Diss

Jag vill dissa dessa grimskaft som är mera som ett hundkopel än ett grimskaft! Tycker det är riktigt konstigt att hålla i när man ska leda hästen...Nej en stor diss från min sida!

Klicka för stor bild!


Ett årsedan...

Bilderna är tagna för ett årsedan på min fina häst <3 Bilderna är några av mina favoritbilder elr dom är nog det! :D Visst är dom hätliga?! :D



Visst är dom härliga!? :D Jag äälskar dom!


Underbar uteritt!

Jag och Petra var ute med våra hästar i en timma och en och en halv! :) Första gången Sisse var ute på en långritt och hon skötte sig jättebra! :D Igenom samhället, inga bekymmer där inne. Tur vi hade en sån snäll och duktig häst som Osten med oss! Dom stora "skalbaggarna" till gräsklippor var inte ens läskiga! Blev mkt skritt men det var lika härligt det för då kunde man sitta och prata och bara njuta ;) Red in mot Älgbanan För er som vet och bort där igenom :) Ja det var riktigt härligt att komma ut, nästa gång får vi ta hållet mot Torpa...

Nu ska jag äta lite sen sitta uppe natten lång då vi är leeediga imorgon och även blogga massor! :D Så underbart att det bara är tre dagar kvar av nian, sen slutar man! :D


Sise och Bella är verkligen jättebra kompisar, älskar varandra!



Uteritt

Idag ska jag och Petra rida ut tsm med hästarna på en lite längre runda :) Roligt! Så ligger lite lågt med bloggningen fram till ca 18.00 då jag kommer hem runt den tiden. Men sen ikväll tar jag igen det jag missade under dagen! ;D



Tävling - där alla kan vinna!

Tänkte starta en tävling där alla kan vara med och delta och alla kommer att "vinna" en länk här på bloggen + sin redigerade bilder publiceras här på bloggen också! Alla som skickar in en bild får då en länkning på bloggen!

Dock ska ju förstapriset vara lite mera värt än dom andra! ;) Så då får det bli en gästbloggning här på min blogg + en redigerad bild från mig! :) Andra och tredjepris får en redigerad bild! Dom andra får ju också en länkning som är med och deltar! ;)

Så sätt fart att klipp ihop lite bilder m.m. Lite bilder jag gjort:



Kan även göra header till den som önskar! Bilden över är en header som jag dock inte satt in någon text i än ;)



Vill ni ha några speciella bilder? Säg då till så fixar jag det! :)

Skicka in ditt bidrag till [email protected] och tävlingen avslutas på söndag nu denna veckan!


Failbilder

Ja, failbilder var önskat när det ser mer elr mindre bra ut ;) Sisse orkar ju inte hålla form och så jättebra än men det är på god väg! Så ibland blir det mkt falx och släng med huvudet men det kommer det också när hon orkar bära sig. Hon har blivit mkt bättre nu den senaste tiden och det var läängesedan vi fick sådana bilder som den här under ;)


Tänk, för två månader sedan gick hon mer elr mindre i form under galopparbetet och jag kunde inte korta henne i galoppen och hon gick i ett lite övertempo hela tiden...Nu, idag två månader efter är hon mkt (!) mera stadig och vi kan galoppera i en mkt, mkt kortare galopp! Tillbaka till failbilderna ;)


Blev inte många idag...Har värre men vet inte om man skulle våga och lägga upp mera? ;) Har ju lite bättre failbilder från ponnytiden ;)

Dagens ridpass

Fick inte tag på någon jag kunde rida ut med elr som kunde fota...Ingen svarade i telefon av dom 4st jag ringde :P Jaja så det fick bli hoppning idag ist! Hoppade inne i manegen och det släppte lite under hovarna på henne efter hindret i svängarna men det löste vi bra :) Satte ett rättuppstående snett igenom och la två koner liggandes under och vi började rätt så högt. Började med att travhoppa ca 80cm några ggr. Jättebra för Sisse verkligen att travhoppa måste jag säga! Höjde sen upp till 1m direkt och tog det några ggr med lita pauser och dressyrjobb imellan :) Vi fick till riktigt fina språng och vi hoppade även utan martingal! Men då fick det bli mkt mindre ansatts ;) Hade också några stycken tjejer och killar som kollade när jag red :P Kul med lite publik! ;)

 

Vinnaren av tävlingen!

Vinnaren i min lilla tävling om vem som gissade rätt om vilken kavaj som var dyrast vs billigast och den som låg i mitten. Vinnaren blev http://jjosephinegull.blogg.se/! Garttis! 

Kavajerna i rätt ordning, billigast först och sen dyrast sist!



Första kavajen kostar 559:-
Andra kavajen kostar 599:-
Tredje kavajen kostar 659:-

Om jag hade vart med i tävlingen hade jag inte trott att den som ligger först var billigast! :O Det siljer ju ändå 100:- på den billigaste och dyraste men jag trodde att den dyraste skulle vara billigast! Håller ni inte med?

 

 


"Vill ha/köpa lista"

Saker som jag behöver för det mesta, bäst att tillläga när mamma läser bloggen! ;D Haha!

Ridkavaj, stövlar, säkerhetsväst, sporrremar och något schabrak till måste jag faktiskt ha då jag inte har någon säkerhetsväst som passar, mina vanliga stövlar går sönder vilken dag som helst och så har jag inte några sporremar och det behövs ju också när jag ska tävla ;) Kavajen och säkerhetsvästen ska jag iaf köpa som är på bilden :)



Vad tycker ni? Något som ni också behöver? :) Måste också säga att den blev snygg min "vill ha/köpa" lista :P


Skit också...

Kom på att mamma har ju caféterian idag på klubben och det innebär att det inte blir några bilder :´( Kaaanske kan få en annan person att fota men det är inte riktigt säkert :) Men vi kan iaf hoppas på det! ;) Nu ska jag ta en glass sen hoppa i ridkläderna :D


Helt otroligt!

Att det finns så duktiga personer som är så duktiga på att teckna! Se bara på dessa bilder! :O

Har jag någon som läser bloggen tro som är duktig på att teckna? :)


Ihopsläppet del 3

Nu kommer dom sista bilder från ihopsläppet av hästarna och betesläppet :)




Det gick foort här :P 


Mini tävling!

Kör en liten tävling för skoj skull här på bloggen ;) Ni ska då säga vilken kavaj som är dyrast vs billigast och den som ligger mitt imellan :) Den som kan svaret först får en länkning av mig här på bloggen! Skriv ditt svar i en kommentar i detta inlägg! Tävlingen avslutas 00.00 i natt och vinnaren presenteras imorgon under dagen!


Så, vilken är nu billigast vs dyrast och vilken ligger i mitten? ;)


Dagens ridpass!

Körde bara lite mjukgörande arbete idag. I början tränade jag på att göra halt från skritt och att hålla formen in i halten :) Efter att ha gjort det i ca 15 min så travade jag fram i en låg lång form under lättridning såklart ;) Kortade upp tygglarna försiktigt och sen gjorde jag bara lite övergångar. Sen i galopparbetet var hon lite små spänd och ville rusa iväg och jag fick inte nudda henne med ytterskänklen för då vart det lite rodeo. Höll på att flygga av två ggr där, tur Sisse har mann man kan hålla i sig när hon hoppar och studsar åt alla håll och kanter :P Men gick bara på med skänklen igen tills hon slutade efter ett varv och sen var det lugnt. Travade av sen efter galopparbetet i båda varven i lång och låg form :) Mamma fotade inte början och slutet av passet utan mitt i typ :) Tack så mkt!



Bilden över: Hon älskar ju vatten min häst och drog sig till den pölen hela tiden :P Hon tycker det är superkul att galoppera i vatten men inte lika kul när det skätter upp på mig :P



Lite skänkelvikningar också blev det. Vi hittade dock inte en bra takt igenom men det kommer! :)



Dagens failbild under! HAHA!



Stallet nu...

Åker strax till stallet...Blir som sagt ett dessyrpass för min och Sisses del idag :) Kul! Kanske slänger ut lite bommar också så får hon lyfta lite på benen. nej, nu måste jag fixa mig innan vi åker ;) Ni kan nog vänta er bilder sen också! :D



Horze

Horze har 20% på alla sina varor + gratis frakt till den 31 maj! Synd att dom inte hade några catago boots bara :( Men finns en sak jag bara måste ha och som jag måste ha till nästa tävling, annars kan jag inte starta :P Nu när man fått sin första lön också så har jag ju lite pengar ;)

http://horze.se

 


Lång sovmorgon!

Oj, vaknade för en liten stund sedan bara och kl är nu över 13.00! Det blev allt en lång sovmorgon och jag har nu sovit i 13 timmar i sträck! :O Sitter just nu och äter frukost medans andra kanske äter lunch? :P Mamma har jobbat natt så hon sover nog en stund till...

Bloggar mera om en liten stund bara!


Imorgon blir det dressyr

Imorgon kör vi på ett dressyrpass så ni får lite ridbilder igen :) Mamma fotar som vanligt hoppas jag men det ställer hon nog upp på <3 Finns ingen bättre elr snällare mamma! Jag är fortfarande sjukt glad och så nöjd över dagens CR - hoppning så jag har fällt några tårar här hemma :`) Ni kan inte fatta hur glad jag är över min häst som var så himla fin att rida och så otroligt duktig <3 Sömnlös natt kommer det bli!



Detta är en av mina favoritbilder på Sisse <3 Tagen från senaste dressyrpasset :)


Underbara bilder!








Måste säga att jag är väldigt förtjust i dessa bilder! :D Riktigt härliga blev dom allt! :D Elr vad säger ni?




Lite fler bilder från CR - hoppningen

Hann även fota en ryttare efter min start och det var Petra med sin häst! :) Såg bra ut Petra måste jag säga! Inte världens bästa bilder men dom är helt okej :) Du får gärna ta dom också! ;)



Hoppas du tyckte om dom! ;)


Lycklig!

Är så otroligt nöjd med både Yazz och Sisse idag på CR - hoppningen! :D Gick så grymt bra med Sisse så det var sjukt! Ebba värmade upp Sisse i skritt och trav undertiden jag värmade upp Yazz då det var tajt mellan mina starter :) Men det hade jag redan planerat att hon skulle börja med att rida fram :) Vi slapp också regn vilket var skönt! Tar och skriver om varje häst...

Yazz: Pigg och glad som vanligt och tittade inte på något speciellt. Full fart var det som gällde! :D Startade en klass bara och det var 50cm och det blev ett nerslag, men är super nöjd!


Sisse: På framhoppningen hoppade hon som en GUD! Shit som hon hoppade och jädrar vad högt hon var över! Hoppade så stort så jag tappade stigbyglarna och allt i landingen tre ggr i rad!!! Jädrar vilka språng hon fick till och på framridningen var det bara ryttare som inte kommer från Länghem utan utomstående och jag kände ingen men det var många som tyckte hon var fin och hoppade mkt bra! :D Kul att höra! Hon lyssnade också väldigt bra på mig och dom tre sista galoppsprången mot hindret sög hon verkligen tag i hindret och hoppade men en otrolig kraft! Galopperade mkt där inne också på volterna m.m.

Första start 80cm var jag förvånad att hon inte bara drog iväg och körde sitt egna race utan hon lyssnade bra på mig :) Ett nerslag på andra hindret men där blev hon lite för lång och jag höll själv inte om med bena. så 4fel allt som allt.
Andra start i 80cm var det en ryttare imellan oss vilket jag själv hade önskat så det var ännu bättre! :D Hon lyssande hur bra som helst och vi kom bra in på alla hinder tycker jag allt, lite nära på något men det gör inget. En felfi runda blev det och jag var så nöööjd! Nästa CR höjer vi oss till 90cm om det är på hemmaplan ;)





Tack Ebba för en trevlig och rolig dag och tack för all hjälp + fotograferingen! :)<3


CR - hoppning

Igår kom Ebba hit till pappa för att sova över för att hänga med på tävingen idag som hästsköttare och fotograf! :)
Startar Yazz en 50cm runda och Sisse blir det på 80 rundor med. Blir mer uppdatering efter tävlingen med lite bilder och så :) Hoppas det inte tar och börjar regna bara innan jag startat mina klasser ;) Är ju i Borås nu och så ska vi snart åka till Länghem :) Vi hörs senare idag!


Andra djur på gården...

Har nu packat klart allt jag ska ha med till tävlingen imorgon :) Sover inne i Borås hos pappa så han kör mig till stallet och så mellan 11.00 och 12.00 och tävlingen börjar sen kl 13.00. Tror inte jag rider ett pass med Sisse innan tävlingen utan hon får bara en lång uppvärmning på en 30min kanske...Jag kanske har Ebba till hjälp så vi hämtar upp henne innan vi åker mot Länghem och då har jag en som kan hjälpa mig med framridning m.m. Jag ska ju starta Yazz också så det blir lite stressigt där emellan så då är det bra om Sisse är lite uppvärmd av Ebba innan ;) Sen ska det ju regna men vi hoppas ju på underbart väder! :D Iaf uppehåll ;)

Lite andra djur som finns på gården som Sisse står på ;)



Fick inte riktigt fokus på flugan :P Ska göra lite tidinställda inlägg tills imorgon nu! :)


Ihopsläppet del 2








Kommer ett inlägg till med bilder ;) Hoppas det inte gör något att det blev så många? Fast ni kanske bara tycker det är kul och vill ha ännu mer bilder? ;D Blir det för mkt hoppas jag att ni säger till :)


Önskeinlägg - Presentation av mig själv

Eftersom jag har fått en hel del nya besökare vilket jag antar att jag fått då besökstatestiken har höjt sig en del! Många frågar hur gammal jag är och vart jag bor m.m. m.m. Så tar och lägger upp ett gammalt inlägg med en presentation av mig själv, har tagit bort lite bara ;)

Jag heter då Amanda och är 16 år gammal och har en egen storhäst på ca 160cm i mankhöjd vid namn Sisse!
Jag bor i Sexdrega i Svenljunga kommun och som ligger 2mil utanför Borås. Kanske inte så intressant att veta men vrf inte? Det var någon som undrade ;)  Min pappa och mamma är skilda så min pappa bor numera i Borås sen en tid tillbaka. Där bor han i ett hus på Hestra på området Hallatorp tsm med hans sambo Mona och hennes söta dotter Wera!

Jag har min häst i Länghem, 1 mil från där jag bor. Jag har själv ägt nästan alla "storlekar" på ponnyn, B, C och D och har nu en storhäst! :)  Jag är en glad tjej som alltid är possetiv och har högt självförtroende inom ridningen och när jag är med hästarna! 

Hjälper gärna till med kompisars hästar och håller i lite privatträningar och sitter mer än gärna upp på andra hästar om någon ber om det! :D Älskar att sitta och "reda ut problem" på hästryggen när man rider en lite svårare häst :) Så här kan jag tänka: Gör man så och så, så gör den så, men vrf? Men om man gör så kanske det funkar bättre? Ja, man lär ju sig på det vilket jag anser är bra! :)

När jag inte är i stallet och med hästarna blir det mest tid åt skolan, vilket inte kanske är så mkt ;) Försöker så ofta jag kan att vara med kompisar! :) Jag fotar också en hel del och mammas sambo är fotograf på halvtid typ.

Nu får ni ta och fråga om ni undrar något speciellt elr om ni är nyfikna på något jag skrev elr om ni har frågor! :) Vill ni veta mer om min häst Sisse får ni säga till så tar jag en presentation av henne också ;)



Ihopsläppet del 1



Sisse och Bella i hagen och vi är på väg med dom andra två...



Kolla Sigges steg!




Yra och Sigge attackerar Sisse och Bella :P



Fler bilder kommer att komma! :) Lite mera när Sisse är och fladdrar med frambena i luften och med bakbena :P Släng gärna in en lite kommentar! :D


Ihopsläppet

Gick jättebra måste jag säga! :D Sisse och Bella hade gått på betet sen i morses och dom hade vart glada! :D Nu skulle Sisse få träffa nordisen Sigge och fjordisen Yra. Lite spring som det brukar bli, men hästarna gick ihop två och Sisse och Bella höll ihop och släppte inte varandras sida. Sprang Bella elr stannade så gjorde Sisse precis likadant :P Så söta! Jag, mamma och Annerli satt och fikade utanför hagen också och jag fotade en hel del :) Delar upp bilderna i två delar så busbilderna i ett och sen lite "övrigt" i ett annat inlägg imorgon :)

Så länge tills jag fixat några bilder slänger jag upp en som ett smakprov ;)



Hemma från skolan & mot stallet!

Då har man kommit hem efter skolan och man har hunnit med att få i sig en stor skål med jordgubbar och grädde! :) Mumsigt! Ska snart till stallet och vi ska då släppa ihop Sisse med dom andra hästarna på bete :)

Jag får se om jag rider...Jag hoppas verkligen jag hinner för annars har Sisse vilat igår och kommer kanske göra det imorgon + på fredag då jag inte hinner :( Tävling på lördag och har smått panik för Sisse kommer vara så sjukt pigg så alla bommar på varenda hinder kommer att ligga på marken. Men ska ta och rida ut på morgonen och hoppa lite terräng hinder m.m. innan tävlingen då den inte börjar fören 13.00 :) Något jag också bestämt i för väg är att jag ska lägga en volt så fort hon inte lyssnar på mig. Så akta er ni som står inne på banan ;) Haha.

Jag är ute efter att hon ska lyssna på mig och hon ska inte köra sitt egna race runt banan och jag hänger som en vante efter. Det ska var kontrollerat, kommer inte ens hinna lägga volter i den farten och står det då ett hinder i svängen så kommer hon suga tag i det. hmm...Ja, vi får se hur det går! Kan bli riktigt spännande! :D

Bild från föra CR - hoppningen. Vi kör på orange schabrak ist för rött elr någon annan färg ;)


Hoppträning - film

En hoppträning från 2010 den 12 februari, den bästa hoppträningen för Lasse måste jag säga! :) Hoppa det kan hon min lilla häst :)<3 Men tycker tempot var bra och hon drog inte iväg elr ökade mot hindrerna så farligt heller :) Den hoppträningen gick helt klart riktigt bra och jag glömmer inte känslan jag hade!



Imorgon, då smäller det!

Njaa, smäller och smäller. Fast det vet man ju aldrig ;) Sisse och hennes nya kompisar ska släppas ut på bete och kommer gå under dagarna till en början :) Sisse har ju gått med travaren Bella nu i två veckors tid och nu ska hon få träffa dom två andra hästarna :D Kul och gott för hästarna att komma ut på bete :) Fast...det kanske ändå inte blir någon ridning när dom ska släppas ihop sen därefter? Hmm...Ja hon får nog sin motion iaf i hagen ;)

Några bilder från föra året!





Haha, för varje häst hon hälsade på slängde hon med frambena, Dollars vågade inte hälsa :P Haha! Och Geert var nyfiken på Sisse som sagt ;)


Jennifer och Kalle

Tänkte uppdatera er lite om hur Kalle har det och med lite nya, fina bilder också! ;) Jennifer som är medryttare på honom rider några dagar i veckan och har även tävlat lite med honom :) Hjälpte dom igenom en film jag såg från ett dressyrpass och skrev lite till henne vad hon skulle träna på och få upp kvickheten på honom m.m. Igår tisdag hade dom tränat på det jag hade gett i "uppgift" och det hade tydligen gått jättebra! Som jag sa; får man upp kvickheten för skänkel och ett bra tempo kommer det bli enklare att jobba honom i form och visst var det så jennifer!? :D Lite bilder på dom från ridpasset igår.

Saknar min lilla ponny <3



Visst ser Kalle stor ut? :D Tur att du, jennifer är så liten så du kan rida han i måånga år! ;)<3




Ridning av Yazz

Red Yazz idag ist för Sisse så jag flyttar bara fram vårat ridschema en dag ;) Hoppade Yazz inför CR - hoppningen på lördag och det gick bra tycker jag :) Inte jättebra och inte dåligt utan bra ;) Haha...Mamma tog några bilder när vi travade av :)




Funderar och funderar...

Funder på hur jag ska lägga upp ridpassen nu imorgon onsdag och torsdag. Hon ska vila fredag hade jag tänkt innan tävlingen, om det blir någon tävling för våran del. Vet inte om jag vågar hoppa fram i ridhuset, får ta och rida fram i skogen och hoppa terränghinder ist ;) haha! Nej, jag får se hur jag gör :) Men iaf, jag räknar med att det blir tävling på lördag. Så imorgon onsdag får det bli ett kort dressyrpass i paddocken och torsdag ska vi ut i skogen och galoppa oavsett väder! ;) Lite konditionträning då...Ska kolla om jag kan rida Yazz på torsdag också :)
Saknar lillkillen nu och kanske ska starta han på CR hoppningen på lördag! :)<3


Snyft! :´(

Jag är så glad just nu, elr inte! Blev precis klar med min engelska inlämning som är på två sidor och när jag ska dra ut pappret ur blocket river jag sönder pappret ist :´´( Usch, orkar verkligen inte gör om det. Tejpa kanske inte är så bra så får nog ta och skriva om...Suck!!



Bilder del 2

Nu kommer resten av dom bilderna mamma tog på gårdagens ridpass :) Gud så underbara dom är! :D Tog dom jag gillade allra bäst igår men har nog några favoriter här också ;)








Tycker verkligen bilderna är helt underbara! :D Tack mamma för jättefina bilder! Och dom blir ännu finare när solen tittar fram! :D


Duktig tjej <3

Idag blev det som sagt lite bommar, men inte riktigt som det var tänkt :P Jag red tsm med Vickan och det blåste något enormt mkt så vi red i manegen ist och la ut två bommar på en volt och även ett hinder över medellinjen på ca 50cm. Sisse var jättefin innan vi började med bommarna :P Trevlig i galoppen men vill ha fram henne lite, lite, lite så inte den blir så "hackig" som den var idag. Berode nog väldigt mkt på underlaget också för hon saktade näästan av till trav. Igår var den perfekt ute i paddocken! Kunde till och med fatta galopp från skritt (!!!) i paddocken och vi kom knappt upp i galopp från trav idag i ridhuset :P Ville inte heller trava fram i lång och låg form där inne heller. Ville avslutat ute i lång låg form men det gjorde jag inte, körde i skritt ist ;) Hon tyckte det var kul att hoppa över det lilla hindret och över  bommarna och så jag är nöjd! :) Som ni kanske listade ut medans ni läste blev det inga bilder då vi var inne...MEN, jag har ju vääldigt många bilder från igår som jag tänkte vissa er i ett annat inlägg :D

Sisse i sitt nya stall som hon stått i nu i en vecka och två dagar :)



 

 

 


Tisdag idag...

Idag tisdag kommer jag ha fullt upp! :) Skola som vanligt, sitter i skolan för den delen nu med och är sen hemma 14.00 och sen 14.30 ska jag vara på baken tsm med mamma och fixa lite grejer och därefter blir det direkt stallet och rida min fina häst :) Idag ska jag slänga ut massa bommar så hon ska få lyfta på bena lite granna ;)

Tänkte lägga dom över spåret så blir dom lite upphöjda :) Så har gjort upp en skiss på mitt pass och var alla bommarna ska ligga :P 5 st bommar elr mer i följd på spåret iaf och sen ska jag även ha bockarna som är ca 40cm höga. Två stycken i följd så det blir studs. Sisse måste lära sig att inte ta alla på en och samma gång, hehe. Spännande! Mamma är med med kameran så bilder kan jag lova er :D

Ska man ha dressyrsadel elr hoppsadel då? Hmm...




Nyfiken! :D

Jag är faktiskt jätte nyfiken på vad det är för läsare som är inne här på min blogg och läser och tittar :D Så varför inte ta och fråga er? ;) Så ni kan väl skriva kort om er i en kommentar och länka till eran blogg! Sugen på att läsa nya bloggar och kul att läsa ens besökares och så vill jag veta vem ni är så presentera er själva i en kommenatr! :D



Ridpasset med bilder del 1

Sisse gick som sagt riktigt bra idag! :) Hon kändes väldigt maffig den lilla hästen och trampade på riktigt bra!Galoppen var helt U N D E R B A R!  Shit vad duktig hon var idag. Kände ingen skillnad på varv idag i galopperna inte och så tränade vi på att galoppera runt fyrkantspåret och det gick bara för bra! Tog bara några få halvhalter och hon ökade inte ett steg inte! :O Hon var så himla fin idag så det inte var sant! :`) Mamma tog massa fina bilder på min skönhet så tar dom bästa i detta inlägg sen kommer resten onsdag ;)  Kommentera lite nu va?! :D

Mamma har varit så flitig och sprang runt med kameran i paddocken, tack så mkt <3




Vi gjorde mkt skänkelvikningar m.m och övergångar också :)



Lite lång och låg form nu :)


 

 


Fixat och klart!

Nu har jag rättat till kodmallen så nu ska det fungera, uppstår det problem så kontakta mig då! ;)

// Linda på ForestRider

Ett smakprov...

Ny får än så länge bara se en bild från idag ;) Mer kommer lite senare! Mamma var värsta fotosugen så tog över 200 bilder så jag har att rensa och fixa till ;) Ett smakprov från ridapsset som gick helt otroligt bra!


Lite problem...

Går inte att kommentera på bloggen sen vi var och fixade med bloggen, vi ska försöka lösa detta så ni inte undrar! :)

Jag tycker den bli jättefin iaf! :D Tack! Sisse ska få sig ett dressyrpass i paddocken och oj vad hon ska få jobba idag, jag också minnsan ;) Mamma fotar så bilder kommer det att bli :D Kör på denna outfit idag ;) Hehe.



Snygg outfit!!!



Passar på ;)

Det är då Jag, Linda Ivansson som har gjort den nya designen här hos Amanda :)
Om ni har frågor eller så till mig klicka in på min blogg --> ForestRider, Dock så har jag ingen design på min men det kommer inom kort hoppas jag! :D

Btw, hoppas du blev nöjd Amanda ;)

//Linda på ForestRider

Dags för något nytt!

Allt på bloggen kommer att fräschas upp och kommer bli mkt finare! :D Så ni kommer inte känna igen er när ni tittar in här imorgon kanske om allt blir klart och som planerat ;)

Imorgon blir det lite dressyr i paddocken, världens bästa mamma fotar <3


Hoppningen :)

Hoppningen idag gick som sagt mkt bra och jag är super nöjd och stolt över min häst! :) Blev bara ett hinder och en massa bockar. Orkade inte ta fram mera :P Hon landade i fel galopp i vänster varv så vi tränade på det idag som lite uppvärmning över bockarna :) Hoippade sen rättuppståendet några ggr från olika håll m.m. Sen tog jag även fyra stycken språng på höjden 110cm. Första gången hon hoppade så högt med ryttare och hon gjorde det riktigt bra! Hon taggade till ordentligt och hon blev lite flak över hindret men hon rev inte iaf :) Jag trodde hon skulle bli lite mera tillbaka dragen och tagit det lite lugnare men det var helt tvärtom. Galopperade med båda frambena mot hindret och fick lägga lite volter innan så hon skulle lugna sig. Skulle haft filmer ist för bilder! :D



HAHAHA!! Ser hur kul ut som helst, hon ser riktigt klumpig ut :P




Haha, det ända jag har att säga om bilden över är att jag har en överkänslig häst! Skulle göra så hon landade i rätt galopp och ja, jag överdrev väl lite föör mkt. Trampade ner i väntser stigbyggel lite för mkt och tog samtidigt i vänster tygel :P Hmm...Hoppade nästan in i hinderstödet ist :P Men rätt galopp blev det och vi rev inte ;)



Glad ryttare och duktig häst!

Alldeles strax...

Kommer det att komma bilder och en liten text om hur ridpasset gick :D Kan redan nu säga att vi flög över 110cm idag! :D Några få bilder har jag att bjuda på :) Ska duscha och fixa till dom lite så kommer dom upp :) Så länge får ni en gammal bild...


Taggad!

Längtar till ridpasset idag! :D Ska ju hoppa och det ska blir riktigt kul! Ska hoppa och rida tsm med Petra, får seom vi blir några till :) Då kan vi sätta upp lite fler hinder ;)

Mamma sover forfarande och jag vaknade av att jag hostade och tårarna rinner till och med när jag hostar :/ En vecka har det gått nu och jag börjar bli trött på detta! Nu snart ska jag äta frukost och sen ska jag städa innan jag åker till stallet :)

Sisse löshoppar

Slänger upp tre stycken filmer när Sisse löshoppar :)




Min duktiga häst <3

Uteritt

Idag blev det en uteritt tillsammans med Julia och Bella :) Mysigt var det allt! Vi klättrade i skogen och sen red vi en stund på ängen med pållarna :) Sisse kändes fin det lilla jag red. Julia provade en stund att rida Sisse också :)
Eftersom vi var ute i skogen blev det ej några bilder men imorgon blir det hoppning så då ska det nog bli bilder. Ska dock regna imorgon och jag tänker inte rida i ridhuset så det blir ridning i paddocken oavsett väder...

Puttsade även min dressyrsadel och den blev så fin så! :)



Yes!

Tittade in på mupparnas blogg och såg då det nya remonttränset som är rundsytt! Gud så snyggt, ska jag bara ha nu när Sisse trivs så himla bra med det :) Tror jag får sälja av något av mina andra vanliga träns :/ Blir för mkt och när ska man andvända alla?

Men vad tycker ni? Jag tyckte det var riktigt, riktigt snyggt!! Hiss för tränset!


Kanske säljer denna nosgrimma som är helt ny, ska fundera lite först :)


Mary King - slog rekord!!

Mary King vann den 4-stjärniga fälttävlanstävlingen i torsdags och hon knep även 2:a platsen med en annan häst!Dubbel grattis och vilka hästar och duktig ryttare! :D 



Neej...

Det ser att börja regna vilken sekund som helst ute :( Om det regnar blir det inget stall för min del och då får Sisse vila :´( Och då känns det inte lönt att hoppa imorgon. Hoppas jag får åka till stallet. Får be riktigt, riktigt snällt :) Ska även fota på min brors konfa och sen ska vi äta och lite så här hemma och vi är väl klara runt tre tiden. Känns inte så jättekul att sitta och hosta i kyrkan i hela två timmar! :O Hur ska jag överleva detta?



Jag vill hoppa!!!

Har inte vart i stallet idag överhuvudtaget, måste bli frisk helt och hållet :) Imorgon ska jag iaf rida! :D Fast mamma sa att jag inte skulle hinna men jag bara måste rida ;) På söndag hade jag tänkt att hoppa lite och försöka sätta ihop två linjer med 4st hinder som man kan göra en bana av sen :) Ska klura ut och göra en egen lektion till mig själv :) Har även två lektioner jag ska hålla i inplanerade, kul! Tidien måste bara räcka till, men enligt mig gör den det. Haha.

Är också jättesugen på att hoppa högt, vrf vet jag inte. Är bara hur sugen som helst! :P Som när jag skulle hoppa Jenny en dag, var också jätte sugen på att hoppa lite högre så det slutade på 120. Känner precis så nu och det bara kryper i kroppen på mig. VILL HOPPA!!! Går så himla bra i hoppningen också så skulle vara kul att ta något språng på lite över 1m iaf :) Sisse har inte hoppat så mkt högre än 1m med ryttare på så skulle vart kul och prova :P Vi får se vad som händer på söndag.

Bild från senaste hoppträning för Ulrika :)


Lyx vs budget


Globus Bocaj

Mkt snygga och liknar Tretorn en aning.

Bocaj "Erika Lickhammer red 6 hästar och gick i dessa stövlar under hela Falsterboveckan. Dom fick ett mycket gott betyg av henne; -"Blir ej för varma och skaver överhuvudtaget inte. Jättesköna i foten, dessutom är dom utsnygga!! Helt inställbara i skaftet. Av genuint, utvalt läder samt PU-materialet "Recover".
En innovativ design och tillverkning borgar för stil, elegans och högsta kvalitet i varje detalj.
Gummisula med halkskydd för bästa grepp, YKK dragkedja."

Priset vad jag sett brukar ligga mellan 2300:- och 2500:-

Läderridstövel JUMP (Finns på Börjes)

Ja, ni kan ju se själva att dom är väldigt lika stövlarna Bocaj!

"Tuff stövel i mjukt och smidigt europeiskt läder. Cordura detaljer på utsidan av skaftet.
Dragkedja bak, och ställbar resårsnörning framtill, vilket gör att den passar de flesta. 
Thermy-Tex foder med bra andningsegenskaper och absorberings kapacitet.
Greppvänlig gummisula."

Priset ligger runt 1455:-

Jag tycker båda stövlarna är snygga, visst Bocaj är något snyggare! Vad tycker ni?

Just nu & gammla hästar/bilder

Sitter just nu och skriver på ett svenska arbete och det är "Boken om mig" . Är på kapitel 3 och ska nog ha 4st kapitel men vet inte vad jag ska skriva om på det sista kapitlet, får fundera en stund! Lyssnar på lite musik också och sitter i Potoshop, och bloggen just nu ;) Hittade lite gammla bilder så slänger upp dom med en liten text :)



Ash som han hete var en D-ponny som jag tog hand om på helger och red han och så på lektion också :) Han var ett riktigt litet busfrö på den tiden han var på Länghemsridklubb. Klubben hyrde nämligen han under vintern från Sjöstjärnan! Kom ihåg att han tyckte brevlådor var väldigt läskiga! :P Gud som jag älskade den hästen! Saknar han fortfarande faktiskt och skulle gärna häsla på han på Sjöstjärnan där han fortfarande går :)



Usch så längesedan det var! Då hade vi ju spiltor och dom stod i det lilla stallet!


Dom två sista bilderna var den dagen han skulle åka hem igen <3



Amira på bilden över kom också från sjöstjärnan och var där samtidigt som Ash. En pigg liten busponny som min mamma gillade starkt och flög av henne ett antal ggr och det var knappt ingen som ville rida henne då så mamma fick ta henne då hon också var väldigt kort :P Heter nu Ammi på sjöstjärnan ist för Amira.

Bilder på Ash på sjöstjärnan finns här: http://www.sjois.se/hastar/B25CC176D4254FF78862920948BFF08B
Bilder på Ammi på sjöstjärnan finns här:
http://www.sjois.se/hastar/B25CC176D4254FF78862920948BFF08B

Jacson

Jag gillar märket Jacson starkt! Hade jacson sadel till Kalle och nu till Sisse och dom ligger jättebra! Finns även en massa annan utrustning som man skulle kunna tänka sig! Detta här nedanför är en lyx - variant!




Vad tycker ni? Jag tycker det är riktigt snyggt och speciellt bagen!


Hemma från skolan idag...

Ska vara hemma från skolan idag igen :( Hostade något enormt mkt under gårdagen och nu i natt så jag knappt kan prata! Det gör väldigt ont så lika bra att stanna hemma så man blir helt frisk :) Gör lite skolarbete hemma idag ist som jag skulle gjort i helgen/skolan. Ingen Gustav träning idag som sagt :( Men då kan jag och Sisse få lite mer tid att träna på att galoppera runt fyrkantspåret. Det är vårat nästa mål och jag ska inte ge mig i sista sekund! Gustav ska få se resultat och jag vill känna och få resultat också! :D





Totilas

Det var någon som undrade vem Totilas var, så tar och skriver ett inlägg imorgon om han ;)



Dagens ridpass

Dagens ridpass gick sisådär i början men gick mkt bättre i slutet! :D Hon var lite små sur och vi hittade ingen takt alls utan hon var bara springig och så hade vi problem med ytter idag :P La sig på inner så det var mkt jobb med det sen gick det prima! :) I galoppen ville hon ta upp lite "gammla vanor" och lekte lite rodeohäst :P I traven efter också sparkade hon och höll på :P Började med en massa skänkelvikningar m.m. så hon skulle få tänka på annat.
Hon elr ska jag säga vi gjorde kanon fina skänkelvikningar från A ut till långsidorna :D Allt flöt på riktigt bra och jag visste inte att hon hade fattat så mkt av skänkelvikningar. Dom var verkligen perfekta. Kanske fanns något litet att slippa på som det alltid finns :)

Blev inga bilder för när mamma skulle starta kameran så funkade den inte och då hade jag ju självklart glömt batteriet i laddaren hemma, HAHA! Så kan det gå ;) Ska vara lite nogar med det tills nästa gång :D

Får bli en osedd bild från igår, dock tittar jag precis ner :( Hästen är i "felstegsposition"också...


Sisse blev också väldigt glad av att se mig när jag hämtade henne i hagen så hon kom travandes i full fart! :D Sötnosen!

Parkeringen, paddocken elr ängen?

Idag blir det ridning som vanligt :D Vet inte om lektionerna går ute elr inne så vi får se om jag rider i paddocken elr på parkeringen lite lätt :) Elr kanske på den underbara gula ängen om jag ska vara lite busig! ;D Men då skulle jag haft gula lindor och gult schabrak så hade det blivit riktigt snyggt! Dock har jag inte det, letar för fullt efter lindor och schabrak i färgen gul, Sisse hade blvit jättefin i det tror jag :) Någon som vet vart det finns? Säg gärna till! ;)

På "parkeringen" när jag red där i april för ett årsedan :)


Matthias & Totilas

Totilas med sin nya ryttare Matthias! :)

Pigg & glad häst! :D

Ridpasset är jag som sagt nöjd med! När jag skulle hoppa upp på henne var hon jätte ivrig på att få komma iväg så mamma fick hjälpa mig att hålla i henne :P Sen skulle hon åka först med bilen och Sisse ville hemskt gärna gå med en gång så stod och trippade på stället och skickade ut bakbenet någon gång :P Sen gick vi i sidled på vägen och hon småtaktade. Snacka om en något överladdad och ivrig häst! :P Söt är hon iaf!

Kände mest lite på henne idag och varvade mellan låg, lång form och lite kortare :) Gick super och hon gick strålande bra i galoppen :`) Mamma var snäll och fotade <3


Här ser ni skillnaderna på varven i galoppen :) I vänster varv som jag rider i på bilden över kan jag korta riktigt mkt nu och hon orkar gå i en lite högra form :) På bilden under är det i höger varv och hon orkar inte riktigt gå likadant som i väntser varv men vi tränar på det  och det kommer sakta men säkert :D



Skönt med lite ridbilder igen? ;)

Sisse gumman <3

Har kommit hem från stallet precis och ridit min underbara häst! :D Åh vad skönt det var att sitta upp på henne igen efter en veckas vila :) Men sjukt pigg och ivrig, haha. Mamma tog något kort så bilder kommer tsm med en liten text om hur det gick! :D Så kika in här om en stund igen ;) Ett smakprov!


Sofia & Arlington

Bilder på Sofia och Arlington från i torsdags :)




Hiss

En hiss till dessa Jacson schabrak! Tycker dom är riktigt snygga!

Vad tycker ni? :D Jag tycker dom är jättesnygga!


Ingen ridning :´(

Blir ingen ridning idag heller! :( Jättetråkigt verkligen...Har lite feber fortfarande så det som sätter stop + att det regnar en hel del! Så Sisse har nu fått en hel veckas semester, skönt för hennes del men tråkigt för min del. Tror det blir vila för henne imorgon onsdag också om det nu inte regnar så ska jag ut i skogen :) Vädret avgör om det blir ridning helt enkelt ;) Jag hoppas verkligen på uppehåll så jag får rida! Haha.

Ska iaf till stallet lite senare och pyssla om henne :) Hon lär vara lite kall och blöt efter en dag utan regntäcke. Men hon har just nu inget som är helt då vi inte lagat den stora revan i det...Tar med mig kameran så blir lite porträtt bilder iaf ;)

Hade vart härligt med strålande sol imorgon när jag kanske ska rida på ängen så kan mamma ta lite mer härliga bilder! :D

Rida elr inte?

Hemma från skolan idag också :/ Trååkigt! Sisse måste verkligen gå idag och jag är inte alls lika sugen på att rida som jag var igår :P Hm...Svårt! Ska först och främst ringa ett samtal så får vi se vart det slutar ;) Annars får jag ta och rida och förhoppningsvis är hindrerna inne så jag kan hoppa men då blir det inga bilder :/

Vi får se hur det blir helt enkelt! :D


Schema

Tänkte göra ett ridschema inför dagarna som kommer :) Dels för att jag själv ska få lite struktur och ha lite extra koll ;)

Måndag (idag): Vilade
Tisdag: Hoppning
Onsdag: Ut i skogen, dressyr på ängen
Torsdag: Ett dressyrpass inför Gustav träningen i paddocken
Fredag: Gustav träning!!! :D

Ska nog ta och sova nu... Blir skola imorgon, kort dag och man missar ju något sjukt mkt när man är borta mer än två dagar! Så bäst för mig att jag känner mig bättre och att jag inte har en sån fruktansvärd huvudvärk! Tur att alvedon och annat finns som man kan ta! ;)

För ett årsedan hade vi också kattungar! :D


Jag är sugen på att rida!

Jag är jätte sugen på att rida så det är helt sjukt! Skulle ha hoppat Yazz idag men är ju sjuk och ridit Sisse också :( Men så blev det inte :( Imorgon ska jag iaf hoppa Sisse, ska ta det väldigt lugnt och försiktigt då hon vilat sen i onsdags föra veckan. Alltså 6 dagar imorgon :/ Blir ännu mer sugen av att titta på dessa bilder!



Imorgon får ni iaf en bildbomb från ridpasset om hindrerna står ut ;)

Bilderna på Vickan och Myrra

Nu kommer bilderna på Vickan och Myrra när dom var iväg och tränade i torsdags!

Blev inga jättebra bilder direkt inne i ridhuset :P Fick inte in något ljus i kameran. Skulle ha fotat på andra sidan manegen där alla fönster var. Det hade gjort bilderna mkt bättre! Men, men så kan det va :) Bilderna ute blev ju bra iaf ;)



För att rädda bilden över fick den bli svartvit!


Hoppas bilderna blev godkända iaf Vickan! ;) Men är ändå nöjd med bilderna :) Bilder på Sofia och Arlington kommer det också några få bilder på! :)

Sisses nya stallkompisar :)

Var i stallet idag men red inte :) Fixade resten av mina saker så nu är nästan allt klart :) Fotade även Sisse lite och hennes nya hagkompis Bella i hagen :) Visst har dom en mysig hagen, det ni kan se iaf ;)


Hmm...Vad gömmer det sig i hagen mitt emot tro? ;)



Sigge, en nordis! :)



Och Yra :)




Hemma från skolan...

jaha då var man hemma från skolan idag :( Får se hur det blir med ridningen av Yazz och Sisse...


Sjuk...

Har haft ännu en bra dag på jobbet :) Inte alls mkt folk idag inte, men det kan vara skönt det också! Gick med Yrhätta fram till lunch, riktigt go och pigg och glad! :) Sen blev det Yatzy som fick gå med några få varv. Gick inte mer än 30 varv så det var inte mkt det! Blandat väder har det också varit.

Sisse har också blivit installerad i sitt nya stall och fått träffa sin nya hagkompis Bella! :) Så söta ihop! Varit där och fixat bland mina saker. Hade tänkt rida men är halv sjuk så det blev inget med det. Har ont i halsen och huvudet + att jag har feber, inget roligt!

Nu ska jag äta och sen slänga mig framför Tv:en! :)

Ska också försöka att fixa till lite bilder på Vickan och Myrra och några på Sofia från Inga-May träningarna i torsdags! Då får ni också se lite nya bilder! Sen blir det som vanligt bilder från ridpasserna i veckan!


Vad vill ni läsa om?

Tänkte bara höra med er...Vad vill ni läsa om elr är det något ni vill läsa mera om? :) Elr vill ni ha ännu mera bilder från ridpass? Kanske när det ser riktigt dåligt ut? ;) Kom med förslag! :D

Här är några förslag på vad jag kanske kan skriva om och det jag redan skriver om:

- Outfitar jag har gjort (ni kanske vill ha en presentation av min och Sisses outfit när vi har bilder på det?)
-
brukar också skriva om ridgrenar och olika raser ibland
- Mera fototips oftare? Om vad i så fall?
- Skriver ju också om ridpassen, ska jag skriva lite mera utförligare?
- Kanske en presentation av ridskolehästarna på klubben?
- Bilder på Sisses nya stall vs gammla? (hon flyttar idag sön)
- Tävlingar här på bloggen?
- Lyx vs budget har jag blivit lite dålig på men det ska jag komma igång med lite oftare då jag tycker själv det är roligt och bra!!
- Bilder på när jag rider andra hästar?

Skriv gärna en kommentar om vad ni tycker jag ska skriva mera om elr börja med :) det hjälper mig i så fall jätte mkt och det skulle vara jätteroligt att höra vad ni har att säga! Kanske blir det för mkt?


Mot jobbet!

Ser ut att bli en regnig dag idag...Stora svarta moln! Hoppas jag får leda Frennie idag också. Sisse släpps ihop med en häst som heter Bella idag vid 11 tiden, mamma mockar även ur Sisses box :)

Rider ikväll så jag kan nog lova er bilder från ridpasset ;) OM det inte spöregnar då! 


Marinblå, vitt, rött


Färgerna marinblå, röd och vit är riktigt snyggt! Passar i stort sett alla färger på hästar! Tog också med en vojlock då vissa andvänder det och det finns ocksåi röd, vit, marinblå!
För färgerna! Håller ni inte med att alla tre färger passar bra på alla hästar?

Första arbetsdagen avklarad!

Nu är man hemma efter sin första arbetsdag på djurparken på ponnyridningen! :D Jag fick ha en liten svart shetlandsponny som var hur go som helst! :D Har haft en bra dag iaf och nu är man lite trött i bena efter att ha gått strax över 50 varv! ;) Det var härligt med en dusch och nu väntar vi alla på att lite folk ska komma på besök! Äta lite god mat och se på melodofestivalen ikväll :) Bloggen kommer va uppdaterade ikväll så ni vet ;)
Tack för all hjälp idag Sofie och Julia! :D


Dags för jobb!

Nu ska jag fixa lite inför min första arbetsdag på Borås djurpark! :D Var och provade balklänning igår också och den var så fin och den var som gjord för mig! Vill verkliogen ha den men den är lång och jag vet inte om jag vill ha det...Hmm..Tror det blir den ändå :)

Bloggen kommer "ligga nere" under dagen fram till 6 så ni vet och inte undrar vart jag håller hus ;) Tänkte skriva om en ny ras/gren och lite annat :) Yazz gick också igenom besiktningen! :D



Fredag = helg!

Åh, äntligen är det helg och fredag! :D Ska också till pappa i helgen men börjar jobba nu imorgon lördag och söndag på djurparken! :D Ska bli kul! Sen på söndag ska allt vara borta från stallet och Sisse ska vara flyttad :)

En riktigt bra helg helt enkelt och inte mkt plugg! :D Slänger in bild på Yrla, Plutho som kommer från djurparken som just nu går på ridskolan :)


Förlåt!

Har precis kommit hem! Fixcade bara mat m.m i stallet och tog en kort springrunda med Sisse ist för ridning :P Haha, överskottsenergi helt plötsligt! Hängde sen men Vickan och fotade och tittade på när hon tränade för Inga-May och Sofia och Arlington en stund :) Så är precis hemkommen ;)

Hinner inte ladda upp några bilder idag, ska äta något sen sova! :) 


Outfit



Jenny

När jag la upp lite bilder på Kalle lägger jag upp några bilder på Jenny "min" D-ponny jag hade i nästan 2år.

Hahaha! Kom ihåg första gången jag skulle knoppa henne, blev hemskt fult! Står ju rakt ut!

Sofia och Jenny!

Mamma och jenny :)


Har inte jättemkt bilder på henne men hur mkt filmer som helst!


Lyx vs Budget


Jag hoppas ni ser vad det står! ;) Vet att benskydden inte är lika, finns ett par från börjes som jag har som då blir budget i detta fall :)



Carlito

Slänger upp lite bilder på "min" C-ponny Carlito som kallades för Kalle :) Hade han i lite över tre år!



Några fåtal bilder av alla jag har...Kommer ett inlägg med bilder på jenny sen lite senare också ;)


Torsdag

Skön skoldag idag kommer det bli, ett prov sista lektionen bara! :) Sisse jobbar jag antingen på "parkeringen"/ängen elr i paddocken :) Bilder får ni iaf! :D Snäll mamma som fotar <3

Blir ett dressyrpass, bara känna lite på henne så det blir mjukgörande :) Dags att gå till bussen!


Godnatt!

Hoppas ni alla haft en bra dag! :) Jag själv är helt slut nu så ska sova. Bloggen är full med tidinställda inlägg så klicka in här om ni har tid! ;) Tack också för alla kommentarer det senaste - kul! :D

Sisse hälsar på Geert!


Outfit


Vad tycker ni om JW hjälmen? :) Jag tycker faktiskt den är snygg! Tycker ridbyxorna är snygga också!


Putsat

Stannade kvar i stallet ändå även om det åskade och blixtrade jätte mkt och jag skulle ju inte vart kvar där! Det var skönt att komma dit och tänka på annat och rensa huvudet lite så nu har trycket släppt :) Men ville få klart så mkt som möjligt innan flytten på söndag. Har putsat alla träns + martingalar, 4st träns + ett halvt träns och tre martingalar/förbyglar ;)

Har först rengjort allt med lädertvål och sen har jag även tatt läderbalsam elr vad det heter :P Det tog en stund men fint blev det allt! :D Nu är det bara sadlarna kvar som ska putsats :) Sen fick jag med alla schabrak + ett täcke också, alla schabrak ska tvättas och ett rullar i tvättmaskinen nu ;)

Nu är det bara lite kvar i mina två lådor, vita skåpet uttömt och mina benskydd i stallet ska också bort och rengöras :) Sen har jag bara min "foderlåda" kvar med gammla., trasiga täcken i som ska slängas. Tror jag har tre stycken vintertäcken som är söndriga som Sisse kan ha men dom får nog ändå stryka med i soppåsen ;) Ett går nog att laga dom andra är vääldigt trasiga :P Sen köpte jag ju ett nytt på Hööks :)




Svimfärdig!

Shit vilken skoldag som jag aldrig, aldrig mer vill uppleva! Mitt huvud sprängs snart...Först hade vi nationella i matte i 100min, 30min efter det nationella i svenska muntligt i 60min. Vanlig matte lektion och sen SO prov!

Är helt slut + att det är hur kvavt ute som helst då det börjar åska vilken sekund som helst så stänger ner datorn snart! :) Ingen ridning idag som ni förstår! Skulle nog inte kunna sitta kvar på hästen, ingen ork alls i kroppen!

Men mer plugg inför ytterligare ett SO prov imorgon :( Jag vill ha sommar Nu!

Trött i huvudet...

Efter att ha haft 100min nationella i matte är jag helt död! Och resten av skoldagen väntar en redovisning och SO prov. Fattar inte riktigt hur lärarna har tänkt att man ska ha så mkt på en och samma dag? Tur natinella var först iaf! ;) Längtar till pållen min <3 Tänka på något annat innan man ska hem och plugga IGEN -.-


Frågestund!

Det känns som det ramlat in en hel del nya besökare då statestiken ökar för nästan varje dag vilket är hur kul som helst! :D Så vrf inte slänga in en frågestund? ;) Ni kan även önska inlägg, speciella bilder (kanske på jenny och kalle?). Fråga precis vad som helst, inga frågor är dumma, långa elr för korta! ;)



Min hoppstjärna

Hoppade då idag :) Blev Tretorn stövlarna ändå då mamma tog med dom av misstag så det fick bli dom ändå ;)
Sisse var lagom pigg och vi fick till några riktigt, riktigt runda och fina språng! Sista språnget var helt magiskt <3 Tog en extra halvhalt precis innan hindret och hon lyssnade på den och stannade upp lite och hoppade verkligen upp sig! Mamma fick dock ingen bild på det...

Tycker bilderna blev helt okej, den serisa färgen elr vad man ska kalla den gör bilderna ännu härligare!



Nu får ni slänga in en kommentar om att bilderna var fina elr vad som helst så blir mamma glad och mer motiverad till att fota och ni får se bilder från ridpassen! :D


Rubrik?

Ska bara byta om och åka till stallet :) Blir hoppning iaf!

Pannbandet på bilden är från Hööksutfösäljningen :)

Maskeradhoppning i bikini...

Idag är det riktigt varmt ute, vi har 28 grader på våran altan :) Dör bara av att tänka på att jag ska rida i paddocken och hoppa! Jag kan ju lätt glömma mina Tretorn stövlar idag ;) Hoppar inte Yazz fören han är besiktigad så han rider jag inte idag :) Men vad ska jag göra med Sisse? :O

Är grymt sugen på att hoppa men kommer bli riktigt varmt för mig och min häst...Elr så tar vi lite maskeradhoppning i bikini? ;) HAHA! Men ska nog fundera på vad vi ska göra :) Elr gå ner till sjön och plaska lite i vattnet? ;)  Det återstår och se vart vi tar vägen och vad vi ska göra :) Fotografen mamma följer med i mina fotspår iaf!


Hiss elr diss?

 elr ni JW schabraket? :) Jag vet faktiskt inte riktigt själv...

Tycker det bara ser konstigt ut under sadlen :P Sen passar det ju inte på vissa hästars färg.


Hoppning imorgon!

Imorgon står det hoppning på schemat! :D Med både Yazz och Sisse ska jag ta några skutt med :) Beroende på vädret imorgon så vet jag inte vad jag ska ha på mig :P Om det är lite kallar blir det min marinblåa Back on Track jacka till det ljusgrå/blå schabraket :) Mamma fotar så bilder får ni :D Ni börjar på lite "bortskämda" med bilder från varje ridpass nu ;) Men hoppas ni gillar det iaf! :D

Sen ska jag nog ta och rida i mina Tretorn stövlar OM det inte är 25 grader varmt ;) Dom är ju så sjukt varma elr så tar jag dom för att dom är så sköna och snygga! ;D

Precis ätit kladdkaka som jag gjorde till min bor, snäll syster jag är va?! ;)

Bild från senaste tävling :) Dags att börja andvända min andra förbygel nu igen kanske? ;)

Jag kan inte beskriva känslan!

Den senaste veckan har ju Sisse vissat stora framsteg! Hon börjar orka att gå i ett snäpp högre form och bära sig själv mkt mera för varje ridpass! Jag kan även sitta på henne utan att hon blir spänd och blir springig utan vi hittar till en riktigt bra takt! Galoppen har blivit lite rundare och hon samlar sig på ett helt annat sätt, kommer verkligen under sig och sätter sig på bekbena! Jag kan öka takten lite utan att hon blir springig av sig och vi hittar tillbaka till takten :) Hon vilade ju nästan två veckor från dom riktiga dressyrpassen och vi var bara ute i skogen och körde lite dressyr där :) Jag har också bytt nosgrimma till en remont och efter hon vilat och fått en annan nosgrimma har hon blivit en helt annan häst!!! :D Det är något sjukt kul att rida just nu men får försöka att inte "rida slut" på henne. Fortsätta att varva ridpassen och llägga in tre uteritter i veckan :) Vill ju ha kvar denna känsla jag har nu! :D

Kolla på bilden under, vi länger bara lite, lite på steget och hon går kvar i samma form och jag har ju lite halvöånga tygglar! Avslappnad häst :)

Lite högre form och ett lite bättre steg :)



Hon har ju också varit väldigt svår i galoppen väldigt länge men äntligen har jag fått koll på mitt ensvis sto! ;)
Innan fick jag inte ens röra henne med skänklen utan då körde hon rodeo och hoppade åt alla håll och kanter. Så här såg det ut delar av galopparbetet på bilderna under. Ingen avslappnad häst där inte ;) Och nästan värre var det i ridhuset :P



Nu i dagsläget är hon avslappnad och jag kan öka och minska utan att hon flyger i luften. Vi försökte provocera fram detta en gång under Gustavträningen i fredags men inte en sur min från Sisses håll :) SÅ UNDERBART!!!

Bilder från dom tre senaste dressyrpasserna :)




Jag tycker själv det har blivit en enorm skillnad på henne! :D Vi hoppas på ännu fler framgångar i år! :D Jag känner verkligen inte igen henne, så fin och duktig har hon blivit <3


Fler bilder från gårdagen <3

 

Jag och Sisse ska kolla läget innan vi ska hoppa över det :)


Sisse ska flytta...

Nu ska vi flytta Sisse till ett annat stall om ca en vecka redan kanske! :D Yazz hamnar i Sisses box och Sisse flyttar upp till Yazz´s gammla stall/box när han är besiktiad och klar och redo att flytta :) Jag har längtat efter att få flytta Sisse i ett år nu så jag är hur glad som helst!!!! :D Ska bli så roligt och skönt och stallet ligger inte ens 500m bort ;) Så lika långt till ridhuset har jag fast får skritta på vägen en bit men det gör ju inget :)

Sisse vilar idag och jag ska börja röja inför flytten :) Allt ska tvättas som går att tvätta och rengöras, allt som är sönder ska lagas/slängas, smörja allt läder m.m. Jag längtar hur mkt som helst!!

Bilden är tagen för ett årsedan! Hon ser verkligen ut som en liten bebis häst på bilden! Någon som håller med? :D Haha.


Vad arg man blir!

Blogg.se funkade inte alls igår så kunde inte publicera något inlägg alls :/ Därför var jag frånvarande ;)

Red inte med Amelia igår, båda fick förhinder :( Men vissade som sagt Yazz för spekulanterna Camilla och Wilma :) Han var lite seg, ovantligt var det! men det var ju varmt och så hade han gått några dagar i sträck...

Det slutade med att Camilla ville ha han, Wilmas mamma är det och dom har Champ i mitt och Sisses stall :) Ska fortsätta att rida han till den 25 maj då jag ska starta en CR - hoppning i Svenljuga :) Sen ska jag även hjälpa dom lite då och då :) Bilder från när jag vissade han.

Fina lilla Yazz <3

Red sen Sisse till ängen för att hoppa lite terränghinder! :D Hon var superduktig! Vi hoppade två olika sorters däckhinder, grav och en stock som var väldigt kort som vi hoppade utanför hela tiden :P Hon hoppade, men inte över stocken, HAHA! Har bara bilder när jag hoppar däckhindrerna :) Mamma var snäll och körde med bilen genom skogen för att knäppa lite bilder och sola ;)


Mer bilder kommer i ett annat inlägg! :D


Outfit


Schabraket från RG
Klinkerträns från Eqiupe
Soft up Freejump
stigbyglar
Minichaps från Dyón
Grand Prix Horze
ridbyxa
Kingsland dunväst med en Kingsland Briony tröja under
Glen Gordon Orfeus sko
Dyón läderskydd
Charles Owen Wellington Professional hjälm


Godmorgon!

Det är redan 13 grader ute vilket är jätteskönt, kommer bli en varm dag! :D Sisse får lunka i skogen idag ju. Blir ju nästan som en vilodag för henne ändå :) Får se om Amelia kommer, det tror jag men väntar på ett sista svar ;)

Tror vi kommer rida till ängen och rida där lite, Amelia har ju inte ridit sin gammla ponny på några år! :D Sen hade jag tänkt sätta upp henne på Sisse-skrutt ;) Jag älskar att sätta upp någon annan på sin häst, självklart inte vem som helst. Men man får se hästen från marken och arbeta kanske på ett annat sett och sen kanske man kan få tips själv som man inte kommit på :) Sen får det bli sjön för både Sisse och Zalza är som sjöhästar!! Får hålla in dom så dom inte simmar iväg, söta hästarna! Haha.

Men ni lär nog få helt underbara (!!) bilder! :D Sen resten av dagen/kvällen ska jag plugga! Veckan i skolan kommer bli hemsk, haha! Gör en lista :P

Måndag- biologi prov
tisdag- hemkunskapsprov
onsdag- SO prov + nationella matte
torsdag- SO prov
fredag- Låten ska vara klar i musiken och jag har inte börjat än, knappt ingen i klassen, haha, lyckat.

Så ni kanske kan förstå att jag ska plugga mkt? ;)


Trååkigt!

Har riktigt tråkigt så gjorde två bilder till Ingrid ;) Haha...Blev väl sisådär bra :P


Morgondagen...

Ska först rida och vissa Yazz för spekulant :) Sen ska jag träffa Amelia för första gången! :D Vi har pratat länge över msn m.m. men nu ska vi ta en ridtur tsm! ;) Hon har även köpte Flighten i fredags, grattis till fin häst!
Flaghten på bilden :) Men det är inte Flight hon ska rida på när hon kommer till Länghem utan nämligen ridskolehästen Zalza då hon varit ägare till henne innan! :D Så vi ska ut i skogen och ha lite roligt :)

Bilden har jag tagit på Anna och Flighten! :)

Kan redan nu säga att det blir bilder från ridpasset med Yazz och så hänger nog kameran med ut i skogen! ;)


Äntligen!

Nu har jag fått bilderna av Robban från gårdagens träning för Gustav! :D Titta och njut! ;)


Sisse blir lite lång och strettig i en liten ökning när jag ska fånga upp henne igen :)

Film från HELA lektionen! Från början till slut! ;) Har tittat på den två ggr och den är 27min lång :P


90 dagar

Bloggen firara 90 dagar idag och med 700 inlägg!! :)

Första bildbomben på bloggen var från detta ridpasset! :)



Måste vissa...

Jag bara måste vissa resten av bilderna från idag :D Bilderna från gårdagens dresstrträning kommer ikväll och filmer! :D Blir mkt bilder men hoppas det är kul ändå! :D


Älskar min häst!

Jag älskar min häst något enormt mkt! Hon vissade idag också under ridpasset vilken duktig häst hon är! :`)
Hon frustade och var väldigt fin efter gårdagens träning. Mamma tog över 200 bilder så har massa härliga bilder på min prinsessa <3 Delar upp dom i två inlägg :) Släng gärna in en kommentar! :D

Här svävade vi verkligen över bommarna! :D


Gud så fin hon är!

Hoppar runt av glädje <3

Kommer inte kunna sova en blund inatt, kommer bara ligga och tänka på min fin häst! Robban filmade ju som sagt hela träningen men den är indelad i fyra delar så blir det inte så långt på en gång :) Tittat på dom nu och det var längesen jag såg henne själv med ryttare på från marekn! Vilket underbart steg hon har, så fin. Längtar tills jag får vissa bilderna och filmerna för Er! Har ett par riktigt tjusiga bilder när hon verkligen länger ut steget och skjuter på med bakbena så jag hänger inte med och sitter i världens solsitts, ahaha! Min häst kan faktiskt ju..:)

Imorgon ska vi till stallet och morgonfodra hästarna + mocka hos alla ridskolehästar :) Ska också ta en promenad med kamera och häst :) Nu ska jag fortsätta att mysa framför TV:en, sen väntar min goa säng!


Gud vad bra träningen gick! :D

Herregud vad bra träningen gick idag för Gustav! :D Nöjdare kan man nog inte bli över en sån fin häst man har <3 Vi övade precis på våran största svaghet som vi har just nu och det är ju galopp runt fyrkantspåret men wow så bra det gick i slutet :`) Vi galopperade i 10min i sträck för att få henne lungn och vi gav oss inte fören hon gick som vi ville. Mkt volter så fort hon ökad, släppa och ta med innerhanden så hon inte skulle bli spänd och öka takten pga det :) I slutet kunde vi galoppera i ett lugnt tempo runt fyrkantspåret!! :D Shit vilken känsla!

Travarbetet gick hur bra som helst. Fick väldigt mkt beröm av Gustav och han tycker att vi har utvecklats mkt nu under en kort tid, vilket är super roligt att höra!

Och jag sa även till han att jag vill vänta med att starta en dressyr CR tills jag har kontroll på henne hela tiden i galoppen på rakt spår då hon gärna vill hoppa över dressyrstaketen. Han höll fullständigt med och det är bättre att jag har koll på henne i galoppen runt fyrkantspåret innan vi ger oss ut på tävlingar och då blir det lättare sen att förhindra att vi hoppar över staketet. Så nu framöver blir det mkt galopparbete, 10min i sträck skulle vi köra detta runt fyrkantspåret med volter m.m. :P

Är sjukt nöjd över min häst som börjar bli en riktig ridhäst!! :) Bilder och filmer kommer tyvärr imorgon, Robban hann inte fixa dom innan han kom till oss men imorgon får ni dom :D Såg dom i kameran och det var riktigt fina bilder! :) Bjuder på lite andra bilder när jag tränat för Gustav tidigare :)


Detta var då några bilder från två av träningarna sen tidigare :)


Träning nästa!

Ska snart fixa iordning mig inför Gustav träningen idag :) Robban kommer och fotar och filmar och mamma fotar också med min kamera så bilder i mängder kommer ni att få! ;) helt underbart väder ute nu så jag ska fråga om jag får rida ute :)

Vi hörs lite senare med bilder och filmer och en liten text om hur träningen gick :D

Sitter i skolan...

Är just nu i skolan och det är så drygt...Läängtar till dressyrträningen ikväll och har inte hunnit elr tänkt på att fråga Robban om han kan fota! :O Hoppas han kan göra det annars har jag ju en mamma :) Dagens outfit blir hel vit, som det ser ut just nu iaf ;) hehe. Vita benskydd och schabrak, dock vet jag själv inte vad jag ska ha på mig? Hmm...Ska fundera ut något ;) Nu måste jag fortsätta med det jag håller på med :D



"Felstegsbilder"

Kan ju ta och bjuda på lite fler bilder från senaste dressyrpasset, bilder jag inte hade tänkt vissa ;) Detta är lite "felstegsbilder", några av dom...Kan ju se lite roligt och konstigt ut :P



Yazz - Till salu!

Som dom flesta kanske vet så är Yazz till salu :) Annonsen är här:

Samarbetsvillig och mysig allroundvalack
Samarbetsvillig och mysig allroundvalack. Hästar säljes
Typ: C  -  Inriktning: Allround  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2007  
Namn: Yazz  
Yazz är en fjordvalack med meriterad prestationsstam där båda föräldrarna deltagit i Fjord-SM i hopp och dressyr. Yazz är e. Alexander Lukas 183 (ELIT) u. Björkhems Yra 3346 (diplom).

Yazz mäter ca 138 cm och är en samarbetsvillig, energisk och positiv häst att jobba med. Han rids av såväl vuxna som yngre ryttare. Passar den som vill ha en allroundhäst mot inriktning hopp!
 
Yazz är idag grundriden och har debuterat på en CR-hoppning, felfritt! Han visar på god talang för hoppning där han löshoppat med fin teknik och spänst. Visad på premiering med 38 p och klass I. Filmklipp och löshoppningsfilmer: http://www.youtube.com/user/stakagarden#g/c/3BCF00 E04A1E892B

Vid snabb affär kan priset diskuteras!
 
Pris  24 000 kr
--------------------------------------------------------------------------------------------

Film som ni inte sett när han startar sin första CR-hoppning och detta är 5:e gången han hoppar med ryttare på! :D


Trav på han :)



Första gången han hoppar med ryttare på filmen under :D




Löshoppningsfilm





Som sagt, han är till salu! ;) En riktig liten goding är vad han är och så duktig och samarbetsvillig! Lite bilder också ;)


Sisse gumman <3

Yazz var duktig idag, blev dock inga bilder då vi var inne och lektionerna var ute :( Blir ju så himla tråkiga bilder inne...Hade inte lika bra känsla som i tisdags men det gick ändå bra :) Fick inte riktigt koll på han i vänster varv men så kan det vara :) Tog även något skutt över ett hinder :)

Sisse i hagen i sin nya grimma <3 
 
Haha, hon är svart framtill men runt magen har hon fortfarande vinterpäls :P



Äventyr med transport och häst!

Sisse vilar idag, rider bara Yazz :) Blev snabba ändringar och redan på lördag ska vi ut på äventyr med häst och transport! :D Än så länge har vi inte riktigt bestämt oss men det lutar ut att vi ska iväg någonstans ;) Därför vilar Sisse idag så hon ska orka med helgen ;) Jag avslöjar inget fören det är 110% säkert på vad vi ska ut och hitta på :) Ska alldeles strax byta om till ridkläder och åka till stallet och rida lilla Yazz :)

Kanske har en lokal tävling inplanerad om en månad ungefär och då har vi hunnit varit ute på tre stycken CR innan dess så det ska bli spännande! :D

Bilden är tagen i april för ett årsedan, har hänt lite det senaste tycker jag allt med Sisse, kul! :D


"Mina" ponnysar <3

Vill ni ha lite bilder på Kalle och Jenny när dom var i min ägo? :) Kanske en liten uppdatering igen om hur det går för dom med nuvarande ägare? ;) Bilder på "mina" underbart fina ponnysar <3

Två av mina favoritbilder på dom <3



Jenny hade bra gångarter, vackert utseende och fin personlighet. 

Kalle var en riktig lite goding med glimten i ögat och kunde när han väl ville och gav sig <3 Vill ni ser flera bilder så lägger jag gärna upp om det finns intresse! :) Även filmer...


Outfit


Vad tycker ni om HV polo benskydden och Gold Medal från Hööks? :) Hiss elr diss?

Dressyr med pållarna...

Morgondagen kommer blå lång! Nationella prov och sen ska jag rida två hästar, Yazz och Sisse och plugg på kvällen :) Hoppas jag har samma fina känsla imorgon med Sisse som idag :) Blir ett lungt pass i lång, låg form för det mesta med lite sidvärtsrörelser för att mjuka upp henne inför Gustav träningen på fredag! :D Gud som jag längtar! Tror och hoppas träningen går ute så ska både mamma och Robban fota och filma :D Även om det går inne men hade varit kul om det gick ute :) Om det går ute kör vi på vita benskydd och schabrak ;) Lite extra fina sådär ;D Haha.

Bild från föra Gustav träningen :)


Med Yazz kör vi ett likadant pass som i tisdags! Det som gick så himla bra :D Kanske kan mamma fota så ni får se hur han går och ser ut nu? :) Nu söker han sig nedåt i en låg, lång form vilket är jättebra! :D




Så duktig!

Sisse gick något grymt bra idag alltså! :D Så sjukt glad så ni annar inte! :`) Känslan var fantastiskt fin från början till slut. Idag hade jag henne verkligen mellan hand och skänkel och hon var väldigt lungn. Red för andra gången med remontnosgrimma på henne och det kanske var därför hon var så otroligt fin och härlig att rida?! :D Måste ha varit det och nu ska jag bara rida med det framöver hur fult det än är ;) Ska för skoj skulle prova ett tvådelat bett också och se om det gör någon skillnad :) Jag som köpte vanlig nosgrimma igår, haha! Dock var den sjukt stor! Nosremmen var 20cm för lång!! :O Så det blir massa nya hål lite överallt så ska det nog gå ;) Grimman var också lite stor och det var storlek full på den också, härdan efter ska jag bara köpa i cob storlekar ;)

Bilder också från passet och mamma var fotograf <3 Red även igenom LB:1 pogramet, skulle nog säga att vi gjorde bara en ända miss i en galoppfattning. Annars satt allt perfekt! Men det är inne i ridhuset vi har alla våra "problem" med fattningar och avsaktningar m.m.


Sisse hade en glad Amanda på ryggen idag också :D Ett stort leende på läpparna...Satt också och små skrattade, haha! Gick så himla bra ju! <3


Kortade även tygglarna lite smått i taget och det gick också mkt bra! :D Visst ser hon helt underbar ut att rida på bilden över?! :D


Något jag måste förbättra är mina fötter som åker uppåt :P Vet inte vrf jag börjat göra det? Hm...? Tänka på det nästa gång ;) Men bilden över är i slutet och då var hon ännu finare! :`)

Släng gärna in en kommentar! :D

Det vanliga...

Då var man hemma efter ännu en skoldag :) Äta lite och sen stallet och prova alla saker på Sisse :D Kul! Mamma fotar även idag när jag rider, som dte ser ut nu iaf ;) OJ! Kom på att jag måste ladda kameran :O jaja, den hinner ladda en stund iaf :)


Plugg dags :)

Nu ska jag nog lägga mig i sängen och plugga lite :) Imorgon blir det nog lite bilder från ridpasset i något av det jag köpte idag ;) Grå/rosa outfit iaf :) Sisse kommer bli så söt och fin! Kan redan nu förbereda er på att jag inte kommer att kunna blogga så jätte mkt...Ska ta och repetera lite matte inför nationela, rida kanske två hästar och fixa med lite annat :) Hoppas ni haft en bra dag och att ni andra som var på utförsöljningen fick med er något roligt hem! :)

Fotade också Wilma/Eddie och Easter/Emilia för ett årsedan också :) Fick fina och mysiga bilder :)

Hemsidan stämmer ej längre som är på bilderna!!

Shopping! :D

Var ju som sagt på Hööks utförsäljningen idag :) Är jätte nöjd med det jag fick med mig hem!! :D Tre stora soppåsar blev det ;) Hehe. Dock fick vi inte tag på ett regntäcke som Sisse skulle behöva just nu :( Revan i täcket var ju nästan en meter lång :/ Bilder och en lite text till det jag köpte :)


Dom röda är gummistövlar/gummiskor och dom andra vanliga ridskor typ :)


Ett par ridstrumpor och två par ridhandskar, svarta och vita :)


Back on track jacka marinblå, det dyraste jag såg och köpte idag för den delen :) 300kr, dock billigt ändå!
Så sjukt skön och varm och go.


Ridbyxor, dock en storlek förstora då det inte fanns i min storlek :/ Men det får man ta! :) Kostade ju lixom bara 50kr paret.


En riktigt go, grå väst :D


Vinterjacka :) Oxå riktigt snygg och härlig!


Fick tag på ett dressyrschabrak, bättre än inget ;) Men gillar det!


Köpte oxå ett par matchande lindor till. Trodde ja, jag när jag kom hem såg jag att dom var bruna och inte gråa :( Får ha något brunt på mig själv så ska det nog gå bra ;) Haha.


Ljusblått schabrak :)
 

Ett riktigt, riktigt snyggt schabrak i ett jätte härligt material :D Gillar det skarpt!


Ett strass/bling, bling pannband till nosgrimman här nedanför ;)


En nosgrimma till pannbandet ovanför :)


En grimma plockade jag med mig också;)


Täcke som var i något konstigt blandat material :P Blev också ett vintertäcke som jag ej tog bild på :)

Nå vad tycker ni? :D Själv är jag jätte nöjd! :)


Outfit


Hästen: GG schabrak och mössa. Eskadron Pro safe. Träns från Schockemöhle.
Ryttaren: Mountain Horse Exclusive Line , HV polo ridbyxor, HV polo Piké , GPA Speed air.

Jag själv tycker outfiten är snygg! :) Kom också ihåg att dom outfits jag lägger upp är inte min utrustning ;)


Gråter...

Det har snöat, haglat, regnat idag + att sisses täcke gick sönder i hagen igår direkt när jag släppte ut henne. Hon vara bara ut i 15min så var det sönder :´( Som rubriken lyder, gråter! Hon har kanske haft täcket ute i hagen i 2 veckor och under den tiden har hon fått fyra stycken revor i det. Så det blir att försöka hitta ett nytt regntäcke igen på utförsöljningen idag :) Nu när dte är sånt här skit väder är det ju bra att ha regntäcke...

Ska snart i stallet och hästarna vilar idag :) Sen mot hööks och shoppa lite! :D


Skönheten <3

Lite fler bilder från ridpasset igår med fina hästen <3 Snart, äntligen är hon helsvart igen när all vinterpäls är borta :) Hon kommer bli fin, fin men sen blir hon ju solblekt :/ Mindre bra! :P

Lite avtravning i lång och låg form :)

Grymt duktiga hästar <3

Red Yazz idag ist för imorgon då jag ska på utförsöljning ju ;) Yazz var pigg och glad och hade också en väldigt glad och nöjd ryttare på ryggen! :D Hihi! Det är stor skillnad på honom nu sen jag började rida han, härligt med framsteg! I vårat svåra varv där han gärna flytter in mot mitten fick jag riktigt bra koll på honom! Han sökte sig nedåt i lång, låg form och var super mjuk och härlig att rida! Galoppfattningarna satt med en gång.
Är jättenöjd med ridpasset verkligen och Yazz var hur duktig som helst <3


Sisse gick också mkt, mkt bra! :D Red ute i paddocken och Yazz i manegen då det snöa och regna lite...
Sisse var avslappnad och fin och släppte till igenom ordentligt när jag kom åt henne! Började som vanligt i låg, lång form och avslutade så också, sökte sig bra till bettet och ja, underbar känsla helt enkelt! :D I galoppen gick det också mkt bra. I slutet blev hon lite trött men det fixade vi bra tsm :) Lite skänkelvikningar m.m. blev det också! Mamma fotade när hon ändå tittade :) Tack, bästa fotografen <3

Se bara på bilden över, hon lyssnar på mig, ställer igenom fint och kommer under sig bra :) Suddade ut mig då jag vet inte vad jag sysslar med? :S

Här även börjat plocka upp henne i formen lite emellanåt :)

Och sommarpälsen har kommit fram på halsen! :D Resten av hon är som en liten teddybjörn <3

Lite jobbigt att hålla formen och gå i lite kortare galopp :P Sötis hästen <3

Jobbade även på att få henne i en mer rundare galopp och känslan kom frm lite då och då som på bilden över hade jag den! Dock blundar jag och hästen.

Är så nöjd med hästarna idag så detta kan jag leva på läänge! :D Och visst är det härligt med lite grönare träd och bakgrund i bilderna? :D

Ajax

Är det någon som vet vart denna D-ponny finns just nu vid namn Ajax? :) Skulle vara kul att veta vart han har hamnat då vi har varit spekulanter på han :) Detta är något årsedan och då var det en tjej på 20år som hade han och sålde han för att hon inte kunde tävla han själv. Finns ju hur mkt filmer som helst på youtube!

Om jag inte minns helt fel så var han född 99 och hon som ägde han då hade haft han sedan han var 4 år gammal.

Lägger upp en film här också. Sök på "Ajax hoppar 150" (om ni vill se mera) så klicka på den filmen så kommer det upp en massa i högerspalten :)

På filmen är det en ryttare som inte ridit han innan :)

Sisse fått prova grimma :)

Hade denna grimma till Jenny. Dock andvände hon den två ggr bara då jag tyckte att den var för tok för dyr för att ha i hagen :P Haha. Köpte den på Horse show för något årsedan. Har bara legat i en låda i två år och jag tyckte att den nu måste komma till andvänding även om den är lite för dyr att ha i hagen :P Tur Sisse kan ha cob :)


Vad tycker ni? Passar hon i grimman? Kommer inte ihåg märket på den om det skulle vara någon som undrar.


Emilia & Easter

Slänger upp sista omgången med bilder från CR dressyren föra veckan och denna gången på Emilia och söta Easter :)

Dom är ju bara för söta!


Lagom duktiga hästar ;)

Red Yazz först, tog det lungt. Lite skritt och trav och han var lite seg idag allt :P Inte så konstigt det. Sisse gick helt okej. Red som sagt lite dressyr i paddocken på henne och det var välbehövligt det ;) Hon var riktigt fin emellanåt men hemsk vissa stunder! Galoppen ska vi inte tala om, hemskare än den varit på läänge. Jag får själv ta på mig det dena gång faktiskt. Då jag inte ridit ett ordentligt dressyrpass på över en vecka! Tror Gustav kommer på fredag så ett måste att jag tar och rider lite dressyr i veckan nu. Nej, hoppning ska det va och det ska jag hålla mig kvar vid!

Något jag verkligen vill är att få rida en mer välutbildad häst/ponny och känna på det igen. Jag minns inte när elr sist jag satt på någon häst som man kunde rida ett dressyrpass på, på min "nivå". Vill bara känna känslan av att kunna göra skänkelvikningar, öppnor, slutor, förvända galopper, galopp från halt m.m. på en häst som kan det utan och innan typ. Med Sisse får man ju påminna att så här är det man gör för varje gång man ska göra en skänkelvikning tex. Visst det är kul att rida och vidarutbilda henne och lära henne nya saker m.m men visst börjar man att sakna dom riktigt dressyrpassen! :) Måste få tag på en häst så jag kan få rida lite "ordentligt" ;) Bara att få göra en galoppfattning från halt skulle ju vara helt underbart och sakta av från galopp till halt! :D haha!

Nu har man också fått i sig lite jordgubbar, glass och grädde, mumsigt var det! Ska sova snart, mitt huvud sprängs vilken sekund som helst av huvudvärken :)


Outfit


Brunt, orange och brunt är fint ihop tycker jag!! :) Håller ni inte med?

Söndag

Helgen har gått i en rasande fart! Resten av dagen står det plugg och stallet på schemat - ridning av två hästar.
Blir två lugna ridpass för ponnyn och hästen ;) Känna lite på dom bara. Sisse ska få gå i paddocken idag. Över en vecka sedan jag red ett dressyrpass och det blåser och är kallt idag så inte så mysigt att rida ut. Ska se om mamma vill ta och fota lite :)

Bild från senaste dressyrpasset.


RSS 2.0