var en trippelbar och där tog jag inte tillbaka någonting utan drev på ordentligt ist, ni ska få se på filmerna ;)

100 cm som var debut för Sisse och det var även KM klassen för storhästar. Vi blev felfria, var helt paff efter sista hindret men var bara att gasa på lite extra för direkt efter var det omhoppning! 1:a, 2:a hindret gick kanon och Sisse var med bra på mina noter. Till tredje hindret släppte jag inte tillräkligt på innetrygglen så hon skulle kunna hoppa så blev en vägran. Sen ett ner på hindret där efter och sen var det full fart mot trippelbarren!

Slutade på 8 fel, men sjukt nöjd och en andra plats! Filmer kommer och nu får ni lite bilder på min ögongodis <3 Smälter en aning när man ser henne, så fin är hon :`)




90cm :





På bilden nedanför hoppade hon riktigt, riktigt högt över! Synd att vi inte ser framifrån :P




100 cm:




På bildennedanför hade jag behövt ta i manen, inte lätt när den är knoppad :P Men vad hon hoppar!








Dags för lite lokala hopptävlingar nu då? :) Dags att börja vissa oss på tävlingsbanorna med denna fina hästen <3


Tävlingsdags!

Jag är uppe men mamma sover...Ska duscha, äta frukost och få med mig allt som ska med till stallet :) Handduk och tretorn stövlarna och ridvästen är det viktigaste! ;) Tror jag ska inviga mina nya, fina, vita, helskodda ridbyxor idag också :) För att få lite bättre gräpp i sadlen, lär ju behövas idag!

Mamma sa igår att hon inte kommer våga titta när jag hoppar, går så fort så hon tror vi kommer krascha i varenda hinder. haha... Ibland tror jag det med men det finns något som heter - Lita på hästen i vissa situationer.

Så hon kommer inte kunna fota, får leta upp någon som jag kan sätta kameran i händerna på.. Hoppas Louise är där så hon kan fota, hon har tagit bilderna från föra tävlingen :) Robban kommer nog ner och fotar eller filmar.

Nu MÅSTE jag äta innan jag svälter, önska mig Lycka till?! :D



Barbacka <3

Har jag blivit så lat så jag inte ens orkar att sadla längre?? Haha... Tydligen, för har ridit barback i en veckas tid nu :P Även idag tog jag bara träns, fast idag fick det bli ett schabrak som jag kunde sitta på. Hon svettades igenom det fast vi bara tog en väldigt lugn tur ut i skogen! Min nallebjörn till häst <3

Körde lite trav och hon var pigg och vaken på allt som rörde sig i skogen. Gjorde lite övergångar till skritt då och då och tog även en kort galopp. Sen efter att jag travat/galopperat i en ca 10min skrittade vi hela vägen hem och la in lite halter. Av det lilla blev hon så svettig så hela schabraket var blött, hahaha! Har ju varit ett riktigt kanon väder idag också så det var varmt ute men hon behövs klippas som ni märker men det är på G! ;)



Måste nog ta med en handduk imorgon till framhoppningen så jag kan torka av henne på halsen, annars glider bara tygglarna igenom händerna på mig :P Och jag lovar, jag överdirev inte det minsta! Hon var så svettig runt öronen när jag tog in henne från hagen idag att jag kunde gnugga så det började skumma!! :O Nog pratat om det...Hoppas det går bra iaf imorgon :) 


Resten av bilderna från i torsdags!












Visst var dessa bilder också fina? :) Tack mamma <3 En kommentar skadar aldrig..


Paket till mig!



Den som gissar rätt först om vad som finns inne i paketet får en länkning!
 


Hundutställning

Har precis kommit hem från hundutställningen, massa fina hundar som var väl borstade och fina! Kul att se så många hundraser, inte för att jag såg alla men en hel del! Lilla Harry skötte sig bra och fick bra omdömmen, kul! Fotade nästan ingenting...får se om jag slänger upp någon bild bara :)

Ska äta och så här hos pappa tror jag och sen blir det hem och sen till stallet och rida igenom Sisse och även ladda upp fler bilder från föra ridpasset.



RSS 2.0