Trött...

Varit en lugn dag idag men ändå är jag jätte trött! Ska precis välja om till gymnasiet vilket inte är kul.
Mamma jobbar natt så  blir jag och Hälge + alex som är själva :)

Imorgon blir det också ridning i manegen elr ängen om ni vill ha bilder ;) Mamma ska titta så hon kan allt fota! :D haha. Klippte Sisses man idag också, växer så det knakar och vill inte ryka den för då blir den "tunn" och jag kan inte knoppa då. Kalle hade ju jätte tjock man och jag har väl blivit van vid det så ska inte rycka Sisses man ;)

Funderar faktiskt på att sova, blir en jobbig kommande vecka i skolan :/ Idrottsprov tisdags, SO prov onsdag, Engelska redovisning torsdag och vanlig läxa på det och kemi läxa/prov fredag -.- Så denna vecka får gärna gå fort!  Jaja, nu får jag sätta fart med mitt val innan jag ångrar mig en gång till!

Hoppas ni haft en bra dag bloggläsare!


Duktig häst<3

Blev till att rida i ridhuset idag :) Som tur så tog jag hoppsadelen då det nämligen var två hinder uppsatta och låg en bom på en volt :) Ena hindret låg på 60cm och det andra på 30cm på varsin långsida. Sisse lyssnade jättebra på mig både före och efter hindrerna och jag kunde hoppa utan martingal!! :D Riktigt nöjd med passet idag <3

Nu ska jag ta och välja om till gymnasiet IGEN. Kan verkligen inte bestäma mig, trodde jag hade bestämt mig igår kväll men inte det. Så jag får ta en funderare till helt enkelt :( Blää känner jag bara just nu, orkar inte!!





Mina köp på GHS

Härligt, slutade 10.20 idag! :D Sisse ska få ett pass idag också på ängen elr i ridhuset. Beror på om jag hinner rida innan lektionerna och om mamma vill köra mig ditt innan, hon har caféterian nämligen.

Här kommer lite bilder på det jag fick med mig hem från Göteborg :)

Ett Mia dressyr schabrak, hade varit riktigt snygg med röd kant, men hittade inget så fick bli svart :)

Ett kristallpannband-rött

Bara pannbandet, också ett kristallpannband i silver :) Extra svängt

Och benskydd! :D




Bett!

Pelham bett
Ett så kallat "ihopsatt kandar". Man ville kunna rida på ett bett, men samtidigt få de två delarna av kandaret - tränbettet och stången. Tränsbettet att böja och lösgöra med och stången att vägleda med. Dock anses det inte som en jättelyckad kombination. Rids på dubbla tyglar eller delta som är en rem man sätter mellan de båda ringarna, så att man bara behöver rida på en tygel. Rekomendationen ligger ändå på att rida med dubbla tyglar.
När man rider med två tyglar benämns de ofta genom bridongtygeln och stångtygeln efter hur de sitter på ett kandar. Bridongtygeln sitter alltid i det vanliga bettet och stångtygeln är den tygeln som ger hävstång om man tar i den.

Man vill inte ha ett dragande i stångtygeln, därför ska den alltid hänga själv och martingalen ska löpa på bridongtygeln.
Bettet kostar ung: 300-400kr 

Själv har jag detta till Cassandra som trivs väldigt väldigt bra på det!. Annars har har jag ett gummibett , men när hon tycker att hon får lusten så kan hon dra iväg haha. Busiga gamla häst, hon gör inget för att vara dum för det vet dom inte vad det är men hon är så pigg så hon vill gärna springa och då "tar hon bettet för mig" kniper åt så det inte går att rubba i munnen på henne.

Inget som har ett par Dyon gummitglar att sälja till mig? Skulle behöva det för ett "billigt" pris :)

Är det någon som tycker eller vill säga sin mening om detta bett?



Phuu!!

Jag hoppas att jag har gjort mina val till gymnasiet bra nu :) Efter många om och men och funderingar ändrade jag mitt första val i sista sekund till det jag alltid har drömmt om och sagt att jag ska gå. Men det det handlar ju om att flytta m.m. och frågan är om man får ett bra jobb efter och om man ens kommer in. Det åter står att se, man får ha drömmar. Lyckades iaf få ihop hela 6 val! :D

Nu ska jag titta på ponny akuten :D God natt alla bloggläsare <3


Trodde inte det skulle vara så jobbigt...

Ska ju välja klart gymnasium idag men jag vet inte vad jag ska ha som andra val osv. Är fortfarande osäker på mitt första val också :( Har funderat fram och tillbaka i över en vecka men inget verkar jag vilja gå :( Tycker det är skit jobbigt verkligen!! Jag, pappa och mamma tycker helt olika så det gör mig ännu mera osäker...Men men.

Ska väl komma på något ikväll får jag hoppas på om det så ska ta hela natten! Just nu vill jag bara gå om och fundera ett år till för jag vet verkligen inte vad jag ska gå! :( Usch!

Sisse gick iaf okej idag, vi var själva i ridhuset vilket var skönt! :) Hon var väldigt pigg och vill inte skata av till skritt från trav, bromsen funkade inte riktigt, mkt bättre i slutet! Vi gjorde iaf en massa rygningar i skritt och gjorde lite skänkelvikningar. Galoppen var fin ett tag under passet men när jag skulle ta en sista galopp så exploderade hon! Busiga hästen! Blev sen årsmöte och är nu hemma :)

Och jag och Thule fick medalj :)



Sår igen...ingen nyhet

Glömde att skriva innan att Sisse hade ett nytt sår idag IGEN! Vad ska jag göra?! + att skorpan nere vid kotan på frambenet hade lossnat så det var ju inte heller så bra! :/ Suck. Såret på rumpan ser bra ut iaf, har läkt ihop fint :) Men det är inget roligt, det första man får göra är att känna igenom henne ordentligt inför varje ridpass och i vanliga fall också. Det syns ju inte om det är ett litet sår och om det har blödit för hon är svart så i bästa fall har blodet kommit ner till hoven så man kan se men det är ju inte alltid det händer.

Man kan ju undra hur hon fick detta "såret" också! :S

Usch, ett av såret i sommras, jag hoppas inte på något sånt igen! I sommras hade jag en brun häst! Ska lägga upp en bild där hon är jättefin i färgen <3 Skönt att hon inte bryr sig så mkt när man håller på med såren. Den sista bilden var dte ett sår på 5cm!!! När Ionel skulle kolla hur gjupt det var stack han in något och Sisse bara stod och tittade, vilken snäll häst jag har <3





Aj vad ont det gör!!

Slog i knät i stallet, gjorde inte så ont då och hade inte ont sen när jag red, men märkte det nu när jag vilade en stund och skulle upp och gå att det gjorde väldigt väldigt ont! Fy, haltar runt här hemma och det är inget kul :(

När jag hade skrivit förra inlägget somnade jag på 5min och sov som en stock i två timmar. Sen gick jag ut med hunden bara för att piggna till och det var då jag märkte hur ont knät gjorde så fick bli en kortis :)

Gick sen till soffan och somnade och låg där i över en timma! trött är jag och det är bara förnamnet! Just nu är melodifestivalen men jag är för trött för att sitta i soffan, somnar då så gick och satt mig framför datorn ;)

Imorgon ska jag fota det jag köpte igår! :D

Horse show

Är väldigt tött just nu! Men tänkte skriva lite om går dagen och idag :)

Vi var ju på horse show igår vilket var jätte kul!! :D Och det bästa av allt, jag kom inte ens över 800kr!!! :O:D Haha...Hade jätekul inne på mässan med Vickan, var där under hela den långa rasten och ytterligare än timma :P Så när vi närmade oss utgången med tunga påsar satte vi oss ner på varsin stol, ajaj mina fötter och händer!  Títtade på alla som var med i dressyren men hann inte se dom tå första :) Det blev lite drygt men fina hästar var det! :D

Hade en jättebra dag!! Köpte två pannband (silver & röd), ett Mia schabrak och vita benskydd! :) Är riktigt nöjd och Sisse var JÄTTEFIN i allt! :D Hade jag gått till mässan den sista timmen hade det blivit ett till pannband, grönt i så fall och ett matchande schabrak ;) Så kanske lite tur att jag inte gjorde det :) Och hittade ingenting på Börjes, gick rakt igenom två ggr typ bara, fanns inget...

Var hemma efter 11 tiden och jag och Vickan satt och kollade på film till 02.34 för att vara exakt ;D Somnade fort och sen var det upp tidigt för att släppa ut hästarna! :)

Jag och Vickan mockade och fixade allt till ridskolehästarna, hästarna fick även två kärror med torv var av mig! Dom hade bara själva bädden och inte så mkt mera. Vi fixade insläppsmat, kvällsmat, lunchade alla hästar och fyllde på massa vattenhinkar.

Sisse gick bra för att inte gått på tre dagar. Hon var lite stel i gången men det får man lov att vara om man vilat :) Busade lite i galoppen, hade inte stora krav på henne idag.

Nära att jag köpte nästan ett sånt pannband längst ner men fick bli ett annat :D


Hiss elr Diss


Hiss elr Diss, för mig blir dte något mitt imellan ;) Men vad tycker ni bloggläsare? :)

Blir mäst utrustningsinlägg idag men det är också lite kul :) Vi försöker ås gott vi kan med bloggen idag :)


Söt va?

Sisse skulle väl vara riktigt söt i denna disco grimma? :D hahahaha....

Hissar!

Är på väldigt bra humör så hissar lite till!
Älskar dessa också en sak som ska köpas in sen!
Prestige stigbyglar med svenska flaggan!
Men dissar verkligen dessa!

Hissar!

Dessa underbara och milda sporrana från Sprenger. Jag har sådana själv och rekomenderar dom starkt! Rätt nya då "rullen" går vägrätt och inte lodrätt, så inte så speciellt många som har testat dom ännu, men rekemenderas stort! :)
Och dessa på bilden under ska jag inhandla på mässan i dag!! :)
John Whitaker sporrarna. (rullen i lodrätt vinkel)

Fixar och grejar

Kommit hem från stallet precis :) Inga nya sår idag hade pållan, skönt!! :) Sitter och fixar med pengar som jag ska ha till mat, biljett och buss imorgon :) Har prcis fått ihop det! :D haha! Tror jag lämnar "stövelpengarna" hemma :) Blir nog bäst så.

Imorgon är jag nog i stallet vid 8 tiden och ska mocka och fixa mat innan bussen går :) Sen så bär det av kl 08.30! :D Åhh vad jag längtar just nu! Tur att jag fixade en biljett i sista sekund! :D

Nu ska jag göra lite inlägg och fortsätta att packa ner ridkläder och lite övernattnings grejer till Vickan eftersom jag sover där efter en hel dag på horse show :) Sen upp tidigt för att släppa ut pållarna och mocka och fixa på lördag morgon!


cavallo

Tänkte kolla efter ett par stövlar på GHS imorgon också om jag springer på några ;) Men vill ju ha Cavallo stövlarna på bilden! :D Men man kanske ändra sig i sista minut ;)

Stallet strax

Idrotten i skolan var så dyrg!! satt på en bänk tsm med kompisarna under hela lektionen :P Haha, man får vara lite lat ibland :) Strax blir det stallet! :) Blir till att fixa så mkt som möjligt tills imorgon med extra höpåsar m.m. så behöver jag inte göra så mkt innan bussen går :) Sisse får vila idag också, kan vara skönt!

Ikväll laddar jag med lite nya inlägg inför morgondagen här på bloggen och så ska jag fixa med allt annat :)
Hoppas på en toppen dag! Men kan ju inte bli mer än bäst :D


Segt -.-

Sitter just nu och har haft 2 timmars hål i skolan, så segt!! Snart blir det idrott :) Sisse får nog vila idag också, får bli till att mysa bara och borsta lite :) Och tvätta såren hon har. Hon hade ett nytt i måndags när hon kom in, nu var det på rumpan typ, ett äckligt köttsår! Fy, och så hade det fastnat en massa hår i det så fick stå och pilla ut det och det satt kan jag lova. Har en riktig oturs pålle, får minst ett sår i veckan! Har sagt att hon snart får ha såna här skydd i hagen om det ska fortsätta :P haha


Nepp, nu ska jag ner till idrotten så jag inte kommer försent ;) Hoppas alla får en fortsatt bra dag!!


Hiss elr diss?


Hahahahaha! Halsdukar för hästar?! Är det för att förhindra skav i hårremmen elr? Någon får gärna förklara! :)
elr

Dag 7 - Mina drömmar

Är alldeles för höga och kommer inte att kunna uppfylla dom heller ;) Haha. Vet inte riktigt om jag vill sattsa på hoppningen elr dressyren med Sisse elr i framtiden överhuvudtaget. Jag gillar dressyr lika mkt som hoppningen!
Dressyr är ju svårare än hoppning. I hoppning spelar det inte så stor roll hur det ser ut bara hästen tar sig över hindrerna, men dressyren krävs mkt mkt mera! Men båda är precis lika roliga! :D

Men för mig spelar det ingen roll om jag inte når mina drömmar, jag har hästarna och det är det viktigaste! Jag vill komma så långt som möjligt, helst i båda diciplinerna men vet att jag aldrig kommer att komma i närheten ändå. Man ska ha en häst som klarar av klasserna och pengar för att kunna uppfylla min drömmar ;) Bara att leta sponsorer :P haha...

Min andra dröm är att bo på en gård, vilket jag SKA göra i vilket fall som helst :P Utbilda/rida in unghästar m.m. Där har ni förklaringen vrf jag köpte Sisse ;D Mamma ville att jag skulle ha en gammal läromästare som jag kunde börja tävla direkt. Men jag sa nej till varje häst hon hittade, inte över 7år så jag, MAX! Haha.

Jag gillar utmaningar, ville inte ha en färdig utbildad storhäst som man kunde ut och tävla direkt. För mig kändes det inte rätt att bara sitta upp och allt är perfekt nästan från första stund. Det kanske är roligt också men inget jag skulle vilja ha. Det tog lång tid innan jag fick Kalle att gå som jag ville :P Men gud så jag älskade den hästen! Jag fick verkligen kämpa för att komma dit vi kom tsm och hade jag inte haft han så hade jag inte varit så duktig som jag är idag. Jenny var också en utmaning, fast där var det inget fel på tempot inte ;D haha...Hade jag inte haft Jenny hade jag inte klarat av Sisse för hon är snäppet "värre" i hoppningen!

Om något år om jag skulle sälja Sisse så kommer jag vara jätte glad för då är det jag som utbildat henne och format henne som jag vill ha henne, lärt henne galoppfattningar m.m. Med lite hjälp såklart men det är jag som suttit på hästryggen. Bara att Sisse har gjort en klockren galoppfattning kan jag leva läääänge på!


Detta spårade ut lite, var ju mina drömmar jag skulle hålla mig till ;) Fråga gärna något om ni vill!





God natt alla bloggläsare <3

Nu ska jag sova för dagen snart! Jag hoppas alla ni har haft en riktigt bra dag och kväll!
Imorgon väntar några nya inlägg som ploppar upp här under dagen ;) Säg gärna till om vad vi ska blogga om! :D

Under hela fredagen så är jag och Vickan borta på GHS, men jag lovar. Uppdateringen blir inte sämre för det inte! ;) Vi gör några tidinställda inlägg var och så kanske jag kan blogg från mobilen? ;) Även slänga upp lite bilder direkt från mässan och showen! Skulle det vára kul så får ni gärna säga till!! :D Nepp, sängen väntar!!
 God natt alla! <3

Och jag vill ha sommar!!!!!

Lyx vs Budget


Schockemöhle VS Hööks


Totilas

Totilas med den "nya" ryttaren :) Tycker att Edward och Totilas passade bättre tsm, dom var som gjorda för varandra ju :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U5ltbViWs3o#at=82


Horse show

Förbredder lite inför Horse show med pengar blandannat! :D Var ju tvungen att lägga undan 2500kr för dom ska gå till mina ridstövlar, men har fortfarande en massa pengar jag kan shoppa upp! :D Haha! Bra att det är mina egna pengar så slipper man tjata på mamma att jag vill ha de och de;) hahaha! Tur hon inte är med detta år...

Det jag ska köpa/ kolla efter hade jag tänkt:
- Schabrak med brodyr (köpa)
-dressyr schabrak till tävling (köpa)
-Läder grimma om jag hittar en för ett bra pris som är snygg! :D
-Gummiboots ett par så jag har runt om (köpa)
-Pälsglans, köper man väl nästan alltid på  Börjes och har snart klarat mig utan i 2år så nästan ett måste!!! :O
-Röda ridbyxor, kanske
-Ländtäcke, kanske
-Tröja till mig och Vickan med brodyr kanske också?! :D


Hälge är allt för rolig

Hemma! :D Har haft en bra dag i skolan :) Hälge har överskottsenergi till 1000! Han har sovit hela natten och så sovit med mamma hela dagen tills nu typ. Då är man pigg! Haha. Eftersom jag inte ska till stallet idag blir det till att leka med Hälge i trädgården, just nu lämnar han bollar, leksaker ja allt för att jag ska leka med han :P Så söt han är! :) Och när vi lagt undan leksakerna har han sprungit och hämtat hemtelefonen!! HAHA! En penna också, kansig hund. Bara när man kommer hem från skolan elr när mamma kommer hem från jobbet, man ska alltid ha något i munnen ;) Haha! Nepp, får ta och gå ut en kort stund nu innan han blir helt galen! slänger in några inlägg sen! :D


Hiss

Ska man matcha så ska man väl göra det ordentligt med samma färg på lindor, schabrack, ridbyxor och tröja på sig själv? :P Haha, men detta får iaf en



Hade väl varit snyggt med orange lindor till mitt schbrack? ;D haha...

 


Diss

 till schabrakerna!


Mys

Nu blir det lite mys med vovven i soffan framför TV:en och sen hopp i säng för imorgon väntar en ny skoldag och med nya blogginlägg! :D har iaf gjort 4st små inlägg, lite hiss och diss och en dag m.m.

Mamma jobbar natt så jag och Hälge sover i hennes säng, hihi! Nu blir det den hemlige miljonären tsm med vovvsingen :D Ska ut oxå i en reklampaus, hade gärna hoppat det men Hälge ska ju få komma ut en sista gång :)

Hoppas alla haft en bra dag! :D

Läder grimma

Behöver en nya läder grimma så kanske kan kolla efter det på GHS? :) Fast Vickan hade ju en så får kolla på den först! :D Den jag har nu har Kalle haft i alla sina år jag hade honom, 3 år och den är över 4 år nu så börjar bli väldigt dålig, sprickor här och var även om jag putsar och putsar! :P

En läder grimma klara man ju sig inte utan, tycker att alla ska ha det när man åker transport! :)


Emilia...

När jag har så tråkigt och inte kommer på vad jag ska blogga om så får det bli bilder på när Emila rider Sisse! :D  
Har även filmer på dom! Så duktiga!


...

Första gången jag inte kommer på att blogga om, elr jag orkar inte komma på något :P Måste iaf ta och göra något inlägg tills imorgon :) Kommer inte ens på en rubrik!? :O

Något ni vill läsa om här om bloggen så kanske jag kan fixa det ikväll? :)

Emilia och Sisse i sommras :)


Gillar bilderna!





Hofsnäs del 2

Slänger upp dom sista bilderna fårn Hofsnäs! :) Hoppas det är ok även om det är en häst blogg ;)

 

Var fler stycken såna här, den på bilden stod jag sen i ;D


Det BÄSTA på våran lilla runda, HAHAHA! Man får skoja ibland ;) Mamma på bilden och det lilla russet, elr är det ett russ?



Hälge tyckte också det var roligt och gav hästen en puss :)

Haha, sötnosen på isen!




Så, det får bli bra med dom bilderna :)

 


Hmmm...

Ja vad ska man säga om dagens  ridpass Vickan? Hästarna var inte direkt på topp idag. Det gjorde inte bättre att vi var 4 st som red samtidigt och alla hoppade hinder huller om buller. Så blev tvärnitar, snäva svängar, nästan krockade då och då :P Det var väldigt rörigt, stackars hästarna! jaja, hoppning stod det på schemat. Sisse var hyper pigg!! För pigg för att rida med andra hästar, haha och då är det illa! Trav hoppade ett hinder som låg mellan 70-80cm två ggr. Sen låg jag på en liten volt och hoppade över ett hinder på 40-50cm kanske. Om vi ska ta ut något bra ur ridpasset så var det galoppfattningarna ;) Verkar sitta nu!! :D Hon svarade första gången med en rejäl spark i vägen! Bus hästen!

Imorgon vila och rida på ängen på torsdag, skritt och lite trav bara :) Sen är det GHS på fredag! :D


Hoppning!! :D

Idag står det äntligen HOPPNING på schemat, som jag längtat, haha. Sisse blev vaccinerad idag, men mamma pratade med Ionel (veteriänren) och han sa att det var inga som helst problem att hoppa idag, bara hon får vila imorgon :) Vet inte hur Vickan gör eftersom hennes pålle också blev vaccinerad, hon skrev här under att det inte blir av....Jag får väl hoppa själv, Sofia skulle också hoppa! :D

Skoldagen har varit otroligt seg! :/ och att titta på en fysik film sista timmen gjorde så att hela klassen satt och halvsov. Snart stallet och har inte hunnit med att göra något inlägg undertiden, hoppas ni klarar er ändå! ;)


Bett

Idag ska jag prata om Happy Mouth Äppel bett, det är ett "syntet" bett med smak av äpple och ser ut såhär:
(finns också andra modeller)
Bra bett för hästar som är lite känsliga eller som har lite svårt att trivas med bett i munnen, jag själv älskar det! Gott med ett bett som smakar gott och inte tungt eller som nu på vintern KALLT!.
Dock ska man ha en lite stilla hand då bettet kan ge "brännmärken" / sår i mungiporna om man drar i tyglarna för mycket (men sånt ska man inte göra i vilket fall)
Finns "Äppel bett" i alla möjliga modeller:
Gag-bett
3-delat
Pelham
Rakt
D-ringat
Och
Såklart med lite olika färger för den som vill matcha det lilla extra! :D

Dag 5 - En perfekt dag i stallet

För mig är en perfekt dag i stallet när man har hur mkt tid som helst på sig så man kan stå och mysa innan man ska rida. Sen alla go vänner och alla go hästar! :D Vet inte riktigt hur jag ska förklara detta :P Haha.

En dag i stallet är ju nästan alltid perfekt! :P

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sitter just nu i skolan och har tråkigt :P Vid den här tiden har vi slöjd elr hemkunskap! :) Och sen när jag kommer hem blir det att hoppa tsm med Vickan och Myrra!! :D

Ett klockrent galoppombyte! Duktig pålle!


Reflexer

Tycker detta "täcke" är riktigt coolt och riktigt bra när man ska ut i skogen! :D Snygg outfit, hahaha.


Reflexridtäcke - 459k

Benskydd - 169kr

Boots - 99kr


.

Vad ska man säga, en hiss helt klart!


Ridningen

Sisse gick jättebra, även om vi inte red länge! :D Så mjuk och fin och jätte stadig i formen, hade jätte fin känsla! :D Red på ängen under stjärnhimlen tsm med Vickan! :D Mysigt! Imorgon blir det manegen igen.

Såg ju inte ut så här som det gjorde för exakt en vecka sedan! Busig häst jag har!




Men efter ett tag gick hon som hon skulle! :D


Pannband

Vill ni att jag ska vissa hur man gör sånna här pannband? :) (inte mitt på bilden) Kan dock bara göra med två färger/band, har dock inte provat med tre ;) En sån "stjärna" kan jag också vissa, mkt lättare än vad man tror! Det ända som behövs är ett panndband och band och lite lim om man ska ha en "stjärna"!






Hofsnäs del 1

Tänkte bjuda på lite bilder från igår när vi var ute och gick på Hofsnäs! :) Har ändå inget att lägga upp nu så kan lika väl vissa lite bilder från igår! :)


Lite roliga bilder kommer på Hälge ikväll! :D Min söta vovve <3


.

Jag vill hissa denna gelpadd från hööks för 269kr. Har en själv och den är jättebra! Den är en stötdämpande pad i silikongel, så sadelen ligger på plats med ventilationshål. För att den ska göra någon nytta så att sadelen ska ligga på plats ska man tvätta den med vatten och tvål så den blir klibbig då och då :) Den ligger på hästens rygg under schabracket :) Vill även hissa fårskinnspaden för 699kr!



Tycker denna varianten är riktigt smart! Dock ligger prislappen på 1700kr, den jag hittade, finns nog billigare!



 


Hemma :D

Nu har jag kommit hem från en skoldag! Som vanligt var vår engelska lärare sjuk så första lektionen hade vi vikarie, andra inställt! :D men eftersom våran klass är så duktiga så hade vi egen lektion i klassrummet med massa musik :P Tycker jag och Vickan har uppdaterat bra under dagen här på bloggen även om vi varit i skolan!
slänger in något inlägg innan jag åker till stallet sen.

Dagens ridpass kommer se ut så här:
Rida på ängen, ingen galopp idag. Har jobbat jätte mkt med den i en vecka nu så bäst att ta tag i travarbetet igen ordentligt! Men hon går så himla bra i galoppen just nu! :D Så övergångar och lite sidvärtsrörelser får det bli i trav :) Imorgon tisdag ska vi hoppa lite! Jippi!
Sisses första dressyrtävling! :D

Hiss och Diss


Denna Scapa collektionen! (året)
Tyvärr denna årgången.

Dag 5 - min bakgrund

Hmm...Vad ska man skriva här? :P Man kan ju nästan säga att ni vet min bakgrund :) Jag lskar hästar och fota så vad mer? Resten vet ni ;)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kör ett till inlägg i detta inlägg ;) Just nu är jag i skolan och har tråkigt (tidinställt inlägg)! Första skoladagen är alltid seg och på tal om när man ska upp! :O Haha! Har tre stycken engelska lektioner idag och sen sista lektionen är biologi. Har nämligen först engelska med parallelklassen (storgrupp) sen vanlig engelska lektionen sen har vi språkval och då har jag också engelska -.- Men då är nästan alla engelska lektioner avklara inför veckan så på så sätt är det riktigt skönt! :D Hemma tidigt, 13.00 så ska ta och rida ett väldigt lugnt pass på Sisse för imorgon tisdag ska jag och Vickan hoppa tsm med våra små pållar! :D Hoppas ni alla har/haft en bra dag även om skolan började :) Det roliga är ju att man får träffa alla go kompisar!

Lyx VS Budget


Pannband - Swarowski ca 800:-
Schabrak - John Whitaker 599:-
Huva - John Whitaker 349:-
Benskydd - Johan Whitaker 599:-
Boots - Professional's Choice 299:-
Stigbyglar - JIN 1635:-

Totalt: ca 3500:-


Schabrak - Gold Medal 279:-
Huva - Gold Medal 129:-
Benskydd - Horze 269:-
Boots - Shires 149:-
Stigbyglar - Hööks 479:-

Totalt: ca 1300


..

Är väldigt förtjust i denna! :) Dyon kort martingal (Antibit) Lädret är kanonbra! Är frälst i Dyon produkter! :)
Kan denna vara något att införskaffa? :)

..

Hissar bling bling! Vet inte men jag kommer nog stanna kvar i det "modet" väldigt länge !!



Hiss elr Diss?

Detta träns är designat med hjälp av olika toppryttare. Det är samma inverkan som när man rider med 2 nosgrimmor dvs engelsk och remont. Man kan ta av underdelen så blir det en engelsk nosgrimma. Tränset är av jättebra kvalité samma läder som Dyon och görs på samma fabrik.

Jagför funktionen, men  utseendet!

Vad tycker ni? Vet ni någon som har ett sånt träns? :)


Outfit

Gjorde detta väldigt snabbt :P

Har redan det vita och det röda schabracket och luvan :) Kommer leta efter ett par röda ridbyxor, blir nog inte JW. Men ett par bensydd! Tittade på dom förra året men kunde inte bestämma mig om jag skulle ha dom elr ej :P Inte så dyra var dom där, 500kr. Alldeles lagom! :D Så jag hoppas att jag får med mig ett nytt schabrack, bensydd och ridbyxor från GHS och ett dressyr schabrack som ni kunde se bild på här nere :)

Hiss elr Diss?

 


 


Liten bildbomb från idag (:

Mamma hann ju inte ta så många eftersom batteriet tog slut :) Men det räcker ju! :D


Perfekt dag!

Jag har njutit hela dagen idag, från jag vakna tills nu! :D Sovmorgon till kl 11 och sen en god frukost. Jag, mamma och Robban åkte sen till Hofsnäs och tog en promenad där på 1 och en halv timma och tog över 200 kort! :D Vi gick också en timma på sjön! Det var riktigt varmt att gå där i solen så när man kom in i skogen igen så var det hur kallt som helst, burr! var sen i stallet och red med Vickan på ängen! Sisse var pigg och glad idag men gick mkt bra i galoppen i slutet, traven gick också helt okej :) Mamma fotade en stund tills batteriet i kameran tog slut så en bildbomb kommer sen! :D Ikväll blir det till att blogga, äta god mat och se på Solsidan! :D

Göteborg horse show

Nu när jag ska med till GHS nästa fredag har jag börjat fundera på vad jag ska köpa! :D Detta schabrack ska jag ha och eftersom det är så billigt, 70kr, så hade jag tänkt kolla om det går att lämna in på brodyr :) Dock vet jag inte vad jag ska ha för text. Hästens namn elr mitt namn på? Röd text hade suttit fint! :D Ett par röda ridbyxor ska jag leta upp med!




Ett Mia´s dressyr schabrack, dock med grå elr svart kant ist för röd :) Kostar 500kr så ska se om det finns ett sånt för 400kr kanske :) Elr så får det bli ett pessoa som jag tittade på förra året! :D Ett par vita dressyrskydd och boots! Kommer säkert hitta en massa fina saker jag vill köpa! :D

Dag 4 - mål med ridningen

Oj vad svårt! :O Lättare om vi tar ett år framåt ;) I så fall är det att ut på så mkt CR i hoppning och dressyr och några lokala! :) Få Sisse mer bärig i sin galopp, finns så mkt så jag inte vet vad jag ska skriva :O

Hoppning: Mer uppmärksam/lyssna på mina signaler och hjälper och att det är jag som ska bestämma tempo m.m. Det ska inte vara full fart mot ett hinder med huvudet upp i vädret, nej nej. Det kan gå i ett högt tempo om jag har kontroll på det och att jag kan korta och länga precis när jag vill. Mkt gymnastikhoppning framför allt!

Dressyr:  Som jag skrev här uppe. Mer bärig, fortsätta med det jag håller på med idag. Börja ridpassen med lång och låg och varva mellan det i ridpassen. Mkt bommarbete där också. Det var lite kort om mitt mål 2011.

Vi ska framför allt ha roligt tsm! :D Bjuder på en gammal bild, blir så tråkigt utan bilder :(
Bild från en av provridningarna :)



Söndag

Sportlovet slutar bra! En helg med underbart väder! :D Dock är det skola imorgon. Idag söndag blir det till att ta en lång prommenad med Hälge med familjen. Sen stallet och då ska jag få mamma att fota mig när jag rider ;) Så hoppas på en bildbomb ikväll :D
Ska försöka göra lite inlägg som jag sen kan slänga in från mobilen under dagen! :)

Har inte så mkt bilder på denna datorn så får bli en på Hälge ;)

 


Godnatt

Måste börja vända på dygnet och inte sitta uppe till 3 på natten! :) Nu väntar sängen och kl är lite över 12 :) Kanske skulle gått och lagt mig lite tidigare ändå ;) Hoppas ni andra haft en bra dag i det underbara vädret! Ska se om jag får lite bilder från ridpasset imorgon! Kram på er alla och god natt <3


Aww :`D

Vi fick denna fina bild av en läsare :`D Vi blev jätteglad verkligen! Eftersom du verkar vilja vara "hemlig" så får du vara det! :D Roligt att höra att bloggen är omtyckt efter bara 3 dagar!
Tack så mkt!!


Hästens skelettet

Tänkte skriva någa rader om hästens skelett :) Hoppas det kan intressera er och att ni kanske lär er något nytt av detta? :D Hittade en bra bild med delar som jag tycker att man ska känna till ;) En del iaf!

Den mesta tyngden ligger på frambena (nästan en självklarhet om man tittar på bilden) men också på bakbena. Om hästen är framtung brukar man säga att den går på bogarna, vilket ofta ridskolehästar lätt kan göra. Blir lätt om man hamnar i undertempo och hästen "drar" dig fram, så du lutar dig framåt ist för att sitta i en lodrättsits över hästen.

Hästen är uppbyggd på ett sånt sätt att den ska klara av hög fart och snabba svängar - utan ryttare ;)
Visste ni att när hästen landar efter att ha hoppat ett högt hinder så belastas det framben som först når marken 4 tons kraft!! För att hästen ska kunna bära sig själv med en ryttare på ryggen bygger vi upp muskler. Skelettet i hästens framben är inte fäst i  skelettet av någon led, utan hänger endast i en muskelvagga. Lite läskigt :P  
Därför kan frambenen inte skapa någon kraft, bara ta emot kraften efter ett hinder. Människans skelett och hästens skelett är väldigt lika varandra när jag såg denna bilden på google:
Tycker det är riktigt coolt faktiskt och det trodde jag faktiskt inte :P Visste ni detta?
Hittade ett litet spel där man ska sätta ut skelettdelar, väldigt lätt! :D Men prova lite och försök få så bra tid som möjligt! Länk: http://www.ridsport.se/spel/ Finns även en massa andra "roliga" spel, en bra repetion för den mer erfarna ryttaren också ;)

Var detta intressant? Tänkte slänga in något sånt här inlägg då och då. Kommer komma om smak, hörsel m.m. Och detta kommer att finnas under kategorin "hästlära". =) Ni får gärna tipsa om något annat intressant!
 


.



Måste dissa vojlockar! Vrf har man igentligen en vojlock under sadelen? :S Inte snyggt!

Vickan och Myrra

Hej på er alla bloggläsare! :D Varit i stallet timmarna 10 idag och gjort allt i ridskolestallet - insläppsmat, kvällsmat, lunchat, fyllt på med massa vatten till alla och mockat! :) Fotade också Vickan och Myrra där imellan så det kommer en bildbomb på dom nu! :D Sisse fick stå och sola i hagen idag bara (:

Och Vickan...Ridpasset gick riktigt bra idag såg det ut som, har nog aldrig sätt er tsm när det gått så bra :D Klockrena galoppombytten m.m.! Bra ridet idag gumman! Visst har Vickan gjort ett bra jobb med henne om man skrollar ner lite längre ner på sidan och ser hur hon såg ut när hon köpte henne! :D *Tummen upp*

Dom absoluta favorit bilderna idag här under, är i övrigt jättenöjd med bilderna! :D

Ridstövlar

Tänkte vissa er hur olika ridstövlar kan se ut och vad dom ligger i prisklass! :) En del skulle jag lätt vilja ha men prislappen är ju kanske inte den billigaste :( Vill ni att jag gör mera såna här fast med annan utrustning? :) En gång i veckan skulle jag kunna göra det om det finns intresse! Släng in en kommentar och får jag inte mer än
10st kommentarer blir det inget av med det!

 


 


Dag 3- hästar jag ägt

Min första, alldeles egna ponny fick jag när jag var 9år gammal! En sockersöt B-ponny född 97 vid namn Caramell! Ett passande namn till den lilla ponnyn! Caramell och jag hade 1år och någon månad tsm. Jag var totalt livrädd för hoppning, vågade mig knappt över en bom när jag köpte henne, hehe. Men efter någon månad bara hoppade vi massa! Vi hoppade som högst 80cm tsm, det var högt på den tiden! ;D haha. Var ute på CR och vi fick alltid med hos en rosett hem! Kom 3:a i KM i dressyr och blev 2:a i hoppningen! Caramell har också blivit en lovad tävlingsponny för dom högsta klasserna i hoppning då hon fick 10:or rakt igenom på löshoppning! Dock växte jag ur henne snabbt...
Men visst är hon söt?! Klicka på bilderna så blir dom större!

Efter det köpte vi en C-ponny vid namn Carlito, som kallas för Kalle ;) Kalle är en häst som står mig väldigt varmt om hjärtat. Han hade en så enorm personlighet och vi litade på varandra till 110%! Vi fick 3år och 3 månader tsm. När han var 5år blev han 3:a i unghästchampionatet och blev då Sveriges tredje bästa c-ponny! Har inte så stor lust att gå in mer om honom då jag bara blir ledsen av att skriva om honom och tänka på honom. Men fråga om ni vill veta något :) 
Klicka på bilderna så blir dom större...
Undertiden jag hade Kalle så letade jag D-ponny och köpte även en undertiden jag hade Kalle. Jag hade då två hästar i över 1år. Det var meningen att vi skulle sälja Kalle men det gick inte, jag ville ha kvar han! Så valde att sälja min D-ponny Jenny efter att jag haft henne i över ett år!

Jenny var en ponny med mkt power med stora/rörliga gångarter och het i hoppning, men gudasnäll! En drömponny för många! Vacker som en sommardag var hon också. Tiden jag hade med henne var också underbar! Hoppade som högst hinder på 120, och det gjorde hon lätt! Mimmi som har henne nu tränar på den häjden också! :) Sålde henne då jag inte ville sattsa på hoppningen när jag hade henne så det var rätt att sälja henne så hon fick göra det hon var bäst på helt enkelt!



Undrar ni något så får ni gärna fråga! :) Och vill ni ha mera bilder så får ni säga till ;)


..

Tänkte dissa gummisnoddar som bara går sönder när man ska trä dom över knoppen, MEN när dom väl sitter där är dom snyggast av alla snoddar då de inte syns speciellt mycket! :)



Bett!

Eftersom jag är en riktigt riktigt galning i bett världen, älskar jag att pröva bett (ENDAST sådana som passar mina hästar och som JAG tror kan passa dom)

Ikväll tänkte jag prata om detta bett!
WILSON BETTET!
(kärt barn har många namn liksom deta bett, kallas för en del annat också)

Jag rider med detta bett på Myrra i hoppningen, för att få henne lite "extra" vändbar. Jag har aldrig haft ett bättre bett i mina ägor, möjligtvis Sprenger bettet mitt tre delade, men det tar vi en annan dag!.
Man kan ha två varianter på detta, som ni ser på bilden där hästen har det i munnen att tyglarna sitter i den "yttersta" ringer, kan man kalla lite lite lite skarpare men jag tycker det inte blir lika stelt om man har det såhär! :)
Annars kan man ha det såhär:
Tycker det blir lite stelare och känns inte som om man får en bra känsla i ridningen. Men är så nöjd med det!
Bra för hästar som kan bli något framtunga, har inte prövat det på Cassie än men kanske ska pröva?
Bettet kostar mellan 200-300kr beroende på form (finns även men "rundare" ringar, se bild under)
Och kom ihåg, Bettet blir aldrig skarpare än vad handen gör det till.


Hoppas ni är nöjda! :)

Diss & Hiss



Jag dissar dessa V-formade pannband! Dom faller inte mig alls i smaken!


Men jag hissar dessa pannband! Sååå snygga! :D Dom är ju inte lika V-formade. På bilden är det Myrra med ett sånt pannband ;) Vad tycker ni om såna här pannband? Blir det en Hiss elr en Diss?


Dag 2 - Presentation av min häst

Sisse är min häst som jag köpte den 21/10-2010, så jag har ägt henne i över ett år nu! :) Hon är 75% oldenburgare och 25% Pinto. Det var igentligen inte meningen att jag skulle köpa storhäst men ridskolan hade henne på prov först och jag fastnade för henne direkt! Hon var ju inte direkt någon ridskolehäst. Efter jag provridit henne ca 10ggr var jag helt säker på att det var Sisse som skulle bli min! :) Jag provred då alltså bara en storhäst! Sisse är nu 7år i år och riden i två år. Hon kunde inte galoppfattning och gick bakom hand när jag fick henne m.m. Det är först nu över ett årsen hon lärt sig att fatta galopp och bära sig några steg själv och göra lite flyttningar och skänkelvikningar och rygga! :)

Sisse är en pigg häst som kan bli het i hoppningen, men blir aldrig dum! Har lite humör och kan bocka m.m när hon är brunstig :) Älskar att hoppa verkligen och gör det riktigt bra, hoppade 1m uppsuttet en så länge och startat 4 CR och en dressyrtävling på 61%.

Undrar ni något? Fråga :)


Bildbomb från idag!


500 bilder

Har precis kommit hem från stallet! Varit där i timmarna 5! Wilma fotade mig när jag red och det blev lite över 500 bilder som kommer att komma upp här! Kanske 10st åt gången? Självklart kommer jag välja ut dom bästa ;)  Hoppas ni alla andra haft en bra dag. Och jag kan bara hålla med dig Vickan om den senaste hissen, snygga träns! :D

Bild från förra året :)


..

Vill verkligen hissa detta träns, finns två varianter ett från Dyon och ett från John Whitaker!
Ska inhandla detta till Myrra!! :)

Godmorgon!

Vilket underbart väder man vaknar upp till! :D Stängde av datorn kl 03.00 i natt efter att ha bloggat och pratat med Vickan över msn! :) Så är trött efter 5 timmars sömn bara. Ska va i stallet hela dagen och så ska jag få någon att fota mig när jag rider så det kommer kanske komma en bildbomb! :D Kanske ska fota Vickan och Cassandra också. Har tidinställda inlägg så bloggen är uppdaterad ändå!  :D Innan bildbomben kommer bjuder jag på en bild från förra vintern!

Hissar



går till dessa supersnygga och stilrena stövlarna från Cavallo! Finns på Myone för 2355:- och dom ska bli mina när jag kan ta mig in till Borås! vad tycker ni? Hiss elr Diss? För mig är det en solklar hiss ;)


Dag 2 - Presentation av mina hästar

Jag har två hästar vi börjar med Cassandra:
Cassandra föddes den 26 juni 1988 och är alltså 23 år nu i år.Hon är efter Carat 542-Magnifique. Henne fick jag när jag föddes så har haft henne hela mitt liv, hon har alltid varit där. Lärde mig rida på henne och allt :) "Cassie" som hon kallas fick sitt namn p.g.a hennes mamma som hette Afrodite som ska vara ett gudanamn och hennes dotter heter Cassandra så då fick det bli det, hon i sin tur fick dottern Myrra som fick bli hästen Cassies föls namn. Haha nu glömmer vi det inväcklade som jag på något sätt försöker förklara, Cassandra är utbildad till MSV dressyr och LB/LA hoppning och LÄTT fälttävlan.
Hon är en rödhårig dam och 156cm i manke, är snäll i all hantering då jag är noga med hanteringen från marken.
Hennes mamma blev 32år så det är MINST vårat mål att slå! haha :)
Cassandra ser ut såhär:
Myrra tänkte jag nu berätta om:
Myrra är som sagt Cassandras dotter, den 6 juni 2003 föddes hon. "Myran" som hon också kallas är efter Dardel-Carat 542- Magnifique, hon har haft 2 föl som är väldigt vackra hästar som kommer att gå långt!
Därför är Myrra efter i sin utbildning, mer riden som en 4-5 åring, men hon börjar hämta sig väldigt bra nu!
Vi har kommit två i klubbmästerskapen, 4de placering i lokal dressyrtävling av ca 30 startande, fina prcent på lagtävlingarna och på lokala clear rounder, i höstas startade vi den första LA:n och fick 61% helt okej då hon var lite nervig och trippig.
Jag hade henne som föl men mammas vän köpte då henne och sedan köpte jag tillbaka henne i Mars 2010 då hon såldes och var i uppsala ett tag då jim lundgren och Niclas Dalqvist köpte henne (de tog föl på henne, då de flyttade till Mark och startade ridsklubben där igen) då såldes Myrra igen till en familj. Som föl var Myrra envis och "rödhårig" och det märktes ..Hon hade fått göra som hon ville, så efter jag köpte tillbaka henne tog det en bra stund att bara lära henne hyffs att INTE sparkas, bitas och allt sådant så fort sadeln kom fram blev hon som ett vilddjur, när man gick med henne slet hon sig och hade inga muskler, så känns bra att allt sånt är borta och hon börjar muskla sig! :) Blir lite spänd när gjorden ska spännas men inget problem, allt kommer med lite tid :)
Myrra är 168cm i manke och i utbildnings nivå är hon i LA dressyr (men påväg upp emot MSV) jag har själv hoppat 1.20cm med henne men löshoppat 1.40cm. så det är väl ung vad hon ligger på i nuläget.:)
Myrra ser ut såhär:
Är det något som ni undrar över, bara att fråga :)
[email protected]

Hissar!

 

Jag vill hissa John Whitaker hjälmen!
Jag hade mer än gärna haft en sådan (ska leta efter en sådan på Göteborgs Horse Show) Tycker den är lika fin med eller utan allt "bling".
Vad tycker ni? :)

Äntligen en blogg!

För att vi jag - Amanda och jag - Vickan ska komma igång med bloggen så hade vi tänkt göra dagar som dom flesta börjar att göra med en presentation av oss själv osv. Vi kommer då göra detta för oss själva i olika inlägg :) Och vi börjar redan ikväll med Dag 1, alltså presentation av oss själva!

Vi vill ännu en gång tacka tjejen som fixade och hjälpte oss med Header och designen! Hon gjorde ett eget inlägg här under och besök gärna hennes blogg! :)


Dag 1 - Presentation av oss själv
Dag 2 - Presentation av hästarna
Dag 3 – Hästar jag ägt
Dag 4 - Mitt mål med ridningen
Dag 5 - Min bakgrund
Dag 6 - En perfekt dag i stallet  
Dag 6 - Om jag skulle vara tvungen att byta häst med nån skulle jag välja
Dag 7 - Mina drömmar
Dag 8 - Min önskelista
Dag 9 - Mina tränare
Dag 10 - Jag gillar
Dag 11 - En häst jag saknar
Dag 12 - Jag gillar inte
Dag 13 - En hoppträning
Dag 14 - Jag måste träna på
Dag 15 - Mina rädslor
Dag 16 - En stund jag aldrig kommer att glömma
Dag 17 – Favoritmärke på utrustning
Dag 18 - Frågestund med båda!


Ny Header! / Josefine

Hej!

Jag heter Josefine och har hjälpt Amanda och Viktoria med att lägga in deras header och fixa designen lite :)
Jag hoppas ni blev nöjda!! Jag gjorde även två andra bilder till Amanda,
 
Tänkte om hon ville ha ^^
Om du skulle vilja ha en design fixad av mig gå då in på antingen min bdb, Redigerarfoto eller blogg http://HorseChicks.blogg.se 

Finns även information på min hemsida som jag håller på och startar upp, http://RedigerarFoto.n.nu, dock har jag inte hunnit fixa klart allt där, men kommer upp efterhand! (:
Tack för mig !!
Hoppas att ni blev nöjda!

Kram Josefine!

RSS 2.0