Hjälmar



Hade mer än gärna velat ha dessa hjälmar! Snygga och ska faktiskt köpa mig en ny hjälm då jag trillat av tre ggr med den jag har nu och två ggr rejält. Så då tycker mamma det är bäst med en ny och jag tycker ju såklart det också då! ;) Haha. Men har man trillat av någon gång med sin hjälm elr tappat den tycker ja att man ska införskaffa en ny. Huvudet är vi väl ändå mest rädda om?

Hiss elr diss till hjälmarna över och vrf isf? Har ni själva någon av dessa? För och nackdelar? Dela gärna med er av era åsikter tack om hjälmarna! :D


Sugna?!

Är ni sugna på en kort sumering av året 2011 och vad jag lärt mig m.m.? Har ju börjat på nya skola och massa annat roligt har jag fått uppleva detta året! Året kunde ha slutat bättre dock.. MEN, är ni sugna på en kort sumering och med lite bilder? :D



Sista dagen på året 2011!

Woho, ikväll firar vi då in nya året! :D Jag hade några alternativ att välja på vart jag skulle ta vägen. Alingsås, Gällstad, Skövde, Borås och naturligtvis här hemma men det blev tillslut Borgstena! :) Ligger långt här ifrån men skitsamma, dit ska jag iaf och fira nyår! :) Mamma kör mig till Gånghester imorgon så jag är där 13.00 och blir då upphämtad av en killkompis som också fick sitt körkort idag, grattis!! Vi drar sen vidare mot hans "hemstad" och så blir det lite fest där och god mat! :) Vet inte vad det för folk som ska dit och lär nog inte känna så många men förhoppningsvis lär jag känna folket under kvällen/nattens gång! :)

Nu ska jag duscha och fixa iordning mig! Vi hörs imorgon när jag kommit hem vilket kan bli sent då jag inte vet riktigt hur jag kommer hem men det löser sig alltid! :)

Sisse får vila idag så mamma tar stallet. Får nog bli lite extra halm och hö till henne till kvällen så hon har något att pyssla med med tanke på raketerna och extra torv! :)



TIDINSTÄLLDA UNDER DAGEN SÅ HÅLL UTKIK!


Jättekul!

Statestiken har höjts rejält nu dom senaste dagarna, kul! Och några har även vissat intresse för att dom ville se filmerna från senaste CR-hoppning :D Jättekul verkligen så fortsätt med det, det glädjer mig!

Har dock ett litet problem.. Går inte se mobilfilmer på datorn men ska försöka lösa detta så jag kan ladda upp dom så först på söndag kommer dom upp! :)

Min sötnos för någon dag sedan <3 Klippte av manen på henne idag också, ca 5 centimeter. Blev inte jättesnyggt precis så får fixa till det nu någon dag!




CR-hoppning 18 december - bilder






Detta var från den CR-hoppningen vi gick omkull. På sista bilden ser ni att hon har lite av underlaget i ansiktet. Hela hon var full med sånt, lille plutten <3 Men vi klarade oss fin, fint! I 90 cm var vi felfria och i 100 cm var det vi gick omkull. Har film från båda rundorna och kan lägga upp dom ikväll om det finns intresse?! Men då måste ni vissa det också!



Stressad och rädd häst

Stallet ligger intill byn i Länghem och dom smällde raketer och grejer och sisse var själv i hagen och var lite smått stressad och osäker. Det fortsatte att smälla raketer så jag borstade bara av henne i boxen lite snabbt. Ville inte riskera att gå ut på vägen där det smällde för att gå ner till ridhuset. Så sisse fick vila och får även göra det imorgon då jag ska va i Gånghester kl 13 och bli upphämtad av en killkompis som fick sitt körkort idag, grattis! Kommer fira min nyår i Borgstena, 4-5 mil från mig :) Kommer nog bli kul får vi hoppas på!

NU ska jag ladda över lite bilder som ligger i kameran till datorn och prova nya redigeringspogramet!


GLAAAD!!!

Igår gick den bärbara datorn sönder som jag lånat = ingen dator hade jag alls då. Idag åkte jag och robban in till borås för att jag skulle köpa mig en alldeles egen bärbar dator och sitter vid den just nu!! :D Blev en tusen lapp över min budget som jag hade tänkt att ge för en dator. Men den är helt klart värd sina 6000 kr! :D ÄLSKAR DEN!

Så nu blir det bättre uppdatering och framför allt NYA bilder! :D Har ca 800 bilder i kameran som vill bli överförda ;) Nu ska jag leka lite med den så hörs vi eter jag vart i stallet och så! :D




Bloggsugen!

Ni annar inte hur bloggsugen jag är! :O Dock väntar jag med att blogga fullt ut till jag börjar på nya bloggen :) Har massa ideér och har redan börjat förbereda inlägg ;) En bra nyhet är att ja kom på ett till nytt bloggnamn. Inget med häst elr så att göra och inte lika bra som första, men men. Detta namnet får duga och kan säga som såhär att lärarna på skolan kallar mig detta då det finns två amandor i klassen ;) mer säger ja inte än så det kändes ganska klockrent när ja kom på det! :)

Saker som ska försöka hinnas med på lovet:

- Boka en tid med "min fotograf/filmare" Robban så ni får se hur det ser ut i rörelse under ett ridpass och på fina fina bilder.



- Vill att snön ska komma så vi kan ta härliga vinterbilder på en äng elr nått under ett ridpass.



- När snön kommer (om den kommer) ska ja rida till torpa/hofsnäs och bli fotad av både mamma och Robban till häst! Kommer bli gryma bilder isf så hoppas på en vit, fin dag på lovet och när vi alla kan!

- Sisse ska rakas samt ska hennes man bli kort kort!

- Hoppträning för tränare !



- Få ordning på nya bloggen med grym design m.m.

- Leta upp tävlingar i hoppning OCH dressyr. Främst hoppning men vill ut på någon dressyr innan sommaren då vi ska debutera fälttävlan. Planera in tävlingar m.m. helt enkelt.

- Tävlingsmöte på AP ska också hinnas med!


Faan :(

Hade verkligen ett skitbra bloggnamn och skapade då en blogg under det namnet. Kommer då inte in på nya hotmailen ja skapade och kan då inte logga in på den bloggen då man ska godkänna något först :(

Ååhh så sur jag blir! Jaja får försöka komma på något annat namn helt enkelt..


Myyys <3

Myste i stallet med den bästa hästen idag <3 Spolade av benen + magen från lera (har gjort det nu i över en veckas tid varje dag) ryktade lite och borstade/spolade av täcket då hon hade rullat sig i lera. Fick lite godis också för ovanlighetskull och det uppskattade hon <3 Hade henne lös när jag spolade och grejade och var nyfken på vad ja gjorde och skulle leka med vattnet med mulen, sötnosen! <3 Hon fick somsagt vila idag men imorgon får det bli ridning! :)

Hon har fått massa päls också så det syns inte längre att hon vart rakad och blir svettig fort. Så Sabina, du är inte sugen på att komma ner och raka pållen min och göra henne snygg igen?! ;) Hade vart kul om hon blev fin till på onsdag nästa vecka för då händer det lite roliga saker och då är det extra kul om hon är lite extra fin och inte ser ut som en björn! ;) Bilden; rakad snygg häst på KM hoppning i svenljunga!



Minnen <3









Gårdagens ridpass!

Då jag somnade direkt när jag kom hem blev det aldrig att jag bloggade om ridpasset. Så gör det nu ist.

Sisse var väldigt fin måste ja säga!! Det vi jobbade med dagen innan gjorde verkligen nytta. Har kommit på och hittat små knep så att galoppen ska funka och igår var den bra i båda varven. Kommer dela med mig om detta på den nya bloggen sen! I dom första avsaktningarna från galoppen är hon verkligen superfin (!) i, sen orkar hon inte riktigt hålla ihop sig och det blir lite mera "dragkamp" och vi kommer inte in i takten i traven på en gång. vänstergalopp funkar bäst när vi fattar galopp från skritt. Då är hon skit fin i den galoppen! Från trav har hon mkt svårare för. Gjorde tre riktigt, riktigt dina fattningar från skritt och sen några havlbra då hon blev trött. Men det är helt ok att hon inte orkar riktigt.

Tänkte mkt fram i traven och gjorde massa övergångar från trav - skritt - trav - skritt osv. Ville få henne mera framför mig och få igång bakdelen på henne och få ett bättre stöd i båda tyglarna. Sen i slutet var hon så grymt fin!!!!! :`) Gjorde lite skänkelvikningar, öppnor och slutor också.

Idag hade hon behövt komma ut i skogen men det spöregnar och det blåser storm så vi hoppar nog över det idag.




Red även igår i mina stövlar, det regnade inte och var varmt så då fick dom åka på. Dags att rida in dom men aj så ont det gjorde i mina stackars knäveck. Men vill man var fin får man lida pin ;) satt en stund på Biljanca i slutet också och red igenom henne. Släpte igenom riktigt fint i båda varven efter en stund och där avslutade vi!


Hahahaha!

Det måste va något fel på mig, haha! Igår sov jag till 12.30 och hade nog sovit längre om inte alex hade väckt mig. Jag sov även ytterligare 3 timmar på kvällen efter jag vart i stallet då jag råkade somna i sängen när mobilen skulle laddas i ca 15 min, haha så sov i tre timmar ist får att vila i 15min. Tror ni ja hade svårt att somna sen när jag väl skulle sova?! Var helt klarvacken och hungrig och ja allt, sista gången jag tittade på klockan så var den 04.14!! Och jag vaknade nu 12.00, suck! Försöka lägga mig innan 00.00 idag och ställa klockan på 10.00 imorgon bitti.


Bilder från ridpasset igår...

..Tagna av: http://thelifeaslinnea.blogg.se/ Och om ni undrar varför sadlen ligger lite långt fram är för att jag inte drog åt sadelgjorden ordentligt ;) kunde dra två håll till men det glömde ja :P haha..

Första bilden: Lite lång och låg form som uppvärmning! :)



Bilde från det underbara galopparbetet <3







Haha, bjuder! ;) Sisse är iaf riktigt söt på bilden!


Stallet hela dagen lång

Hade en träning idag och ekipaget var duktiga! Fotade dom även lite. Fixade sen Sisse för ett pass i ridhuset, spolade av bena och ryktade en snabbis. Hon var KANONFIN idag! :`) Galoppen får många stjärnor idag, avsaktningarna och arbetet i galoppen var sveränt bra! Fattningarna satt dock inte hundra idag. Men gör inget då galoppen annars var så bra! :D Vi gjorde en del övergångar från trav - halt - trav osv också vilket hon gjorde bra. Bilder kommer kanske! ;)




Juldagarna

Julen har vart helt ok. Inga julklappar i hästväg faktiskt :) Vill köpa det själv men nu har jag fått annat på tankarna. Men då försvinner 6000 kr från kontot. Får fundera vidare på denna tanke.

Sisse vilade julafton (lördag), juldagen (söndag) och igår måndag fick hon gå i rundkorallen, tömkörde lite! :) Gick helt ok. Tömkörde inte jätte länge men en 30 min iaf! :)

Idag tisdag fick jag en träning inplanerad som jag ska hålla i 14.00. Hinner nog bli mörkt tyvärr innan jag ska rida min häst så det får bli paddocken/ridhuset men hinner jag ut i skogen tar jag det som uppvärmning! Vi hörs senare! :D



Ska ta och försöka rida nu under lovet i mina ridstövlar också så dom sjuker lite för just nu kan ja bara böja benet en cm och knappt det. Ridit med dom en gång innan och jag säger bara, tur jag inte behöver driva och andvända benen på Sisse för då hade jag haft köttsår i knävecken! Så här såg dem ut på under ridpasset!




Bloggnamn?

Nu vill ja ha tips på bloggnamn till min nya blogg som ni läste lite kort om vad den kommer innehålla i inlägget nedanför! :)

Så snälla, kom med förslag så blir jag såå glad! :D  Så sattsar jag på den nya bloggen med mer vettiga och läsvärda inlägg! :D Bloggningen kommer va på topp kan ja lova när alla träningar kör igång och allt med hästar m.m har löst sig!

Meen.. behöver ett bloggnamn så kom gärna med förslag!! :D



Mycket nytt till nästa år...

Har ingen lust till att blogga för tillfället.. har inte haft något vettigt att blogga om heller. Tänkte starta upp en ny blogg med ett helt nytt namn, design m.m. och ta bort denna till årskiftet. På nya bloggen vill ja skriva mera om åsikter inom ridsporten, träningar, om mina mål (hur jag försöker ta mig dit m.m.). Mer om ridövningar, hur jag lägger upp ett hopp/dressyrpass osv.

Det är mycket nytt som händer till nästa år. Vi flyttar till Borås och jag flyttar till skolans internat i Svenljunga. Vart Sisse tar vägen är fortfarande oklart. Kanske har jag en ponny (!) till nästa år också för att utbilda och rida till? Jag och Sisse ska komma ut och tävla lokalt i hoppning och vi ska även börja med fälttävlan!! Så till sommaren är vårat mål att starta våran första fälttävlan! Spännande va? Så resan dit hur det går på träningar m.m. kommer ni få läsa mycket om på nya bloggen! Ska börja träna dressyr för en annan tränare nu också och även en ny hopptränare är fixat! Gött, så nu blir det träning varje vecka i båda grenarena + fälttävlan! :D Får se när dressyren kör igång.. blir så snart som möjligt hoppas ja! Har även någa nya "elever" som är sugna på att rida lite för mig och få hjälp med sina ponnysar/hästar. Och dessa finns i svenljunga så det kommer bli så sjukt bra när jag flyttar dit! då kan ja ha lite träningar och så på kvällarna! :D  

Det är såååå mycket som är nytt och mycket att se fram emot! Så det känns bra med en ny blogg och jag har en anledning till att göra en ny :) Så mycket annat som är nytt till nästa år.

Visst låter allt detta spännande?! :D


God Jul!

God jul alla bloggläsare! <3 Hoppas ni får många fina julklappar och ät inte så mkt så ni spricker! ;) Vi har precis öppnat julklappar här hemma och nu ska jag inta duschen!

Kommer inte kunna blogga fören imorgon bitti! Så ha det så bra så hörs vi!



Dagens ridpass

Red i ridhuset då det spöregnade ute! Skrittjobbade henne länge, i ca 30 min till en början! Koncentrerade mig på form, takt till en början och jobbade med att hon skulle ta mera stöd i innertygel. Började göra halter och ryggade några ggr. Gjorde även massvis med slutor och öppnor + skänkelvikningar. Åh så duktig hon var!! :`)

Började att trava och då gjorde vi lite serpentinbågar för att sedan gå över till att göra mkt övergångar från trav-skritt-halt- trav osv. Sen började vi att göra samma sak som i skrittarbetet. Skänkelvikningar, slutor och öppnor! En skrittpaus på 5 min och sen gick vi över till galopparbetet! Underbart fin där med :`) Det långa skrittarbetet gjorde susen!

Tog sen av sadlen så hon fick springa fritt och det var en lycklig häst jag hade som bockade och busade som aldrig förr! Hon var allt svettig efter detta passet och efter att ha fått springa av sig. Vi var ju trots allt i ridhuset i över en timma!



Ge mig sommar!!!

Julafton imorgon?!

Har ingen jul känsla för 5 öre. Julafton hade kunnat vara om två veckor ist tycker jag och inte imorgon! Har inte satt upp en enda tomte elr något julaktigt i mitt rum. Har inte vart med och pyntat granen elr något liknande. Julhandlat/shoppat har jag inte heller gjort. Så jag har inga julklappar att dela ut i år inte och inget att slå in och förbereda. Ute är det mörkt och trist och det bara regnar... Hästarnas hagar är geggiga och bara blä!

Vill bara att det ska vara måndag och skippa allt det här med julen, känner verkligen INTE för detta! Är inte ens sugen på julmat och vet inte vad vi ska göra elr ta vägen på julafton imorgon elr på juldagen. Vet inte ens om vi ska till pappa under någon av dessa dagar? Har inte hört något alls vad vi ska hitta på om vi ska åka bort elr va hemma. Hoppas faktiskt på att vi ska va hemma för orkar inte! Imorgon ska jag ta en lååååång sovmorgon och vakna helst vid 13.00 så har nästan hela julafton gått och sen rida min häst! 

Låter jag taggad inför dagarna som kommer? Skulle knappast tro det. Har ingen blekaste aning om vad jag ska ha på mig heller så hoppas vi håller oss hemma ;) haha. Vilka problem jag har känner jag.

Tror jag känner så här för att det vart så sjukt mkt i skolan in i det sista och jag har hållt på hela tiden och inte hunnit tänka på att nu är det julafton om bara mindre än tre dagar. Vart så mkt annat som snurrat runt i huvudet som ni också vet. Sen är det ju ingen snö heller och nu känns det som oktober månad.



Snart stallet och rida i en geggig och äcklig paddock! Jippi, eller inte. Hade hellre sett att det vart lite snö och minus grader ist för 6 + grader!! Hur känner ni nu inför juldagarna som kommer?


Rubrik?

Hade super trevligt och roligt igår! Var som sagt först på Svenljunga RK och lunchade hästar och lite så tsm med emma. Sen åkte vi till mig och fixade oss och vid tre tiden bar det va till U-hamn för lite förfest m.m. Hade en mkt rolig kväll/natt!

Idag skulle jag hängt med Emma till stallet men blev inte så då hon skulle dit ikväll ist. Väntar på att mamma ska vakna så vi kan åka till stallet och så jag kan rida :) Ska försöka fixa lite med bilder. Lite jobbigt när man inte har någon dator att sätta in bilderna på bara :/ Får försöka lösa det!



Godmorgon!

Idag torsdag ska jag och en klasskompis vid namn Emma iväg och festa! Någon gång efter 14.00 kommer en och hämtar oss här hemma hos mig och vi åker vidare till Borås och hämtar upp en killkompis. Vidare mot U-hamn till en killkompis i tvåan och där ska vi käka lite + förfesta, kommer nog ett par stycken till dit, kanske tre stycken? Mot kvällen drar vi mot Blidsberg för lite party! 02.30 kommer våran chaufför som kör mig och emma  hem igen till mig. På fredag när vi vaknat drar vi till hennes häst i svenljunga och är där och rider och lite så under dagen! :) Mys!

Nu ska jag till svenljunga för att möta Emma och vi ska luncha några hästar på AP (svenljunga RK) och mocka och fixa! :) Kommer inte kunna blogga idag som ni märker, kommer ha fullt upp men gud så kul vi ska ha!! :D


Dagarna som gått..

Måndag fick sisse vila och jag pluggade Biologi till 00.00! Tisdag vilade hon också. Efter skolan var det julfest så alla åkte till örsås och åt julbord och hade det riktigt trevligt och roligt där till ca 21.00! Sen var det efterfest i minka. Det var lite segt och tråkigt så dom flesta drog, sov på internatet.

Idag onsdag var det sista dagen i skolan och det är äntligen jullov nu! :D Ridit Sisse och hon var pigg och glad. Red inte länge men hon fick röra på sig lite iaf! :) Nu ska jag städa, titta kläder till imorgon (ska på fest), städa och greja lite. Hörs!


CR resultat från söndagen & omkull ridning!

En väldigt händelserik dag måste jag säga!! Var CR-hoppning i Svenljunga som vi skulle på och först krånglade dörren fram lite på transporten då den hade frusit men det fixade sig :) Hästen gick klockrent in i transporten, duktig häst! Tog 1 min längre tid på hem när vi skulle lasta :) Var 56 startande och jag var bland dom sista då det knappt var någon på 90 och 100 cm som jag skulle hoppa. Plockade ut henne nästan direkt och red fram i en timma i paddocken. Sen plus framhoppningen inne i ridhuset så över en timma red jag fram. Hon var fortfarande pigg efter jag ridit fram så länge men det kändes MYCKET bättre efter den långa framridningen!!

90cm: Felfri! Vår fulaste runda någonsin dock men runt kom vi utan att någon bom föll ner vilket jag blev förvåndad över att det inte gjorde :P haha.. man ska ha tur ibland ;)

100cm: Här blev hon piggare och starkare. Var 5st hinder, varav ett hinder var oxer så alla andra var rättuppståenden - bra träning för Sisse! Var 8 st språng. Här hade vi två ner till vi gick omkull. Hon hoppade stoort över oxren och sen blev det svårt att fång upp henne och få henne på ytter och samtidgt skulle vi sväng, ingen bra kombination! Så vi låg på backen både jag och hästen.. Inget hände. Vi gick ett varv och så hoppade jag upp igen och hoppade oxren igen och fortsatte klart banan, var tre språng kvar efter oxren. Dom var felfira!

Är supernöjd med dagen och resultatet även om vi gick omkull! Får hoppas sisse lärde sig en läxa på detta! ;) detta var vår fjärde omkullridning :O Dock har vi hamnat i hinder innan... Film på när vi går omkull kommer + några få bilder från dagen!



Fortsättning på denna söndagen i nästa inlägg...


ÄNTLIGEN!!

Måste slänga in ett inlägg och säga att jag äntligen har jullov!! :D Vi skulle egentligen slutat imorgon men vi skulle inte haft något att göra på lektionerna så vi fick sluta idag ist :D Gött och har hunnit klart med allt som skulle vara klart vilket känns bra och tyckte jag själv skrev bra på biologi - och matte provet idag! :D


Nu ska jag till stallet och rida min fina häst <3 Bloggar mer ikväll om vad som hänt sen i söndags och hur tävlingen gick m.m. Har nya bilder också att vissa! ;)



Paus till torsdag...

Kör en paus till torsdag med bloggandet. Har alldeles för mkt att tänka på och som ska göras. Berättar om tävlingen och så på torsdag då jag inte mår så bra för tillfället. Fick en väldigt tråkig nyhet igår och ja. Så tar en paus till torsdag!! :)


Fortsättning på söndagen...

Från att jag kom hem från stallet/tävlingen brast jag ut i tårar! Det var en chock när jag såg att det stod "vila i frid" och med en bild under på Kalle på facebook. Tårarna kom precis lika fort och både jag och mamma var ledsna resten av dagen och den kvällen. Hästen som jag älskade så grymt mkt fortfarande och som vi hade planer på att köpa tillbaka finns inte längre vid liv <3 Ägarna hade ringt till mamma undertiden vi var på tävlingen i söndags och hon sa att kalle hade fått tarmvred/kolik. Veterinären hade vart där och gett han medicin, dropp m.m. för att han skulle klara resan ner till Slöinge häst klinik så det inte skulle bli värre. Tyvärr fick han avlsuta sina dagar där.. Var något med hans tunntarmar som gjorde att han inte klarade sig. 

R.I.P världens goaste häst! 17 år blev du. 3 år var du hos mig och jag är så grymt glad och tacksam över våran tid ihop <3 Vi ska ner till ägarna nu på lovet och hämta ett av hans träns som han även hade hos mig och även hans lädergrimma som han också hade hos mig. Som ett minne av världens goaste och charmigaste häst!

R.I.P <3


 

Ridpasset och morgondagen!

Red i ridhuset. Var massa folk där + lite hinder. Typiskt, precis när jag skulle rida och allt :P Hade nämligen tänkt släppa henne i rudhuset så hon hade fått springa av sig och sen köra mycket galopparbete. Men så blev det inte. Är hyffsat nöjd med ridpasset ändå. Hon var pigg och då jag inte kunde göra det jag tänkt får jag rida imorgon innan vi åker till tävlingen för att bli av med lite energi. Inte kul om det blir som sist när vi skenade runt på framhoppningen i stora paddocken och jag fick inte stopp på henne. Tog några varv, hon var totalt galen kan jag säga. Kunde inte skritta och knappt hoppafram henne då hon drog som en idiot mot hindrerna och efter. Nej så vill vi inte ha det imorgon! Så för att slippa rida fram i över en timma imorgon på tävlingsplatsen till första start rider jag på morgonen innan vi ger oss iväg :) Har man en PIGG häst som ÄLSKAR att hoppa får man försöka hitta lösningar.

Vi är i stallet runt 08.00 och vi kommer lasta och ge oss iväg strax efter 10.00. Har utsläpp av hästarna och rider sisse direkt och så har hon någon timmes vila innan vi åker :) Tror det blir bäst! har inte förberet något då jag har gott om tid imorgon :) Håll tummarna för oss! ;)



Halva dagen

Oj! Halva dagen har redan gått :O Hinner inte rida ut innan det blir mörkt så för bli manegen :( Har kommit från stan precis och fick med mig 4 plagg från gina trico, även ett par jeans! :) Så jag är nöjd. Var även en sväng in på myone och köpte ytterligare ett hönät till sisse som hon kan ha halm i och sen blev det ett hundtäcke till Hälge! :)

Nu ska jag plugga och sen blir det stallet och sen blir det ännu mera plugg resten av natten skulle jag tro. Fixade även två stycken julklappar för 20 kr tills imorgon!


Pluggar

Pluggar biologi.. kanske inte det jag skulle göra en fredagskväll men får faktiskt ta och bita ihop. Snart är det ju lov så får tänka på det ;) Gör ett litet schema här nedanför så jag själv har koll på vad som händer och så får ni se hur mkt jag har fram till torsdag i skolan och annat.

Lördag imorgon: Rida hästen, till stan och shoppa, plugga Biologi alla minuter jag inte gör annat.
Söndag: Gå upp vid 7-8 och fortsätta plugga Biologi, tävling 11.00, när jag kommer hem ska det pluggas ännu mera.. BIOLOGI!
Måndag: Sisse vilar, Jag fortsätter plugga Biologi och även till matteprovet.
Tisdag: Julfest efter skolan = Sisse vilar och inget pluggande. Börjar 17.30 och sen håller det väl på hela natten också typ.
Onsdag: Biologi prov + matteprov, hinner rida Sisse.
Torsdag: Vi går på lov, innan det har jag ett biologiprov. två tjejer och tre killar kommer hit och alla sover över, mys! Sisse vilar.

En väldigt hektisk vecka måste jag säga som kommer! Tur jag är klar med projektet hästnäringen, bok recensionen och en inlämning i naturbruk. Annars hade jag haft det nästa vecka också men det gjorde jag klart nu idag fredag och fick allt inlämnat, skönt! :)





Världens bästa häst <3

Oj, oj, oj vad ridpasset gick bra idag!! Såhär fin har hon inte vart på länge och hade jag haft tid hade jag kunnat rida mycket längre än vad jag gjorde! Men det gick så bra så då kändes det bra att sluta när det gick som bäst och inte fortsätta :)  Har börjat göra galoppfattningar från skritt nu ist för trav. Galopparbetet funkar så mkt bättre och när man sen ska fatta galopp från traven tar hon dom direkt. Hon hade inte en tanke på att öka farten i galoppen och var så fin i handen och bara rullade på och låg superfint på bettet! wow vilken känsla, en känsla som jag hoppas på att hitta tillbaka till :) Efter galopparbetet körde vi massvis med skänkelvikningar i båda varven. Hon har aldrig gjort så fina skänkelvikningar innan och jag hade ett stort leende!

Nu känns det verkligen som vi kommit en bra bit på vägen och hon kändes som en välutbildad häst idag som kan sina skolor ;) Superkul verkligen!!! :D Nu hade det vart kul med en dressyrträning för tränare :) Får ta och hitta någon först bara :) Imorgon blir det skogen och jag och sisse ska busa av oss och på söndag är det årets sista tävling! :D Tagga!

Vårt hus ligger på hemnet nu också och här nedanför tänkte jag visa lite bilder på det! :)










Inte alla bilder och inte på alla rum.. men såhär ser det ut hemma hos mig! :D Första visningen på huset är den 15/1, spännande!

Jag vill även tacka för kommentarerna jag fick i föra inlägget!<3

...

Åkte direkt till stallet tsm med mamma efter skolan och mockade bara och kände igenom Sisse. Hon fick vila idag, skulle ridit men så blev det tyvärr inte. Saker och ting blir som sagt inte som man tänkt sig ibland. Jag får försöka hinna rida imorgon ist...

Ligger lite lågt med bloggandet nu, ett inlägg per dag är vad jag kan prestera för tillfället och hinner med. Har några beslut att ta och mycket tankar kring besluten. Dom svåraste besluten som jag stött på under mitt liv kan jag säga. Det som rör runt det mest i livet och huvudet är väl flytten, vi ska flytta till Borås för er som inte vet. Hur ska jag göra med hästen? Hyra ut, skaffa medryttare som kan ta henne dom flesta dagar i veckan och jag rida bara typ varannan helg? orkar jag pendla till stallet som ligger 2 mil bort från skolan? ska som sagt flytta till internatet på skolan och då har jag 2 mil till stallet ist för 1 mil. 3 mil från Borås sen på helgerna, jag ser inte det som något problem, men lärare och mamma m.m. Även mycket pratande, funderande om så mycket annat!

Hur ska jag göra?! Tittar på för och nackdelar med allt som snurrar i huvudet just nu. Inte lätt för 5 öre. "på hopp" gör ju inte saken bättre heller och jag blir bara ännu surare och ledsen, försöker hålla masken och inte ta det så hårt men det är svårt. Regler hit och dit och allt ska va så rättvisst och blablablabla, ja det finns mkt! Men kanske blir ett av mina val enklare av dessa "på hopp" och det som snurrar i huvudet?

Jaja.. allt fixar sig förr elr senare! :) Något som jag stör mig på är när folk "klagar" elr något liknande att man gör fel elr om vad som helst är på facbook, på ett sms m.m. så mkt bättre att ta det i verkligheten, face to face. Jag skulle inte ta det lika hårt då som jag skulle göra på tex facebook elr på ett sms. sen är det lättare att förmedla det i verkligheten.

Nu vill jag bara ha ett nytt år och ett härligt jullov! :) Få klart och in lämnat alla inlämningar i skolan m.m. Nu ska jag plugga vidare och skriva lite om veterinär, slakt av häst, uppfödning, hovslagare, ridlärare m.m. Ska va inlämnat och klart imorgon..




Mys med underbara vänner <3

Jag, josefin och sabina har ridit sisse idag, vi åkte direkt efter skolan i ridkläder till stallet! :) Sabina red mest och körde mkt galopparbete vilket sisse behöver och det såg mkt bra ut för dom och även för josse och sisse! När jag red tyckte jag hon kändes fin och galoppfattningarna satt kanonbra även idag :D Så jävla underbart när dom funkar!!!

Nu har vi tre och två killar som är här käkat pizza och ligger nu i sofforna och chillar framför tv:en. Vi tjejer fixade sovmorgon imorgon, lite fjäsk funkar alltid bra för lärarna! ;) efter killarna har försvunnit här i från ikväll, runt 23.00 så ska jag iaf plugga. Måste göra det då jag har biologiprov imorgon och fick reda på det idag :/

Vi hörs imorgon, ha en fortsatt trevlig kväll för det ska jag ha! ;) Vi har redan planerat in ännu en gång vi ska träffas och då ska alla sova här. Torsdag- fredag nästa vecka, då blir det livat! hehe


Markarbete

Idag blev det Dream Boy..Hade han för andra gången :) En av alla skäckarna ;)  Idag hittade jag honom mkt fortare än sist och visste vad jag skulle trycka på för knappar. Vi körde lite uppvärmning i skritt, trav och galopp och han kändes fin! Lite stel i höger varv men mot slutet hade det släppt. Vi travade också över lite bommar under lätt sits och för att hitta balansen m.m. Vi var 9 st som red samtidigt, två mer än vanligt men det gick ändå riktigt bra. vet man vad det är för regler som gäller så spelar det inte så stor roll hur många vi är. Alla får ju ändå lika mkt hjälp! Sen satte vi upp två kryss med 15 m emellan. Både ponnysar och stor hästarna skulle kunna gå på tre galoppsprång och fyra galoppsprång. Så jag fick länga lite när vi skulle ha tre stycken och korta för att få in 4 st. Dom som hade dom största hästarna, över 170 i mankhöjd hade lite att kämpa med när det skulle vara fyra stycken galoppsprång mellan, men det gick! ;) Vi var bara halva gruppen åt gången när vi gjorde denna övningen och dom andra tittade på och bedöme och sen tvärtom. Nöjd med min och Dream Boy´s insatts, kändes väldigt bra under lektionen!

Nästa vecka är det sista gången vi har ridning innan det är jullov och då ska halva gruppen köra gymkhana och dom som inte är med på det får en dressyrlektion! Jag valde faktiskt dressyr före lek. Tar heller en lektion än flamsar runt på små ponnysarna ;) Då ska jag se till att få sötnosen Mastiff igen!! :D

---------------------------------------------------

Sisse vilar idag och är även ensam hemma.. Försöker att plugga lite men går sådär. Imorgon kommer även Josefin och sabina och rider min pärla så jag får ännu en gång stå på marken och tittta. Men gör ingenting alls då det är kul att se sin häst röra sig under andra ryttare. Har bara sett Gustav rida henne så det är extra kul att se någon annan rida henne! :)

Duktiga, duktiga Sisse <3

Sisse var så grymt fin att rida idag och galoppen var helt underbar!!!! Red i paddocken och det var inget roligt väder, regnade :/ Men gjorde inte så mkt, tänkte inte så mkt på det. Sisse var iaf väldigt fin och bara tuffade på. Galoppen var helt underbar, wow så fin hon var! Nu är det inte så kallt så då blir hon inte så busig av sig så idag höll vi oss på marken ;) Vi gjorde några galoppfattningar från skritt, klockrena fattningar! :D Stadig yttertygel bara så faller hon in så fint i galoppen :`) Galopparbetet gick också riktigt bra! Trodde det knappt var sant när jag kunde länga och korta galoppen i stort sett hur mkt jag ville! Hon var även mkt fin i handen i galoppen, hängde sig inte utan var som i travarbetet, inget i handen med andra ord. Det gjorde susen att vi övade på galoppfattningar i skogen och avsaktningar igår. 

Såhär vill jag att hon ska vara jämnt i galoppen, då är hon helt underbar! Det är bara att njuta för stunden och beröma hästen! Imorgon får hon en välförtjänt vilodag <3

Såhär ser veckan ut som kommer ridmässigt:

Måndag (idag): dressyr paddocken
Tisdag: Sisse vilar, jag har ridning i skolan.
Onsdag: Paddocken
Torsdag: Paddocken
Fredag: vila
Lördag: Skogen
Söndag: CR-hoppning i Svenljunga!!!!! :D

Laddad häst i skogen!

Idag tog jag och Sisse en sväng ut i skogen. Hade tänkt mig en lugn, mysig och skön tur. Istället blev det en väldigt fartfylld tur och inte det minsta lugn! Sisse var på tårna och taktade heeela tiden och var riktigt pigg och busig! Blev mkt galopp och igenom alla vattenpölar, tyckte hon var urkul och laddade mot alla vattenpölar som om det var hinder! När hon var så pigg och laddad och ville i stort sett galoppera hela tiden passade jag på att få henne lugn och sen göra en galoppfattning från skritt och visst gick det :D Dock sparkade hon bakut varje gång elr så bockade hon. Hon små reste sig imellanåt också när hon gick och små taktade för hon ville iväg.

Vi hade det superroligt idag i skogen i vilket fall som helst, även om hon var lite för mkt på tårna!!! :D Jag skrattade bara, nästa gång får det nog bli säkerhetsväst på för det var väldigt nära att jag hamnade i backen några ggr ;) Hamnade framför sadlen två ggr när hon bockade. Shit vilken kraft och ett under att jag satt kvar! :O Vi hade iaf otroligt kul, både jag och hästen!!! :D


Tagga CR-hoppning i Svenljunga om en vecka också och hoppas hon inte e lika pigg som sist! :D



Dressyr & hoppning

Började att rida dressyr. Hon kändes riktigt fin och vi gjorde lite övergångar i alla gångarter för att checka av. Galoppen får ett stort plus idag, var riktigt fin! :D Lite stark och så i övergången till trav men det var nog det enda. Hon busade lite men inte farligt. I slutat hoppade vi lite som sagt... Vi slutade med några srång på ett rättuppstående på 110 cm. Sisse kryper gärna nära inpå när det blir lite högre på räcken = river då det är så högt, hon vet inte riktigt när hon ska hoppa av. Så tre ggr i rad åkte den översta bommen i backen. Sen till nästa gång vi kom på tryckte jag av henne själv och hjälpte till lite extra. Hon hoppade av där hon skulle och det blev ett riktigt fint språng och bommen låg kvar. Vi får träna mera med rättuppståenden med lite hjälpbommar framför så ska det nog bli lite lättare för henne :)

Innan ridpasset spolade jag av benen och borstade länge på henne, mysigt i detta skit vädret <3



Kameran borta :(

Idag stod det uteritt på ridschemat men har inga snösulor (får det på måndag) så det får nog bli ridhuset :( Får se hur paddocken ser ut. Har ju regnat hela natten så kanske funkar att rida där nu? :)

Har också städat bort min kamera, hittar den inte nånstans :S Får ta och leta upp den, skulle ju vara bra ;) Har lagt den på ett vääldigt bra ställe så jag inte kan hitta den. Sen ikväll kanske jag, mamma och alexander ska på bio - mysigt!


8/12 torsdag

igår alltså ;) Sabina hängde även med idag direkt efter skolan till stallet och vi red i ridhuset innan lektionerna började. Hon fick rida från början till slut och jag fick bara titta och njuta, haha.

Jag satte upp en oxer idag också... Det såg mkt bra ut för dom och galoppen såg faktiskt bra och mkt fin ut. Galoppfattningarna satt och även idag gjorde hon fina byten i galoppen! :) Det såg mjukt och fint ut och sisse trivides med sabina på ryggen! Dom slutade med några språng på oxern som låg på 110 cm! och självklart var jag tvungen att filma så ni också skulle få se! ;)










Det sista språnget var riktigt bra! En glad och nöjd Sabina och häst :) Sabina sov sen hos mig ännu en natt. Vi åt pizza (igen), bakade kladdkaka och åt godis och chips ;) Musmigt och ibland får man tjocka sig lite ;)
 

7/12 onsdag

Två klasskompisar provred Sisse :) Vi hann att rida i manegen och vi byggde även upp en oxer. Jag red lite först och vissade henne en kort stund. Sen fick tjejerna rida. Det såg superbra ut för dom båda två i dressyrarbetet och även när dom hoppade. Sisse vissade även att hon kunde göra fina galoppombyten och tog galoppfattningarna fint. Så dom får mer än gärna hjälpa mig när jag inte hinner eller inte kan rida :)

Filmer när Sabina hoppar min skrutthäst, hindret ligger på 95 cm!





Film också på Josefin och Sisse :) Fick en bra film när dom hoppade..



Vi åkte sen hem till mig och köpte pizza och åt massa godis och chips. Även två killar från skolan var här och höll oss sällskap till 22.30 på kvällen.. Jag, Josse och Sabina satt uppe till 01.00 innan vi gick och la oss i sängarna :) Tjejerna gillade iaf Sisse och det var kul! :D

Fullt upp här!

Ska skriva om i onsdags om provridningarna och vissa er filmer m.m. Även om igår när en kompis hoppade Sisse och slutade med några språng på 110 cm och även filmer på det! :) Så ni får hålla ut till ikväll ;)

Sisse vilar idag fredag. Rider iaf imorgon lördag och på söndag :) Men vi hörs ikväll med lite inlägg och filmer! ;)


Morgondagen

Nu kan jag avslöja vad som händer imorgon! :) Har ju hållt det lite "hemligt" men kan inte hålla mig längre, haha. Kan börja med att säga att jag vill ha någon som hjälper mig med Sisse då och då när jag inte kan rida henne.  Så en medryttare som jag kan anlita när jag behöver det ;) Så det är två stycken som kommer och provrider min bushäst imorgon! :) Ska bli spännande... Dom ska även få prova att hoppa henne och hon har inte hoppat på ca 3 veckor så hon kommer vara en riktig piggelin! Men det kommer tjejerna att fixa kanonbra tror jag! :) Ska bli kul att se någon annan hoppa min häst då jag inte har gjort det.

Vi åker iaf direkt från skolan och sen på kvällen äter vi pizza och dom sover här. Även två killar kommer över en sväng, trevligt! Ska försöka fota och filma när dom rider min lilla häst så ni också får se! ;)




Häst nr 2 - Sisse

Hon var inte varm på det stället som hon var igår, antagligen har hon bara fått en smäll där eftersom det bara var varmt igår :) Skönt det!

Hann att rida i ridhuset idag och fick sällskap av Annelie och Yra ner :) Sisse var okoncentrerad till en början och hon lyssnade inte speciellt bra. Tog galopp ganska tidigt i båda varven och hon var fin då och då, annars var bara rumpan i vädret. Sen körde vi skrittarbete ett tag och körde ett steg i taget och sen flyttade jag även henne åt sidan lite och gjorde halt och ryggade. Hon ryggar så fint i form nu, så duktig! Sen körde vi lite trav igen och gjorde lite övergångar. Mycket fin i ena varvet och i det andra orkade hon inte riktigt hålla formen in i övergången. Men vi kämpar på! :)



Häst nr 1 - Hollyford Boy

Fick Hollyford Boy idag, kallas Boy. Första gången vi hade ridning i skolan hade jag honom. Gillar honom väldigt mkt och är väldigt trevlig när man vet hur man ska rida honom. Dock får man vara supermjuk i handen och i hela kroppen får man vara avslappnad. Om man tar det minsta hårda i munnen på honom och går på med skänklen häftigt vet han inte vad han ska göra och tänker då mkt uppåt. Då är det bara att smaka och lätta på handen och sen beröma. Detta hände bara två ggr, annars var han jättefin! men som sagt, man får vara mjuk, avslappnad och ge beröm när han gör rätt.

Det stod markarbete/hoppning på schemat och det var studs och kombination. Fick gasa på lite så jag hade han framför mig och så han bjöd framåt. När vi väl fått upp farten gick det riktigt bra. Han blev lite små sur en gång när jag ville ha fram han mera i galoppen så han sparkade bakut :P

Mycket nöjd häst och ryttare <3 Vi skrittade sen av hästarna ute i snön som kommit under natten! :) Boy uppifrån.





Lite varm på v.f

Kommit från stallet nu, borstade benen på sisse och kände igenom henne efter svullnader, värme och små sår. Det gör jag alltid innan ridpass elr som nu när jag bara var där och mockade. Struntar aldrig i det. Och tur var väl det för hon var lite varm på v.f nedanför knät ner mot kotan. Kan bara vara att dom har busat i hagen idag och hon har fått en smäll där :) Tror inte det är så farligt. Får bara ha lite extra koll om det skulle bli varmare och svullna upp. 

Skoldagen idag var slapp och go! Första lektionen hade vi entreprenör och vi skulle jobba med rester i det ämnet och lektionen är typ i 2 timmar och 30 min. Läraren ropar upp tre namn varav ett namn är mitt. Blir jätte orolig att det bara är vi tre som har rester kvar :O Men det vissade sig att det bara var vi tre stycken som inte hade några rester kvar :D Fatta vad gött?! Ledig den lektionen och även på torsdagens lektion!! Men lite drygt att va ledig i över 2 timmar...

Imorgon är det nog hoppning i skolan på schemat, tagga! :D Även uppsittningsprov ska vi ha. kanske låter töntigt och jättelätt men det är det faktiskt inte! :O Om man ska korta eller länga stiglädrerna gäller det att ha bra benmuskler och något vig ;) Skulle övat på att sitta upp på det korrekta sättet idag men sisse fick ju vila. Behöver iaf öva på att länga/korta lädrerna på det sättet vi fått lära oss. jaja.. Det ska nog gå bra ;)

Är jättesugen på att hoppa och ska bli kul att hoppa en annan häst imorgon om det nu är hoppning :D



Isgata = Ingen ridning

Som rubriken lyder. Det är snorhalt ute och jag vill inte riskera att gå ner till ridhuset med hästen, hon lär ju bryta alla ben och jag också! Vet inte vart mina broddar är heller och dom gör ju inte så mkt nytta när det bara är ett litet lager av is. Så hon får vila idag och så får jag försöka rida imorgon ist och leta borddar och i värsta fall om jag inte hittar några så får det bli rundkorallen :)

Så åker bara till stallet idag och pussar på min häst och mockar och lite så :)


Vecko planering:

Måndag: Rida Sisse i paddocken, dressyr
Tisdag: Sisse vilar, ridning i skolan iaf.
Onsdag: Får ni veta då ;)
Torsdag: Ridning i paddocken?
Fredag: Vilar. Ska kanske på fest.
Lördag: Skogen elr paddocken
Söndag: HOPPNING! :D

Måste boka tid till hovslagare också! :) Men såhär ser den kommande veckan ut, tror det blir super! Hoppas vi kan hålla denna planeringen bara.


Kanonfin!

Åh vad nöjd jag är med dagens ridpass med Sisse! :D Hon gick ruskigt bra i travarbetet och var jättefin i handen. Hon ville gärna söka sig neråt och tog ett lätt stöd på bettet och i min hand. Rullade runt lite på serpentinbågar och gjorde lite volter, la in några övergångar också. Hon frustade och var verkligen kanonfin! :`) Det spöregnade när vi red i paddocken och jag hade inte på mig regnkläder då det inte regnade när vi red iväg. Så jag var inte lite blöt när vi kom tillbaka till stallet.

Hon busade en massa i galoppen idag också så det blir ju inte så mkt arbete då. Innan ridasset borstade jag säkert i en timma och bara myste <3 Sisse kom även i full galopp när jag hämtade henne och gnäggandes <3 Hon har nog saknat mig och jag har saknat henne <3

Skönt när hästarna kommer när man ropar.. kan va långt och hämta dom på sommaren och geggigt och äckligt på höstern/vintern som det är nu. Sisse kommer ibland när jag ropar :)





Städat bland mina bilder




Har städat bland alla mina bilder och lagt alla mina gjorda outfits i en mapp, collage och ihop klippta bilder i en annan m.m. Tog sin lilla tid men oj vad mkt lättare det är att leta fram dom olika outfits m.m som man gjort!

Hur har ni det bland alla era bilder? Städat och snyggt och organiserat i mappar?


Duktiga hästar!

Det blev manegen idag då det spöregnade när jag och Linda skulle rida! Så det fick bli ett lätt dressyrpass för Sisse och Yra :) Linda red Sisse som har vilat i två veckor, bara blivit riden en gång. Hon var lite små spänd på vägen till ridhuset och det gick lite fort in i ridhuset, hehe. Men sen såg hon lugn och fin ut! Yra var pigg och glad och arbetade på mkt bra! Jobbade lite med skänkelvikningar och lösgörande arbete. Var fin, fin i slutet! Nöjd ryttare och häst! Riktigt kul att rida ponny också, saknar det verkligen!

Sen var jag tvungen att sitta en kort stund på min egna häst! Blev så sugen!!Hon kändes faktiskt också riktigt fin och lagom pigg. Travade något varv bara för att checka av och sen lite galopp. Fattningarna var fina och sen var det då en hel del bus i galoppen, skojsigt!

Imorgon får jag rida min goa häst, ett helt ridpass <3 Hon kom så snällt när jag hämtade henne i hagen också idag, godingen min!!!!

Får bli två härliga sommar bilder på hästarna!



Oj, klockan var visst mycket.. Trodde den var runt 21.00 :P


Lördag & Uteritt

Idag ska jag inte heller rida min egna häst, hahaha! Ska ut i skogen med Linda så hon får ta Sisse och jag tar Yra i stallet :) Mysigt! Sisse lär va pigg och hoppar hon till tar nog min rygg stryk så den här lösningen blir super! Och säkerhetsväst på som stabiliserar upp och alvdeon innan ;) Nej men den är vfaktiskt mkt bättre nu! :) Imorgon blir det också skogen, får passa på nu! Kan va en bra start för Sisse att få komma ut i skogen två dagar :) Är ju så mysigt också, dock är det inte lika mysigt väder..

Sisse föra vintern.




Planer under vintern och framåt

Tänkte kort dra lite vad jag har för planer nu under vintern med Sisse och framåt. Vi kan säga att hon fått sina två veckors vila. Lite tidigare än tänkt dock. Men inget vi har kunnat göra något åt...

Vi ska försöka komma igång nu efter denna lilla vilan och hoppas att hon inte tappat allt för mkt av konditionen m.m. Men iaf, imorgon kör vi igång med ridningen igen, lugnt och fint. Vi ska försöka hinna med en hoppträning innan året är slut och den 18 december är det CR/Jul - hoppning i Svenljunga där vi kommer starta 100 cm och kanske 110 cm. En hoppträning innan det så vi får känna på att hoppa bana på 110 cm. Och hoppträning bokas nu i helgen!

Sen till nästa år ska vi iaf försöka hinna att åka och hoppträna varannan vecka eller varje vecka beroende på hur mamma jobbar och så. För vi ska vara redo och i topptrim till vårens tävlingar!

Hur det går på hoppträningarna framöver avgör vad för divition och för tävlingar vi kommer att åka på. Efter första hoppträningen som också kommer slå in snart kommer jag nog få ännu mera klart om vad jag ska sätta upp för mål för mig och Sisse. Ska bli så otroligt kul att börja hoppträna regelbundet och för en och samma tränare, tror detta kommer bli riktigt, riktigt bra! Lite extra kul att åka till annan klubb och träna!!



På onsdag nästa vecka händer det också lite spännande saker! :D Kan säga som såhär, letar efter någon som kan hjälpa mig med Sisse lite då och då med ridningen. Mer än så får ni inte veta nu, men som sagt så händer det roliga och spännande saker på onsdag! :D Som ni märkt har jag svårt att hinna med hästen och ridningen för tillfället :/

Stackars, stackars Sisse...

Ska strax till stallet en kortis, ska bara mocka och fixa mat. Rider inte idag heller då jag sträckte ryggen tidigare idag och det gör riktigt ont! Kan knappt gå, sitta och stå och att utföra något arbete går absolut inte! Med lite värktabletter och skit och smärtstillande går det nog ;) Så är helst i stillhet..

Får verkligen hoppas jag kan rida imorgon, annars kommer jag gråta! För nu har hon blivit riden en gång på två veckors tid och jag har vart i stallet två ggr bara på två veckors tid. INTE OKEJ! Måste komma igång så vi kan vara med i Svenljunga den 18 december på deras CR/jul - hoppning!! Om vi kommit igång så bra och hunnit med en hoppträning där emellan så kommer vi debutera 110 cm. Hade vart så kul.

Länghem hade något nu den 11 december, men tror man var tvungen att va utklädd och köpa en julklapp och så var det pappa helg också så det skiter vi i. Blir bara jobbigt med allt. Har det kommit snö också tills dess så går det ju inte. Så vi kör på Svenljunga ist! :) Då kan jag även ta och tävla en ridskolehäst där! :D

Nej, nu ska vi till stallet och jag ska få pussa på min häst <3


1 december

Idag är det torsdag och första december. Hade en väldigt rolig och flummig skoldag. Skrattade så mkt på biologi lektionen så tårarna rann och jag fick bytta plats, haha! men kul hade jag och inte skrattade jag mindre när jag fick flytta på mig.

Men iaf.. Sisse vilar idag också och vi ska strax in till stan och bowla och äta på restaurang. Min lillebror blir 15 år idag så vi ska överraska honom med det, kul! Så hinner inte blogga mera just nu. Mamma har varit i stallet idag och fixat allt där, tack ännu en gång! Stackars mamma som fått ta hand om hästen i snart två veckors tid! :O

Älskar bilden på mamma och Sisse <3



RSS 2.0