Lärorik dag i skolan

Trodde vi skulle till Linus imorse när jag skrev inlägget men vi skulle till Lars-Åke och där har vi inte varit innan. Våran andra körlärare. Det var väldigt intressant och lärorikt men förbannat kallt att bara stå och titta och lyssna i ca 3 timmar! Vi pratade om tryck och känsligheten och hur man förbreder ett föl elr en unghäst för inkörning hur man vänjer dom vid tömmarna m.m. Även hur man börjar att träna på att lyfta hovar på en häst på ett säkert och ett väldigt bra sätt. Vi fick arbeta med en Nordis på 5 månder gammal och Lars-åke vissade först hur man övade att lyfta hovarna m.m med liner osv. Svårt att förklara hur han/vi gjorde men det var ett väldigt bra sätt som jag bara måste prova på Sisse för att se hur hon skulle reagera. Några av oss elever fick även prova detta med fölet.

Sen blev den även uppbunden i stallgången för första gången och den var så duktig. försökte inte komma loss och fick inte panik. Sen kunde vi alla 7 st stå och brosta fölet, lite fundersam var hon allt när alla skulle borsta :P Diva hete hon, ett passande namn! Sen fick vi även prova och se hur hon reagerade vid tömmarna m.m.

Kul att först gå igenom det på en rutinerad häst och sen en helt grön häst. Och även få prova detta på båda hästarna själva!! Sen tog vi in avelshingsten, jag fick grimmskaftet i handen och så gick vi med lars-åke för att kolla hur det går till när han lastar hästarna m.m. Han vissade lite när han tömkörde honom också, wow så snygg han är och sen fick vi prova lite också! :D Bild på han nedanför.



Så snygg i verkligheten och så cool!

Vi gjorde massa roligt och det var väldigt lärorikt och allt som vi lärde oss idag och blev tipsade om ska jag verkligen ta vara på!

Efter lunch åkte vi på studiebesök på en mjölkgård med massa söta kossor och kalvar! :D






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback