Svara på kommentar :)

Kommer göra så här ibland för att svara på kommentarer :) Många tittar ju inte tillbaka till kommentaren och svaret man skrivit :)

Kommentar:

ska du dra in hennes huvudet så mycket ?

Svar: 
Ja, dels för att hon ska mjukna och bli lösgjord och jag ska få ett ärligt stöd i handen. Det är ju viktigt att man kan ställa hästen åt höger och vänster i båda varven - utåtställd och inåtställd :) Man ska kunna rida på en volt och på den öppna delen ska man kunna ställa hästen utåt utan att den följer med. Detta är enbart för att lösgöra och att hon ska lyssna på mig. Hon är inte den hästen som är stel elr hård i munnen utan följer med min hand mjukt och fint. Jag hålller knappt i tygglen för att hon ska gå där. Yttertyglen ska hänga lite och sen ska jag "släppa" på innerhanden/tygelen allt eftersom och få ett ärligt stöd i handen. Vi gjorde även skänkelvikning snett igenom som du/ni kan se på mitten bilden. Gustav sa att gör en skänkelvikning med släppande (?) bakben elr något liknande och överdriv med ställningen och ta handen mot dig var det han sa.

Gustav är själv Grand prix ryttare så jag tror allt att han vet vad han håller på med ;) Ett riktigt bra knep är det iaf, men man ska ju inte hålla på så i flera min i sträck och absolut inte tvinga hästen till något.

 bilden här, ser ni själva att jag knappt håller i henne och hon går där av sig själv för det mesta :) Jag ska lägga upp filmer så får ni höra vad han säger och hur det ser ut :) Låter det bra?

Sista bilden gör jag fel, inte ta handen bakåt elr ledande tyggeltag inåt, mot dig själv ska det va. Man själv får då en mkt mjukare hand om man tar den mot sig och det blir inte en lika spänd situation för hästen och det "bromsar" inte upp hästen :) JAG själv tycker det är mkt bättre och Sisse trivs mkt bra med det, hon blir mkt mer följsam :)


Kommentarer
Postat av: Therese

Det gick ju superbra idag Amanda! Stor skillnad sedan sist och framförallt galoppen! Mjuk, avslappnad (!) och balanserad - kalasbra.



Gällande ställningen så drar du ju inte in huvudet på henne utan ber endast om ställning, vilket Sisse mer än gärna går ifrån....då får man överdriva lite och gymnastisera henne på detta viset istället.



Ja är helt inne på samma linje o har ju själv förespråkat just denna typen av ridning tidigare. Rider alltid mina hästar m ngt längre tygel, friare ytter och "böjande" inner för att få de lösgjorda. Sen är de ju som gummi o man får en fin kontakt på båda tyglarna....



Bra jobbat tjejen! :D



2011-03-11 @ 22:41:08
URL: http://www.stallthema.zoomin.se
Postat av: Amanda

Ja galoppen är jättefin nu :D Bara att kunna sakta av så lugnt och fint är en stor förbättring!:) Har gjort väldigt mkt övergångar i galoppen till trav och sen lugnt och fint till halt och sen ryggning :) Har tydligen blivit bättre av det kanske :)



Tack så mkt Therese! :D

2011-03-11 @ 22:56:12
URL: http://stallsm.blogg.se/
Postat av: jag är så dålig på att låta bli att förklara :P

Så länge benen ligger på och hästen tänker frmåt är det ju bara gymnasitiserande ;)



(tekniskt sett kallas det understödjande tygeltag)målet är ju att förstärka en annan hjälp=renodla hjälperna=grunden för allt(btw inre bak är vad du får tag i på sista bilden när du för tygeln mer som ett ledande(bakdel in under kroppen=mer följsam)

snälla förväxla inte med ställning som är något helt annat.



Ni kommer komma långt, go for it! :)

2011-03-12 @ 19:49:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback