Smakprov från ridpasset!



High Chaparral

Kan säga så här, det var v ä l d i g t varmt när vi var på High Chaparral idag! Svettades om armarna till och med! Det var som en enda stor gryta där tävlingarna var och solen låg på hela tiden och det fanns ingen skugga och ja, man kokade! ;) Hehe. I första klassen som jag inte kommer ihåg vad den hete nu när jag skulle skriva det började iaf 12.00 och där var Madde och Duffy, Filippa och Silver Dream och Emelie och hästen vet jag ej vad den heter om det kanske kan vara Windy? Men det var iaf dom från Länghem som var med och jag tycker tjejerna gjorde bra ifrån sig! Dom tävlade ju mot dom i eliten! Lite bilder på dom :)

Filippa och Silver Dream:








Madelen och Duffy:





Emelie Berg och Windy?




Vill ni ha bilderna så skicka mail adress i en kommentar så skickar jag dom!

Kommer fler bilder på andra ekipage om så önskas i en kommentar!


Western outfit


Har ni någon gång ridit i en westernsadel? Såå sköna måste jag säga! Pappa red ju i westernsadel när han red och den står även här hemma hos han, så skön är den :D Speciellt om man ska ut på en långtur i skogen <3


Westernridning

Tänkte skriva lite om westernridning idag! :)  Det jag kan själv om det  och sen får jag se om jag lägger till något mera som kan vara intressant ;)

Kan börja med att säga att jag själv varit på ett två dagars westernläger med Kalle :) Väldigt roligt! Vi fick lära oss hur man rider olika ridgrenar inom wester + prova på :) Skriver om dom här nere:

Western Horsemanship
Denna gren är en typ av dressyr. Man rider ett angivet mönster som i ett dressyrpogram där hästen skall visa medvilja till arbetet och motstånd ger minuspoäng. Det man kollar på och bedömer är detta: utförandet av mönstret/pogramet, exakthet i momenten kan man säga, ryttarens sits, hållning och hjälper är det som i huvudsak bedöms. Man ska utföra det med så små hjälper som möjligt :) Kalle gjorde detta mkt bra!


Trail
Trail är en gren som ska efterlikna naturen med grindar, broar, stockar och andra hinder man ska krångla sig igenom ;) Man bedöms efter samarbetsförmåga och hur hästen lyssnar på dina hjälper m.m. Kalle gjorde detta också mkt ra, vi öppnade grindar, gick över broar m.m.


Western Pleasure
Alla deltagare rider samtidigt längs fyrkantspåret. Bedömningen går på hästens hållning, halsen ska ligga nästan rakt och med huvudet i lod, lång i formen. Ryttaren bedöms efter hållning och med så små hjälper. Många rider denna gren med löst hängande tyglar så man får intrycket av att hästen är avslappnad och fin att rida. Man rider detta i skritt och trav och lätteheten i rörelserna bedöms också :) Detta har jag och Kalle också provat på :D ¨

Det var grenarna jag ridit med Kalle :) Och visst är det likt dressyr? Man behöver ju inte en westernsadel för att tävla detta på låg nivå, går bra med en dressyrsadel :)

Skriver också vad för hästar som passar till westerridning och typiska :)

Dom vanligaste raserna inom western är quarterhästen, painten och appaloosan. Hästarna är byggda för att kunna svänga snabbt och vara snabba och lydiga. I USA andvänds också rasen Mustang, som nu är fridlyst och bara några få fångas in då det är vildhästar :) Quarterhästen är vanlig i Sverige och även arabiskt fullblod förekommer i Sverige och USA.

Bilder på quarterhästen, klicka för större...

Från vänster: Paint, appaloosa, mustang.

Var detta roligt? Fler ridgrenar med lite bilder m.m till?


Publicerade detta inlägg för väldigt längesedan men tyckte det passade bra när jag är på westerntävlingar idag! ;) Har ju en del nya läsare också som nog inte sett detta!



Western tema

Blir lite western tema här på bloggen idag! Hoppas det är ok med detta ;) Ska som sagt på westerntävlingar idag på High Chaparral, ska bli riktigt kul! Så himla kul att se lite annat stuk på ridning och massa duktiga och fina hästar. Vart där två ggr innan och kollat på tävlingar och det är mkt roligt! Kanske någon som läser bloggen som ska dit? ;)



Glad mun - Ledsen mun

Detta är något som jag själv kommit på och det finns säkert andra också som har detta som en "komihåg" grej :)

Men iaf, har man svårt att komma ihåg åt vilket håll bettet ska sitta åt så är detta en riktigt bra komihåg grej som jag vill dela med mig om till er läsare! Hästen blir glad om man satt bettet i munnen på hästen åt rätt håll och ledsen (i detta fall) om man satt bettet åt fel håll. Är bettet såhär som det vissar på bilden nedanför när du satt fast det i sidostyckerna i tränset är det rätt, det ser du då det är en glad mun! :)



Är det ist som på bilden nedanför när du satt fast det i tränset är det fel då det är en ledsen mun! :(



En liten kul grej! ;) Gillade ni detta tipset och vill ni ha mer såna här små tips? :)


Hemmma!! :D

Hej på er alla goa bloggläsare! :D Skriver detta hemmifrån och sitter nu vid datorn :D Blir två nätter hemma nu då jag ska till High Chaparral imorgon tidigt :D Ska bli så kul, min enda lediga dag denna veckan också ;) Ska bli så skönt att sova i sin egna säng och vovven under täcket <3 Kommer bara bli så varmt!

Dagen på jobbet var lika varm som igår! Det blåste och fläktade något mer bara vilket var skönt :) Gick inte mer än 20 varv idag på ponnyridningen så det var skönt för hästarna i denna värmen och för hos ponnytjejer! ;)

Tänkte också säga att imorgon blir det westerntema på bloggen med massa inlägg :D

Imorgon träffar jag även min lilla häst <3 Therese är och rider henne just nu och det går nog superbra! :D



Ny ras - Nordsvensk

Det finns två typer av Nordsvenskar, den tyngre/kraftigare modellen kallas brukshäst och kallblodig travare är av lättare/smäckrare modell. Nordsvenskar brukas andvändas till körning, ridning och även inom jordbruk och skogsbruk.

Sigge är ju en Nordsvensk som står i samma stall som Sisse :)




Dom är en mkt bra allroundhäst kan man väl säga. Funkar mkt bra som turridningshästar, handikapsridning och westernridning :) Hinner inte skriva mer nu så detta blev kort men en till bild på fina Sigge kan jag slänga in! :)



"schabrak tunnel"

Något som jag själv tycker är bra är om man drar upp schabraket framtill och baktill så det bildas en tunnel igenom mellan ryggraden, schabraket/sadlen. Det är för att det inte ska ligga och trycka på manken och ryggen och förhindra skav :) Gör ni det? (OBS! Lånade bilder jag såg på google och kom då på att skriva om just detta ;) hehe)







Varm dag på jobbet!

mms_img23554 (MMS)

Fick också bli en bild på min underbara häst <3 Idag har det allt varit en varm dag på jobbet, puh! Började vid 12 Idag också och det var mkt folk men blev inte jätte många varv för min del, runt 30 st bara. Var också och fixade lite mat till djuren på gården med Vickan utanför parken, kul det också :) hoppas ni har njutit av värmen idag! Therese hade ju även ridit Sisse igår och det hade gått super bra, bara galopp fattningarna som inte satt :) /Amanda


Frågestund!

Passa på nu och fråga något om det är något du undrar! :) Kanske är det något om min häst Sisse elr något om dom andra hästar jag haft? Det behöver ju inte va något med hästar heller ;) Om min familj och andra djue vi har! Fråååga på så blir jag superduper glad och frågorna ni har ställt svarar jag på söndag! :D





Dags för en diss

Diss till smala nosgrimmor! Finns det (ursäkta) fulare nosgrimmor? Snokremmen är ju till och med tjockare än nosgrimman, haha! Nu dissar jag inte utställningsträns/visningsträns som man brukar ha då. Men som ridträns? Nej tack!



Vad tycker ni? Hade ni velat ha ett träns med så smal nosgrimma? ;)

Vad är rätt & Vad är fel?

Man ser att många sätter bensnörerna på täckerna på många olika sätt. Men vad är igentligen rätt och vad är igentligen fel? Jag undrade precis det samma så tog reda på detta och tänkte dela med mig av det jag hittade! ;)



Vi börjar med första bilden som då ska likna bensnörerna! ;) Att sätta dom i kors förhindrar rörelseförmågan hos hästen och när hästen tar ett steg framåt så blir det ett tryck mot hästens ben av bensnöret!
Som på andra bilden brukar jag sätta dom men kommer nog inte göra det i framtiden :P Det ligger ju då och skaver på innersidan av låret på hästarna när dom är i rörelse och kan då bli skav av det.
sista bilden ligger inte bensnörerna emot hästen och det förhindrar ju inte rörelseförmågan hos hästen heller.

Har inte ens själv tänkt tanken att sätta bensnörerna som på bild tre som jag anser är rätt och bäst och det är något jag kommer börja med! :) Hur sätter ni bensnörerna på era hästar?


Min dag i text

Dagen på jobbet har vart ganska lugn för min del. Jag och Lina har krattat och gjort fint runt ponny ridningen, på spåret och i en hage :) mkt att kratta men finfint blev det! Hade hästarna Yrrol och Kotten idag, goa hästar! <3 Sisse har ju även jobbat idag och ska höra med Therese hur det gick! :) bloggar mera ikväll, elr det kommer tidsinställda inlägg ;) /Amanda


Rosa outfit

Tävlingströja: Kingsland, ca. 500kr.
Schabrak: Scapa, ca 600kr.
Tröja: Kingsland, vet ej
Boots: Catago, 150kr
Senskydd: hööks, 200kr

Vad tycker ni om en rosa outfit? Passar det bara till ponnyryttare elr kan man ha det på storhäst också?


Då börjar vi med...



Jag kommer köra mkt på detaljer och färg nu i början! :)

Vad tycker ni om färgade bettskivor? :)

Visst, det är bra om hästen får skav och så av bettet och om det skulle åka igenom munnen för då stoppas ju bettet :) Men nej tack till färgade bettskivor!

Vad tycker ni om bettskivor?


God morgon!

Idag blir det inte lika fint väder som igår men det gör inte mig någonting. Börjar först 12.00 och har vart vaken någon timma redan :/ hade lika gärna kunnat börja tidigare...Sisse får även ett pass i paddocken idag av Therese idag och på onsdag :D tusen tack för hjälpen! Mamma var och sprayade på flugmedel och så fick Sisse sin nya grimma på sig :) bloggen kommer att vara full uppdaterad idag ;) /Amanda


Hemma från jobbet

mms_img33504 (MMS)

Hemma från jobbet Då var man hemma från dagens jobb på ponny ridningen och det blev nästan 100 varv för min del :P har också anlänt till mormor och morfar och ska vara här i en vecka :) känner mig redan bortskämd som får jordgubbar med grädde det första och nu är morfar och hämtar pizza ;) mumsigt! Nu ska jag försätta att njuta av solen på altanen och mumsa i mig pizzan ;) //Amanda


Outfit

Luvan och schabraket är från JW och T-shirten från KL (kingsland) :) Vad tycker ni om schabraket då? Antingen gillar man det elr så gillar man det inte. Sen missade jag ju att det var svart i outfiten med ;) hehe.


Fasta eller rörliga ringar?

Vad föredrar ni?  Fasta eller rörliga ringar på ett vanligt tredelat bett? Man ska ju självklart rida på det som hästen trivs bäst med!  :) Men igentligen, vad är det för skillnad på dom?

Fasta ringar kan jag tänka mig är bättre för hästar som är lite mer "tjafsigare" i munnen och det blir inte lika rörligt av fasta ringar + att det inte kan ge skav i mungiporna :)

Rörliga ringar är väl då raka motsattsen ;) Lite bättre för hästar som är lite stumma i munnen men det kan då bli skav av dom.

Hur har ni lärt er? Vad är det för skillnad på fasta och rörliga bettringar? Det är jag nyfiken på att höra! Tycker själv att fasta ringar är snyggare ;) Har bara rörliga bettringar till Sisse och aldrig tänkt på att prova med fasta. kanske skulle det vara värt att prova? Hon är ju väldigt känslig i sin mun och vill att man sitter stilla med sin hand.

Jag bloggar på!

Tog en mysig promenad innan för att sträcka på bena lite och nu sitter jag här och försöker blogga så mkt som möjligt ;) Om en timma ska jag iaf sova hade jag tänkt mig, iaf ligga i sängen. Ska upp tidigt imorgon! Hoppas ni haft en bra dag! :D

Saknar min häst <3 8 dagar kvar bara, håll ut Amanda! Hahaha!



Svar på kommentar

Kommentar: Varför ska du inte vara inne på en vecka? :(

Svar: Kanske varit lite otydlig med detta vrf jag inte kommer att ha tillgång till någon dator på en vecka :) Så tar och skriver det! ;) Eftersom jag sommarjobbar på Borås djurpark i Borås och ska jobba från söndag-onsdag och från fredag-söndag denna veckan ska jag bo hos min mormor och morfar i Borås och deras dator krånglar så då kan jag inte komma ut på internet tyvärr :( Jag bor ju annars i Sexdrega så när jag jobbar så många dagar i sträck är det enklare att bo i Borås :) Mamma tar hand om Sisse och jag har nog kanske fixat en som rider henne den kommande veckan så hon inte bara står och skrottar i hagen :)

Kommer ju att blogga från mobilen om hur min dag varit och hur det går med Sisse där hemma m.m. Kan ju även mms blogga så det inte blir helt tomt med bara en tråkig text så någon bild blir det ju från dagen också! :)


Sorry för uppdateringen!

Idag har jag varit i Varberg hela dagen och det har vart jättebra väder där och här hemma hade det regnat :) Vi var först på en restaurang i stan och sen gick vi lite kort där för inga affärer var ju öppna :) Vi åkte sen till Appelviken där ett par kussiner hade hyrt stuga och hälsade på en kort stund. När vi ändå var så nära där Kalle bor min gammla C-ponny hälsade vi på han :D Det var perfekt för Jennifer skulle precis ner i paddocken och rida :D Bild på Kalle sötnosen <3



Just nu är solen framme här också, skönt! Sista dagen jag har tillgång till dator på en vecka så har idag på mig att göra tidinställda inlägg till veckan som kommer ;) Så nu ska jag ta och börja!


Snart har jag min semester!

Haft en mkt bra midsommar och hoppas ni också haft det! :) Tog en bloggfri dag som ni kanske har märkt ;)
Mamma har vart i stallet och kollat till Sisse och hon mådde så bra så! Imorgon bär det av till Varberg, kul!

Kommande dagar ser ut så här för mig:

Söndag-onsdag: Jobb
Torsdag: High Chaparral, western tävlingar
Fredag-söndag: Jobb

Sen har jag semster i en veckas tid, gött! :D



Ett litet tips! :)

När ni ska sätta på senskydden så sätter man ju dom lite högre upp först och sen drar man dom neråt till sin rätta plats och fäster dom :) Men som man ibland inte kanske tänker på är att själva neoprenefodret nere vid kotan lätt viker sig inåt som och det kan ju ge skav och kanske ett obehagligt tryck för hästen! Är alltid jätte noga med det! :)


Glad midsommar!

Vill önska alla blogg läsare, Glad midsommar! :D

Igår skulle jag bara prova om det gick att mms blogga och det gick det för bilden kom ju upp :D Haha. Men nu kan jag inte ta bort det så det får vara kvar ;)

Eftersom det är midsommar får ni två härliga sommarbilder!




Ska bara kolla en sak ;)

11kop_150922691 (MMS)

Ska bara kolla en sak ;)


Nu var allt packat och klart!

Då var allt packat och klart inför min "flytt" till Borås på lite över en vecka! :) Känns som jag har med mig hela min gaderob om jag ska vara ärlig haha :P Vardagskläder, jobbkläder, ridkläder, ridskor, vanliga skor, kamera utrustning och lite annat smått som smycken :) En hel del saker! ;)

Ni undrar kanske vrf jag har med mig ridkläder? Det finns massa hästar nära där mormor bor så jag hade tänkt att gå och fråga om jag får rida lite, hahaha! Gjorde det för något år sedan och visst fick jag rida! ;) Sen kanske jag hälsar på en kompis om tiden räcker till!

Det går inte att ladda upp någon bild elr ta ur arkivetheller :/ Tråkigt och dåligt!

/Amanda

Resten av bilderna från igår...

Provade att göra snet igenom i galopp och hon ökade inte mkt och avsaktningen var helt klockren! :D



Och jag blev glad när hon gjorde en sån fin avsaktning! :D





Vad tyckte ni om det oranga schabraket till henne då? ;) Dock görs färgen inte sig så bra när solen ligger på :/


Magic brush

Såg att Hööks fått in Magic brush! Något som jag är väldigt sugen på att prova!

Bortset med 3 "mjuka" piggporstar. En till hovarna, en till benen och en till pälsen. Tar effektivt bort smuts och är perfekt för hästar som fäller. Fungerar även utmärkt vid schamponering. När borsten blir smutsigt tvättas den enkelt i tvättmaskinen.

 169:-


/Amanda


Terränghästen Sisse :)

Idag blev det skogen för Sisse och min del :) Vi båda hade verkligen superroligt! Jag var också på bushumör (saknar ponnytiden då man busade en hel del i skogen) men jag lät Sisse galoppera på nästan så fort hon ville fram till ängen! Helt underbart och det tyckte Sisse också! :) Lätt att få stop på henne med. Red lite dressyr på ängen och hon gjorde jättefina galoppfattningar och sen klättrade vi lite också.

På hemvägen styrde jag in på hoppbanan med en massa terränghinder och jag fattade galopp och kan säga så här, vi har bara travat där några få ggr innan och hoppat dom lägsta stockarna på ca 40-50cm. Nu tog vi alla hinder i full galopp och även dom blå tunnorna och däckhindrerna + vattenmattan. Sisse hann nog inte tänka så mkt och litade på mig till 110%. Sen blev det skritt resten av vägen :) SUPERNÖJD är jag!!

Här hoppar vi lite på ängen :)

 


Oj vad jag ska hinna med mkt idag...

Idag är det mkt som ska göras! Mamma vet inte heller längre om hon vill rida Sisse under dom tre veckorna lite smått. Hon är rädd att förstöra arbetet jag gjort med henne men hon har ju inte någon kondition för 5-öre min lilla häst. Svettig bara efter lite framridning i lång och låg form i trav blir hon :P

Jag ska packa massa kläder då jag kommer bo i Borås i lite över en vecka och då ska det vara jobbkläder med + massa annat! Jag måste också hitta vad jag ska ha på mig på midsommar imorgon då pappa kommer ikväll och hämtar oss. Hästen ska också ridas och bloggen ska uppdateras ;)

Nej, nu blir det snabbt in i duschen och sen är vi nog redo här hemma att åka till stallet!



Blir snart galen!

Datorn är segare än segast idag!!! Blir galen på den och snart köper jag en alldeles egen tror jag innan denna går sönder! Har också alldeles för mkt bilder på denna datorn så håller på att rensa bort alla dåliga bilder och bilder jag inte tittar på längre. Men en egen bärbar data hade suttit fint som jag kan ta med mig överallt :) Så det sätter jag upp på min "köp" lista ;) hehe. Bra när man tjänar egna pengar och lönen kommer också imorgon :D

Har också sprungit fram och tillbaka från gaderoben till spelen till mamma ett x-antal ggr under kvällen! Jag vet inte vad jag ska ha på mig på midsommar och hittar ingenting :/  

Bara för detta ska jag titta på lite datorer på nätet ;)

Del 2 med bilder från ridpasset

Började att samla upp henne i formen här inför galoppen.

Kolla hennes nake/hals på bilden över! Hon har blivit så fiin!

På dom två bilderna under har jag precis fått koll på henne och hon har slappnat av och då blir hon så mkt rundare och goare galopp <3 Bara näsan som ska fram lite så blir det perfekt! ;)




Kommer ett till inlägg med flera bilder från avtravningen :)


Ny grej på bloggen :)



Vad tror ni om detta? :) Så denna bild kommer komma upp en gång i veckan med en fråga som jag ställer er och det kan va vad du tycker om färgade stigbyglar? ;) Något sådant och då kan ni skriva vad ni tycker och så gör jag en sammanfattning i ett inlägg om vad ni tycker om tex färgadestigbyglar :) Låter det roligt?


Min goa häst <3

Jag slapp regnet när jag skulle rida vilket var riktigt skönt! Solen tittade fram och jag var tvungen att ta av mig lite kläder ;) Mamma hade kameran i högsta hugg och tog en massa bilder <3 Tack!! Sisse var mkt fin att rida, körde lång och låg form hela tiden tills det var dags att galoppera, då kortade jag upp henne lite och satte mig ner ett varv i trav först och sen fattade jag galopp :) Hon låg på som bara den och jag försökte göra mig så tung i sadlen som möjligt men man studsar bara upp igen haha. Vi båda hade lite egna viljor där ett tag i början av galopparbetet men sen när jag fick koll på henne och hon började lyssna på mig så slappnade hela hästen av i hela kroppen och galoppen blev så mkt rundare och goare! <3 Travade sen av i lång låg form :)



Har fler fina bilder som jag ska vissa er senare :)


Smakprov från ridpasset!



Ingen ridning på 3 veckor...

Nu kan jag bara rida idag och imorgon sen kommer Sisse att vila i nästan tre veckor och kanske en vecka till efter där. Ska jobba så himla mkt så jag kommer att bo i Borås så om jag ska kunna och hinna med att rida så skulle jag haft hästen i Borås.

Men imorgon ska mamma få provrida min galna häst i skogen och se om hon skulle klara av att rida henne medans jag inte kan och är borta :) Hon har ju blivit lite studsig och nervig i skogen nu när hon inte gått så mkt ;)
Jag låter inte någon annan galoppera Sisse nu då jag inte vill ta risker att någon ska flyga av henne :P Om jag har lite smått problem att sitta kvar ska nog inte någon annan ta och galoppa i skogen på min häst haha. 

Vi får hoppas Sisse skötter sig imorgon i skogen så mamma vill och kan rida henne under dom dagar/veckor jag är borta :) Sen ska jag även fixa en tömkörningsgjord så hon kan tömköra henne så hon får jobba lite på banan och i form ;) Sen ska jag se om inte mamma kan ta och skriva om när hon vart och ridit här på blogg om hur det gick ;) hade ni velat det? 



Kalle <3

Tur jag har en gammal ponny vid liv iaf som jag kan och ska hälsa på i sommar :D Redan v. 27 kommer jag nog tillbringa några dagar hos han och hans medryttare! :D Jag ska hinna med att ha en dressyrträning, hoppträning för dom och så vill jag ta en härlig tur i skogen och galoppera vid havet :)<3

Jennifer och Kalle för någon dag sedan, hoppas det var ok att jag la upp dom! Så sjukt fina är ni ju :`)






Godmorgon!

Varför kan det inte vara lite sol och värme ute? Hade hellre jobbat hela denna veckan och bytt bort några dagar i juli. För nu när det är dåligt väder sitter man ändå bara inne och inte gör någonting typ. Då är det bättre att va på jobbet ist och göra lite nytta! ;) Nog om detta.

Sisse ska ridas en stund i paddocken om det inte spöregnar då när jag ska rida ;) Ser vääldigt mörkt ut på himlen idag. Mamma är med i stallet då jag inte rider mer än 30min nu så vi är kanske bara i stallet en timma sammanlagt så då är det onödigt att hon åker hem igen ;) Nu ska jag hämta lite frukost att äta!



Pussar & kramar...

...till Er bloggläsare! :D Besöksrekord idag tisdag igen :D Ni är för underbara som läser min blogg trots att det varit super dålig uppdatering den senaste tiden och idag tisdag blev det inte så mkt bloggande heller då jag ängnat dagen åt att bara vara och inte göra något speciellt + att jag fick en tråkig nyhet i morses :´(

Men med lite bilder på min fina så kom jag på lite bättre tankar! :) Säger också godnatt nu! ;)


Åhh vad jag längtar efter lite sol och värme!




Kan knappt vänta!

Vill ha min lön nuuuu! Hade vart så mkt bättre om man fick pengar efter en arbetsdag ;) hahahaha! Men måste verkligen ha en säkerhetsväst så fort som möjligt, så nu efter den 25 ska vi åka in till myone och köpa en säkerhetsväst :) Kan annars inte rida ut på min galna häst som bockar, sparkar bakut och lever rövare helt enkelt i skogen utan någon säkerhetsväst :P Så det står högst upp på min köplist! ;)

Tror det blir denna om den är skön och så :) Har nästan en exakt likadan så den ska nog vara skön, synd att min har blivit liten :(

Pigg häst!

Sisse har vilat fyra dagar nu igen då jag varit borta och jobbat :/

Red iaf i paddocken på min pigga häst! Hon var superfin i munnen och sidorna och det märktes inte att hon hade vilat :) Tyckte hon skötte sig bra och red kanske 20min bara :) Lät henne söka sig nedåt i en låg lång form själv och det gjorde hon imellan åt :) Hon var rolig att rida iaf och vi åprovade lite galopp också och det gick bra men hon var för ivrig i fattningarna så det blev lite fel där :P Mamma som skulle tittat och fotat när jag red var ist och fikade -.- Men imorgon har hon lovat att hon ska ta dubbelt upp med bilder :P Bjuder på några andra ist...





Kan inte förstå att det är sant...att du är borta

Det var som en chock när jag tittade in på facebook när jag vaknade i morses och brast ut i tårar när jag såg att det stod Vila i frid med en bild på dig under Jenny.




 Jag visste att du hade varit halt ett tag när du kom in från hagen, men inte kunde jag tänka mig att det skulle sluta så här olyckligt :´( Hennes ägare hade gjort allt för att få henne bra men när dom skulle till veterinären nästa gång konstaterade dom att Jenny bara skulle kunna gå som sällskapsponny resten av sitt liv och då var det ända rätta att låta henne somna in då hon var en ponny som älskade att jobba och vara ute och tävla. Jag är glad att Mimmi och resten av dom som var delaktiga i detta tog detta svåra beslut <3 Jenny hade inte mått bra av att bara gå i hagen...Veterinären hade också sagt, och eftersom hon är felbyggd med så korta framben och så hög rumpa hade inte hennes framben klarat av att gå som ridhäst. Så jag är glad att det slutade så här ist för någon hemsk olycka <3  Men hennes ägare gjorde det rätta att låta dig somna in <3

Jag kan inte förstå att du är borta föralltid! Jag hoppas du har det bra och att du galopperar på dom evigt gröna ängarna just nu och är häst och lever ditt liv där <3



För er som inte vet så var Jenny min D-ponny en gång i tiden <3 Jag är så otroligt tacksam för den tiden vi hade ihop. Jag lärde mig enormt mkt när jag hade dig. Du var så speciell på ett mkt bra sätt <3

Vila i frid <3


Stallet strax!

Kommer blogga mer ikväll, måste bbara smälta det som har hänt...Hoppas ni har förstålse! Skriver även om vad det som hände med Jenny senare.

Ska snart till stallet och rida min underbara häst :D Uppdaterar sen mera med lite bilder m.m.




Vila i frid <3 Du har en stor plats i mitt hjärta <3


Hahahaha!

Jag kunde nog listat ut att jag skulle somna nu ikväll? ;) Haha, det har ju inte hänt innan elr så? ;) Trött är jag och det är bara förnamnet! Inte sovit hemma på sex nätter så inte så konstigt och så har det ju varit ridläger tre dagar + tre dagars jobb. Nu är jag ledig tills söndag iaf! :) Härligt.

Morgondagens planer är ett litet pass i paddocken med Sisse i lite skritt och trav och sen på kvällen är det ju CR-hoppning och om det inte regnar så ska jag vara kvar och titta och fota! :)

Min goa häst <3



Håll ut! ;)

Snart är jag hemma och då har jag tid med bloggen :D så håll ut, roligare inlägg kommer att komma ;) inte lätt att hålla bloggen igång när man inte har varit hemma på sex dagar :P titta in senare ikväll också ;)


Godmorgon

Jobb väntas det idag igen, fast börjar en timma tidigare och slutar tidigare :) måste ju säga att det här med att sms blogga är ju riktigt bra! ;D haha...jag hoppas att vi ska åka till stallet ikväll men tror inte det är så troligt då mamma fyller år idag :)


Hej på er!

Hej på er! Dagen på jobbet var bra och väldigt lugn! Igår gick jag 50 varv och idag tre varv bara! Helt sjukt ju! :P massa choklad drack jag och myste med kotten <3 vi var fyra stycken som jobbade och det hade räckt med två stycken :P men så kan det vara. Sisse har stått inne under natten när det regnat så hörde jag från mamma, skönt för hästarna nu när det regnat så! :)


Tävlings outfit!


Jag själv gillar inte att ha guld/mässing detaljer vid dressyrtävling. Vet faktiskt inte, tycker bara att vitt och silver passar bäst ihop elr något ;) 

Hjälm - Charls Owen Wellington Classic
Kavaj - Pikeur Epsom
Stövlar - Cavallo Grand Prix Plus
Handskar - Roeckl
Pannband - Swarovski (vet ej märke)
Plastrong - Equi Design
Schabrak - Schockemöhle
Benlindor - Schockemöhle
Boots - Catago


Hm...Vilka?

Som jag sagt innan måste jag ha ett par nya stövlar då mina vardagsstövlar är sönder lite överallt. Provade ju ett par Pioneer swarovski samtidigt som mina Tretorn stövlar och valde mellan Pioneer och Tretorn då jag gillade dom bäst. Men funderar på om man ska köpa Pioneerna till att ha till dressyren? Dom satt så himlans bra på mig och dessutom är dom ju super snygga! Men hade även velat ha ett par Cavallo. Hm...svårt! Men tror det får bli ett par Pioneer med swarovski fast du blir dom 500kr dyrare :/


Vad tycker ni om stövlarna?


Snyggt!



Färgerna marinblått och vitt är riktigt snyggt tycker jag, passar bra till alla färger på hästar! :)


Ännu lite jobb idag :D

Snart dags att dra till jobbet idag också :) Börjar kl 12 idag också, riktigt, riktigt skönt och ännu skönare att man sover i Borås! :D Nej, nu måste jag gå så hinner inte med någon bild nu! Ha en bra dag alla bloggläsare! <3


Ingen CR - hoppning :(

Eftersom Sisse inte är igång helt och hållet och vi inte har hoppat något sen föra tävlingen tycker jag att det är dumt att vara med på CR-hoppningen på tisdag som går på kvällen. Hade hon vart i form hade jag startat en 90cm runda, tråkigt då det hade vart super roligt! Hoppas det blir fler CR i sommar som vi kan vara med på så vi kan börja tävla lokalt sen till hösten/vintern! :) Vi får väl börja hoppa om ca två veckor och innan det kanske det blir lite bommar på marken! :)



Fina, Underbara hästen <3



Outfit



ridbyxor - Pikeur
schabrak- schockemöhle
ridstrumpor- pikeur
ridhandskar- roeckl
stövlar- pioneer
jacka- Kingsland
pannband- otto shumacher swarovski


Godmorgon!

Nu är jag hemma hos mormor och börjar att jobba först 12.00, skönt att börja lite senare :) Gjort lite tidinställda inlägg också som kommer upp under dagen! Jag hoppas att internät funkar sen ikväll hemma hos mormor! ;)

En favoritbild på min älskling <3

Solnedgång i onsdags som var så fin! :)




Galen häst har jag!

På onsdag red jag Sisse tidigt på morgonen innan ridlägret skulle börja :) Jag kände då på henne i paddocken och skulle kolla av hur mkt hon orkade efter vilan och hur mkt hon tappat under den perioden. Hon var lite trippig och vi hittade inte någon bra takt, kan vara för hon går barfota :) Red i lång låg form i skritt och trav och jag tyckte hon var lite stel i sidorna men i munnen var hon lika fin och känslig! Men klart man är stel i sidorna efter vila! :) Hade jag också varit ;) Provade även lite galopp. Katastrof var det  verkligen! Fattningarna satt inte, slängde och tjafsade med huvudet och skött ut bogen och bara sprang och och sparkade. Så galoppen vätar vi så vi inte "förstör" det som var så bra innan med galoppen. Allt var rbara aka motsattsen. Men jag kan inte kräva något nu efter vilan så det får jag ta :) Provade även att plocka upp henne ett vara på fyrkantspåret i formen men hon hängde sig i handen och det blev bara jobbigt tyckte Sisse :P Så lång och låg form tills hon orkar :) Bättre att det är kul och inte så jobbigt än att tvinga!

Sisse efter ridpasset, tjockishästen!


Torsdag red jag på kvällen ut i skogen! Hon var pigg och tittade på precis allting och galopperade på stället nästan och fjantade sig precis hela tiden. Nära att jag hamnade på backen några ggr :P
Red en klätterrunda i skogen och Sisse skulle trava där det var stora stenar så fick göra massa halter hela tiden och ryggade sen många ggr på vägen hem för hon hade så bråttom. Överskottsenergi?! JA!

Förlåt mina bloggläsare!

Förlåt för uppdateringen, men på onsdag började ju ridlägret och jag skulle vara med och vara ledare och vi skulle inte övernatta men så blev det för min del med två kompisar ändå. Jag hade tänkt att blogga och fortsätta att göra tidinställda inlägg på onsdagskvällen men det sket ju sig ;)

Torsdag - fredag var det övernattning iaf på ridlägret och jag hade tänkt att blogga från mobilen men batteriet tog slut redan tidigt på torsdag :( Så kan det vara ibland! :)

Ska skriva om mina ridpass och lägga upp lite bilder jag tagit under dagarna m.m. under resten av dagen/kvällen! :D

Gästbloggning!

Hej!
Tänkte jag kunde köra på en gästbloggning jag också höhö.
Min blogg är bara intressant för dem som vill veta vad jag gör med mitt liv.
För det mesta handlar det om mina djur, stall och jobb. Jag själv är 20 år gammal (det kan man inte tro med min fjantiga personlighet haha!) Bor i Limmared tillsammans med min mor, syster och två hundar. 

Den ena vid namn Hampus försökte jag börja träna agility med vilket gick ganska bra men jag har inte tålamod till att ta tid att träna. Den andra heter Dennis om ni ville veta det. xD
Jag är rätt bekväm av mig och helst ska allt serveras på silverfat. 
Det bästa och finaste jag äger är mitt 15 åriga irländska sto vid namn Brie. Men jag kallar henne Osten, varför får ni räkna ut själva ;)


Jag köpte henne i november 2010 och hon är min första egna häst. Hon har tävlat internationellt 140 så jag köpte henne för att hon ska lära mig. Själv har jag tävlat hoppning med ponny upp till LC (90cm) men har aldrig kommit upp på några större höjder vilket jag vill. Sen har jag suttit på häst sen jag kunde gå men aldrig haft möjlighet till att tävla högre klasser och därför hoppas jag att vi kommer komma långt ihop.
Än så länge ligger vi på LD-LC nivå men jag planerar att debutera LB (110cm) ganska snart. 



Men åter till min blogg, jag uppdaterar helt enkelt när jag anser att jag har något att skriva om.
Headern kan jag ju inte direkt skryta med för jag suger totalt på vad allt som heter photoshop.
Om någon har lust får man gärna göra ett försök!
Jag skriver om mitt hästliv, tävlingar, fritid you name it så är ni nyfikna på hur det går så får ni helt enkelt kika in på http://petrajosefsson.blogg.se/
Nästa planerad tävling är i Bollebygd 19 juni, då är det 95-1m som gäller.
Jag tävlar för Borås Fältrittklubb men hästen står i Länghem. Till hösten planerar jag att rida div 2 med lag så då får vi se hur det går då.  Ha det så bra så kanske vi syns :) //Petra


Lyx vs budget

Tycker lyx vs budget är lite små kul! Man ser ju vad kopiorna ligger på för prislapp m.m. och bra för dom som inte vill lägga ut så mkt pengar på märkesutrustning m.m.


CRW® Active - 1599 kr
VS
Nike ippeas ridingboots - ca 6000 kr

Jag är inte 100 på att ridstövlarna från Nike går att köpa i Sverige.


Ryktset från Horze

Vad tycker ni om en sånhär ryktväska? Är dom bra elr dåliga, vrf isf? Känns som dom är bra och smidiga men ändå inte :S Kanske bra att ha med till tävling/träning och bara slänga den över axlen så har man borstarna och annat nära till hands :) Elr vad säger ni?

Isf är jag sugen på detta ryktset från Horze för 269:- och då följer det med borstar så som:
stor rotborste, liten rotborste, ryktborste, man- och svansborste, Sisal- handske och handduk.

Låter verkligen som det är värt 269:- då när det är så mkt man får med! :) + att jag verkligen behöver nya borstar!!


Gästbloggning!

Hejsan!
 
Nu hade jag tänkt att gästblogga här! Ska bli jätte kul faktiskt, ska nog berätta lite om mig själv först, eller vad tycker ni? ;) Jag gör nog det ;)
 
Okej, jag heter Julia och jag är 13 år och rider och tävlar för Baståsens RK. Jag bor i Surahammar som ligger lite utanför Västerås. Jag rider och tävlar ridskolehäst alltså. Men min ridskola är lite speciell. Man hyr alltså en en ponny där och betalar en viss summa, så vi tar hand om den rider den, tränar den och tävlar. Det är nästan alltså som att ha en egen!
 
Jag tänker berätta om dom 2 hästar som finns mest i mitt liv.
 
Mr. Jal heter den första som ni kommer läsa väldigt mycket om i bloggen. ''Jalle'' som han kallas är en brun valack som är född 00 Han är en maxad b-ponny som är russ. Vi har börjat träna och tävla i år och nu tävlar vi LD, LC hoppning men kommer nog snart starta våran första LB. Vi ska också snart starta vår första fälttävlan och dressyr tillsammans :)




Den andra ponnyn är Lucas. Han är en shettiskorsning som är färgen fux-leopard-tigrerad-melerad ;) Alltså prickig ;) Han har jag växt ur tyvärr, men rider han hemma när jag hinner :) Vi har tillsammans tävlat upptill LB hoppning och dressyr och galopp har vi också tävlat!
 



Jalle och Lucas är världens bästa ponnier med en massa kapacitet, mina bästa pojkar med andra ord!
 
Okej, vidare till bloggen. Jag har den tillsammans meed min kompis Ebba som rider en b-ponny som heter Popcorn. Men ni får läsa mer om ponnierna och våran vardag på bloggen, så kika in!
 
www.pponnybrudar.blogg.se
 
Kram Julia! 

Resten av bilderna :)




Vad tyckte ni om bilderna? :) Både dom i det inlägget igår och idag :) Skulle vara roligt att höra så ni inte tycker dom är tråkiga, fula och det är helt ointressant att se bilder på hästarna i hagen? Tycker ni så så lägger jag inte upp flera hagbilder ;) Skriv vad ni tycker iaf, jag kan ju inte veta hur många som gillar det elr inte gillar det ;)


Ridläger!

Idag var det då dags för ridläger som kommer att vara i tre dagar! :) Jag är en av ledarna för dom små barnen och det kommer bli så kul! :D Kommer att fota massor så kommer säkerligen ut någon liten bild från dagen/dagarna :) Bloggen är uppdaterad idag som vanligt med lite roliga inlägg, får vi väl hoppas på! ;)

Nu måste jag dra! Vi hörs och ha en bra dag alla härliga bloggläsare och glöm inte titta in här för bloggen är ju uppdaterad hela dagen! <3



Bild från ett ridläger för något år sedan! Hoppas det var ok Emelie att jag la ut denna bilden ;)

Fullt upp med bloggen!

Sitter och göra massa (!) inlägg till dom tre kommande dagarna då jag hjälper till på ridläger då jag inte är hemma och kan då inte blogga :) Så gör tidinställda inlägg, så mkt jag orkar men har hela natten på mig! Sen har jag ju också tre dagar efter där som jag inte är hemma :P Men det fixar jag så ni behöver inte vara oroliga att bloggen kommer att vara tom ;) Fyller ut med lite nya raser, utrustningsinlägg, gästbloggare och annat smått och gott och några bildbomber! :D Kan ju inte avslöja allt ;)


Bra dag på jobbet!

Har vart en bra dag på jobbet! :) Lagom varmt och knappt inget folk och go jobbarkompisar och hästar! Kan nog inte bli så mkt bättre! Hade sötnosen Yahoo idag också innan lunch och vi gick bara några få "träningsvarv" runt spåret. Det är hans första år på ponnyridningen och är lite små busig av sig med lite egen vilja men jag gillar han ändå väldigt mkt! Jag brukar väl gilla dom hästar som sticker ut och är lite "jobbiga" ;) Kul utmaning. Gick runt 5 varv bara innan lunch. Sen hade jag Kotten igen, han är bara så underbar! Jag kan inte fatta att det är hans första år på ponnyridningen, guda snäll verkligen! Blev bara 20 varv totalt idag och jag gick ändå mest av alla vi som jobbade idag :O Det var inte mkt det! :P



Bilder del 1





Gummiboots

Gillar gummiboots, dom är lätta att hålla rena! :) Tyckte dessa gummiboots var riktigt fina som jag hittade på http://charlies.nu dom var mkt blankare och såg nästan lackade ut :P Kostar 89:-


Såg också att det fanns färgade för 69:-


Jobba, jobba, jobba!

Idag ska jag jobba, ska bli kul! :D Undra vilka ponny/ponnysar man får idag, det får jag se! :D Ikväll får jag se om jag hinner till stallet och rida ut en sväng, hoppas det! Tänk vad skönt att bo på en gård elr att man kan cykla och det tar inte mer än 5 min. Åhh vad jag hade älskat det! Då hade jag absolut ridit ikväll <3

Bloggen är uppdaterad hela dagen och en helt underbar bildbomb kommer att komma upp under dagens gång! Nu ska jag åka, ha en bra dag goa bloggläsare <3



4st smakprov

Fotade hästarna en stund i deras mysiga hage <3 Mat upp till magarna har dom, gott! Detta är bara ett smakprov än så länge och fler bilder kommer imorgon tisdag :D



Ni får vänta med fler bilder tills imorgon! ;)







Dagens ridpass i text :)

Jag kan inte riktigt kalla det som ett ridpass. kände bara på henne lite :) Skrittade mest så blev inte att mamma fotade. Jag red barbacka i paddocken och provade även den nya nosgrimman jag köpte på Hööksutförsäljningen för ett bra tag sedan. Den satt lite långt ner så det är jag medveten om :) Men det går ju att fixa med några hål extra.

Jobbade henne i lång låg form och hon sökte sig riktigt fint neråt. Provade även att göra en början till bakdelsvändning och framdelsväning vilket jag tyckte hon gjorde mkt bra! :D Körde även två stycken "skänkelvikningar" i skritt från båda varven och hon är ju så känslig för skänklen så behövde knappt lägga ett tryck utan bara ta små förhålningar :) Ibland gick det fort och rumpan gick iväg själv elr så flyttades hela hästen i sidled så då tog vi några steg framåt och började om :) I traven red jag lätt, försökte iaf ;) Hon jobbade på i en låg lång form här också och var superfin. Travade inte alls länge.

Som jag skrev så vet jag att nosgrimman sitter lite för långt ner ;) Vet ej vrf hon fick grå/silvrig pannlugg på dom två fösta bilderna? :P

 ¨


Visst var hon fin i tränset? :D

Outfits jag vill ha!

Syftar mest på schabrak och luva, fyllde bara i med pannband och boots :)


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Vill dock inte ha ett scapa schabrak, ett annat grönt isf :)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Och den över har jag ju ;)


Dags att åka till stallet!

Då var det dags att åka till stallet :D Höjdpunkten på dagen! Det blir ett kort, kort dressyrpass i paddocken och kommer jobba henne i en låg lång form :) Mamma visste inte om hon kunde stanna kvar och fota då det är mkt som ska göras här hemma men jag fixar någon annan ist då om hon inte kan stanna kvar ;)

Bild från senaste ridpasset...




Resten av bilderna från hoppträningen jag fotade




Det finns några till bilder längre ner också!


Hejsvejs!

Idag är det kallt ute, brr blåser också så håller mig nog inne ;) Förutom när jag ska till stallet då.

Hinner nog börja sätta igång Sisse nu i veckan ändå :) Får bli paddocken men rider nog inte mer än 20min i trav och skritt till en början :) Som det ser ut nu fotar mamma också :)<3 Resten av dagen ska jag röja bland mina hästsaker i garaget. En hel del kläder, stövlar och schabrak i ponny/cob storlek som ska slängas om det inte finns intresse för dom :) Nu ska jag fixa resten av bilderna jag tog på hoppträningen igår så ni får se dom :D

Jag är sugen på ett ordentligt ridpass nu efter jag också har hållt upp! :D Men det får nog vänta i en tre veckor heller något :/ Om det inte finns någon annan häst man kan låna/rida :P



Bilder från hoppträning

Fotade lite på en hoppträning nu ikväll så lägger upp några få bilder från det :)



Hinner inte ladda upp flera nu så resten kommer imorgon :)


Duktig tjej <3

Jobbade Sisse i rundkorallen en stund idag med repgrimma ;) Började att gå runt och gjorde lite halter och svängde m.m. Så hon skulle bli uppmärksam på mig. Sen skulle vi då börja med att rygga. Gick väl sisådär, tror jag är för "mesig" med henne, känns som hon leker med mig bara :P Men tog och släppte när hon tog ett steg tillbaka och dom två första stegen går bra sen flyttar hon sig inte en meter till. Kanske får hämta ett spö så jag kan peta lite med på henne. Har någon annan ett bra träningstips elr andra tips som kan vara till hjälp? :) Vi provade även pallen idag och jag gick bara före och hon gick upp och ställde sig på den. Så himla duktig. Ställde henne där på och hämtade kameran inne i stallet och tror ni inte att hon står kvar? Haha, söta hästen <3



Undvik att titta på hennes mage bara ;) Hon har blivit liiite tjock, men det får man vara på sommaren! :)



Tycker hon ser ut som en liten ponnyskrutt! haha hon är ju nästan en E - ponny ju ;)

Vi fick även upp tre hovar på pallen idag, duktig häst som lär sig fort <3






Gästbloggning!

Hej, jag heter Emelie Carlsson och kallas “Memme”, jag är 13 år och bor i en liten by som heter Månstad.
Jag är rätt glad och sprallig tjej som gillar kompisar och såklart mina djur! Jag har jätte många djur på gården där vi bor... Ett djur är hund och han heter Alexander men kallas “Alex”, två kaniner som heter Mira och Sally, 4 Höner men vi hade 5 men en tog självmord i en vatten hink till hästarna & sist men absolut inte minst här på gården är våra 3 hästar Inka, Mysan “My” & Björkhems Zara-Mi “Zara”.. Jag har börjat tävla lite lokalt nu med Zara div 3. Min favorit häst affär är Hööks & MyOne..
Detta var lite om mig och mitt liv!

På bilderna så är det jag och min fjording Zara, en New Forest / halvblod är My & Inka är shettisen ..




Besök gärna min blogg http://duvetmemme.blogg.se & [email protected]


Kramar !;*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Forsätt att skicka in! :D


Datorn krånglar

Vet inte vad det är med datorn men jag hoppas kunna publicera detta inlägg ;) Den stängs av hela tiden så får börja om på inläggen m.m. Därför har jag inte kunnat blogga :(


Fortsätt att skicka in...

...gästbloggningar till [email protected]. Skriv om något intressant, kanske dina hästar/djur vem du är m.m. Max 5 bilder får vara med.

Ytterligare en till gästbloggning kommer upp idag så håll utkik om Du skickat in en! ;) Under veckan kommer jag ha mkt att göra men ska göra massa tidinställda inlägg och även publicera era gästbloggningar som ni skickat in.


Neeeej

Hade skrivit ett jättebra inlägg, tyckte jag själv om en ridövning men då stängs datorn av och det sparas inte :´( Så orkar inte skriva om det nu :P Får ta det imorgon men visst blir man ledsen när allt bara försvinner på någon sekund?

Jag är kär i denna bilden och hästen och saknar min lilla pålle <3


11 dagar senast :O

Det är 11 dagar jag senast red! :O Shit vad tiden går fort, ska det gå så här fort lär jag ju inte hinna att rida på hela sommaren haha xD Nej nu får jag ta och skärpa mig! Men inte blir det någon ridning denna veckan som kommer heller :´( snyft! Ska vissa er vrf ;)

Måndag: Hjälpa mamma hela dagen med städning i garaget m.m. Hinner nog jobba henne i från marken en kort stund.
Tisdag: Jobbar hela dagen
Onsdag: Är en av ledarna på ridläger, hela dagen alltså med övernattning till nästa dag.
Torsdag: Ridläger hela dagen + övernattning
Fredag: Ridläger halva dagen, hinner ta och träna med Sisse från marken.
Lördag: Jobbar hela dagen
söndag: Jobbar hela dagen
Måndag: jobbar hela dagen


Vaddå fullspäckat schema för min del?  :O Kommer vara riktigt trött efter den veckan ;) Men det ska jag klara av!



Gästbloggning på G nu!

Hej, Jag är en tjej med mycket foto intresse, just nu har jag systemkameran Nikon 3100D med objektiven 18-55mm (det vanliga) och sen ett Sigma 70-300mm. Jag är bäst på att fotografera djur då dom rör sig och då slipper man hålla still kameran som till exempel när man fotar på blommor.
Jag har ju även två hästar som jag har tar hand om men jag har bestämt mig för att sluta blogga om dom då jag ändå bara rider ut i skogen på stoet, men självklart så kommer jag fortsätta att publicera bilder som jag har tagit på dom!



Var i väg den 5 Juni och fotade för första gången på en hopp tävling, den var i Grästorp. Några av mina favorit bilder får ni se under :)





Min blogg heter http://ivanssons.blogg.se men ny design är på g ;) en snyggare och stil renare.
Just appropå design, header och allt sånt. Så gör jag bilder (collage), headers och designers till andra. Men endast när jag har tid ;) Och någon kö finns inte så om du skulle höra av dig till mig när jag inte har tid och sen om någon annan hör av sig när jag har tid så kommer jag att ta den, tyvärr, så det gäller att ha tur ;)
Men kan ju säga som så här, nu i sommar så kommer jag att ha mycket tid och har då tid till många bilder, headers, designers, och allt vad det nu kan vara som ni önskar :)
Mega kramar från Linda! ♥

Charlies Häst & Hund

Jag gillar verkligen http://charlies.nu, tycker det är bra att man kan köpa via nätet nu också ;)

Såg också att dom satt ett billigare pris på dessa läderskärp med bling - bling på!
Nu kostar skärpet 499:- och innan 899:- ! Vet ej hur länge det kommer att kosta  499:- men passa på till er som vill ha ett!


"Bloggtorka"?

Jag kommer verkligen inte på vad jag ska blogga om? Har aldrig hänt innan :S Men om ni har lite idéer så får ni gärna komma med dom! :) Ni skulle vara guld värda isf! <3 Kommer publicera den första gästbloggningen också så håll utkik!

Imorgon ska jag iaf rida så då får ni ju lite ridbilder :)


Gårdagens roligheter

Hade super roligt och trevligt igår! :D Lite fotografering och så på torget först i 45 min och sedan åkte alla vidare till lokalen vi skulle vara i resten av kvällen. Tyckte det var mysigt där och först så var det direkt förrätt som var superduper god! Ett band var där och spelade härliga sommarlåtar och alla sjöng med. När vi sjungit och lite annat imellan så var det dags för varmrätten! Så otroligt (!) gott var det, mums! Kycklingfilé med en riktigt, riktigt god sås till med klyftpotatis och sallad till :) Trodde jag skulle spricka! Lite sång imellan varmrätt till efterätten som var riktigt god också! Chockladpannacotta (stavning?) med färska bär och grädde till, gah så gott!

Sen var det paus en stund och sen började festen! Bra musik och bra band tyckte jag :) Dock kunde jag inte dans så mkt med min  långa klänning :P Men hade lika roligt ändå!! :) Massa godis m.m. fanns det också att mumsa på. Även ett lotteri med riktigt fina priser fanns det där alla kunde få något. det fanns presentkort på olika ställen tex på inter sport för 350kr! Jättefina priser verkligen!

Tack alla 9:or för en trevlig och rolig kväll <3 

Kommer kanske lägga upp några bilder från torget :)


Gina tricot

Såg dessa snygga pikér på Gina och tänkte att dessa kan man ju ha när man rider och det roliga är att det är en liten häst i själva märket :D


Jag skulle vilja ha den rosa/vita mest men helst alla! :P Och visst hade det var snyggt att matcha dessa med ett eskadron schabrak med rätt färger erl vad säger ni?! :D


Lyx vs Budget



Nu glömde jag skriva till priserna :/ Hoppas ni överlever ;) Allt som är Lyx tycker jag är riktigt snyggt men Budget är väl lite sisådär. Men tycker faktiskt det är bra att dom gör lite "kopier" av märkes utrustningen :) Håller ni inte med?


Klar!

Nu är mitt hår klart efter två timmars jobb :) Äntligen! Nu ska jag bara fixa lite med packning och så till pappa.

Har gjort några tidinställda inlägg så ni vet ;)

Hmm...?



Var tvungen att klippa ihop detta lite snabbt :P Vad tycker ni? Inget faller mig i smaken iaf.
Hemsida: http://www.ridmedoss.se/


Sommarlov!! :D

Kan inte fatta rikitgt att jag slutat 9:an, helt sjukt ju! :D Ikväll är det bal och avslutningsfest från 18.15 - 01.00. Kommer bli riktigt kul! :D så jag hoppas att ni har förståelse  att jag inte kommer att kunna blogga så flitigt ;) Det är mkt som ska fixas med hår m.m. innan kl är 18.00 :)

Men jag kommer göra några tidinställda inlägg som kommer att komma upp :)


Orkar ingenting

Vill bara sova för är så otroligt trött! Blev bara stallet för att ta emot hovslagare. Han skulle bara fila till hovarna lite och dra av två skor :) Färdig på mindre än 5min och 200kr kostade det. Man kanske ska bli hovslagare? ;) Var faktiskt sugen på det, då hade jag gått hantverk på tranemo :P Haha, nä det finns så mkt annat! :) Sisse fick som sagt vila, vi tränade bara på att rygga på vägen ner till hagen. Har även kollat hur jag ska ha mitt hår tills imorgon :) Sen har jag helt glömt av att kolla vad jag ska ha för halsband/smycken m.m. Så har lite små panik efter det :P Tur det inte är en "riktig" bal ;)

Hör att det åskar så bloggar så fort den försvunnit :D


Vad ska vi hitta på...

...med dagens aktivering av Sisse ;) Hm...Har inte hunnit tänka så långt än. Om det regnar när jag är i stallet så är det ju inte så kul att rida i paddocken utan regnkläder haha. Annars blir det jobb i korallen idag också :) men jag hoppas att det blir ridning då jag är grymt sugen på att rida :O Efter en veckas uppehåll så kryper det lite i kroppen på en ;)

Mormor hade även vart på Hööks idag ist för mamma :P Och hon visste inte vilken grimma hon skulle köpa. Men den var mjuk och det var huvudsaken + att hon köpte en ;D Bilder kommer på det! :)



Bästa klassen, 9e <3

Detta blir ett ohästigt inlägg ;)

Ja vad ska man säga efter dagens brännbollstunering för både 7or, 8or och 9or? Vi vann alla matcher vi spelade, 5st och kom till final där vi mötter 8a som spelade något grymt bra! Så vi kände att det gör inget att vi förlorar då dom vi spelade mot var jätte duktiga och värdiga vinnare! Så vi tog inte det på allvar direkt och gjorde många onödiga missar. MEN så många missar kunde vi inte ha gjort för dom slog oss med 10 poäng! Vi spelade för att ha roligt och sista gången vi gjorde något tsm med klassen <3 Så vrf ta det på allvar när det är sista gången när man kan skoja och skratta åt det ist? (:

Vi har vunnit och kommit tvåa många ggr under dessa tre år på Moga skolan. Vi har vunnit vollyboll tuneringen två ggr och kommit tvåa en gång. Vi är ju helt klart bäst! <3 Det bästa med denna klassen är att alla är så samspelta och alla hjälper till när det behövs. Det är nästan aldriga sura minner man ser. 

Imorgon är det sista dagen i 9:an, gud som jag kommer sakna alla underbara klasskompisar!

Vilken grimma?

Beslutångest så behöver all hjälp jag kan få haha! Vilken grimma ska Sisse få? Hon ska ha den i hagen...Ska nämligen till Hööks imorgon men kan inte bestäma mig :P Klicka på  bilderna för att få dom stora...
123


Ett flugpannband till också, den blåa till dom blåa grimmorna och den bruna till den rosa i så fall ;)


Men vilken grimma tycker ni att hon ska få? ;)

Träning från marken

Som sagt så jobbade jag Sisse från marken i rundkorallen! :) Vi skulle ju träna på att rygga men det gick inte alls. Hon lyssnade inte ens när jag gav ett tryck på bringan elr när jag tog spöt till hjälp. Ett steg var max...Nästa gång tar vi en repgrimma elr träns på. Kanske blir lite bättre och enklare ;) För rygga måste hon kunna göra! Hon fick sen undersöka rundkorallen.


Hon fick sen nosa på "bron" som låg i mitten och jag skulle sen se om hon vill ta ett kliv upp på den. Jajamän så Sisse och tog ett steg upp på den. Cool häst jag har! :D



Sen stod hon där, söta hästen som ingenting! :)<3 Sen skulle hon stå och vifta lite med frambenet som jag lärt henne ;D



Och så byter vi ben ;D Haha



Mamma ville sen prova också men hon fick inte Sisse att gå ett steg ens, precis samma sak i lasttningen! Det är som om hon valt mig som hennes "ledare" elr vad man ska säga för hon lyssnar inte alls på mamma :P Haha så gullig hon är. Dock kanske inte det är bra det heller att hon lyssnar mest och littar på mig, så mamma ska få träna med henne också ;)



Jag är otroligt nöjd med dagens träning! Sisse gjorde det som hon aldrig gjort något annat! :D Så himla kul! Kanske hon ska bli en westernhäst också? ;D






Trååkigt!

Jag är inte på topp humör kan jag säga! Mamma hade ringt ytterligare massa hovslagare idag men ingen kunde...Förutom han som stod längst ner på "listan" och som vi skulle ta i nödfall om ingen kunde då jag inte är direkt förtjust i honom och inte mamma heller. Men som tur är så ska han ju inte spika på någon sko utan bara fila till hovarna lite och dra av två skor. Ibland får man tänka på hästens bästa, vilket vi gjorde nu!

Så imorgon får Sisse sina hovar fixade :) Idag ska jag jobba med henne från marken. Rygga är svårt så det ska vi allt ta tag, elr det måste vi tag tag i!  ;) Tror det är det problemet som ligger i lasttningen...



Hööks hästsport





Godmorgon!

Idag har vi i nian muckdag, vi ska klä ut oss då! Jag gjorde det enkelt och ska ha på mig vita ridbyxor, Tretorn stövlarna och min ridkavaj + ridhjälm :D Tänkte ha en käpphäst också men det får vi ta en annan gång ;)

Jag tar inte med min kamera då det blir för mkt värdesaker att hålla koll på då ;) hehe. Men alla kommer ju fota hej vilt så ni får nog lite bilder på hur jag ser ut ;D Ser fram mot denna skoldagen! Sen hem och träna Sisse från marken!


Vill du ha mera besökare på bloggen?

Fick en idée av en annan blogg som jag tänker köra också! ;)

Ni kan få chansen att få ett inlägg publicerat här på min blogg! Ni får skriva hur långt ni vill och göra lite reklam och berätta om er själva och era hästar så bra som möjligt med bilder m.m. Max 5st bilder får vara med i inlägget men det får vara hur långt som helst. Så ni skickar in erat inlägg i ett mail till [email protected] så kommer det att publiceras här på bloggen! 

Jag kommer välja 5st som skickar in, den som har gjort inlägget snyggast och om det är bra skrivet! Så sätt fart och skriv lite om dig och dina hästar elr andra djur med lite bilder i och skicka till [email protected]

 


Lami-Cell



Tycker schabrakerna är riktigt snygga! :D Skulle vilja ha det rosa! Dock inte många hästar som passar i det tyvärr :( Sisse är ju svart/mörkbrun så det kan bli riktigt snyggt!


Ingen ridning :(

Jag måste var riktigt skoltrött nu då jag har somnat varje dag efter skolan i nästan en veckas tid! Sov nästan två timmar efter skolan innan idag och mamma väkte mig för vi skulle till stallet :P Haha!

Myste lite med Sisse i stallet och mamma ringde runt till 1000 hovslagare, inte riktigt så många men kanske 6st? Ingen svarade och om dom svarade så kunde ingen fören om en vecka, senast! Så nästa tisdag var den tidigaste tiden! Snyft, jag vill ju riiiida! Så jag kan nog strycka mig från dom tre CR som kommer ...Det är ju nästan så man ska gråta?! Men jag får väl ta och jobba från marken elr någt? Hmm... Lastträna lite kanske också?



Gjorde också mina Tretorn stövlar nya och fina, ska ju ha dom i skolan imorgon ;)

Vaaarmt!

Det var inte bara jag som höll på att dö av värme idag i skolan! Vi vissade runt dom blivande 7:orna och ni kan ju tänka er vad fullt det var i matsalen och i resten av skolan! :O Sen var det så varmt och trångt och ingen luft alls. Så vi gick varv runt skolan ute ist ;) Dock var det ju varmt ute också...Men nu är man hemma iaf, skönt!

Tror inte det blir någon ridning idag heller :( Skulle vilja skritta ner till sjön men jag tror inte det är nog bra idée alls med hennes skor...Om dom nu sitter kvar fortfarande ;) Hon har snart inte blivit riden på en vecka så får nog stryka mig på den kommande CR. Inte snällt mot hästarna att tävla i denna värmen heller!



Nu kan man andas ut...

Nu har man landat här hemma och fixat klart lite bilder som man tagit idag :) Det blev mkt god mat hemma hos mormor och två ggr effterätt, jordgubbar med grädde och glass och sen lite senare blåbärspaj! :)

Sisse mådde bra i hagen också, såg lite trött ut bara i denna värmen! Lite bilder blev det också på Sisse och Bella.

"Kladdade" dit lite text på några bilder också ;)




Min fina tjej <3


Tack!

Har fått några jättefina bilder från Linnea från senaste CR - hoppningen! :D Tack så hemskt mkt!

 Vet ej vrf dom blir så små? Går inte göra dom större :( Hoppas ni ser någorlunda iaf! ;)


Hoppträning 30 maj 2009

Lite filmer från när jag hoppade med Jenny lite när jag hade henne den 30 maj 2009. Så nästan två årsedan...

Kommer ihåg att hon var väldigt lungn vid detta ridpass...Detta är filmer från uppvärmningen.



Filmerna kom inte i ordning så ni vet ;) Detta var då min gammla D-ponny!

Färgglada boots!

Professional choice har riktigt snygga boots i härliga färger att matcha sin övriga utrustning med! :) Dock är det ingen färg jag skulle köpa av dessa boots då jag inte har utrustning som passar till. Det skulle i så fall vara dom lime gröna och rosa!


Dagens planer...

Dagen kommer att se ut så här...Vi ska först vara hos mormor kl 2 och äta lite god mat m.m. och sen ska vi till stallet efter vi varit där :) Får se om jag bara skrittar ner till sjön elr om jag knäpper några bilder i hagen bara!

Sen ta det lungt och fixa med dagens bilder och sen imorgon är det skola! Gör tidinställda inlägg också ;)

Outfit



Det är mkt man vill ha! :D Haha!


NUEVO RIDBYXA DAM ANIMO

Vad tycker ni om dessa ridbyxor då? ;) Får dom en hiss elr diss från er?



Jag måste bara ta med texten om vad som stod om dessa ridbyxor ;)

Vacker som en vit svan prydd av en tindrande stjärnhimmel.
Animo kan verkligen sin sak och vågar sticka ut.
NUEVO heter denna ljuvliga modell med massor av brodyr i silver prydd med stora och små strasstenar.
Silverdragkedja med stjärnkläpp även den försedd med stenar.
Insidorna på knäna är försedda med Animos supergripp för bästa grepp mot sadeln.
Gillar du att sticka ut och vill ha en byxa som inte sitter på var man, då är denna byxa det perfekta valet.

Så, vad tycker ni om dom? Hiss elr diss? Är dom värde 3359:-?




Tröttare än tröttast!

Nu har man duschat och så efter dagens jobb! Gick inte mer än 53 varv så det var ungefär 50 varv mindre än igår! Har vart lite svalare idag också vilket vart sköönt! 
 
Mamma har vart i stallet och det var nästan tur det för jag är så trött så kommer inte kunna komma upp ur sovan :P Haha! Imorgon blir det nog också bara en tur ner till skön då vi ska till mormor + att Sisse inte har tappat dom andra två skorna som sitter kvar och dom är nu ganska så lössa så onödigt att rida!

Hovslagaren kommer iaf på tisdag och fixar till hovarna så dom blir snygga och fina! :) Sisse ska iunte ha skor i sommar så den vlir bara att värka och fila till dom :)



Tycker också denna bilden är helt underbar!! <3

Eskadron

till Eskadron schabrak! :) Vilket tycker ni är snyggast? Tycker det vita med marinblå ränder är snyggt och det gröna med marinblå ränder! Dom andra är ju också jätte snygga men skulle nog valt dom först ;)

Bilder del 4





Det var dom sista bilderna! :) Visst var dom fina? Kommenterar gärna!


Godmorgon alla läsare!

Då är det då en ny dag med lite jobb som väntar, kul! :) Har träningsvärk i min ena arm kan jag säga! Får se om jag orkar åka till stallet senare :) Annars är bloggen i full gång under dagen ;) Lite kallare är det idag och jag skulle haft med mig min tröja men den ligger hemma dock :( Men så kallt är det nog inte ;) Haha.



Trött i bena...

Nu har jag fått i mig lite mat efter jobbet :) Hästarna jag hade skötte sig jättebra, Kotten var ju underbar! Är allt trött i bena nu kan jag lova efter att ha gått 101 varv! Kan inte själv fatta att man gått så många varv :P Haha.

Imorgonjobbar jag samma tider, börjar 11.00 och slutar 18.30. Så imorgon kväll får vi se om jag orkar ta en ridtur :P Nu ska jag göra några flera inlägg tills imorgon så det blir lika bra uppdatering som det vart idag! :D



Fina hästarna

Lite bilder på Sisse i hagen och det blev också lite bilder på dom andra igår också ;)



Smart idée, elr?!

Hittade en liten smart idée när jag tittade runt lite på nätet...Färgade stigbyglar är ju jättesnyggt och man kan matcha ännu mera med sin övriga utrustning! Dom flesta kostar ju en hel del så som JIN, JEN, SoftUp, Prestige m.m. Men vrf inte ta och göra ett par billiga stigbyglar från Hööks och färga själv? :D

Sprayfärg för utomhusbruk och plast stigbyglar från Hööks!


Då kan man ju också byta färg när man vill och det blir lite mera personligt! :) Då återstår det bara en sak...Om man nu ska prova detta så måste man ju bestäma bvilken färg man vill ha ;) Vad tycker ni om denna idéen?


Bilder del 3



Scapa sports schabrak 2011

Jag gillar verkligen dom nya scapa schabraken! Man vill verkligen ha ett för det är så underbara färger och Sisse sa faktiskt till mig att hon ville ha ett! ;D Haha! Jag har redan två orangea schabrak, ett rött och ett turkost och svart kan hon ju inte ha :P Så det gröna blir kvar och jag gillar det skarpt!

Dock kostar dom ju en hel del så man får väl vänta tills dom blir lite billigare ;D Haha.



Vilken färg tycker ni är finast? Ska ni köpa ett när dom kommer ut?


Dagens aktivitet

Idag ska jag jobba och börjar 11.00 och slutar 18.30, kommer bli en lång och varm dag och några varv! ;) Jobbar ju på Borås djurpark på ponnyridningen om någon inte vet det :)

Jag har gjort en massa tidinställda inlägg under dagen så bloggen kommer vara uppdaterad :D Några bilbomber kommer det också att komma :) Så håll utkik under dagen! Sisse vilar idag och jag sover hos pappa i natt :)


Dags för soffan!

Har vart ute i solen hela dagen och har kommit in nu från ett sista spel med kubb! :) Jag hoppas ni haft en lika bra dag som jag har haft! Nu ska jag ner till soffan och ladda inför en dag med jobb imorgon med lite godis på det :D Så jag säger god natt till er nu...Så får det bli en bild ni inte har sett på Sisse :)


Bilder del 2

Nu kommer några bilder på min sjöhäst! Ibland undrar jag faktiskt om hon inte är en! Hon ska stanna i vattenpölar och plaska och och när man är i sjön så kan det ibland bli problem och få upp henne :P Sen står hon ja hela tiden och sparkar med frambena, så söt är hon! :)





Kommer en elr två delar till ;) Gillade ni bilderna? Tycker dom är jätte härliga! :D


Bilder del 1

Linnea var snäll och fotade idag under ridpasset :D Tack så mkt!!! Sisse gick helt okej, krävde inte så mkt av henne för att det var så varmt + att hon är brunstig och har två tapp skor ;) Hon var ändå pigg och glad även om det var varmt! Efter ca 30min jobb i paddocken gick vi ner till sjön för att avsluta där :) Sisse stod och plaskade en bra stund och körde ner huvudet i vattnet, så söt!

Haha, vet ni, det roligaste var nog att jag inte hade tänkt att matcha :P Tog bara på mig någonting och så tog jag ett schabrak som var rent och ja det blev ju som det blevt! :P Haha.




Mina favorit bilder kommer nu :D



Och så får ni ett smakprov från när vi besökte sjön också så länge :D


Hiss

Jag vill ge en till dessa transportskydd!! Så snygga! :D Finns ju i alla färger och om Sisse hade behövt det så hade jag lätt köpt dom röda med en gång!!


Andvänder ni transportskydd på er hästar för att dom behöver det elr bara för att det är snyggt och bara för att alla andra har det? Funker ju lika bra med ett par boots och benskydd lixom ;)


Sorry...

Igår när jag hade skrivit färdigt inlägget om ridpasset smnade jag i soffan och sov sen tills det vara mat runt 8 tiden och sen har jag sovit tills nu ;) Så däeför har jag inte kunnat blogga :P Förlåt! Jag var riktigt trött när jag kom hem så 14 timmar har jag sovit nu, härligt! Då orkar jag kanske ta i tu och rida min brunstiga häst :P

Mamma är med i stallet idag så bilder kommer ni att få :D Nu ska jag äta frukost...Så hej så länge!


Dagens ridpass gick inget vidare!

Dagens ridpass var långt ifrån bra! Hon har börjat brunsta nu och stod verkligen och skrek efter Sigge som var i hagen och Sisse i stalletoch jag blev nästan döv! På vägen ner till manegen gnäggade hon minst 10ggr och stannade och grejade. Sen i paddocken ville hon inte jobba i form utan skulle bara titta upp mot stallet och gnägga. Hon var också rädd för allting och kastade sig lite hit och dit :P Galopparbetet blev det allt lite rodeo några varv! ;) Fattar inte hur jag kan sitta kvar, så fort galoppskänklen kommer så flyger hon rakt upp i luften och sen kastar hon sig framåt och slänger med frambena m.m. Kansiga hästen! Började att göra skänkelvikningar och massa volter för att hon skulle koncentrera sig mera på mig. Jag fick henne att lunga sig i slutet av passet och vi kunde trava av i en lång låg form. Red inte alls länge, ca 30min. 

Sen var det full fart hem och så fort ut i hagen som möjligt! ;) Bild från idag...
 

Ridlägret gick också bra och barnen tyckte nog det var roligt! Så nu är jag riktigt trött!


Welsh mountain

Tyckte det var dags för en ny hästras igen! ;) Så denna gång tar vi Welsh mountain!

 


En riktigt söt liten ponny som blir 122cm i mankhöjd och är en super barnponny och som är väldigt omtyckt!
Tycker den ser ut som en mini Arab med sitt ädla och lilla huvud och med sina små, spetsiga öron. Dom har ju också inåtbukdad nosrygg som Araber ;) Men dom har ju drag från Araber i sig så inte så konstigt!


Dom lämpar sig också mkt bra som ridhästar och till avel och utställning och även körning!


Hittade inte så jätte mkt om dom, mest historian bakom men det är inte så jättekul att läsa om elr skriva ;)

Transport outfit

Slängde ihop en snygg transport outfit snabbt! Grimskaft och grimma är från JW och det andra från Hööks :)

Själv tycker jag bara att transportskydd är klumpigt! Hästarna gillar ju ändå inte att ha på sig dom och det känns som om dom bara är ivägen och blir varmt. Man kan likagärna köra på ett par benskydd och boots! Det gör iaf jag. Om man har en lite svårlastade häst är dte ju ännu bökigare med transportskydd!


Försöker ni matcha när ni transportterar hästarna? :)


Tidig morgon!

Är uppe tiiidigt! Mamma kommer hem snart då hon jobbat natt och hon ska köra mig till stallet och sen ska hon hem och sova ;) Vi i ungdomssektionen har en "Dag i stallet" från 10.00- 16.00 och då ska jag rida Sisse före :)

Har gjort tidinställda inlägg som kommer upp under dagen. Ni är bra på att kommentera också! :D Hela 11 inlägg har jag kommentarer i som vissas! :D Kul! Har självklart med kameran och fotar dom små barnen under dagen! :D Så ett gäng med bilder kommer det säkert att komma upp! :)

Hoppas ni får en rolig dag själva!


Tävlingsoutfit



Kommer jag och Sisse bli fina på dressyrbanorna? ;) Oj glömde att lägga till en vit väst också som jag ska ha på framridningen över kavajen! ;) Sen självklart vita ridhandskar och ridbyxor ;) Elr så kanske västen jag har under passar in bra när jag har silver boots kom jag på! :D



"Fotodag" i trädgården!

Idag har jag varit ute i trädgården för det mesta :) Blev inget stall idag alls...Imorgon ska jag ju vara i stallet hela långa dagen så kan vara skönt att inte åka dit idag ;) Hehe.

Jag bara måste vissa er några få bilder av alla jag har som jag tog idag! :) Ist för en bildbomb på hästar så blir det på blommor och en fjäril!



Är lite sådär små kär i bilderna, dom blev riktigt bra!


Blir galen på blogg.se

Funkar eran statestik? Jag kan inte ens se den :(




Pimpat Tretorn stövlarna!

Ja som rubriken lyder så har jag pimpat upp mina Tretorn stövlar lite! Bling-Bling är ju alltid fint att ha lite överallt! ;) så jag fick en galen idé att sätta små bling-bling stenar på Tretorn stövlarna :D Blev ju hur snyggt som helst! :D Vill ni se bilder på stövlarna med lite bling-bling på? ;) men visst låter det snyggt?  


Godmorgon!

Har precis ätit frukost! Skönt att man är ledig idag också :) Jag har inte bestämt mig om Sisse ska få vila elr inte elr bara ta en promenad ut i skogen :) Vi får se vad mamma säger! ;)

Imorgon har vi i ungdomssektionen dag i stallet för barnen som håller på från 10.00 - 16.00...Jag kommer sätta mig ner ikväll och göra massa tidinställda inlägg då jag har massa ideér! :


RSS 2.0