Borås

Tog bussen direkt från skolan in till Borås för skulle till pappa :) Så var aldrig hemma så jag kunde fixa fler bilder från ridpasset igår, hoppas ni kan vänta med bilderna tills imorgon ist! Imorgon ska Harry ställas ut som jag nämnt tidigare i veckan. Självklart åker kameran med så en hel del bilder på hundar lär det ju bli!

Hoppningen på söndag börjar inte försen 13.00 och det innebär sovmorgon (!) och jag behöver inte vara kvar sent på kvällen för att knoppa m.m. Så hinner rida på lördag innan tävlingen så det blir bra :)


Vet inte vad jag ska ha för outfit/utrustning bara, har inte tvättat något heller men är sugen på att prova min röda fina luva men får se, är ju bara CR och KM så kanske känns lite dumt med luva :P

Eller vad tycker ni...kan man ha luva på CR-hoppning? :)

Laddar inför helgen...

Imorgon efter skolan åker jag direkt in till borås till pappa med massa packning. Harry, deras lilla valp ska ställas ut på lördag så jag ska med och kolla + fota :) Kommer bli riktigt kul att se massa olika hundar och raser m.m. och harry såklart :D Sen å lördag kväll ska jag rida igenom Sisse inför söndag då det är KM i hoppning. Var 100% säker på att det skulle gå i 90cm men det går visst i 100cm! Har inte hoppat bana så högt med henne elr startat det på CR-hoppning än men det får bli debut på söndag! :) Spännande :D Ska bli kul att få debuter 100cm, ska nog ta en uppvärmningsklass på 90 cm för att känna på henne och bli av med lite energi ;)

taggar inför en rolig och väldigt bra helg!! :D Vad ska ni hitta på i helgen? Tävla ni också kanske? :)



Här kommer dom!

Dagens ridpass är jag hyfsat nöjd över! :) Red inte mer än 35 min då Sisse blev så himla svettig så skummade under tränset och svettades igenom hela schabraket. Det var mkt runtomkring som hon ville kolla på då jag red på tansportparkeringen. Är nöjd iaf och kunde inte begärt så mkt mera av henne idag :) Imorgon blir det välförtjänt vila för pärlan! <3













Hon har blivit maffig nu tycker jag allt! :) Härliga bilder mamma tog måste jag säga och dubbelt upp kommer att komma imorgon igen! :D


Smakprov så länge!



Underbart väder!

Hemma från skolan och det är helt underbart väder ute, 20 grader varmt och klarblå himmel. kan knappast bli bättre! Idag ska mamma med till stallet och fota när jag rider :) Kul kul så ikväll lär ni få härliga bilder! :D

Nu ska jag damsuga snabbt och fixa mig inför stallet :) vi hör senare!!



Dagens ridpass - onsdag

Som sagt så var jag i stallet i tre timmar...Blev ett barbacka pass i paddocken och sisse fick allt jobba idag! Körde lååång skritt uppvärmning med skänkelvikningar, minska/öka takten/steglängden m.m.Sen blev det lite trav och samma sak där + lite övergångar. Hon var fin och var väldigt samarbetsvillig :) I galopparbetet till en början så galopperade jag bara några steg och sen bröt jag av och när jag hittat en bra takt i traven fattade jag galopp igen och galopperade några steg, detta gjorde jag i båda varven. Sen en kort skrittpaus och så körde vi lite galopp igen fast nu rullade vi på i ett någorlunda jämnt tempo. Försökte hitta en bra form och sätta henne mera på bakbena och att jag kunde ställa henne inåt och utåt hur jag ville och hon skulle då gå kvar på spåret/volten. Efter att ha gjort det i båda varven var hon väääldigt svettig och skummade till och med :O Ja hon behövs rakas kan man säga ;) Försökte ridalätt (svårt barbacka och när hästen är blöt av svett är det inte lättare, äckligt var det!) för att jobba henne i en låg lång form och trava av henne :) sen en ordentlig avskrittning så hon skulle torka :)

Duktiga hästen <3 Bild brist! :(



HEMMA !

Nu är jag hemma igen efter att ha varit borta sen i söndags som ni märkt ;) jag tar lite kort om vart jag varit m.m så ni får lite koll på det :)

Efter skolan i måndags så åkte jag hem fort och till stallet för att rida sisse. Blev ett pass i paddocken barbacka med lite bommar :) fin var hon! Sen hem och fixa och duscha för att sen åka tillbaka till skolan/internatet på kvällen för att sova där. Igår tisdag var jag hemma en timma efter skolan och duschade och så och åkte till stallet snabbt för att mocka bara och sen direkt efter det till internatet för att sova där igen :) Idag är det onsdag och när jag kom hem efter skolan var det bara att kasta sig i ridkläderna och en macka som mamma hade gjort för att vara i stallet under resten av kvällen i tre timmar. berättar om ridpasset i ett annat inlägg! ;)



Hoppningen med nallebjörnen

Sisse har fått jätte mkt päls och hade behövts rakas inom dom närmsta dagarna för idag när jag red så droppade det svett under magen från henne. Hade jag haft en rakmasik så hade jag rakat halsen åtminstonde på henne idag för hon blir riktigt svettig med all päls hon har fått!

Hoppningen gick helt okej. Red i paddocken och då blev det inte att jag satte upp mer än ett hinder då jag annars får bära bommar från ridhuset vilket inte är så jättekul och mamma har ont i sin axel och kan inte bära så fick/får göra det själv. Sisse var inte jättepigg idag som jag trodde hon skulle vara. Men hon blev väldigt flack idag och hoppade inte alls upp sig så bra som hon brukar. Hon kastade sig över hindret bara och hoppade inte med så mkt rygg som jag hade önskat. Hoppade både oxer och räcke på 1m. Hon skummade av allt svett och skummade under benskydden tillochmed och schabraket jag hade, hade inte en torr fläck och vägde mycket pga svetten.










På bilden över travhoppade vi 1m, därav att jag sitter/ligger lite snett ;)



Svettig och nöjd häst påväg hem till stallet! :) Kommentera gärna mammas fina bilder och fina Sisse!




Beroende

Herrugud säger jag bra vad man blir beroende av att spela wordfeud! Kan inte sluta spela eller titta på mobilen, inte bra detta, haha. Låg i sängen igårkväll i två timmar och spelade innan jag kunde lägga ifrån mig mobilen och sova. Beroende blir man verkligen. Någon av er som också kanske spelar wordfeud? ;)

Nog pratat om det..Ska hoppa idag och det ska bli så kul! och något jag måste hitta är en hopptränare som kan hjälp oss då och då och så man slipper ta fram hinder själv. Men iaf, Sisse har vilat tre dagar nu och inte hoppat på 2 veckor och det innebär att jag kommer ha en sjukt pigg och het häst som kommer vara taggad till 1000! ska försöka sätta ihop en bana så vi kan öva lite omhoppning också till nästa helg :)



Äntligen hemma!

Nu kan jag äntligen andas ut efter att ha hållt igång hela långa dagen. Jobbade min sista dag idag, så tråkigt!! :( Har sommarjobbat på Borås djurpark för er som inte vet på ponnyridningen :) Har verkligen varit superkul och lärorikt och hoppas på att få komma tillbaka till nästa sommar! :D Det var ganska så mycket folk i parken och det blev en hel del varv och slutade på 70 varv. Direkt efter jobbet var det hem och byta om och åka till stallet för att pussa på sisse och mocka och fixa allt annat med foder m.m. Hon vilade idag men imorgon kör vi lite hoppning! :D väl hemma igen så åt vi pizza, musigt värre! Nu sitter jag här i soffan och kan äntligen andas ut efter att ha stått på bena hela dagen, förutom i bilen då ;) Skönt att äntligen få sitta ner och ska låta pizzan sjunka ner och sen blir det lite godis :)



Lamicell

Vad tycker ni om detta schabrak? Är det bara för mkt i era ögon? Vill gärna höra eran åsikt :D

 Lamicell schabrak "Starlight"

Skoldagen

Hade bara två vanliga och riktiga lektioner idag då vi skulle på studiebesök på ett mejeri i Gäsene där dom gjorde ost. Vi gav oss iväg 10.00 i våra minibussar och var framme efter en timma och några minuter. Det var faktiskt mycket roligare än vad man trodde vilket var bra! Vi fick även provsmaka sex stycken olika ostar. Var på skolan igen 14.00 och fick sluta två timmar tidigare.

Mamma vart hos Sisse idag och kollat igenom henne och fixat med foder och mockning m.m. Ikväll ska jag till pappa och sova där en natt för imorgon ska jag jobba, så tråkigt att det är sista gången för i år bara :( Hade lätt kunnat jobba helger under vintern också, haha.


Wow vilket ridpass!

Det enda jag har att säga om dagens ridpass är WOW vad fin hon var! Red barbacka för när jag tog in henne hade hon en lerinpackning över hela kroppen så det hete duga. Färskt var det också så fick ta en svettskrapa och dra bort det mest, fy vad grisig hon såg ut! I manen, svansen, pannlugen, på öronen, ja överallt!

Hade gått om tid på mig i stallet så jag planerade mitt ridpass noga med en framskrittning i skogen på 20 min till en början. Sen till paddocken och började jobba henne direkt i skritten. Tränade på att hon skulle ta ett steg i taget och vila på stegen lite. Vila på steget några steg och sen ökade jag och så höll jag på ett tag och oj så uppmärksam hon blev sen efter en stunds arbete. Bara en lätt kramning på ytter och så sa jag "pro" samtidigt och hon lyssnade så fint på det :`) Sen gjorde jag MASSOR med skänkelvikningar, öppnor, slutor i skritt då fortfarande. Efter ca 20 min arbete med det så behövde jag bara tänka ett steg åt sidan och sen gjorde hon det alldeles själv i båda varven xD tränade på halter också och ryggningar imellanåt.

Efter att det gått ca 40 min i paddocken så började jag trava. Säger bara ett ord och det är wow! Sånt fint stöd på bettet och i handen och takten var mer än bra!! satt som en skinande sol och gjorde lite skänkelvikningar, flyttningar, serpentinbågar, övergångar m.m i trav och allt gick helt otroligt bra. Blev sugen på galopp och tog ett djupt andetag (haha) och vips som det är så rullar hon på hur fint som helst! :D Andra varvet lika bra.

Är helt sjukt nöjd med ridpasset och jag ska verkligen försöka ta och jobba mera med skritten innan jag börjar trava m.m. det funkade kanonbra och hästen var kalasbra och jobbade superduperbra :`D Känns som jag bara skrev massa bra men fanns inget att klaga på direkt. jag kund ehållt balansen bättre i avbryttningarna från galopp, inte lätt barabacka :P




Stallet strax

Blev skola idag då jag inte hade någon feber elr huvudvärk men näsan är täppt och rinnig :/ Ute regnar det som vanligt, blir paddocken barbacka idag :) struntar i att sova på internatet idag så jag kan rida min lilla häst. Men inte driekt sugen då det spöregnar :( Synd vi inte har liiite större manege så man som privatryttare kan rida på en avspärrad del :) Hade vart super till vintern iaf. Nu ska jag strax hoppa i ridkläder och regnkläder, bara slänga i mig något snabbt att äta!



30 dagars listan

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning
-----------------------------------------------------------------------------
Kör på redan idag, en bild på favorit storhästen <3



Kommer inte ta dagarna exakt som dom står...

Vecko-schema

Måndags: dressyr
Tisdags: dressyr
onsdag idag: vilar, jag sjuk
Torsdag: skogen/paddocken (kanske vilar)
Fredag: Vilar, åker till pappa
Lördag: vilar, jag jobbar
Söndag: Hoppning

Blir mkt vila nu men hinner eller kan inte rida :( Kanske blir vila på torsdag också, planerat att stanna kvar på skolan/internatet och sova där men får nog kanske ta hästen i förstahand...Det är först imorgon det så vi får se vad det blir. Men om hon vilar imorgon kommer jag ha en väldigt pigg och taggad häst på söndag när vi ska hoppa! :O



Nu ska jag fortsätta att kolla på TV och bilder på min fina häst <3


Ingen tur alls...

Är sjuk idag, väldigt tråkigt om jag får säga det själv! CR-hoppningen och CR-dressyren är FLYTTADE från söndag till lördag och på lördag jobbar jag och mamma är borta så då kan jag inte vara med längre, snyft. Nu är det femte tävlingen i år som blir inställda för oss :( Och nu hade Länghem (hemmaklubben) satt en dressyrtävling samtidigt som Svenljunga har både hoppning och dressyr. Så sur man blir, vilken ska man välja? Men det var inte än så hinner fundera.

Men när tävlingarna blir inställda/flyttade så är det nog inte meningen att vi ska tävla just då. Allt har sin mening. På söndag kör vi ist ett hopp-pass och tränar lite omhoppning också! ;)



En sånhär häst skulle man ju ha!

Hopphäst med kapacitet!
Hopphäst med kapacitet!. Hästar säljes
Hopphäst med kapacitet!. Hästar säljes
Hopphäst med kapacitet!. Hästar säljes
Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Hoppning  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2000  
Namn: Aragorn  
Valack. F: -00 e: Mr Simple Minds xx (Steves Friens xx) - Maximour (Irco Marco). Exp.röntgad ua. 110830.
Tävlad upp till 1.30 i år, tränar 1.45. Mycket trevlig i all hantering! Säljes till ruttinerad ryttare o gott hem! Ej mailsvar, Lånas EJ ut

Film: http://youtu.be/m-cjPnNil98
http://youtu.be/5HyTfdXq1Zc
 
 
 
Pris   100 000 kr

Häst nr 2 - Sisse

Ridpasset gick precis lika dåligt som igår...Fast värre nästan. Hon var dock inte så pigg som igår vilket var skönt. Galoppen var k-a-t-a-s-t-r-o-f, fick knappt henne att galoppera och blev till slut lite små sur på henne eftersom hon bara sprang och sprang så bankade till med skänklarna i sidorna på henne en gång hårt och då sa hon ifrån med att sparka bakut. Sen när vi väl kommit upp i galopp så slängde hon med huvudet som aldrig förr och gick inte i from en sekund knappt. orkade verkligen inte med det idag också så hon fick galoppera på på volten och sen i slutetet efter ett x-antal varv hade hon lugnat sig och vi kunde då galoppera ett varv fint i form, där avslutade vi med galopparbetet. Kort beskrivning  av gångarterna:

skritten - riktigt fin och lyssnade riktigt bra på mig :) tummen upp.
Traven - Lite  lång i formen och hängde smått i handen..INTE likt Sisse.
Galoppen: Hemsk på alla sätt och viss!!!! Hon är inte lätt riden min häst. Men vill inte ha en lättriden häst heller.

Imorgon tänker jag inte galoppera, blir ett skrittpass rakt igenom. Isf vill jag ha en tränare med när jag ska galoppa. Dressyr tävlingen på söndag kan vi nog glömma. Vill inte göra galoppen värre än vad den är för stunden så lika bra att skita i den imorgon. Ska maila till Gustaf min dressyrtränare nu...



Häst nr 1 - Tyson

Ridning idag i skolan, lika kul som vanligt! Fick den nya hästen som vart där i ca 1 vecka bara och var över 170cm i mankhöjd och jag kom upp utan pall, lite stolt faktiskt :D Hoppläder hade jag också ;) Riktigt snygg kroppsbygnad, väldigt kompakt och underbar brun färg med en stjärna i pannan och svarta bena och man och svans, sååå snygg häst! Hade gått internationell hoppning i två olika länder och var bara 13 år gammal.

Idag var det markarbete med bommar och små låga hinder och Tyson hoppade knappt utan fortsatte bara i galopp över, haha. Men galoppombyten i vart annat kunde han och var duktig och lyssnade bra. Men för tungriden för min smak och han var denlite latare typen :P Men kan tänka mig ett riktigt hopp-pass där vi får hoppa lite högre och få känna på honom där ;)

Nu ska jag iväg och rida häst nr 2 som är Sisse i ösregn. Kommer inte bli kul för hon kommer kännas som en liten ponny efter att ha suttit på stora Tyson, haha. Kommer nog ha lite problem med takten idag ;) *haha*



Låter intressant...

Sitter och kollar efter lite praktikplatser, hittade ett ställe som verkade mer än intressant! Allt jag sökte hade just detta ställe jag hittade! Berättar lite kort...Dom köpte in unghästar för utbildning och försäljning inriktade på hoppning. Fanns hästar i åldrarna 2-14 år. Vissa var deras egna tävlingshästar som gick 150cm och deras försäljningshästar m.m. Man fick ha med egen häst under praktiken och bo där vilket är ett stort plus!! Det man fick göra var att fixa hästar inför ridning, stalltjänst, rida själv och då krävs unghästvana, hjälpa till med inridning av hästarna m.m. och hänga med på tävlingar (om det är några) och hjälpa till där. Om man vissade tillräckligt intresse och var duktig skulle man få tävla och kanske senare få jobb där...Perfekt, då kanske det finns någon häst som kan gå 130 hoppningar som jag kan få lite resultat med :D ja, allt verkade så himlans bra! Ska maila till dom så fort som möjligt och hoppas på d bästa och prata med skolan!

Vad tror ni? Visst låter det bra?!



Fina, fina Biljanca! Linnea...lektion snart? :D

Phuu vilket ridpass...

Ridpasset gick rakt åt skogen! Ingenting fungerade, och då menar jag verkligen ingenting! Hon var så sjukt pigg och nervig som jag vet inte vad. När jag skrittade fram ville hon trava heeela tiden och gick och små taktade. I traven kunde jag knappt lätta på tyglen för då tog hon sin chans till att öka takten och ibland när jag gav henne en klapp på halsen så började hon ist att galoppera och även när jag råkade komma åt med skänklarna, suck. Hon letade saker för att bli rädd för och ta ut sin energi på vilket inte var så roligt. Hur galoppen gick ska vi inte ens prata om. Just nu är mina armar som över kokt spagetti...Helt slut verkligen! Sisse hade energi till säkert 10 st hästar, om inte  ännu mera...hur kan man va så pigg igentligen?! Och vart får hon energin ifrån? Såna här dagar när hon är såhär vill man ha en tränare som tjatar på en så inte hästen vinner över en och att man fortsätter att kämpa på även om man är helt slut! Avsluatade med att arbeta i skritt, skänkelvikningar, övergångar och 10 meters volter...Efter en stund kunde hon skritta och jobba avslappnat.

Imorgon tar vi och rider över bron och bort mot torpa/hofsnäs och tar några långa galoppsträckor så hon får springa av sig ordentligt. Sen avslutar vi nog i paddocken med lite övningar och så får vi se om hon kan koncentrera sig och jobba lite avslappnat...



Perfekt fotoväder!

Solen skiner och himlen är lite blå för en gångs skull :D Ska rida i paddocken, ett saftigt dressyrpass väntar Sisse. Med andra ord ska hon allt få jobba! ;) Och bara för att det är fint väder så är kameran i stallet urladdad :( Så kan inte ladda den, snyft. Får lösa det på något sätt, hoppas jag för är perfekt fotoväder!




Ridningen

Red först en kort stund för att kolla av Sisse, sen fick Wera hoppa upp och rida :) Snurrade tre varv på stiglädrerna. Hade grimskaft på idag då det var andra i ridhuset så ville ha mera koll. Vi satte ut lite konor som dom gick slalom runt och även så dom kunde göra halt mellan två konor osv. Idag gick det mkt lättare för wera att svänga och det blev mjuka och fina små "bågar". Sisse lyssnade bra på när wera ville göra halt och även igångsättningarna :D Bena går ju inte under sadelen, så bra att sisse är så känslig av sig. Wera red i ca 40 min så Sisse fick en bra framskrittning! Dom provade äben lite trav i båda varven. Jag gick efter dom vid sisses rumpa så Sisse inte skulle hänga efter mig så då fick Wera styra helt själv!




Kamera batteriet var slut så fick bli två mobilbilder, bättre än inget! ;)

Sen red jag en stund och Sisse var vääldigt pigg och laddad efter att ha vilat 3-4 dagar! så fort jag vill att hon skulle gå framåt något till och tog samtidigt en förhålning bev hon frustrerad och det blev galoppinslag i traven och ibland kickade hon. Busig och pigg häst! Men i slutat efter vi gjort mkt skänkelvikningar, 10m volter, övergångar och fått "springa" av sig i galoppen blev hon helt underbar att rida. Sjukt kul verkligen, galopp från skritt kan vi göra sånahär dagar vilket är riktigt kul! :D Hon blev väldigt svettig efter ridpasset också och börjar sätta vinterpäls...I början på oktober får det bli första rakningen tror jag!


Stallet strax

Snart är vi påväg hem mot Sexdrega...Jag ska byta om till ridkläder sen åker vi mot stallet och så får wera borsta Sisse lite och rida :) Efter wera ridit en stund så stannar jag kvar i stallet och rider ett dressyrpass på Sisse och mockar och fixar i stallet. Vi hörs sen när jag är hemma igen med lite nya bilder förhoppningsvis :D



Eskadron






Lika snyggt som vanligt! ;) Vad tycker ni om vinter 2011?


Tävlings outfit



Snart är outfiten komplett! :D Denna pikeén kommer snart med posten <3 Hittade ett par billiga röda boots också, kanske blir för mkt, eller vad tycker/tror ni?



Sisse kommer bli så snygg så på tävlingsbanan <3


Utrustning

Sitter och kollar utrustning, så himla skoj! Man blir så sugen på att köpa allt man hittar typ :P Längtar till vi ska till Göteborg - secund horse butiker, väntar med att köpa något tills vi besökt affärerna där :) Så snart som möjligt hoppas jag på! Lite snygga saker jag hittat...

Fleecejacka från Kingsland - 1799:-

Vändbar dunväst från Kingsland - 1799:-


Ny JW grimma - 225:- Snyggaste JW grimman enligt mig, väldigt enkel och stilren.


Dunväst Kingsland - 3299:-

Mössa + keps från KL



Det var lite saker jag hittat, dock vääldigt dyrt alltihop :( Men KL fleecejackan var ju hur snygg som helst! :O



Godmorgon?

Vet inte riktigt vad som händer idag, vi ska ner och kolla på Kretsloppet sen och sen tar vi väl dagen som den kommer. Min lilla häst vilar idag som sagt :) Hon får stå och sola sig i hagen ist <3



Kommer även göra som alla andra och skriva om något speciellt varje dag framöver...Den såkallade 30 dagars listan! ;)

Fler bilder från senaste CR-hoppningen







TACK Linnea för bilderna, jättefina!! :) Har du blogg så får du länka den i en kommentar så jag kan länka till dig från bloggen som tack :) Någon anna som också kanske har? Säg gärna till isf! :D


Jahopp...

Mina planer med ridningen och allt sprack totalt för helgen!! Tävlingen på söndag är inställd, fick ett sms om det i morses :( Åhhh vad sur och ledsen jag blev, det är den fjärde tävlingen som blir inställd för oss i år...Är så less på detta nu! Speciellt när man verkligen planerar inför tävlingen med ridningen om hur man ska lägga upp ridpasserna innan tävlingsdagen kommer. Blev arg på detta så Sisse får vila helgen, vilade även igår. Kan vara skönt för henne! Wera "rider" henne på söndag iaf, lite skritt blir det ju bara...



Sov som sagt på internatet på skolan tills idag. Hade en riktigt rolig kväll/natt och helt klart värt att minnas <3 MÅSTE göras om vääldigt snart! Kanske nästa vecka?? ;)

Skolan har vart bra idag, var på studiebesök i skogen och på Borline. Broline är ju ett stuteri med travhästar m.m. Det känner nog dom flesta till, eller? Fick gå på rundvandring i hingststallet/anläggningen. Såå fint! Vi fick även se en jättefin 21 årig hingst, nästan svart och riktigt snygg i kroppen! Bronline har även världens mest framgångsrika travare och som sprungit in mest pengar, någon kvartsmiljon kronor var det! :O Kommer berätta mera om detta! :) Hinner inte skriva mera just nu...


Ändrade planer för dagen...

Slutade 5 timmar tidigare idag i skolan :D Så sitter fortfarande i skolan just nu och blir kvar här över natten...Ska bara hem en snabbis och packa lite saker som behövs så Sisse får dess värre vila idag :( Så kan det bli ibland...Får se vad som händer ikväll och vad Amanda drar med mig på ;)

Sorry för dålig bloggning från min sida..=(



Torsdag

Dagarna går så fort nu så man knappt hinner tänkta! Äter just nu frukost och ska om ca 1 timma gå till bussen...Ska tävla på söndag så lägger upp ett litet ridschema för dagarna!

- Idag torsdag: Ut i skogen och hoppa terränghinder, om det inte spöregnar!
- Fredag: Dressyrpass i paddocken
- Lördag: ut i skogen, lite mjukgörande arbete och ta terränghindrerna en gång.
- söndag: Tävling!! :D Vi ska till Håska stallklubb och starta 80 + 90 cm och det är då hunting så vi ska ut i skogen också och hoppa terränghinder, spännande!

Nu måste jag börja fixa mig ;) Vi hörs efter skolan!



Barbacka ridning

Idag blev det barbacka för min och Sisses del! :) Vi slapp regnet vilket var riktigt skönt då vi red i paddocken! Blev mest travarbete och tränade mkt på ställningar, övergångar som skritt-trav-skritt-halt-trav osv. Även flyttningar för skänklen och massa olika ridvägar för att få med yttersidan och bogen :) Mkt serpentinbågar blev det också och mkt 10 m volter! Sisse var riktigt fin att rida idag och även galopparbetet vågade jag mig på barbacka! ;) Galopperade inte mkt då jag koncentrerade mig på travarbetet idag mest. 

Onsdagar har blivit en sån dag som jag rider barbacka på xD Så då kan man passa på att rida barbacka elr tömköra på onsdagar, sadellöst iaf ;) Men föra veckan var det mkt galopparbete ist för travarbete! :)



Aquador

Red en häst vid namn Aquador idag, ville prova ytterligare en till häst så då fick jag Aquador! Runt 165 cm i mankhöjd skulle jag gissa på. Superduper mysig (!!) verkligen. Ville bara gosa hela tiden. Riktigt söt i ansiktet också, glömde att ta ett kort men nästa vecka ska jag försöka med det :) Pigg och framåt men inte lika pigg och känslig som Sisse. Men mkt mjuk och fin i munnen m.m. Gick fint och stadigt i form och jag säger bara att det är hur j*vla underbart som helst att kunna göra en ordentlig galoppfattning och hästen tar den direkt och kunna korta och länga. Åhhh, saknar det! Längtar till Sisse kan göra såpass fina fattningar :`) I slutet när jag hittat ännu några knappar blev steget helt annorlunda och inte så "markbundet" utan lite svävmoment i den ökade traven. hade då fått han i en lite högre form och hittat en bra takt och hade honom mer framför mig. Tänkte mkt uppförsbacke m.m.

Trevlig häst och rolig, men lite för "lätt" för min smak, kunde nästan allt ju :P Kul att sitta på en sån häst ibland...Sisse vilar idag och kom precis hem från skolan, var kvar typ kvar 4-5 timmar på skolan/internatet och hade det roligt! :D  mamma tagit hand om Sisse idag :)



Aventus var mer en häst i min smak, man märkte en sån otroligt stor skillnad från början av ridpasset och sen i slutet! och man får jobba, det kan jag lova er för att få den hästen att gå som man vill. Hade träningsverk i nästan hela kroppen i flera dagar efter! Phu..

Dagen går mot sitt slut...

Ska snart sova...Är trött efter att ha halvsovit i soffan sen jag kom hem från stallet. Tog en tur i skogen på en väldigt laddad, pigg svart häst :) Som tur var så slapp vi regnet! :D Nu är det verkligen höst, usch och fy! blev mest galopp idag i skogen och sen på hemvägen skrittade vi bara :) Sen en lååång mysstund i stallet <3

Har nu tittat på TV och ätit godis och ska snart krypa ner i sängen...imorgon är det ridning i skolan, kul! :D Undra vilken häst man får då, elr om det blir samma sen innan. Sisse vilar imorgon och jag stannar kvar en stund i skolan för att va kvar med kompsarna och fixa klart lite skolarbete :) Blir toppen bra!



CR - hoppningen

Det var ju första dressyr på morgonen och sen hoppning lite senare. Startade 80 cm två ggr.

Första rundan 80cm: Hon var så otroligt j*vla pigg och stark och det gick så fort i en kurva så vi inte hann med att svänga. Ner till skritt och sen tog vi om det, annars felfritt. Tog dock nästan två varv att få stopp på henne efter vi hoppat klart.




Blev ett litet roligt hopp också över bingolådorna som vi inte hoppat innan. Hon stannade och tvekade men hoppade. Hade knoppar i manen sen tidigare så hade inget att ta i, haha. Såg nog lite roligt ut! ;) Men hon hoppade och det förvånade mig, pärlan <3



Andra rundan i 80 cm var såå mkt bättre! Hon lyssnade mkt bättre och hindret vi inte hann med förra rundan rev vi nu ist, kortade upp henne för mkt. Ville ha in ett galoppsprång till men det var bara dumt gjort av mig. Annars en riktigt bra runda som jag är mer än nöjd över!



Underbara, duktiga hästen <3 Nu taggar vi till CR - hoppningen om en vecka på Håska stallklubb!



CR-dressyren

Jag är såå nöjd!! :D Sisse gjorde sin andra start i livet på dressyrbanan och det gick förvånandsvärt bra! Några galoppfattningar blev bra, trav pogrammet var också mkt bra. Är iaf riktigt, riktigt nöjd över båda ritterna. Dock gick sista pogrammet inte alls lika bra som första. Men exakt samma procent, så 60,78% i båda klasserna! Hur gick det till? Det enda som var lite tråkigt var att det inte var någon riktig dressyrdomare :( Så procenten struntar jag i helt och hållet i detta fall. Men två CR-rosetter blev det iaf :)

Louise var snäll och tog några kort på oss! :D Tack så mkt!!









Det kanske kommer upp filmer från mina starter om ni vill och då får ni vissa det med en kommentar! ;)


Frågor del 4

Hur klär du dig när du inte är i stallet?: Bra fråga, inget speciellt precis :P

Om du ska köpa en häst, vad för egenskaper kollar du efter?: Vad hästen har för kapacitet, är det en hopp elr dressyrhäst? Har den någon stamtavla kanske? Temperament, hantering m.m. Hur gammal hästen är och hur utbildad och vad ligger den på för prisklass. Det brukar jag titta på. Självklart är det ju ett + i kanten om hästen är snygg! ;) Sen brukar jag kolla på hur hög hästen är, vill inte ha en häst på över 170 cm i mankhjöd. Blir stort att rida ihop och kanske tungridit. Sisse är perfekt! <3



Har du nåt tips på hur man ska träna ögat för avstånd mot hinder?
: Jag brukar räkna galoppsprången mot hindret, oftast märker man om man behöver korta och öka steglängden lite. En övning som är bra är att lägga upp två bommar med ganska så stort mellanrum och räkna galoppstegen mellan. Sen kan man ju göra så det blir hinder. Väldigt bra träning enligt mig! Man får ju in känslan om man tränar! ;)



Vilka bloggar läser du?
: Jag läser dom 4 största hästbloggarna och även en massa "småbloggar", skulle tippa på en 15 st bloggar :P

Hur gammal är du och din häst och vad har du för inriktning i ridningen?: Jag är 16 år, blir 17 år i februari nästa år. Min häst är 7 år och jag är både inriktad på hoppning och dressyr. Kan verkligen inte välja mellan det!

Sitstränar du?
: Självklart, "tränar" alltid på sitsen när jag rider. Försöker alltid tänka om jag ska dra bak/fram benet lite elr rätta till handen m.m. i dressyren. I hoppningen brukar jag tänka på mitt överliv och mitt skänkelläge väldigt mkt, bra nertramp!



Outfit


Stövlar - Supreme Exclusive Line
Väst - Racesafe
Hjälm - Lamicell Master
Pannband - Swarowski
Benskydd - Hööks
Huva - Hööks
Schabrak - Scapa

Vad tycker ni om outfiten? :) Skulle ju haft med catago bootsen som är guldiga, det hade vart pricken över i:t! Men gillar ouftien ändå, elr vad säger ni? :)




Uppe med tuppen!

Trött är vad jag är...Ska packa allt som ska med nu till stallet och här har ni en liten lista ;)

- Kameran
- Tretornstövlarna
- Vardagsstövlarna
- Vita ridhandskar
- Vita + svarta ridbyxor och överdragsbyxor
- Ridkavaj
- Plastrong
- Dressyr & hoppspö
- Pengar till mina startavgifter + fika/mat pengar
- Klubbjacka
- regnkläder
- Vita benskydd

Har säkert glömt något också för den delen ;) Har gjort tidinställda inlägg som kommer upp under dagen så håll utkik! Nu kommer mamma om 30 min så ska fixa det sista.


Tagga morgondagen!

Imorgon är det somsagt CR-dressyr och CR-hoppning på klubben. Sisse ska starta sin andra dressyrtävling och vårat mål är att inte hoppa över dressyrstaketet, hitta en så bra takt som möjligt och få ok galoppfattningar och bara ha så kul som det bara går!! Ska rida LB:1 pogrammet två ggr.

CR-hoppningen ska jag bara vara med på för skoj skull bara, eftersom hon går två dressyrpogram först + uppvärmning valde jag att bara ta en runda på 80 cm. Hade först inte tänkt vara med på dressyren men någon gång måste vi ju börja så då valde jag bort hoppningen för denna gång. Men en runda på 80 cm kan vi ta. Målet med rundan är att få bra avsprång och att det inte ska gå så j*vla fort!

Dressyren börjar 09.00 och hoppningen 13.00. Önska mig och Sisse lycka till? :D



Gårdagens ridpass

Skrev aldrig om gårdagens ridpass så gör det nu för det gick så otroligt bra! Red fram så jag hade tänkt att rida fram till tävlingen ute i paddocken till en början. Ordentlig framskrittning och sen jobbade jag i lång låg form ett tag och överdrev lite med ställningarna + utåtställd i volter i traven. Körde sen skrittjobb i lite högre form, vi gjorde halter och skänkelvikningar och flyttningar för skänklen. Travade sen och gjorde lite serpentinbågar och sen galopp ganska så snabbt efter det. Hon var helt fantastisk duktig i galoppen!!! Stort leeande på läpparna!

Gick sen in i ridhuset. Red i 2min ungefär och sen red jag igenom LB:1 pogrammet två ggr. Första gången hade vi inte en enda miss! Och jag lovar, hon gjorde jättefina galoppfattningar, inget rusande, fina avbrott från den ökade (!) galoppen och allt i traven gick helt klockrent! :`) Åhh gud så bra det gick!

Andra gången vi skulle rida igenom det blev hon väldigt taggad och vi httade inte någon jättebra takt i traven. Något spänd under hela pogramet skulle jag säga. Men ändå nöjd! Detta ridpass kan jag leva på läänge och ska försöka hitta samma, härliga känsla imorgon!



Nu ikväll blev det ett pass ute i skogen, lite skänkelviningar över vägen m.m.

Besöksrekord på jobbet

Blev besöksrekord idag på djurparken, riktigt kul!! :D Var 11700 besökare någonting, vääldigt många! Gick en hel del varv och träffade några jag kände :) Är nu hemma och mellan landar för att snart åka till stallet och rida Sisse. Blir en kort tur ut i skogen inför imorgon! =)



Frågor del 3

Hur ser en perfekt dag ut för dig?: En dag i stallet och kompisarna och bara ta det lugnt! :)

Hur tror du dina vänner skulle beskriva dig?
: Hm..vet inte riktigt. Omtänksam, snäll, rolig kanske?

Favorit-sak i hästväg?
- Jag gillar schabrak och lindor i alla sorters färger och kombinationer!



Uteritt eller dressyr i ridhus?
: Kul att trimma dressyr på banan men också roligt att ta en långtur ut i skogen tsm med sin bästa vän och bara njuta <3

Rida i spöregn eller gassande sol?
: Spöregn, synd om hästen om det är jätte varmt, tycker jag!



Spö eller sporrar? På Sisse behövs varken spö elr sporrar. Men ibland rider jag med spö och då håller jag bara i det. Har ridit med sporrar två ggr innan men försökt att inte andvänd dom, haha.

Det bästa respektive det sämsta med dig?- Det bästa är nog att jag har bra tålamod och jag bryr mig inte om andra. Onödigt att lägga energi på det. Skulle aldrig kunna bli arg på hästryggen heller elr i stallet. Finns ingen mening med det heller. Det sämsta är nog att jag är för snäll på hästryggen :P Får nog bli lite mera bestämdare på ett snällt sätt! ;) Sen tycker jag att jag kan bli för mjuk i min hand och då glider tygglarna ur mina händer, speciellt i dressyren. Så får krama om med handen lite bättre så ska nog handen vara på sin plats!

Om du skulle vara en hästras, vilken skulle det vara?
: Jag hade nog velat vara en Nordsvensk! Jag i mitt nästa liv, skämt åt sido!



Gillar du några andra djur än hästar?: Jag är en djurälskare så älskar alla djur typ. Men hundar kommer efter hästarna! Hälge på bilden, våran söta vovve.



Godmorgon!

Idag är det en "stor dag" på djurparken, nämligen Elfsborgsdagen på Borås djurpark! Kommer vara så sjukt mkt folk och det lär bli en hel del varv för min del på ponnyridningen och för dom andra! :) Jag sommarjobbar ju fortfarande, denna månaden ut på helger. Ska bli kul att komma dit igen, ett tag sedan man jobbade!

Någon som ska dit? Heja gärna om ni ser mig på ponnyridningen då! :D


Frågor del 2

Vilken är den snyggaste ridkavajen?: Pikeur, Jacson & JW kavajerna är snygga, finns många fler!



Godis eller chips?- Godis!



Nordsvensk
eller arabiskt fullblod? Jag gillar båda raserna, finns ingen ras jag tycker är bäst eller som jag gillar extra mkt.

 

Har du några syskon?
: En lillebror på 15 år, ett år yngre än mig.

Om Du kunde köpa 3 hästgrejer just nu, vilka skulle det bli?: Ridkavaj, boots, regntäcke ;)

Finns det någon/några mindre känd hästblogg du gillar?
: Absolut!

Vad är viktigast, temperamentet eller meriterna på en häst?
: Temperament tror jag att jag skulle säga :)

Vad tycker du om travsporten? (på den nivån där folk spelar om miljontals kronor.): Jag har inget emot travsporten, så länge hästarna mår bra så är det okej. Travhästar är väldigt trevliga oftast! :) Jag och en travare på bilden för något årsedan...


När du gick i grundskolan, i vilken "grupp" tillhörde du då? Ex: de tuffa, pluggisar etc
?: Jag är ingen som pluggar jätte mkt och jag försöker inte va någon som jag inte är.


Skoldagen

Dagen i skolan har varit bra, fredagar är bra dagar det! Första lektionen som var engelska satt vi bara vid facebook, på mattelektionen satt vi typ bara rakt upp och ner för läraren var sjuk. Resten av dagen har vi haft naturbruk...Vi var och kollade på ett häng med vildsvin i och dom andra två kommer jag inte på vad dom hete...Vi åkte bil igenom på en grusväg och fick se när dom blev matade m.m. Så har sett väääldigt många vildsvin idag! ;)

-------------------------------------------------------------

Hade planerat att rida idag, träna dressyrpogram. Men mamma är utanför Göteborg och är framme NU och ska kolla på en bil så får se om jag hinner rida. Hoppas dt annars vilar hon idag och imorgon :( Inte så bra innan tävlingen på söndag...



Kör lite frågor - del 1

Vad är ditt bästa hästminne?: Oj, gud så svårt! Har så otroligt många, fina och roliga minnen så det blir svårt att välja ett minne bara. Men jag måste nog säga att det var på min och Kalles andra lokala dressyrtävling i Gäsene då vi vann våran klass :`) Det jag berättat om sååå många ggr men iaf... På framridningen gick det skrutt och ingenting funkade. Kommer in på banan och han lägger sig i form och går där under hela pogrammet :`) Och att vi vann klassen var ju en helt otrolig känsla! Den ritten glömmer jag aldrig! Haha, kolla knopparna jag gjorde på den tiden xD Charmigt värre!!



Hur länge har du ridit?: Jag har ridit i stort sett hela livet, eller rättare sagt så har jag fått vara med i stallet sen jag var liten bebis. Mamma var medryttare på en häst och då var jag med i stallet. Började sen rida på Sexdregaryttarförening när jag var 6 år gammal. Gick sen över till Länghemridklubb och fick min första häst när jag var 8-9 år gammal. Caramell - en B-ponny som hoppade allt och som var söt som socker <3 Har CR-rosett på 80cm med den lilla hästen till och med <3 Sen har jag haft en C och en D-ponny och har nu en storhäst! Mer om dom en annan gång om ni är intresserade!

Vad tycker du om islandshästar?: Riktigt fina och red på en när jag var mindre på ett turridningsställe. Kommer ihåg den islandshästen som jag red, hete Zorro och var nästan svart! Men något jag mer än gärna vill prova på och vilket kommer göras inom en snar framtid! :D Avslöjar inget än...Kan ha coola färger och deras man m.m. kan man ju bara älska!



Har du någonsin suttit på en häst i en riktig obehaglig situation?: Hm..Den frågan var svår! Något som kan bli obehagligt är när man rider på en trafikerad väg! Har inte varit med om någon obehaglig situation vad jag kan komma på just nu..

Hur ser drömhästen ut och vilket temperament har den inom dressyr?
: Drömhästen för mig inom dressyr skulle vara en svart hingst elr chocklad färgad med svarta ben och man och svans, hingst också. Maffig med gångarter som ingen annan har och med mkt power, utstrålning som är lyhörd, känslig och trevlig i hanteringen. Nu drömde jag mig bort odentligt! ;)



Hur ser drömhästen ut och vilket temperament har den inom hoppning? Inom hoppning skulle jag vilja ha en gråskimmel elr en krittvit häst, vill då ha en valack. Kvika framben, storgalopperad (haha), pigg och framåt men lyhörd och känslig för vikt m.m. En ny Milton hade inte vart fel! ;) Haha

 
Brukar du smaka bitar ur hästfodret?:
Nej, men jag luktar alltid på det! ;)

Vad är din favorit-färg på häst?:
 Svart!

Hur skulle du reagera om någon gjorde sönder din dyra utrustning av misstag?: Jag är rädd om min utrustning, speciellt min dressyrsadel måste jag säga! Men om någon annan skulle råka göra sönder något av min utrustning vet jag inte hur jag skulle reagerat. Visst, det hade vart tråkigt och man kanske hade vart ledsen 1min sen hade det gått över ;) Men är det en sadel hade det vart en annan 5a! Men som sagt, allt kan hända och vem som helst och även mig! :)


-------------------------------------------------------------------------------------

Tyckte ni detta var kul? Kör på med lite "egna" frågor som jag tagit från Vickan, som tack så får hon en länkning till sin blogg! :) Delade denna bloggen med Vickan innan men hon har nu en egen...Så kolla in www.dressagepassion.blogg.se 

Ridpasset i text...

Red som sagt i manegen, gick kanon bra! :D Mjuk och fin men "fipplade" lite för mkt med bettet tyckte jag idag. Travade henne i lång låg form först, gick helt ok och sen skrittjobbade jag henne en stund innan vi började med travarbetet igen. Sofia och Vickan satte upp hinder så hon blev lite okoncentrerad och trodde nog vi skulle hoppa :P Galoppfattningara för en stor tumme ner :( Jag undrar vad jag gör för fel, alltid ska fattningarna krångla i manegen :/ Vi får helt enkelt träna galoppfattningar där inne. För ute i paddocken har vi gjort fattningar från skritt så ja, träna i ridhuset blir nästa utmaning för oss ;) Hinner dock inte det tills på söndag så det får bli slängtrav in i fattningarna på tävlingen :P Om det inte händer något mirakel på tävlingen ;)

Travarbetet gick riktigt, riktigt bra under pogrammet! Oj så fin hon var :`) Men tappade takten några ggr när vi red förbi ett hinder, tok hästen! Red igenom pogrammet många ggr och första gången gick helt klart bäst och sista gången gick sämst, haha. Då vart takten i traven inte alls bra och galopparbetet var inte heller bra, hon blev slängig med huvudet, trött antagligen. travade sen av henne och gick mot stallet...

 

Jag lever!

Tänkte bara slänga in ett inlägg lite snabbt och vissa er att jag lever ;) Blev ingen bloggning igår då jag typ somnade direkt efter skolan :P  Idag kom jag hem nästan 3 timmar tidigare, jätte härligt! :D dagen har i övrigt varit bra men med lite träningsvärk i bena ;) Nu ska jag åka till stallet och trimma dressyr pogram i manegen, har inte ridit där på hela sommaren så ett måste innan CR-tävling på söndag! Känna lite på underlaget och så.

Vi hörs sen, just nu spöregnar det också ;/



Sisse´s ridpass

Sisse gick si sådär idag, vilade igår så kan ha varit därför :) Många som red samtidigt, vi var sex stycken där ett tag, inte alltid det är så många där samtidigt! :P Men väldigt bra träning att rida med många samtidigt! Sisse var inte jätte uppmärksam för skänklarna, men i slutet fick jag ett spö i handen och hon vaknade till och särpte till sig ;) Galoppfattningarna vara bra idag också, men kunde varit bättre galopparbete! Imorgon tar Therese och rider Sisse, jättesnällt! Hinner elr kommer inte till stallet imorgon så det är bra att hon får gå :)

vi hade bara häst idag i skolan och var i stallet halva dagen. Först nu är jag hemma från att ha varit i stallet hos min pålle! Alltså, bara en hästdag idag, det gillas!



Hmm...var något mer jag skulle skriva. Vi får ta det i nästa inlägg ist! ;)

Aventus

Red en häst som hete Aventus idag i skolan :) Den hästen som jag vart riktigt sugen på att prova föra gången! Förväntade mig en pigg häst men njaa, mer mitt emellan slö och pigg ;) Men annars trevlig! Tog lite tid innan jag fick ihop han i lite högre form, jobbigt att rida ihop en häst på 168cm i mankhöjd som dessutom är något tung i handen. Dom sista 10 minutrerna hade stelheten släppt i sidorna och jag kunde sitta ner ordentligt i sadlen och var inte lika tung i handen och gick i något högre form! Fick han dit jag ville och han var riktigt trött efter passet. Galoppen var nog ändå trevligast, traven var riktigt bra i slutet när han släppte till i sidorna och jag fick honom mera framför mig! :)

En bild på Aventus innan jag släppte ut snyggingen i hagen! ;) På bilden ser det ut som om han har stooort huvud :P Men visst ser han fin ut? :)


Hm...rubrik?

Fick sluta en en halvtimma tidigare så skyndade mig hem så jag skulle kunna hinna rida lite i manegen en stund innan ridlektionerna skulle börja. Men när jag kommer hem så har vi ingen bil :( Så får rida i paddocken senare...hade velat rida i ridhuset idag då det är den enda gången jag ahr möjlighet till det innan CR-dressyren på söndag :( Har inte ridit i ridhuset på hela sommaren, hatar det verkligen. Finns inget värre än ridhus, men ska vara glad att det finns möjlighet till det ändå :)

Efter jag varit hos Sisse och ridit henne och så så ska jag skriva ett inlägg om ridpasset med hästen Adventus gick idag i skolan + någon bild på han! :D Håll koll ikväll alltså!



Tråkiga nyheter...

Datorn som jag brukar blogga från och där precis alla bilder ligger på kan jag inte andvända utav :( Då musen har gått sönder av någon dum anledning, det begränsar då min bloggning. Men såna smällar får man ta...Ska göra så gott jag kan med denna bärbara datorn! :) Inga nya bilder lär det inte bli men ska försöka lösa det ändå.

Måste också berätta en sak som jag glömde innan :P När jag kom för att ta in Sisse innan idag var hon längst bort och jag ropade då Sisse. Då började hon trava och sen ropade jag en gång till och då rullade hon in i galopp och laddade gärnet mot mig och stannade så snällt framför. blir man inte helt varm i kroppen när hästen kommer i full fart när man ska hämta den? :)

En gammal bild från i sommras <3



Såå trött

Fast en låång sovmorgon är jag riktigt, riktigt trött! Blev bara stallet snabbt och mockade och borstade av Sisse och så fick hon på sig regntäcke. mer orkade jag inte idag + att jag har världens huvudvärk! Sen glömde jag naturligtvis min ridhjälm som jag tänkte ha imorgon under ridlektionen i skolan! :( Tur vi fått en av skolan men klämer och är allmänt oskön :/



Helgen går mot sitt slut

Som rubriken lyder så är helgen påväg mot sitt slut. Vart en lugn och go helg. Imorgon kan jag sova till kl 10 om jag vill för börjar inte fören 12.30, men åker 11.00 till skolan :) Så är nog uppe ett tag till ;) En till bild på Sisse och Wera från idag!



Stiglädrerna är snurrade två varv och ändå är dom för långa, haha.

Wera och Sisse

Wera skulle börjat på ridlekis men det fanns inga platser kvar så då kommer hon rida Sisse lite och kanske någon lite ridskoleponny :) Jag började med att rida Sisse lite. Hon kändes riktigt fin, galoppen var väldigt fin måste jag säga!! Tog tre språng över ett hinder på 80cm också :)

Sen skulle Wera upp på Sisse. Två varv fick vi snurra på stiglädrerna, hade behövt kortare ändå :P Ridvästen var lite stor, men minsta som fanns, samma sak med hjälmen. Sisse och Wera var så duktiga så! Dom gjorde lite halter, svängde efter mig och gick runt konor m.m och travade också två ggr! :D





In i en halt på bilden nedanför...=)





Sen provade dom gå på egen hand :)







Så söta tillsammans!! Sisses nya ryttare om några år kanske? ;)

Annorlunda schabrak

Vissa tycker schabrak som sticker ut är snyggt, anda vill ha stilrena schabrak m.m. Ni som vill ha ett schabrak som ingen annan har kanske något at dessa schabrak lockar er? ;)



Schabraken hittar ni här!


Vad tycker ni då? Skulle ni vilja lägga pengarna på ett av dessa schabark och ha det under eran sadel? ;)


Planerna idag är hemligt, ni får veta mera ikväll/eftermiddag!





5 bra & 5 dåliga saker

5 bra saker:

- Jag har fått tillbaka motivationen till att blogga! *haha*
- Börjar hitta tillbaka till min sitts igen
- Sisse går för tillfället toppenbra!
- Fått ordning på rutinerna igen, allt med stallet, plugget m.m.
- Fått massa nya, goa kompisar!

5 dåliga saker:

- Att det börjar bli mörkt tidigt och sommaren är över och vintern närmar sig :(
- Jag saknar Kalle <3
- Att det är den sista månaden jag sommarjobbar :(
- Hittar inga bra ridstövlar mot dressyr hållet..
- Att helgen är snart slut!




Spänd vs avslappnad

På dessa två bilder som är väldigt lika varandra ser man verkligen skillnaden när Sisse är mer åt det lite spändare hållet och när hon är avslappnad.



På bilden över ser ni själva att hon är lite spänd och även väldigt pigg och tänker lite uppåt. På bilden nedanför är hon mera avslappnad vilket syns väldigt tydligt på dessa två bilder! Hon får ett helt annat steg och tänker mera framåt :)



Visst är det skillnad! Lite roligt att mamma fick två bilder som var så lika varandra fast på den ena är hon lite spändare och på den andra mer avslappnad :) Vad tycker ni? Ser mkt trevligare ut på den sista bilden! ;)


Mkt snyggt!

Var inne på myone idag, Wera skulle köpa ridhjälm ju men vi får vänta ett tag för det fanns inte just den modellen som passade hennes huvud :) Jag provade Pioneer stövlarna igen, dom var inte sålda...Ville kolla om jag växt typ 2 cm sedan sist men icke att jag hade det :( Sen såg jag det nya JW regntäcket, så sjukt snyggt men fruktansvärt dyrt tyvärr :( 1500 :- Tänk om det skulle gå sönder i hagen, jag hade gråtit i flera dagar! xD



På bilden är det ett stalltäcke men fanns tydligen i regntäckets material också som var mkt snyggare! :)

Tittade på några schabrak också som var halva priset på, blandannat pessoa schabrak för halva priset. Fanns i färgen brunt och grått typ men hade det funnits i marinblå hade jag köpt det! Ett pessoa schabrak kostar ju 700kr som nytt!



Fast när jag ser det gråa nu tycker jag det är riktigt snyggt! Frågan är om det blir tråkigt och trist på Sisse? Vad tror ni? Såg även dessa två kingslands schabrak, riktigt snygga! Elr vad säger ni? Hade gäärna velat ha det blåa som ett tävlingsett + matchande luva, tror Sisse hade vart grymt snygg i den färgen! :D



Idag ska vi till...



Wera ska kolla på ridhjälm och när vi ändå är där tänkte jag också kolla på ridstövlar! Hoppas jag har bättre flytt denna gången! ;)


Hej på er alla

Nu har man vaknat och fått i sig frukost och vart inne i duschen...Väntar bara på att dom andra ska bli klara :) Tänkte försöka ta och fota lite själv, är så sugen men vädret är bara tråkigt idag :/ Jaja jag får sätta någon som motiv ;) Harry ska jag försöka knäppa några bilder på!



wow?

Vad tog det åt statestiken nu ikväll? :O Den åkte upp som en raket på några timmar :O Kul! Ska förska med lite bättre uppdatering imorgon! Är just nu hos pappa då det är pappa helg, så blir liite svårt kanske med längre och fakta inlägg men jag ska göra mitt bästa! :D

Therese hade ridit Sisse ikväll. Hade gått superbra hörde jag! :D Riktigt kul att höra! Imorgon lördag vet jag inte riktigt hur det blir...på söndag ska iaf Wera få rida Sisse lite :D Mer om det kommer...

Har träningsverk från barbacka passet också + lite från gymmet också skulle jag tro :P



Mycket häst idag i skolan & lärorik!

Idag har det varit mkt häst i skolan vilket gillas väldigt mkt! :D Tycker alla kan läsa inlägget så kanske ni lär er något nytt? ;) På första lektionen som var engelska skrev vi om en hästras på engelska. På mattelektionen åkte vi till stallet/anläggningen inklusive killarna! ;) Vi var ute i paddocken och diskuterade hur stora hagarna måste vara nu förtiden för en häst som går själv i hagen. Hade ingen aning om att det blivit krav på att hagen måste vara 100 meter lång och 10 meter bred...och då är hagen bara till för en häst i! Om det är två hästar i hagen ska den fortfarande vara 100 meter lång men 15 meter bred. Alltså 5 meter bredare.

Ja, det var något nytt jag lärde mig och snappade upp! Vi mätte även ut hur stor hage en älg ska ha och då var det 100 meter lång och 100 m bred. Jag ska ta reda på mer fakta och info om det med hagarna till hästarna. Dom ska kunna röra sig fritt, alltså kunna galoppera!

Nästa lektion var naturbruk..Vi skulle leta efter lite utbildningar och sätta en dröm, jag tyckte att diplomerad unghästutbildare lätt riktigt kul! :D Något som jag måste läsa mera noggranare om!

Dom sista timmarna var vi på studiebesök hos våra blivande körlärare/instruktörer! vi var först hos Linus på hans finfina gård! I stallet mötte vi en riktigt, riktigt fin Shire, nästan svart, vita strumpor och fint tecknad i ansiktet! Ojoj så fin och maffig sak på 4 år som var där för att bli inkörd! Väldigt kelig och mysig för den delen också! ;) Linus har tagit ett flertal SM guld i skogskörning, även detta år knep han första platsen! Ska bli kul att få köra hos han i skog m.m.  När vi vart där i över en timma åkte vi till Lars - åke Johansson, det vet väl kanske dom flesta vem det är? ;) Samma sak gjord vi där, vi fick även träffa en av hans nordsvenska hingstar. Wow var ordet, aldrig sett en sån fin nordsvenk i verkligheten, haha! Sjukt fin var den iaf!

Några bilder på Lars - åke och hans fina hästar :)









Mysig tur i skymningen

Det blev skogen idag, red rundan runt sjön :) Sisse var väldigt pigg idag också. Hon tyckte det var såå kul och hade energi till 1000! Hon var lite töntig idag i skogen också och var så nervig och pigg så hon hoppade i sidled över vägen i skogen för något som var "läskigt". Blev i stort sett bara galopp och trav, travade även på den trafikerade vägen, kom inte jätte mkt bilar och så är det ju grus i kanten som man får plats att trava/skritta på :)

Hade jag haft mera tid hade jag gått ner till ridhuset och kört ett litet dressyrpass också för hon var för pigg och uteritten som tog nästan 1 timma tröttade inte ut henne det minsta, det vara bara uppvärmningen! 

Sen blev det reflextäckte på för mötte några jägare förra gången så det kändes säkrast så :)

 

Ridning...

Ännu en bra skoldag, trött den sista halvtimman bara! Vart ute och plockat svamp på biologin, tittat på film på svenskan m.m. Nu ska jag strax till stallet, rida Sisse :) Tror jag tar skogen elr paddocken. Har inte riktigt bestämt mig för vad än :P Bloggar mer senare med lite nya bilder :D



Nyheter på Hööks




Vad tycker ni om Hööks nya pikéer? Själv tyckte jag dom var snygga och hade gärna velat ha en själv :D Behöver dock inte någon röd, marinblå elr vit piké :( Har ju beställt en röd pike som kommer om någon vecka men den blir till hoppningen/tävling..Hmm, får ta mig en funderare! ;) Kostar ju "bara" 169:- så inte farligt dyrt och det är ju bra! :)


RSS 2.0